Американската “Свободна Европа” припомни истината за възхода на милиционерския генерал от Банкя

Имам нов повод да припомня, че Банкята отряза дясната си ръка Цветанов с аргумента, че именно “Свободна Европа” е разпространила информацията за притежавани от заместника му 6 апартамента. Един вид, на американската “Свободна Европа” руският орденоносец не само вярва безпрекословно, но и не противоречи, след което е готов и крака да се гръмне  – въпреки твърденията на най-близкия му съратник в създаването и администрирането на корпорацията ГЕРБ, че не е извършил нищо нередно.

От онази 2019 г. насам в същата медия не веднъж са се появявали неудобни за самия собственик на ГЕРБ материали. Питал съм (се) защо не реагира и на тях, за да покаже принципно отношение и последователност.

“Принципно отношение” и Банкята, обаче, е суха вода. Той винаги излиза сух от водата именно заради безпардонната си безпринципност. Не му пука, че тя е видна за всички. Важното му е неговите подобия да продължават да го уважават по време на избори. “Ти мен уважаваш ли ме” е класика в мутренския жанр.

Днес сайтът на “Свободна Европа” разпространи кратко, но изключително съдържателно описание на тема що е то Бойко Борисов. 

С помощта на фотографската си памет- в буквалния и в преносния смисъл- фотографът Веселин Боришев припомня възхода на телохранителя на Тодор Живков, който за няколко месеца от шофьор на Сакскобугготски стана полицай номер едно в България и милиционерски генерал. Добавям от себе си, че длъжността си я получи от охраняемия от него бивш цар, а генералските пагони дължеше да главнокомандващия Първанов, с когото спортуваше денем и спиртуваше нощем.

Както вътрешен човек, дълбоко свързан с медийния пейзаж, колегата Боришев изтъква, че главната заслуга за шеметния политически възход на завършилия двата университета на “мръсниците” ( както определя във видеото Живков и Сакскобургготски) се пада все пак на медиите, с чиито началници новоизлюпеният генерал-столичен кмет-премиер поддържаше лични отношения. Без изключение.

Веселин Боришев знае какво говори. Не случайно “Свободна Европа” илюстрира темата със снимка на ръководството на в. “Труд” с др. нов генерал.

 

Знам и аз. От личен опит. Нито за миг не съм повярвал на лицемерната му съпричастност за загубата на работното ми място в БТВ, която ми изрази с онова обаждане по телефона през октомври 2006 г., когато на практика ме покани да съучредявам партията му. И той си даваше сметка, че знам за лицемерието му. Подхвърли ( “знам, че ме мразиш, но…”).

Полицейският шеф участваше в раздаването на картите в държавата наравно с политическия и олигархичния проруски елит. Боришев разказва как го е заварил да играе карти в дома си в Банкя с шефа на Лукойл Валентин Златев ( т.е. с лицето на руската пета колона в редиците на българската олигархия). С него и с Първанов играеха баскетбол и пируваха в хотела на Златеви в Правец. 

 

 

 

 

 

Последното съм описал по данни на очевидци в книгата си “Премиер на РъБъ” , за която той веднъж намекна, че съм я писал на неговия гръб. Никога не опита да опровергае нито ред от книгата ми-точно както и Първанов за разкритията в книгата ми “Президент на РъБъ”.  

Впрочем, веднъж, вече в ролята на премиер, Банкята изригна по мой адрес с истинска истерия. Обади се в “Нова телевизия” в пряк ефир в сутрешния блок ( макар и с ден закъснение) да отрича казаното от мен, че Пеевски го е посъветвал да хвърли оставката си през пролетта на 2013 г. С фалцетен тон ме нарече трижди “идиот”.

Едва напоследък, 11 години по-късно, мнозина взеха да проглеждат, че разкриването на връзката му с Пеевски е удар в десетката, който го вади от равновесие -не че той умее да пази такова въпреки успешното въжеиграчество. Ако има някой неуравновесен по върховете на българската политика през този век това е именно той. Плещи, каквото му падне на езика, след това започва да мисли, а понякога и да обяснява защо и какво е казал.

Проблемът с неговото изобличаване е в това, че в медиите има твърде много влиятелни фактори, които са гузни във връзка с възвеличаването му. Докато то не бъде разказано така на широката аудитория, както го разказва и доказва с факти Веселин Боришев, собственикът на ГЕРБ ще продължава да си разиграва шоуто с относителен, но достатъчен успех, за да продължава да трови с присъствието си българската политика. 

Най-добре би било това да се случи чрез интерю(та) на подготвен(и) журналист(и). Той отказва да се подложи на истинския медиен детектор на лъжата, но медиите, към които той се отнася с такова явно презрение от позицията на вечно ухажвания, никак не се засягат. 

Не би ли трябвало, след като ги пренебрегва, да направят същото, като колегата фотограф? С поведението си той ги освобождава от задължнието да търсят неговата гледна точка. Снимки и прочее факти има тонове. Нежеланието да бъдат използвани само потвърждава обоснованото потвърждение, че Неговият парад и маскарад не е приключил.  

 

 

 

4 мнения за “Американската “Свободна Европа” припомни истината за възхода на милиционерския генерал от Банкя”

 1. Снимката е много съдържателна. Георги Първанов /Кадъната/ предава политическата червена палка на Леонсио Меси с посредничеството на Лукойл.
  Кадъните се къпят и в морето с дълги гащета.

 2. Да припомним и това,че ”ало,Ваньо”беше направено по молба на Първанов да не закачат Мишо Бирата-приятел по волейболна линия…

 3. бокоТИКВАТА е нагла лъжлива и крадлива проZZт(итуиращ)а МУТРА , и неговата ФЕОДална проZZт(итуиращ)а геЙрберастка пирамида- също!
  САЩ тъкмо заради него отвориха ОТНОВО българската секция на Свободна Европа! Защото с неговият магнитски ТЪПькачь дИбильян прасееФскиЙ, сринаха свободата на словото в България на “спешното” 112 място , а и по-надолу! Като предизвикаха КЛЮКАРСКИЯТ фалит на КТБ, заради монополизирането на всички “вестници” и “медии” в бандитския им КЛЮКАРСКИ “медиен” МОНОполен ФЕОДализъмЬ ! Всички им клюкарски заеми фалираха КТБ, а също и клюкарския им фалит на Булгатабск, и клюкарския фалит и на Лавка-та на Божков със саковете с пачките за бокоТИКВАТА и магнитския му класиер- ГорановЬ, който сега бокоТИКВАТА нарочно нагло и мутренски предлага за негов магнитски “дупЕтатЬ” ! Ето това е бокоТИКВАТА- мутра от милиционерската школа на КДС в Симеоново, където е искал да се “обучава” за кадрови доносник, но не му е достигнал бала за това , и затова завършва само пожарникарската школа , като
  кадрови пожарогаССитель!
  Интересува се само от Мата Хари, за задоволяване на “човешките” му нужди, и пачките и кюлчетата в чекмеджета , още и чувалите и саковете с пачките от Божков и откраднатите асфалт от “магистралите” му! За милиардите откраднати в офшорките му!

  Оди на донь байХУЙаньЮ ти геЙрберасткиЙ, оди на магнитския ти ТЪПькачь дИбильян прасееФскиЙ, оди на хуйло ти!

 4. @RICOшетниковь

  Слагайки кандидат-депутати наказани по Магнитски, Борисов и Пеевски искат да девалвират закона Магнитски в очите на обществото. Да покажат, че не е нещо, на което трябва да се обръща внимание. Т.е., свиквайте.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.