Ню Йорк таймс: намалява зависимостта на България от Русия

 

На 1 май  Ню Йорк таймс посвети статия на намаляващата зависимост на България от Русия. 

Сред илюстрациите на статията за съветското наследство в България е снимка на един от многобройните монументи на окупационната червена армия (МОЧА)

 

 

 

Bulgarian Distrust of Russia Simmers Over a Black Sea Oil Terminal

 

4 мнения за “Ню Йорк таймс: намалява зависимостта на България от Русия”

  1. Атанас Атанасов
    17 ч. ·
    Тези, които предизвикаха предсрочните парламентарни избори, целят трансформация на политическото пространство и създаване на конструкция в парламента, която да намали нашата тежест. Стратегията е чрез каскада от компромати да се задръсти общественото пространство. Няма значение, че тези компромати са съшити с бели конци. Няколко дни всички говорят за „Корал“. Какъв е скандалът – че Кирил Петков е искал да напусне една неправителствената организация. Тук няма пари, няма корупция, няма нищо такова. Има умишлено подредена схема за компрометиране на ПП-ДБ, чрез фабриката за активни мероприятия между ДАНС и прокуратурата. Каква е работата на ДАНС да се занимава с това кой в кое НПО членува?
    Комисията “Глеб Мишин”, която оглавявах, приключи своята работа миналата седмица. Знаете ли какво се оказа? За 4 години има 343 преписки за предоставяне на българско гражданство на лица от Руската федерация, за които ДАНС е дала положително становище, а в последствие се оказва, че всички те са кандидатствали с фалшиви документи. Давате ли си сметка за какъв пробив в националната сигурност става въпрос? Това е работата на ДАНС, а не да се занимава със създаването на фалшиви компромати.

  2. България е напълнена с руски нелегали и такива с постоянно местожителство одобрено от ДАНС.Само се чака Шенген,за да се втурнат и към Европа.Камчия и хилядите руски имоти им дават перфектни и безконтролни убежища.Ще си останем Троянски кон до тогава,докато в службите са руските възпитаници.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.