Защо студентите и милионите мюсюлмани в Москва не страдат за палестинците?

Единствените протести, които помня от времето на комунизма за своите 35 години пребиваване в неговия рай, бяха срещу…Китай. Беше нападнал Виетнам, където имаше по-правилен комунизъм по мерките на НРБ, пардон- по указанията на СССР, задължителни за НРБ. 

Организирано и под строй “трудещи се” и “учащи се” протестираха пред китайското посолство, настанено в най-красивата сграда в София. Намира се срещу СУ. Строена е от буржоазен богаташ, национализирана е и е била предоставена на китайските другари по времето, когато Сталин и Мао махаха в синхрон от плакатите като неразделни близнаци. Красивата сграда беше замеряна по команда с мастилници- да се знае, че най-гневни са били учащите се.

Имало е и истински протести на български турци, но тях от София не съм ги виждал. Само срамния протест СРЕЩУ българските турци, организиран от партията и правителството, помня да напира с протестна декларация пред турското посолство през май 1989 г.

Е, имаше и един протест, в който участвах. Беше първи и последен протест срещу режима. Състоя се на 3 ноември 1989 г. в центъра на столицата, прераствайки от екологично шествие в политическа демонстрация с искане за избори и демокрация.  

Не правя категоризация на протестите, сред които също трябва да се спомене и протестът на майките с бебешките колички в Русе срещу обгазяването на града от румънските другари отвъд Дунав.  

Думата ми специално е за антикитайския, доста озадачаващ сам по себе си за непривикналите да протестират българи през онази 1979 година. 

Този спомен е повод да задам някои въпроси във връзка с правилните антиизраелски протести в САЩ, уж спонтанни, но всъщност организирани от опитни “протестъри” ( както се изразяват тук едни адепти на руската пропаганда), познати на полицията, според властите в Ню Йорк. 

Нашистите са във възторг от тях. Уж упадъчната американска младеж, която заливаха с пропагандна помия по комунистическо време, изведнъж се оказа възхитителна в очите на нашите другари и другарки. Стискат й палци да взриви омразната Америка отвътре. Отвън се оказа не само невъзможно, но и направо противопоказно. Сблъсъкът с нея стана смъртоносен за великия, непобедимия Съветския съюз и неговия лагер. 

Нашите рашизоиди не пестят похвалите си за прекрасните демонстранти в американските университети. Колко са чувствителни, с добри, големи и състрадателни сърца по отношение на палестинските деца. А който не им се радва е направо фашист, нареждат нашистите. Нищо че добрите, чувствителните младежи с палестинските знамена  ( и тук-там с реклама на терористичната “Хизбуллах”) гък не казаха, когато техните бойни другари от ХАМАС клаха, изнасилваха, палеха живи хора и отвлякоха близо 300 души мърдаща плячка в подземията си на 7 октомври за по-нататъшно инквизиране и кървава зестра за пазарлък.

Но да предположим, че добрите, прекрасните демонстранти в университетите в САЩ са изцяло прави в своето (избирателно) човеколюбие и гневът им срещу Израел е праведен. Тогава защо в най-свободната страна на света, където човекът диша волно както никъде другаде (както се пееше в една съветска песен), няма подобни протести в университетите?

Излиза, че добрите, смелите, доблестните младежи се намират в САЩ, а в московията ги няма никакви. Нула доброта и чувствителност.

В София, впрочем, имаше пропалестински прояви, но не и чак изблици от доброта, като в САЩ. Докато в столицата на победилия рашизъм никакви ги няма съчувстващите. А това е най-гъстонаселения с мюсюлмани европейски град-поне три милиона са там правоверните. 

Най-голямата джамия в Европа им построиха, Путлер и Ердоган лично я откриха и осветиха със своята дружба.

 

 

 

 

 

Никнат там джамиите като бамбук при тропически климат и пак не им стигат на московските мюсюлмани. Площадите не ги побират на обща молитва по време на рамазан байрям. Да не вземе да се окаже, че липсата на пропалестинска доброта там има нещо общо с полицейщината?

 

 

 

 

 

 

 

 

Или пък няма кой да организира тълпите да мятат мастилници?

Междувременно вълната на доброта, съчувствие и солидарност надмина всичко и всички в тази област в нашата съседка Турция. Владетелят Ердоган забрани търговията с Израел. Нашистите би трябвало, ако наистина са искрени и последователни, да му се възхитят поне толкова, колкото на американските студенти.

Ще почакам да видя пресечната точка между рашизма и преклонението пред Турция като светъл пример. Все пак днес е първият ден, в който Турция спира търговията си с Израел. На нашистите ще им трябва време за инструкции.

 

 

7 мнения за “Защо студентите и милионите мюсюлмани в Москва не страдат за палестинците?”

 1. Такава “солидарностЬ” от туземните атечествено-ПОПУЛИСТки атечествено-путлериотични путлерасти няма как да се случат! Те са крепостни РАБи , още от времето на терористичната КОНТРАреволюционна партията-майка БКПь, клонинг и туземен отдел на партията-матушка КПССь!
  Винаги очакват ‘”инструкции” от “вожд/вете” им , най-много да отидат на някой уговорен “мач” от БФСь(бокоТИКВЕН ФЕОДаленЬ сОюзЬ) на “футболния” център-нападателЬ от Бистришките тигри
  – бокоТИКВАТА , и техният ЧЕРЕН мутро-феодален ТОТОлитаризЪмь, нали!
  Те наистина си останаха истинските крепостни атечествено-путлериотични РАБи , които получават само подфърлените им феодални трохи от техните партийни феодали от БКПь и техният сегашен атечествено-феодален п(р)орокЬ – бокоТИКВАТА . Като единственият им атечествено-феодален “путериотизъм” е по феодалните стадиони на феодалните уговорени мачове от феодалния им ЧЕРЕН ТОТОлитаризЪмь!
  Одите на хуйло си!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на Бистришките тигри на бокоТИКВАТА, одите на хуйло си!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на ЧЕРНИЯТ ТОТОлитаризЪмь на бокоТИКВАТА, оди на хуйло ти!

 2. – май 1972 г. 400 души от Якоруда и околните села тръгват към София да протестират пред американското и турското посолство – спрени са от силите на реда – тече кампанията за преименуване на помаците – хората се събират на денонощни бдения – войска, милиция и български комсомолци с танкове, бронетранспортьори и пожарни коли с гореща вода – масови побои, убити , стотици пребити, осъдени, интернирани … когато падна живков първите български масови протести бяха за връщане на имената
  https://www.bghelsinki.org/bg/publication/ako-blgarite-byaha-podkrepili-majskite-protesti-rezhimt-sheshe-da-padne-mnogo-po-rano
  – голямата част от българите никога не са знаели и още не знаят истината не само за протестите през 1972 , а и за протестите през всичките години преди и след нея …
  – всеки има своята лична преживяна и трудна и за осмисляне истина – това ни надробява , лесни за манипулативно нахъсвани една срещу друга групички или ‘правилни’ балони …
  https://bnt.bg/bg/a/1972-ra-prez-spomenite-na-veselin-todorov

 3. ”Пропагандната има дългосрочен пълзящ и мерзък ефект, който започва да се осребрява. Част от потребителите на платформата Х на Мъск отговарят на условията за осигуряване на приходи от тяхното съдържание, съответно печелят пари от пропагандата, която разпространяват(https://www.dw.com/bg/deca-ubijci-praznuvat-ubijstvata-na-deca/a-67072980)” – по офциални данни при военни действия в разл. горещи точки цивилните жертви 8-9 на 1 боец, а при действия на израелската армия е 3 цивилни на 2 бойци
  – за студентските протести в Франция

 4. Г-н Инджев, според мен грешите годината на анти-китайските протести (1972).
  Протестите пред китайското посолство след нападението над Виетнам бяха през февруари 1979 г.

 5. Имаше и друге организирани “протести” , преди 10ти ноември, за които бях канен, но не отидох, но случайно попаднах на два от тях, гледайки ги отдалече с презрение : единият на Бул. Патриарх Евтимий / може би на номер 5 /, група младежи “студенти”, нахлуха в двора на Кралство Белгия, изпочупиха всичко, един се покатери и отчупи герба на Белгия. Всичко това пред погледите на милиционерите, които не предприеха нищо. Поводът бе , за московския храненик Патрис Лумумба, който не успя да направи преврат в тогавашното Белгийско Конго / сега със столица Киншаса /. Имаше и много голяма демонстрация покрай посолството на САЩ, но тогава ги допуснаха само покрай БНБ и Градската градина , откъдето хвърляха бутилки и камъни, които не достигаха до посолството.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.