Рашистки “величия” облъчват българите на Великден

Нощта на Възкресение Христово не само премина в отсъствието на български патриарх, но и в обстановка на пренебрежение към последния завет на Патриарх Неофит. Преди да почине преди месец той осъди “бушуващата сила на злото” срещу “братска Украйна” и ясно посочи, че армията на агресора не може да бъде подкрепена.

Нищо подобно не чухме в проповедта в Патриаршеския храм с натрапеното на България от неуспелите “освободители” на Проливите име на руския слуга на ислямизираните монголи от “Златната орда”, канонизиран векове по-късно за светец заради отказа си да приеме католицизма. Днес събирачът на дънъци ( с огън и меч) от своите съплеменнице за хан Бату символ на руzката милитаристична пропаганда Александър Невски. 

Ръкоположен е Ал. Невски в тази роля от бащицата на народите св. Сталин. За целта той учредява специален орден. Лично ръководи “творческия процес” по създаването на долнопробна филмова историческа интерпретация на измислена победа на Невски над “хиляди” западни рицари на Чудското езеро, макар такава да не се открива в нито един достоверен исторически документ нито на Изток, нито на Запад. В тази лъжа вярват и днес верващите в пост сталинистката московия, на които обаче спестяват истината за предателството на “светеца” срещу брат му Андрей, жестокостите му спрямо населението на московията при събирането на данъците за Ордата и ( логично, в качеството му на мюсюлмански васал и) приемането на исляма от него в края на живота му.

От пропагандните акценти се видя в тази свята нощ медийният поклон към Кремъл.

Рашисткият “Труд” избира днес да копира тъкмо посланието на старозагорския митрополит Киприян, който е най-видният раздавач на православни индулгенции на рашиzма у нас. Задмина в това отношение и пловдивския си конкурент Николай на попрището на руzкопоклоничеството. 

Киприян дважди покани демонстративно дипломатушката Митрофанова. Награди я след агресията на путлеризма срещу Украйна – напук на западните санкции и официалната линия на българските управляващи. Включи в пакета си с награди и видни деятели на каузата му като, като Румен Петков, Георги Първанов , Симеон Сакскобургготски и Румен Радев ( последните двама поне не се явиха лично да му целунат ръка заради благоволението му). 

На Бойко Борисов най-видният рашист в расо у нас Киприян “само” горещо благодари за сторените добрини ( сякаш е жертвал лично имане за църквата).

За разлика от покойния български патриарх Неофит, руzкият Киприян е (митро)политкоректен спрямо московското си началство, макар кощунствено за него да употреби “Мир вам”. За подобно непослушание в московията биват наказвани от самия т.н. патриарх Гундяев свещенослужители, обвинявани в “дискретидиране на армия”, говорей за мир. Угодно за Путлер, тукашният Киприян слага на везните в обръщението си агресори и жертви като равнопоставени в страданието им от “огъня на войните”.

“ПИК” има друг дългогодишен главен герой на рашима, минал напоследък под прикритието на евроатлантизма . ПИК,За разлика от кафявия си брат-близнак “Труд”,  превръща в своя водеща новина преразказа колко чинно се подредил на опашка в църквата Бойко Борисов и как си отнесъл после вкъщи свещичката. Преразказът е по текст на самия рекламодател от Банкя.

 

 

 

 

 

Ако човек не знае що е то ПИК, можеше да си помисли, че намекват как по изключение повелителят на простите се е държал прилично този път, което се превръща във водещо събитие за България през тази нощ.

Черешката на рашистката торта се падна все пак на БНТ. Камерата на държавната телевизия наби в сюблимния момент в 12 без 5 настоятелно върху физиономията пеещия в хора в първите редици в Патриаршеския храм виден пропагандатор на рашизма у нас Явор Дачков.

 

 

 

 

 

Не беше панорамен кадър. Задържаха едър план на все по-едрия Дачков, за да могат зрителите да му се насладят (и аз да успя да го снимам от екрана на телевизора).

В рамките на Великия ден очаквам и други “величия” на рашиzма у нас да изпълзят на чело на медиите като “вишенку на торте” ( не е въшка на тортата, черешка е). Но и горното е достатъчно представително свидетелство за долнопробния рашизъм, който все така марширува начело на петата колона на Кремъл  у нас. 

 

11 мнения за “Рашистки “величия” облъчват българите на Великден”

 1. Дали няКОЙ се “пита” , защо атечествено-клюкарските атечествено-кафяви джендърьлисти нИдялко ПИДЯЛковь и агентЬция МОЧь, а и тяхната шлюхналистическа падруга жай ви петЮ МЪРСОла се “интересуват” само от техният проZZт(итуиращ)Ь сводникь и ТЪПькач бокоТИКВАТА, а ???
  Защо не се интересуват , къде са били и другиТЕ партийни лидери от другите партии снощи ?
  Например къде е бил техният клюкарски фараонь и кафяв ТЪПькач дИбильян прасееФскиЙ, съпредседатель на ДПС ?
  Всичко това съвсем ясно показва какви журналиститутки са нИдялко ПИДЯЛковь и агентЬция МОЧь и петЮ МЪРСОла!
  Платени четирихилядни , двайсетхилядни и милионни шлюхи на техните ТЪПькачьи бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ!
  Същите са и даЙчковичЬ, и неговата журналиституткова падруга – куРВшлуковь, незаконно монтирани и в БНТ, от техните сводници и ТЪПькачи бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ!
  И заради такива атечествено-клюкарски атечествено-кафяви джендърьлисти , като нИдялко ПИДЯЛковь, петЮ МЪРСОла, даЙчковичЬ и куРВшлуковь, България достига до “спешното” 112 място по свободата на словото, и САЩ бяха принудени да отворят отново закритата секция на Свободна Европа, преди повече от 5 години, отново! Обслужвайки техните “интимни спонсори” и международни магнитски бандити бокоТИКВАТА и магнитския му ТЪПькач дИбильян прасееФскиЙ!
  ДОЛУ атечествено-клюкарските кафяви пудели на бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ, одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на клюкарския “бизмесмемь” и кафяв фараонЬ дИбильян прасееФскиЙ, одите на хуйло си!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло си!

  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло ти!

 2. breaking news
  Военни от френският Чуждестранен легион официално са изпратени за участия във войната в Украина. Броят им е около 1500 военнослужащи. Източник-Asia Times която се позовава на бившият помощник на заместник министъра на отбраната на САЩ Стивън Брайън.

 3. Изповядвам християнска деноминация, нямаща нищо общо с т.н. източно православие.
  Тя изследва текстовете на Светото писание от гледна точка на постигнатото в науката. От позицията на вярата ни, според Библията не съществува задгробен живот, а раят и адът са на земята. Не съществуват чудеса, духове, проклятия и Божие наказание. Според великата Ема Ньотер /математик/ всемирната симетрия /и нейните правила, от които произтичат всички физични закони, дори тези на относителността и на съхранението/ не допуска парадокси /нонсенси/. Временно нарушаването на симетрията събужда процеси по нейното възстановяване. Периодът на нарушена симетрия се проявява като екстремна суперпозиция или/и колапс на системата. Тъкмо тази катастрофичност ние невникнали в същността на нещата често определяме като справедливост/несправедливост, проклятие, свръхестествена намеса и Божие наказание.
  Та мисля си, колко ли още ще теглим, докато проумеем, че ние българите с поведението си, сме предизвикали чудовищно посегателство върху правилата на симетрията?!
  Безброй са примерите, но като че ли най – крещящ е именуването на националния ни храм-паметник с името на отвсякъде измисления поганец и главорез александър невски!
  Трудно постижимо богохулство!! Наречете го както щете – проклятие, Божие наказание …
  убеден съм, че докато не възстановим симетрията, не ни чака нищо добро!

 4. – за деня да напомня, че Св.Георги става герб на москва след превземането на Казан, защото гербът на Новият Булгар, както се е казвал Казан след преместването там на столицата на Волжка България е змей, хала- ‘Бараджът’(според тракийския речник означава ‘пазителят’ както и в древния бълг. фолклор змеят ГОРЯНИН(!бълг, съпротива след1944) е пазител на водите, нивите, мъдростта) – а дядо иван грозни се провъзгласява за ‘цар на Българи и руси’ и !!за наследник на Византия, което определя злокобната руска намеса в историческия път и на дунавските българи, поради която не губят битки, но губят войни( и независимост 1902 -1913 и 1944-та) – в руската история ‘убиването’ на Казанския змей се смята за едно от най-значимите събития – Казанското ханство е богата напреднала и държава и по отношение на военните технологии и се говори за 150 обсадни артилерийски дула -в ‘Казанска история’ пишат, че иван грозни бомбардира канализацията на огромния за времето си град и 40 дена го обсажда:
  ‘’Вече пет седмици россияните стояха под Казан и убиваха излизащити от града не по-малко от десет хиляди.. Никой не се предаде жив..Градът беше завзет..Царския дворец, улиците, крепостните стени и дълбоките ровове бяха запълнени с мъртви.. тела се носеха по реката..’’
  – изгарят богата Казанска библиотека , богатствата на града са изнесени към москва с 16 кораба злато(руснаци само споменават несметни богатства), но изгарят богатата Казанска библиотека :
  ‘’Россиани плаваха в изобилие, вземаха каквото си искат: хляб,мед,домашните животни, опожаряваха селищата, убиваха..къщите бяха красиви и богати..в тях имаше скъпоценности..пленяваха само жените и децата..”

  Теодоp Рyзвелт(1912)пише:’’Българите са човеци от най-забележителен и най-силен тип.С трезвост и постоянство в характера и в една злощастна война със Сърбия, още от самото начало показаха, че бяха проникнати от рядък военен гений. Патриотизмът на българина е непоколебима твърдост в убеждението, страстна привързаност към независимостта и народния успех като единствена алтернатива…’’
  https://pan.bg/view_article-59-22929-GenLukov-Za-hrabrostta-mechovete-i-plugovete.html?page=hotnews – ”Онова, за което старите офицери разказват с блясък в очите е парадът на Гергьовден 1937г. Маршът – демонстрация има за цел да бъде поврат в националното самочувствие, да се превърне в мощен катализатор на духа на българите. Няколко часа възкръсналата от пепелта българска войска барабани по жълтите павета пред невярващите погледи на чуждите военни аташета. Начело вървят живите опълченци и старите генерали – ветерани от войните. След тях на вълни следват блоковете от юнкери, школници, матроси, конницата, бронираните машини, тежките оръдия, въздухът трепери от прелитащите самолети. Часове тътен от мотори, отмерен гръм от хиляди ботуши, неспирно ура от балкони и тротоари … и разбира се над всичко “Велик е нашият войник”… песента ехти до пълна изнемога от военния оркестър, гъгне по високоговорители из целия град, звучи от радиоапарати, които софиянци са изкарали по терасите… Само за няколко часа, един победен, унизен, обезверен, загубил посока и вяра народ възкръсва като горда нация…’’
  -в една от най-известните си речи ген.Луков прави военно-историческа ретроспекция на бълг. армия от 7 в. до края на ПСВ и прави извод за силният и борбен дух на българите и победите им в бран: ‘’Духът на една войска е отражение на народния дух. Тази максима важи и за духа на българската войска – той е отражение на българския народен дух’’

 5. Явор Дачков, в църковния хор…!!!??? Че, то и така ли ставало?!
  Не знам, дали съм потресен или ме втресе. Сега, какво какво да очакваме? Петър Волгин да изрази подкрепа за Украйна, с предаване на живо от градината на рУското посолство?
  Ще ми се да попитам Дачков на езика на любимата му страна, в която обаче не иска да живее. Ты, совсем охуел???
  Еба си и катарзиса…

 6. Към Иво Колев:

  Не е катарзис, а демонстрация на рашистко присъствие в точно този храм. Той пее там редовно, но този път ни го показаха демонстративно да узнаят това и онези, които наивно вярват, че БПЦ се е откъснала от руzкта си зависимост.
  И не е за пари. Хонорарите за хористите са мизерни (макар и по-високи от още по-мизерните за хористите в другите църкви). Най-малкото е за “престиж”, както го разбират борците за утвърждаване на рашисткото влияние в България.

 7. Към Иво Инджев:

  Пределно ясно ми е, че не е катарзис. Пределно ясно ми е и какво прави. И не само този клоун. Реших така да се изразя заради другите (скрити в страха си, анонимни и нагаждащи се) хора, които четат написаното от теб и пак имат колебания да мислят(камо ли пък, да заемат лична позиция). Страхуват се да го направят, дори пред огледалото. За тях, е написаното от мен.
  А той, ако иска да пее и в хора на удавниците. Не съм чувал за такъв, но съм сигурен, че има.

 8. Цитирате ген.Луков,а в това време дъщерята на убиеца му ни учи от телевизионния екран на морал ,справедливост ,на правилна политическа ориентация…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.