Времето не работи за онези, които щяха да превземат Киев за “три дни”

Кремълските технолози се опитват по всякакви начини да отклонят вниманието от агресивната си война срещу Украйна с надежда да отслабне международната подкрепа за отбраняващите се украинци. Слугите на Путлер редуват заплаха с ядрената тояга с нещо като морков на миролюбието като за тревопасни, които вярват, че руzката мечка е добродушно същество или поне се надяват все още тя да се окаже нещо различно от хищник.

Измислили са сега учение с тактическо ядрено оръжие близо до украинската граница. Говорителят Дмитрий Песков обясни в прав текст, че това е отговор на хипотезата НАТО да се намеси в Украйна. Защо това е блъф е тема, на която съм посветил някои текстове. https://ivo.bg/2024/04/20/руzки-ядрен-удар-по-най-милото-им-на-зап/

В същото време царят кани лидери на страни от ЕС да му пристанат на церемонията по продължение на безкрайното му управление. Много добре знаят в Кремъл, че подобна покана няма шанс да бъде приета, но за пред своите наивници демонстрират нещо като доброта и диалогичност, за чието отхвърляне ще са “виновни” европейците.

 

В навечерието на международната мирна конференция за Украйна , насрочена за средата на следващия месец в Швейцария, изолираната от най-развитите държави в света московия с тревога констатира подкрепа на Пекин за тази инициатива. Рашистката самота на международната сцена става все по-видна и с времето се задълбочава.

Опитите на завоевателите да откъснат нови земи от своята жертва говорят по-скоро за отчаяние, отколкото за някакъв значим обрат, който да принуди Киев да преговаря под диктовката на завоевателите. За 7 месеца застой в снабдяването в оръжие от САЩ нашествениците успяха да постигнат трудно забележим на картата напредък. Вижда се от тази карта от участъците от Донецка област, оцветени в тъмно червено.

 

 

 

 

 

 

 

А какво ли предстои щом потокът от нови въоръжения, предвиден в рамките на американската помощ от близо 61 милиарда долара, потече с пълна сила? Оказва се, че и с далеч по-малко въоръжения украинците са удържали на натиска в “паузата” на американските доставки.   

Междувременно Западът се събужда от сладкия сън на своя пацифизъм пред лицето на руzката заплаха. Най-ярки са примерите на победените през Втората световна война Япония, която предвижда четирикратно увеличение на военния ся бюджет в близките няколко години, както и Германия. С нейния огромен индустриален потенциал тя включва на пълни обороти производството на снаряди, необходими на Украйна. Промишленият гигант Rheinmetall ще произведе тази година 10 пъти повече такива боеприпаси в сравнение с миналата година, включително и далекобойни снаряди с радиус от 100 километра. Темповете силно напомнят на бързите обороти, с които икономиката на САЩ минава на военна нога през Втората световна война.

Съвместният потенциал за водене на дълга война расте с бързи темпове в лагера на държавите, подкрепящи Украйна. Парадоксът  рашисткото икономическо джудже да се въоръжава по-ефективно с боеприпаси от прозападната Украйна, зад която стои половината световна икономика, е обречен да бъде преодолян.  

Въпрос на време е, а то не работи в полза на онези, които обещаваха да превземат Киев за три дни.

5 мнения за “Времето не работи за онези, които щяха да превземат Киев за “три дни””

 1. “…Сред потвърдените от ТАСС покани, в съответните посолства, ще пристигнат президентите на Гвинея-Бисау Умар Сисоку Ембало и Лао Тонглун Сисулит. Дипломатически източник на ТАСС говори за очакване на пристигането на кубинския президент Мигел Диас-Канел.”..
  Цитирам сайта на Каспаров.

  А и не ми се сравнява със срещата за мир в Швейцария, където са поканени около 160 държави.
  Без Русия, разбира се. Засега.

  Имаше днес и едно прозрение:
  “Путин подкупи народа с война”.

 2. ТАСС/Президенты Лаоса и Гвинеи-Бисау приедут в Россию на парад Победы. Больше никто из зарубежных лидеров пока не объявлял о планах посетить Москву 9 мая.
  (ваш комментарий . . .
  * Если бы не Гвинея Биссау великой Победы бы не было!
  * Стесняюсь спросить.Им заплатят?
  * Если раньше,как в песне-узбеков, латышей сплотила Русь,то сейчас Лаос и Гвинею Бисау сплотил Путин вокруг рассейского народа.
  * Удалено модератором
  * А где представители племен пигмеев, прародителями путена, медведева и аршавина.
  * Ну и пусть берегутся от дронов!!!
  * Удалено модератором . . . )
  https://daniivanov.blogspot.com/2024/05/blog-post_83.html
  **
  Financial Times: Русия подготвя диверсии в цяла Европа – взривове, палежи и щети на инфраструктура в ЕС. Путин сега се чувства „овластен“ и ще се стреми да окаже възможно най-голям натиск върху Европа в много посоки – чрез дезинформация, саботаж или хакерски атаки. Вече има саботажи във Великобритания , Швеция, Чехия , Естония ,Германия
  https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjC2D3GE_NsXaUfwpON0CyBOrOLFnLivzoHFGam3PRV-2oPW6jAAqHufs1Jv-DcD-yKEhnHNozht9SoacfN8pNcej2GJ1CszMIxJPCumsn3mKfkTr-pZbyp9XUNHxDui9ft95oqpL6MBV9x6X99DOJFz_zakKTeKfqRDvkvWVwjVbNBF8YRuR47G9Q9868/s1280/2.jpg

 3. Хм, “велика” Франция ще бъде представена от посланика си на “коронясването” на цар Путлер. Наполеоновият им комплекс е непреодолим явно, все трябва да са “по-така”. Възхищението от военните възможности на Франция обаче много лесно минава в разочарование. Макрон обича да повтаря и потретва за възможната военна подкрепа на терен в Украйна, явно бързо забрави за “мозъчната смърт” на НАТО. Помним как хвалипръцковците презрително критикуваха подкрепата на източноевропейците за САЩ и войната им в Ирак – “пропуснахте възможността да замълчите”. Да, Макрон се извини в Братислава наскоро, но според мен французите са си “бамбашка” и не може да им се вярва – винаги гледат да обслужат своето “величие”, не че нямат възможности, но все те трябва да водят.

 4. Не е достатъчно според мен времето за тях, да не работи. Трябва и да спре!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.