Сините “пиленца” няма да отидат при “батко”

Няма по-добро доказателство в наши дни за токсичността на руския орденоносец от Банкя от първите статистически измервания за вероятния резултат на “Синя България” на предстоящите избори. Някъде около 2 процента…

Мнозина привърженици ще кажат, че социолозите лъжат. По-умерените  ще избегнат да коментират преди да са се състояли самите избори. Силно се надявам да са прави – особено първите.

За съжаление ми се вижда малко вероятно предвижданията да бъдат оборени до степен, че “Синя България” не само да влезе в парламента, но и да изиграе ролята на автентичната десница като коректив на …всички останали в законодателния орган. 

Знам също, че в името на десетилетните ми отношения с някои от днешните продължители на синята идея би трябвало да си спестя този текст. Стари приятели ще ми станат нови врагове.

Няма да цитирам за пореден път какво е казал Аристотел за своя приятел Платон. Нито съм Аристотел, нито имам насреща си Платон. По-скоро отношенията ми с политиците са все така платонически и те отдавна са се отказали да ме “прелъстяват”. Не се изкуших да стана един от тях. Сред основните причини е нежеланието ми да изпадам в обяснителен режим пред съмишленици, които също така да поставям в неудобното положение да се обясняват защо са влезли в “колаборация” с такъв грешник, като мен. 

Първото ми изречение в текста се нуждае от второ. 

“Синя България” е идея, която на теория би трябвало да получи много голяма подкрепа в дясното пространство. Защо не я получава? Не е само заради опошляването на самата “синя идея” от нейни самозвани приватизатори, като Георги Марков и от очевидното й осребряване чрез добре платени постове от страна видни сини дейци, пристанали на собственика на ГЕРБ. 

Много просто е обяснението, толкова просто, колкото заиграването с простите от страна на руския орденоносец от Банкя: говорим за либералната общност, която се състои от помнещи, имащи непоносимост към нейния разбивач.  НИКОЙ и НИКОГА от редиците на изявените представители на “Синя България” не е насочвала критиката си към него. “Поне” да бяха поискали той да си върне ордена, след като вече е най-големият евроатлантик.

Повече от очевидно е, че проектът “Синя България” все така щади ГЕРБ, меко казано. Нещо повече, помага на тази корпорация за прокопаване и окопаване на руzките интереси в България в продължение на дълги години да се наложи над единствените, които се изправиха срещу “антикомуниста” Бойко от прозападни позиции.  Това са ППДБ, чиято електорална подкрепа изглежда спада, но не за друго, а защото допуснаха сближаване с гербаджийската машина за засмукване и изплюване на цели партии, зедно с техните лидери, когато й станат непотребни.

Знаковите лица в “Синя България” не дават никакъв повод да бъдат подозирани в промяна на решението да бъдат по-близо до ГЕРБ, отколкото до представителите на либералните среди. Парадоксално на пръв поглед, но това все още държи главата на ППДБ над водата. Ако “Синя България” беше направила ясна заявка, че къса с подозренията за своята близост до руzкия орденоносец от Банкя, много голяма част от избиратели на ППДБ биха се обърнали към нея, т.е. биха се върнали към корените си, към които “Синя България” сега апелира за подкрепа. 

Но няма как “пиленцата” да отидат при “батко”. Имат непоносимост към Бате Бойко и по чисто културни съображения, които никой не може да промени с имитация на евроатлантическа ориентация. 

Фактът, че “Синя България”, както вече отбелязах, явно не желае или не може да направи крачка встрани, ако не чак срещу Бате Бойко, е въпросното най-голямо доказателство за споменатите подозрения.

Няма да има силно и стабилно обединение на прозападната общност в България докато не стане ясно на критично голяма маса от нейните избиратели, че главната пречка за това е заседналият трайно в гърлото й телохранител на Живков и шофьор на Сакскобургготски.   

Ако са честни, от ППДБ трябва да благодарят на “Синя България”, че опитът й да помогне за разгромяването на ППДБ, в пълен синхрон с усилията в тази посока на ГЕРБ, ДПС, Румен Радев, въzраждане, БСП и ИТН (или поне да постигнат разтрогване на коалицията) държи будни избирателите на коалицията, дръзнала да се противопостави на “антикомуниста”, който се хвалеше, че е масажирал ушите на Живков. 

Тези “будни българи”, казано на ръба на иронията, не могат да бъдат приспани лесно.

9 мнения за “Сините “пиленца” няма да отидат при “батко””

 1. Готов съм да се обзаложа на халба бира, че по време на предизборната кампания:
  1. Няма да чуя и една лоша дума от страна на “Синя България” спрямо Б. Борисов
  2. Няма да чуя и една добра дума от страна на същите спрямо ПП-ДБ – единствената автентична ЕВРОПЕЙСКА КОАЛИЦИЯ на изборите!

  Който разбрал, разбрал…

 2. – 8 травня, в День пам’яті та перемоги
  Зеленски: Преди 80 години милиони украинци се бориха, за да победят нацизма завинаги. Но днес армия от нечовеци, които убиват, измъчват, заличават мирни градове и села от лицето на земята … РФ – Злото, чието име е руски фашизъм
  Светът проспа възраждането на нацизма – в 5 сутринта на 24 февруари 2022 г
  https://www.bbc.com/russian/features-61040517

 3. добре платените ”социолози,политолози”отново се пускат в манипулиране на обществото и медиите услужливо ги тиражират.Процентите от миналите избори ще се повторят с разлика до процент…Какво ще дирят в СИК,РИК хора на Маята,като партията не е парламентарно представена!!

 4. Честит ден на победата над нацизма и фашизма е Европа!
  Колкото до “десните” сини подлоги на бокоТИКВАТА, то нека си спомнят как той ги опраска заедно с “маZZонския” си прокуроринЬ -цацовЬ, верен номенклатурен бандит на бокоТИКВАТА, който си го “избра” незаконно , и платена шлюха с милиардите откраднати от КТБ на дИбильян прасееФскиЙ !
  Нека си го “спомнят” това и московичЬ , и ренеГАДа митовЬ, и ненчев и ренеГАДа гроздан караджовь . По времето на “коалицията” с Реформаторския блок, преди 9 години!
  Ето такива “сини” са около бокоТИКВАТА, преди той да ги опраска! Също и опрасканите седесарски подлоги и шутове на бокоТИКВАТА, които даже са придворни “коалиционни” “партньори” на бокоТИКВАТА!
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на хуйло си!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло си!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло си!

 5. # 14
  ———
  КОЛКО СИНЯ Е “СИНЯ БЪЛГАРИЯ” – https://www.facebook.com/share/p/b1gXCiHHh9dvueJP/?mibextid=K35XfP
  + 2% хартиен вот сините с цвят лилав лесно ще изместят чалгарите
  https://frognews.bg/novini/borisov-ironizira-gerb-raste-kato-vanshniia-dalg-tagarev-zname-promianata-niama-listite.html
  байхуй е готов за 4 мандат: Имаме финализирана много модерна програма – с много иновации .. В предишният кабинет, който оглавявах, заварих 34% контрабанда на цигари и я сведохме до 2%. Е, как няма да ни мразят контрабандистите, как няма да искат да ни арестуват? Техните избиратели са доста интелигентни и разбират през тези години как са се облагодетелствали техните хора. Четвърта година, откакто ни няма, корупцията расте, цените растат …

  -Ангел Грънчаров: Кога нема бел конь, оправячо ви Боко ке се вракя на црън БиволЪ…
  https://scontent.fsof10-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/441468076_424737643748408_4361889448812581024_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=dCHarhWaggMQ7kNvgGkg5cc&_nc_oc=AdiKkHinwP4sQ9DLC3stgD1Q8NP3gO8epb_TF_GpaQbw_pdLc2S_UYFLHzwWd73ienA&_nc_ht=scontent.fsof10-1.fna&oh=00_AfDh5NiWBAHxPY_qFBv1KzFrMvdZtBg514sfmqF7UlrZxA&oe=66417528

 6. Няма да е лесно да се намерят честни лидери, но ако такива се присъединят и обединят в едно НОВО проевропейско движение или партия, то би имало шанс, България да се освободи от руската хватка.
  ПП–ДБ правилно заявяват, че всички техни действия ще бъдат прозрачни за обществото, но дали е така не се знае, защото между тях няма гарант, който да се отличава с безукорна принципност в действията си. Чувам, че кирил Петков скрил фирми и зависимости. За генерала Атанасов не съм много наясно, защото генерал преди промяната означавше клетви за вярносткъм СССР, а от там изаплахи от компромати. Пък и как така, ни лук яли, ни мирисали ни предложиха за софийски кмат детето на ченгетата?
  Може би на Вили Лилков може да се гласува доверие. Кокорчо ми изглежда свесен, ама не е лидер. Христо Иванов е юрист без практика и не е доказан…
  Единственият който е безупречен и от където и да го погледнеш все е чист и независим, па при това е врял и в политиката, ТОВА е нашият Иво Инджев! Но за съжаление с управленческа работа не иска да се занимава този златен човек, жалко!
  Явното е, че с всички други, трябва да се започне от начало и тогава, полека–полека, през годините, да се оформят и ни се представят личности които да са спечелят това доверие, което е ПРЕДПОСТАВКАТА за нещото, което със сигурност ще извлече България от московското блатото, както и от вечната корупция и зависимости. При това корупцията е толкова важен елемент, без който едва ли ще получим Еврото като валута…
  В общи линии, не виждам ярка светлина в българският тунел…

 7. Логично “Синя София” и “Синя България” са обречени на провал, защото нямат категорична позиция срещу проруските партии и президент, както и срещу менте евроатлантиците.
  Огромното количество маймуни, качени на проруския клон от социолога от Галъп, ще го счупи.

 8. Много сложно го дават от излюпилота се “Синя България”.По -лесно щяха да се доберят до властта,ако се бяха сляли със СДС-присъдружника на ГЕРБ. Нали и едните и другите развяват синьото знаме на отколешното СДС и по отношение на политика и власт в нях разлика няма.
  Тогава защо не са го направили? Отговорът е – за по-голяма значимост и по-голям дял от властта след като помоггнан за разбиванено на омразните за тях ППДБ. Дали ще имат силите да го направят е повече от съмнително. Освен тяхните лични физиономии за това ще им попречат

  и уроците от историята.
  За глупаците обаче историята е тера непозната.

  ++

  00

  00

 9. @”Христо Иванов е юрист без практика и не е доказан…”

  Да, Борис, като юриист не е доказан, но като политик е един от най-доказаниите! За това и гласуваме за него цялото семейство и приятелите…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.