Най-бедната в ЕС България диша във врата на най-богата по ресурси в света държава

Големите лъжи, произнесени от най-голямата трибуна на най-голямата по територия и по притежание на природни ресурси държава в света,  остават често незабелязани от незрящите, които не виждат гората, заради берьозкта.

Путлер се похвали, че неговите поданици имали водещо световно място по ВБП  ППС, т.е. по Паритетната покупателна способност на населението. Царството му било на 5 място в света по този показател и дори изпреварвало …Германия.

Международният валутен фонд публикува данни за номиналния рейтинг на държавите на глава от населението, изчислено в долари.  московията е на 60-то място в света.България е на 61-во.

 

 

 

 

 

Не бих си правил труда да обяснявам очевидното, макар на “незрящите” в умствено отношение да трябва да се повтаря къде е вратата към спалнята, за да не паднат в кенефа.

Според класацията на МВФ, свръхбогатата на ресурси московия е само на място пред България и Малдивите по горния показател. Прогнозите на авторите на проучването казват, че московията ще изпадне ( в кенефа?) в близко време зад България и Малдивите.  Най-късно през 2029 г.

Апропо, в руzкия свят вече гърми въzмущението, че българското посолство в москва започва да издава шенгенски визи. 

Край на масовия рай на безнаказаното нашествие на индивиди от Рашистан в техния Булгаристан.

Пак ще пращат шпиони, но вече няма да са номинални шампиони по наводняване на страната ни с “хиляди, маса, народ” ( както казваше един съветско-български поэт).

 

 

 

7 мнения за “Най-бедната в ЕС България диша във врата на най-богата по ресурси в света държава”

 1. Молете се за Харкiв, и неговите героични защитници! 💙💛

 2. Позволете, Стопанино, Гео Милев Касабов не е “съветско-български”, а чисто български, уникален и световен поет. Отива на фронта и губи окото си (докато мнозина коминтерновски мишоци се “скатават” в тила или в Швейцария). Франкофон е и никак не харесва болшевизма. За него великият Пол Елюар пише, “Този син на скромна България въведе в експресионистичната поезия на света Ужасът като естетична категория” (писмо до Гастон Башлар, 1922) Няма никаква вина, че комун-милицейската шайка си го приватизира и обяви за “свой” след нелепата му смърт. Но те откраднаха и обявиха за “своя и цяла България през 1944. Е, левичар е, но тогава това е било модерно. Поне не е коминтерновец.
  PS И аз стискам палци за Харкiв и неговите героични защитници!

 3. При такива природни богатства и територия – живеят в лайната
  – във всички класации по нормалност щяхме да сме далеч пред московия , ако не ни управляват руски еничери
  https://vek21press.com/index.php/2016/01/17/russia-ograbva-bulgaria/
  – Как да се отнасяме към тези, които предават интересите на страната на чужда държава, например Русия?
  – Георги Раковски, Васил Левски, Георги Бенковски и Стефан Стамболов „произнасят“ смъртна присъда за такива – това е отговорът на изкуствен интелект CHAT GPТ в чатбота ”според Устава на БРЦК, писан от Дякона и законодателството по време на управлението на Стефан Стамболов”(https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/izkustven-intelekt-stambolov-levski-iskat-smartna-prisada-dupedavtsite-moskva.html)
  … най-големия мит е свързването на русофилството с дядоиван и СанСтефанскаБългария, и Учредяването на Екзархийска България и Съединението го доказват – след управлението на Стамболов русия с тайни отбългарите договори контролира властта в България до Погрома 1913г, когато лъсва предателството и русия развихря пропагандата … и все пак яде пердах от българите в ПСВ и на болшевиките им се налага да действат нелегално и с предатели – доказват го многото русофилски правителства преди 1944 и след 1989-та … проруската пропаганда пробива тук , когато сме сваляли гарда – това се случи след влизането ни в НАТО и ЕС и ни свариха като жаби … пропагандата си отчува нови възторжени бригади нахъсани да ни възраждат …
  – открийте разликите
  https://daniivanov.blogspot.com/2024/05/blog-post_495.html

 4. Всъщност вече изпреварихме московията. По реален БВП на глава от населението сме на 61во място, а Русия на 65то. Това БВП по ППС е една много странна система. Значи хамбургера в Макдоналдс в Бг е 5лв, а във вкусно и точка във Воронеж е примерно 3лв. обаче понеже и двете са едно и също, тоя във Воронеж и него ще го броим за 5лв, нищо че съдържанието вътре и заведението в което е направени са съвсем различни.

 5. Не е по темата, но вчера еко активисти атакуваха завода на Тесла в Германия. Не видях грозното лице на Грета Т., но вече става все по-ясно кой плаща на екоактивистите и за какво всъщност се борят. https://youtu.be/bptXW5XPjoo?si=bFqf1Sb6Bv9JFrQe

 6. На Украйна й е нужно главно оръжие и боеприпаси, но sleepy Joe помaга на Украйна толкова, колкото и на Израел … колкото да не е без нищо.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.