Лъжливият Путлер няма страх от Бога, защото сам се смята за такъв

Редно е да опровергават лъжите, които се сипят от Кремъл. Задачата е непосилна, тъй като публиката, до която опроверженията са достигнали, е далеч по-малка от поразената от залповете руzка пропаганда. 

Почти бях решил да си спестя този път усилието на опровергавам очевидности, но ще сведа скромната си реплика на най-наглото от всички актуални изявления на Путлер. То е твърдението му, че СССР воювал сам две години във войната срещу Германия след нейното нападение от 1941 г.  

Първо, по стара съветска традиция, Путлер не брои началото на войната от 1939-та, когато заедно с Хитлер започва да си дели Европа, а от момента, когато германският диктатор изпреварва съветския в надхитряването кой първи ще забие нож в гърба на своя другар по въоръжаване.

Второ, близо две години сама воюва в Европа само Великобритания след като нацистките пълчища прегазват голяма част от континента, но удрят на камък във въздушната си агресия срещу острова през лятото и есента на 1940-то. Никога след това не успяват да възстановят истински военновъздушните си сили, изтощени до крайност в Битката за Англия.

Трето, рашистите и днес упорито отчитат единствено и само съветския принос във войната по суша, където действително дават огромни жертви ( включително заради безжалостната си тактика да давят врага с кръвта на собствената си армия без оглед на собствените милиони убити, ранени и пленени).

Четвърто, Германия ( както и Япония) е разгромена по въздуха и по вода изцяло от западните съюзнически армии. Само потопяването от британците на безпрецедентно скъпия, огромен и най-модерен боен кораб в света, какъвто е бил германският “Бисмарк”, се равнява по своята стойност на хиляди загубени танкове на бойното поле.

Пето, англо-американската помощ за съветските съюзници е толкова видимо огромна и решаваща, че никакви лъжи и премълчавания не могат да я омаловажат. Само един пример с горивата: сред главните причини Хитлер да загуби войната е недостигът на петрол и съответните продукти, произвеждани от него, което превръща хиляди германски транспортни средства, танкове и други бойни машини в неподвижни мишени по руските поля. СССР в същото време получава от американците несметни количества бензин, мазут и самолетно гориво -всъщност, повече от половината самолетно гориво, необходимо за съветските ВВС идва от САЩ. 

Шесто, Сталин топи под водата на германското нашествие Европа и Острова близо две години с чудовищни количества стратегически суровини за нацистката военна машина. Вижте само “любовните писма”, които пише в този период на фюрера и на външния му министър Рибентроп, с когото е подписал пакта от август 1939 г., поставил началото на Втората световна война.

 

 

 

 

Седмо: Путлер трябва да лъже по-малко, но при цялата му демонстративна набожност по Великден явно няма страх от Бога. Защото сам се смята за такъв.

11 мнения за “Лъжливият Путлер няма страх от Бога, защото сам се смята за такъв”

 1. “То е твърдението му, че СССР воювал сам две години във войната срещу Германия след нейното нападение от 1941 г. ”

  Наглец! Англия воюва сама, докато СССР прави със своите братя нацистите (а че са братя става все по-ясно в последно време!) военни паради на дружбата! Ако не бяха САЩ, блатните павиани е трябвало да стигнат пеша и на коне до Берлин!

 2. Ако искате да разберете каква каша наистина са забъркали рашките вижте в какви грехове обвиняват противника.

  Казаното от Николай Карамзин през XVIII век когато по време на пътуване в Европа той бил попитан какво правят хората в Русия, и отговорил: “Крадат” определено трябва да се допълни с “Крадат, Лъжат, Пият” – от всичкото по много.

 3. “бащицата” Сталинь даже връща своите “таварищи” комунисти и социалисти, които бягат в СССРь от неговия геноССе Хитлер, след 1933г.. . Помага му с превози суровини през целия СССРь даже от Владивосток, от Азия.
  Същото и за нападението му срещу Норвегия от полярните пристанища , като Архангелск.
  Освен това Сталин има много повече самолети и танкове , до 10 пъти повече, а артилерия – същото!
  Има и пулечно мЯсо няколко пъти повече, и то само на един фронт- Източният! А Вермахтът воюва на няколко фронта – от Египет и Гърция, до Норвегия , и от Москва, до Лондон и Ню Йорк, през океана. Включително по море, и по въздух. И не “съюзниците” “помагат” на Хитлер, а той на тях. И на фашистка Италия, а и “неутрална” Япония!
  Има нещо като – при такива “съюзници”, врагове не ти трябват!
  Но всичко започва с пактът Моллотовь-Рибентроп, положил НАЧАЛОТО на Втората световна война.
  И причината за МЕЖДУсОюзническата война е в Сталинь, който не спазва дори пактът Моллотовь-Рибентроп, и нахлува в повече територии , особено в Румъния. След това иска да окупира и България, и Проливите.
  А Хитлер успява да “изпревари” своят сОюзник Сталинь, защото Вермахта е по-малоброен и по-подготвен , и му трябва по-малко време за подготовката. Въпреки че краZZная армия започва по-рано . Което е и една от причините за войната, защото Хитлер трябва да се защити от нападение от Сталинь.
  А не само самолети и танкове получава Сталинь по ленд-лийза, но и 300 кораби и катери. Получава и толкова стомана , колкото приозвеждаше “социалистическия гигант” Кремиковци за няколко години , около 5 .
  Също и алуминий за стотици хиляди самолети, иначе краZZная армия щеше да “лети” на дървени самальоти.
  Така че само от тези суровини могат да се приозведат стотици хиляди танкове, освен готовите танкове по ленд-лийза. А и за милиони пушки и картечници.
  Същото е и за самолетите, произведени от американски алуминий и заредени с американски бензин.
  Същото е и милионите тонове взривни материали за снарядите, катюшитв и патроните.
  Но особено голяма помощ по ленд-лийза са 400 000 камиона , без които краZZная армия щеше да ходи пеш до Берлин, ако въобще може да стигне пеш дори до полско-савецката граница, но не и до Берлин. Същото е и джипове от САЩ. Същото е и с радарите и радиостанциите. Без които танковете и самолетите щяха да летят като самоходни неуправляеми камикадзета , без управление . Както е в началото на МЕЖДУсОюзническата през 1941г., което е и причината за разгрома на огромната неуправляема маса от пушечно мЯсо на Сталинь, в началото на войната преди ленд-лийза.
  Така че Хуйло даже не слушал нищо друго освен пропаГАДните лъжи и фалшификациите за “великаТА” атечествена вАйна!

  Оди на хуйло ти, Хуйло! Оди и на “бащицата” ти Сталинь!

  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на подводния ти орКскЬ, оди на подводния ти кУрскЬ , оди на подводния крЕйсерЬ мАсква, оди на хуйло ти!

 4. https://narod.bg/2021/11/26/15-висши-фигури-около-бойко-борисов-къ/
  Георги Недев
  1d ·
  Пионерчета и чавдарчета маршируват под звуците на “Комунисти, комсомолци , пионери!” Всичко това се случва днес 10-ти Май 2024г пред очите на официалните гости на честването на 100 години от основаването на СУРИЧЕ “д-р Петър Берон”
  Те са ….
  Господин служебен премиер вие сте съгласен с поведението на Людмил Веселинов?
  Ако не сте, уволнете го !
  Господин Бойко Борисов, вие сте съгласен с поведението на Христина Георгиева?!
  Ако не сте , извадете я от листите на ГЕРБ!/https://zapernik.com/za-pernik/147707/
  Иначе какъв евроатлантик сте?
  Комунистическия режим в България е обявен за престъпен със закон от 5.05.2000г!
  Абсолютен позор за училището, града ни, държавата член на ЕС и НАТО
  https://www.facebook.com/pfbid0nDvhNDiVKc5pAKyfNCqfy86rUASZwVWe6NRC7cmkaEjJpLtqh5wvYvn7T26m61vjl/videos/pcb.25365303183115765/1478374092887813

 5. П.П. Само една допълнителна добавка към предишния ми коментар.
  Англия също доставя над 5000 самолети и още толкова танкове. Също дава дири дест милиона чифта ботуши. Отделно милиони тонове хранителни продукти, особено месни консерви. Защото Сталин взема всички материали , торове и техника за фронта, и животните – също. Селското стопанство спада повече от двойно. Дори имаше информация, че селяните получават над 2-3 пъти по-малко храна , дори спрямо предвоенните колхози. И няма как без храна да ОЦЕЛЕЯТ нито краZZная армия, нито тиловите предприятия и колхозници, при спад на селското стопанство над 2-3 пъти . Без техника , торове, животни , а и самите колхозници са отишли за пушечно мЯсо и камикадзета в штрафбатите , и няма кой да работи в колхозите.
  Така че ленд-лийза спасява не само краZZная армия, но и милиони ватници от гладна смърт и Голодомор. А и самата война , спасява.
  Но!
  НО освен всичкоТО това, черешката на тортата от ленд-лийза е получаването на атомната бомба от сталинските ШПИОНИ от САЩ!
  Това е най-голямата полза за Сталин от ленд-лийза. Също и на първите стратегически бомбардировачи Б-29 , които кацат във Владивосток, след бомбардировките над Япония от американските ВВС! Които Сталин НЕ връща на САЩ, въпреки че е бил ДЛЪЖЕН да го направи според ленд-лийза.

 6. Всъщност 22.06.1941 г. е начало на Междусъюзническата война. Предвид договора Молотов-Рибентроп. Германия става силна до голяма степен благодарение на суровините, които СССР й предоставя. Размер 47-55% от целия износ по различните оценки. Каналът Viasat history излъчва интересни док. филми по темата в рубриката “Война на заводите”.

 7. Социализма и болшевизма не са си тръгвали от България. Силовите министерства и съда ,службите са пълни със отрочета на бивши партийци, комсомолци и пионери. Самите те твърдят че смяна на обществения строй без кръв е невъзможно. Вижте Румъния и Чаушеску.

 8. “… че СССР воювал сам две години във войната срещу Германия след нейното нападение от 1941 г.”

  Дебела, опашата лъжа.
  Заем-наемът е гласуван oт Конгреса на САЩ като закон в март 1941 г. и доставките за СССР започват да пристигат още в октомври 1941. Само три месеца след нападението на Хитлер.

 9. Български политици хем си връзват червени конци на една от китките на ръцете, хем целуват ръце на папи, патриарси и митрополити, които се правят на разсеяни за демонстрираното суеверие.
  Логичното обяснение е за принадлежност към комунистическия отбор на свещениците и лицемерните политици.
  Путин, в качеството си на типичен комунстически продукт, има способността да лъже нагло и безочливо.

 10. Горкият Путин, не осъзнава какво прави. Яхнал е руската православна църква и я използва за целите си. Дори от там са най-добрите агенти на ФСБ.

 11. Статистиката само за 20-ти век сочи:

  Русия губи 5 войни – Руско-Японска (1904-1905), Първа Световна (1914-1918) с детайл българска победа в Добруджа, Съветско-Полска (1919-1921), Афганистан (1979-1989), Първа Чеченска (1994-1996). Не броя Студената война.

  В Съветско-Финландската (1939-1940) постига кървава, позорна, пирова победа. 194 милиона срещу 3.7 !

  В резултат на тежките руски поражения по фронтовете избухват революциите от 1905 и 1917.

  Единствената успешна война за СССР (не казвам Русия, защото украинците играят централна роля) през целия 20-ти век е Втората Световна, но Съюза е само една от многото воюващи държави (войната е световна), а и това става с колосалната англо – американо – канадска помощ.

  Освен това срещу германците се бият не само руснаци, а и американци, британци, французи, поляци, австралийци, канадци, новозенландци, холандци, белгийци, норвежци, югославяни…При това Великобритания воюва с Хитлер от първия до последния ден на войната и никога не е била в съюз с него, за разлика от СССР, който до 22.06.1941 е съюзник с Третия райх.

  Ами украинците в съветската армия?

  Отделно западняците воюват не само с германците, но и с Италия в Африка и Европа, и с Япония в Тихия океан.

  Трябва да споменем и че Руската освободителна армия на ген. Власов воюва на германска страна.

  Ето това е непобедимата и безаналоговата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.