В руzката ни медийна баня няма чисти и прости, има теляци на вожда на простите

 

Предаването на БНТ с Георги Любенов, специализирано в областта на похвалите към “правилните” събеседници, днес се поздрави с 13 годишен юбилей. В изданието му под Номер 800 дефилира като една черешка на сладникавата торта Владимир Малинов, най-скандалният министър в одобрения от през. Радев служебен кабинета на ГЕРБ. Това е днешният министър на енергетиката, вчерашното задкулисно основно лице, топлата връзка с руския режим за прокопаването в негова полза и във вреда на Украйна “Турски поток”, платен с български милиарди.

Водещият, който се скъса да благодари на гробокопача на Украйна за благоволението да даде първото си министерско интервю именно в неговото студио, не ни “разочарова”. В свойствения му комплиментарен стил благодари и за новостите, които е научил от г-н министъра. Например, че в преговорите за доставка на природен газ е полезно един малък потребител, като България, да се “закачи” за най-големия в света, какъвто е Южна Корея и да преговаря в пакет с продавача на суровината. Ученолюбивият домакин не пожела да научи нещо повече по друга, много по-важна тема, както ще стане дума по-нататък.

Валят новините в сайтовете, произтекли от този министерски монолог. Лидира загатнатата от от министъра пред БНТ вероятност от предстоящо скорошно поскъпване на тока ( ако този ужас не настъпи, сегашното правителство ще бъде в ползата на “спасител”). И други такива. Все в бъдеще време. Но за миналото, през което директорът на “Булгартрансгаз” Малинов е бил главният координатор на поръчания и проектирания от Кремъл, изпълнен от правителството на ГЕРБ “Турски поток”, не стана нито дума. 

Само за очевидно незащитимия от българска гледа точка  неизгоден за страната ни договор с турската компания “Боташ”, сключен пак по времето на Малинов като директор на “Булгартрансгаз”, Любенов се “осмели” да попита. Но така, че гузният му гост да може да се измъкне сух от втечнения газ с витиевати обяснения, че се водят преговори с Турция за преразглеждане на “проспаните” от българската страна вредни за България клаузи.

Ясно е, че за да се съгласи на това интервю и да застане пред прожекторите за пръв път, победителят в местното състезание за прокарване на руzкото влияние в енергетиката ни  през последните няколко години, си е подсигурил комфортното осветление. Поставил е условието да му бъде спестена темата за “Турски поток”. Това прави въпросното интервю чиста проба пране на мръсното му минало.

Много приказки се изприказваха, как Борисов и Пеевски са изпрани от ППДБ. Ама толкова са “изпрани”, че ППДБ губи 200 000 гласове, според някои социолози. Т.е. няма никакво изпиране. Образът им е все така зацапан пред най-чувствителната част от избирателите към дългогодишната корупция, заради която единият получи пряко санкция от САЩ, а другият “само” беше смъмрен по закона Магнитски чрез санкционирането на финансовия му министър Владислав Горанов.

Но какво да кажем за медийната пералня, която се върти на пълни обороти и това не води до никакви последици нито за перачите, нито за играчите зад перачите?  

Малинов на два пъти използва думата “инвазия” като определение за руската агресия срещу Украйна и с това вероятно смята, че е приспал критичната част от аудиторията. Лъже се.

Но знаете ли кое все пак беше интересно в тази дружеска беседа? Министърът потвърди с усмивка, че няма да ни каже къде се предполага да бъде изградено в България хранилище за отработеното в АЕЦ “Козлодуй” руско ядрено гориво. Водещият прояви разбиране и се съгласи с въздишка, че ако гостът му издаде тайната, никой няма да иска да живее наблизо. “Тайна, майна”, както казват в Пловдив и толкоз!

Многократно съм писал и питал как ще се реши проблемът с тази тиктакаща радиационна бомба във времето, когато московията реши да ни накаже, като откаже да го съхранява на своя територия. Знаеше се отдавна, че този момент ще настъпи. Сега се “планирало” нещо по въпроса, научаваме днес, но (отново) нямаме право да знаем какво точно. 

А темата не е просто голяма. Огромна е. Включва и спомена как по официално оповестени екологични съображения България услужи преди повече от 10 години на монополиста “Газпром”. Забрани си чрез публично поръчания от премиера Борисов мораториум да знае, дали наистина страната ни е разположена върху море от природен газ, както твърдяха учени на базата на американски сателитни снимки. Любенов, впрочем, днес изрази категорично мнение, че в българската черноморска акватория няма природен газ. 

Повтаря се случаят с “Турски поток”, планиран от Путлер, приет от управлението на ГЕРБ без никакви глезотии от рода на обществени дискусии и прокопан рекордно като за началото на рашистката инвазия в Украйна. И не е вярно, че нямало реверсивна връзка. Има и още как! От московията тече ( въпреки санкциите на Запада) руски газ към Европа, а обратно се вливат милиарди евро в бюджета на страната агресор, чиято икономика е преминала на военна нога и се захранва за целта от потока от европейски милиарди.

Старият виц, че “чисто и просто” означава къпан милиционер, е неприложим в случая. В тази руzка  баня чисти няма, а само теляци на вожда на простите от минералния курорт Банкя. 

КОЛАЖ: Фейсбук

5 мнения за “В руzката ни медийна баня няма чисти и прости, има теляци на вожда на простите”

 1. Не съм го гледал проZZт(итуиращ)ата обдухвачка ЛИБЕнавЬ, “протектиран” лично от неговият ТЪПькачь куРВшлуковь, незаконната джендърлистка шлюха на милиционетската банда на бокоТИКВАТА и неговият магнитски ТЪПькачь дИбильян прасееФскиЙ!
  Тая лигава джурналиститутка ЛИБЕнавЬ нямаше да продължава да упражнява проZZт(итуц)ията си , ако не лазеше на вечно на четири крака , в предизвикателно “поза”, пред своите “медийни” сводници, включително абсолютно незакония куРВшлуковь, който е толкова НЕграмотен, че трябваше неговият батко – СидеровЬ, да му дава ФАЛШИВ “стаж” в неговата провинциална кабеларка , за да може международният магнитски бандит дИбильян прасееФскиЙ, да го монтира абсолютно незаконно за негова подлога в БНТь!

  https://www.mediapool.bg/siderov-boiko-mi-kaza-che-delyan-iska-koshlukov-za-direktor-na-bnt-news354041.html

  Ето такива джендърлистки джурналиститутки си “назначава” атечествено-клюкарския и атечествено-кафявият фараонЬ дИбильян прасееФскиЙ, заедно с неговият магнитски братиньо и магнитски васаль – бокоТИКВАТА! НАЛИ!

  А колкото да “енергийния” “министърЬ” на Газпром, то той е от дрийм тима на бокоТИКВАТА и и неговият КУМгейт!
  Ето такава е “компетентността” на цялата геЙрберастка шайка. Която даже не може да си намери “свестни” “министри”, въпреки че се обявява за по-по-най “опитните”. Примерите с номенклатурният им шут – главчевЬ е особено показателен, той е истинската “витрина” която показва цялата бандитска и НЕграмотна “същност” на геЙрберастката бандитска шайка , въпреки че техния “дипломатЬ”-нон-грата трябваше да им послужи за фасада и да ги “скрие”, но ефектЪТ е точно обратният, защото показва ВСИЧКО!
  И това е след над 20 години на вечноТО присъствие начело във ВЛАСТТА на ГрупировкаТА за ЕкстремноТО Разбойничество и БандитизъмЬ (ГЕйРБь) и на техният проZZт(итуира)Ь “вождь” бокоТИКВАТА- милиционерското мутренска “юпи” на Кобурга, заедно с другото мулташко “юпи” – дИбильян прасееФскиЙ!
  И не само Турски поток, но “енергийния” “министърЬ” на енергийната мафия е виновен и за “скритата” пътна карта, но и лично за Боташ, за скъпия газ и скъпите стоки от него , водещи до огромна допълнителна инфлация и неконкурентноспособност на България . Същото е и с огромната далавера с “инхауса” за Козлодуй за 50 милиарда , за следващите 10-20 години. Същият “министърЬ” е фасада и за огромните загуби и субсидии за десетки милиарди откраднати от придворните ВЕИ-та на бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ, по един милиард годишно. През последните 10 години. И затова трябваше преди месец да се даде този 1 милиард “субсидии” на ВЕИ-та им , от бюджета, преди да падне правителството на Денков! Също преди месец дадохме и 1,5 милиарда за газовите загуби от далаверите на бокоТИКВАТА и “енергийния министър”.
  Ето такива ВЪПРОСИ трябваше да зададе МИСИРКАТА либеновЬ , а не да обдухва “енергийния” му посетител в студиото.
  И , да, цената на тока ще се вдигне, за да се покрият далаверите на “енергийния” “министърЬ” и на неговите сводници бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ в “енергетиката” , за много десетки милиарди, през последните 15 години. Но и това няма да “скрие” ФАЛИТА на цялата “енергетика”, заради ТЯХ и кражбите им. Което изисква постоянно вдигане на цените и особено ПОСТОЯННОТО даване на много милиарди от БЮДЖЕТА, и то ВСЯКА ГОДИНА , и даже месец! За да се “покрият” тяхната тотална “енергийна” НЕграмотност и тотална енергийна КОРУПЦИЯ, които фалираха цялата “енергетика” !
  А сега даже бокоТИКВАТА и неговият корумпиран и крадлив “служебен” шут главчевЬ са решили да откраднат , ДОПЪЛНИТЕЛНО, и още 4 милиарда от “магистралите” им , в допълнение и към предишните 5 милиарда ! За да има ОЩЕ повече откраднат асфалт за чувалите с пачките и чекмеджетата с кюлчетата за барцелонската и боянската Мата Хари!
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на клюкарския “бизмесмемь” дИбильян прасееФскиЙ, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло си!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло си!

 2. What about Теменужка?
  От известно време се мярка(с вид на случайно попаднал в зоопарк човек) между простосмъртните в столичен панелен квартал.
  Вчера я засякох да се придвижва пеша (с повишено внимание и придружител)между панелките.
  Предполагам е минала бърз курс при гоце на тема “снишаване на снишаването”(по бкп!) в панелка, докато отмине бурята..,е явно курса не е преминал успешно защото сутрин я взима шофьор(с отваряне на директорската врата) с автомобил за 100к

 3. А what about “социолога” димитыр ганэв, забелязан на вътрешноведомствен купон на гЭрб-младэжи под крилото на тома биков с очилцата, струващи половин дупетатска заплата за година? Ако сред тях ганэв прави “социологическите” си сондажи, не е за чудене, че надува прогнозaтa за електоралните нагласи към гЭрб с по процент на седмица. На този фон е изключително нагло представител(к)ите на професията “социолог” у нас (всъщност проститутки) възмутено дa отхвърлят обвинението на Кирил Петков, че прибират сериозни суми, за да дезинформират целенасочено мат`ряла. Ако не е вярно това, откъде кънчо стойчэв взе милиoните, които инвестира в Сандански, драга ми евэлинке славкова? Може би от закуски ги е cпестил?

  @Деян
  Допълвам: гоцэ никога не е живял в панелката в “Красна поляна”, в която жена му не само че живее, а му е домоуправителка. Преди години сирыщника се появи само няколко пъти в съседната БИЛЛА с телохранителя си, колкото да го видят местните и да пуснат мълвата, че той живее сред тях, но откакто поизчезна от публичното пространство, не смята за необходимо да се мярка и в супера.

 4. “Стом Лупцу (Любенов) е касал, нямя гас в Серно Море, снаси нямя гас”.

  Кой, си позволява да противоречи?! Та той в ефир прави сви..(извинявам се за грешката), интервю на най-запознатия по енергийните въпроси и наличие на полезни изкопаеми. Как и кой си позволява, да се усъмни в тяхното взаимно(да не кажа интимно) споделено и удобно развито “мнение”?!
  Ами точно ние, които плащаме данъци! От нашите данъци, двамата партньори получават възнаграждение, за общия им душевен оргазъм.

  Първия знае, че сам си е извадил зъбите, а втория не вярва, че ще му бъдат извадени…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.