Отприщи се лавината на борбата за власт в царството на Путлер, отнесе Патрушев и възнесе на негово място Шойгу. Засега

 

Цар Путлер направи най-голямата рокада на управленската си шахматна дъска откакто царства от четвърт век насам. Пренасочи най-близкия си велможа Сергей Шойгу от поста министър на отбраната към шеф на службите на сигурност, от които отстранява смятания за най-голям ястреб като привърженик на ядрената война Николай Патрушев.

Изненада? 

Да, но не толкова заради слизането на Шойгу от върха на министерството на отбраната, колкото поради отстраняването на Патрушев, чието място верният на царя Шойгу заема. 

Патрушев е сочен от редица познавачи на вътрешния кръг на властта, като най-голям привърженик на изпреварващия ядрен удар срещу Запада. Написа го още преди години Станислав Белковски, беглец от въпросния вътрешен кръг на Путлер.

Формулировката, че Патрушев е освободен “поради преминаване на друга длъжност” е класическо повторение на обикновеното за онова време обяснение при всяко уволнение на член на Политбюро в съветската империя, какъвто ястреб Номер едно беше Патрушев в обкръжението на Путлер. 

Имаше коментари през последните дни, че Патрушев едва ли не се домогва до пълната власт за сметка на имперското си началство.

 

Той е бивш армейски генерал.Служил е с Путлер в ленинградския клон на КГБ през 70-те години на миналия век. Бил е началник на преродения във ФСБ някогашен съветски КГБ.

Беше източник на най-злостните теории за западен заговор срещу московията, вкл. с измислиците за американски биолаборатории в Украйна, американско бащинство на украинския майдан и американска вина за създаването и разпространяването на китайския вирус, причинил световната пандемия.

Имал е привилегията да говори насаме с царя по стратегически въпроси, като ядреното оръжие и отношенията със Запада.

Изглежда, че “свалянето” на Шойгу от върха на министерството на отбраната е маскировъчен ход за далеч по-важното сътресение с неутрализирането на Патрушев като всесилен началник на силовите служби. 

Това е все едно Сталин да беше назначил някой от военните си (бутафорни, като Шойгу като военни капацитети) велможи, като Ворошилов или Будьони, на мястото на началника на НКВД, кървавия Лаврентий Берия, участвал след това в преврата срещу Сталин през 1953 г., но самият той станал жертва с летален изход на последващ преврат под ръководството Хрушчов. 

Този е истинския акцент на първо четене след новината за рокадата на върха в нозете на царя.

Лавината на борбата за власт е отприщена от бумеранга на безумната война срещу Украйна, която московията няма как да спечели.

 

3 мнения за “Отприщи се лавината на борбата за власт в царството на Путлер, отнесе Патрушев и възнесе на негово място Шойгу. Засега”

 1. Да би Шойгу превзел Харков за “деня на победата”, не би Белоусов правил цялостен одит на военно министерство.

 2. 🎯Този е истинския акцент на първо четене след новината за рокадата на върха в нозете на царя …

  Командир в батальона ‘Ичкерия’ с позивна ‘МАГА’:
  – Русия практически не променя подхода си. Те се нуждаят от още една почивка, за да възвърнат силите си и да продължат отново напред, след като са работили върху грешките си. Имперски амбиции имаше и по царско време, и по време на СССР, абсолютно нищо не се е променило. Ние не вярваме, че има „добри руснаци“, които са готови да живеят в мир с други народи. Т. нар. ‘добри руснаци’ имат същата имперска политика. Те не искат да изпуснат територията. Аз съм на 30 години, помня много добре как бомбардираха Чечня. Всичко започна по същия начин като в Украйна. Дори не промениха пропагандата. Също твърдяха, че у нас уж убиват рускоезичното население, ‘ядат руски деца’. Само дето сега не наричат ​​украинците ‘терористи’, а ‘фашисти’. Започнаха войната с очакването, че всички ще се предадат. И точно както в Чечня, бяха победени, след което се окопаха и преминаха към позиционни битки. Но за разлика от Чечня, Украйна е огромна страна и първоначалният план не мина. Русия практически не променя подхода си. Те се нуждаят от още една почивка, за да възвърнат силите си и да продължат отново напред, след като са работили върху грешките си. Нашата цел е да спрем експанзията на ‘руский мир’, превърнал се в раков тумор – https://www.rbc.ua/rus/news/koli-ziyde-ukrayinske-sontse-k-rosiya-poglinula-1705425842.html
  Джохар Дудаева: Когато изгрее украинското слънце, Русия ще изчезне

 3. Случващото се, в напарфюмираната кремълска кочина, ми прилича на “вътрешна специална операция” с цел отстраняване на клан. Клан, на който параноика вече няма доверие. Този клан, вероятно много вярвайки си, май е топнал човка и в строго личната копаня на “императорчето”, а именно преразпределение на богатствата, резултат от действията на финансираната от самия него, терористична организация “Вагнер” в Африка. За зверствата на тези терористи в Украйна, просто нямам думи.
  Сега руснаците(сякаш това с нещо би променило клетото им съществуване), ще се подиграват на още един, освен Медведев. Заместващия клан, вече потрива ръце.
  Да видим, как нашенските кремълци ще интерпретират и представят предстоящите събития.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.