Добродушният злодей Путлер вече не искал да окупира Харкив

За Путлер всеки ден е Първи април, но със съобщението си от Китай, че войските му не искали да окупират Харкив направо избира рибата. Тя се вмирисва откъм главата и в този смисъл отново се понесе вонята на лъжата откъм главата.

Путлер изведнъж станал добряк. Беше истеризирал от злоба диктатор, който с изкривено от ярост ботоксово лице заповядваше от телевизора на  украинските военни незабавно да се предадат и да свалят управлението на Зеленски. Сега, повече от две години по-късно, вече не искал да окупира най-близкия до границата с царството му голям град, втори по големина в Украйна.

Явно този път прехвалените му служби са го убедили, че Харкив е хапка, в която ще си счупи зъбите. Дори по-лошо отколкото през през 2022-ра, когато го излъгаха. Очакваха да нахлуят в тази преобладаващо рускоезична по онова време бивша украинска столица с маршова стъпка и да бъдат посрещнати с хляб и сол. Вместо това им насолиха задниците, когато нашествениците ги обърнаха по време на бягството си.

Някои туземни рашисти, вярващи в неговата внезапно бликнала доброта, реагираха у нас на подсъзнателно ниво на лъжата. “Труд”, който тиражира транжирани от общото мнение на Запад изказвания на всякакви полезни за Путлер идиоти с антиукраинска и антизападна насоченост,  написаха в заглавие, ЦИТИРАМ:  “Украйна евакуира в Харков 10000 души”.

 

 

 

 

 

Човек може да си помисли, че украинците масово бягат от застрашени от руската агресия райони и се стичат във (вече) най-сигурния срещу руzката окупация град. В края на краищата няма друг, за който Путлер да е обещал да не бъде превзет от от армията му.

Текстът на публикацията на “Труд”, превод т АФП, обяснява, че става дума за обратното: от Харкив са евакуирани 10 000 души. Именно защото украинците не вярват на лъжата на Путлер.

Няма как да знам какво още (не) докладват на Путлер слугите му. Но мога да добавя нещо, което “не е за разправяне” в царския му двор.

От началото на агресията му в Украйна са инвестирали бизнесмени от около 100 страни. Вложенията им едва ли компенсират разрушенията, причинени от руzката инвазия, но говорят за оптимизъм в полза на украинското бъдеще. Никой не е по-добър в прогнозирането от частния бизнес, който рискува “собствената си кожа”. 

Най-големи по обем са инвестициите от Турция, следвани от Узбекистан, Полша и САЩ. Бизнесмени от тези и от много други държави заемат позиции за времето, когато Украйна ще се превърне в огромен магнит за световния бизнес. Бизнесмените по света вярват в това на базата на собствена преценка за риска.

Московията може да е първа на планетата по притежаване на природни богатства, но дълго ще бъде последната, в която паметливите инвеститори биха пожелали да си вложат отново средствата, след като от дискредитираната агресорка  се оттеглиха хиляди чуждестранни компания заради  нападението й срещу Украйна. 

Путлер иска да унищожи Украйна, но заедно със смъртта и разрушенията  той й  “причинява” без да иска бъдеще на аплодирана от демократичния свят консолидирана държава с волеви народ, чийто патриотизъм е впрегнат единствено за родолюбиви, а не за имперски, завоевателни амбиции. При това става дума за четвъртата по природни ресурси държава в света, най-голямата по територия в Европа.

 

 

3 мнения за “Добродушният злодей Путлер вече не искал да окупира Харкив”

  1. Докато др. джу джи радостно въртеше опашле пред др. си и брътвеше за мир, се сетих за оня ловно-рибарски виц: ловец с кучета загащва баба Меца. Бум- с едната цев, бум – с другата, но не улучва. Баба Меца се изправя на задни лапи и почва да ръмжи лошо на път към него. Ловецът хвърля пушката и вика, “То аз всъщност съм за гъби”…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.