Руският орденоносец на “Ломоносов” от Банкя и носителят на американската антинаграда “Магнитски” не от днес се канят да си “делкат държавата”

Отдавна съм “познал” в частта за голямата мечта на тиквата да цъфне на президентския пост. Асен Василев е научил тази истина десетина години по-късно от самия източник.

 

“Планът на лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски е Борисов да се пенсионира като президент, а Пеевски да стане министър-председател на България. Това съобщи пред Нова телевизия съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев.

Звучи (ми) като преразказ на финала от книгата ми “Премиер на РъБъ”, издадена през 2013 г. Избрах тогава за заключение да акцентирам върху мечтата на Борисов да превземе и президентския пост. Разликата със сега е само в това, че тогава още му беше рано да се пенсионира, освен ако си е правил сметката да управлява два мандата. И пак нямаше да му стигне “трудовият” стаж за пенсиониране.

Ангажирах се преди повече от 10 години с тезата, че на тогавашния ни премиер много му се ще да стане главен церемониал майстор на държавата и по подобие на неговия приятел Първанов да командва парада в държавата ( не само на Гергьов ден), запазвайки си лостовете на властта чрез мрежата от назначения, направени преди от него.  

С мрежата му се получи. Виждаме го и сега, когато се прави на опозиционер. Но мечтата му да акостира в тихото президентско пристанище като връх на политическата му кариера така и не се осъществи.

От наистина първа ръка знам, че тогавашният Борисов, когото днес наричам най-често руски орденоносец, за да изоблича евроатлантическата му мимикрия, е искал много още през 2011 г. да се кандидатира на президентските избори. Това е една от причините да задържи номинацията (на Плевнелиев) до последния възможен момент за регистриране. 

Другата е е опасението да не му се разпадне партията без неговото лидерство и това да го лиши от реалната власт чрез прокъсване споменатата по-горе мрежа. И въпреки това е бил готов да рискува. Имал е “светлия” пример на Първанов, човека, който му слага милиционерските генералски пагони и който си запазва неофициално властовите позиции през двата си мандата на държавен глава въпреки факта, че слиза от върха на силната по онова време партия БСП, горда, че има най-голямата членска маса.

Собственикът на ГЕРБ  е имал план най-популярният му министър Плевнелиев да стане премиер на негово място, а самият той да се възцари за президентския трон. В банката му кадри, обаче, понякога стават чудеса ( какъвто е днешният  дялан камък Номер едно за високи постове от гербаджийски позиции Росен Йорданов, мълчаливо отказал напоследък “някои предложения” на своя партиен шеф).

 

В типичния му стил да раздава постове под път и над път, в буквалния смисъл, Борисов изненадал Плевнелиев с офертата си да го направи премиер. Сондирал този вариант по време на пътуване (до Перник, свидетелства пред мен моята “първа ръка” , както нарекох източника си). 

Действието се развива само дни, преди да изтече срокът ГЕРБ да обяви номинацията си през есента на 2011 г.. Плевнелиев на свой ред изненадва Борисов. Отказва му, но по-късно го изненадва още повече, като контрира с идеята да заеме президентския пост. Борисов, поставен в цайтнот, защото е бил уверен в успеха на плана си и не е подготвил друга номинация, в крайна сметка е принуден да се съгласи.

Серия от знаци показват колко беше вбесен собственикът на ГЕРБ. Демонстративно съжали че му се е “наложило” да предложил Плевенлиев. Цветанов уж му бил фаворитът, но нямало как. 

В нощта на изборната победа на ГЕРБ в лицето на Плевнелиев орденоносецът доразви сигналите си. Унижи победителя с напомнянето, че е станал президент благодарение на него. Пресегна се да го пипа по главата. Така и не стана ясно косата ли искаше да му приглажда подигравателно или да го потупа покровителствено по врата. Снимката се превърна в неизчерпаем източник за подигравки срещу държавния глава в годините на единствения му мандат.

 

А се оказа единствен мандатът му по същите причини, според мен. Отмъстителният несъстоял се президент не му прости никога. Наказа го и допълнително като му монтира за вицепрезидент Маргарита Попова. 

Сега на повърхността отново изплува амбицията на неосъществения през 2011 г. президент-претендент за “олимпийското злато” на върха на държавния Олимп. 

Възможно е да отрече казаното от Асен Василев. Но той отричаше също и казаното от мен по Нова телевизия, че е бил посъветван от Пеевски да напусне премиерския пост през пролетта на 2013 г., за да “възкръсне”  като премиер след известно време отново, отнемайки каузата на протестиращите срещу управлението на ГЕРБ по онова време. Уцелил съм в десетката с тази информация от книгата ми “Премиер на РъБъ”, за която вбесеният премиер изсъска в телефонната си намеса по Нова, че съм я писал на негов гръб.

Отрече връзката си с Пеевски, но се издаде с истеричен тон колко много е ядосан (на истината). Господарски се включи на следващия ден в сутрешното предаване на НТВ, за да ме нарече “идиот”. Три пъти. Не само аз съм го “забелязал” и отбелязал.

И как не-тогава Пеевски беше все пак всепризнат злодей и всяко докосване до него се смяташе за токсично. 

Това се е променило вече днес. Руският орденоносец на “Ломоносов” и носителят на американската антинаграда “Магнитски” вече не крият своя брак по сметка ( без кръчмаря). Банкята открито говори в множествено число от името на ГЕРБ и ДПС. В прав текст лансира Пеевски като гаранция за добруването на Кърджали пред тамошните избиратели.

 

Въпросът е дали евроатлантическите инжекции в конски дози, които си бият пред публиката, ще помогнат на двамата токсични побратими да постигнат личните си амбиции.   Много, адски много им се ще, но не бих се учудил ако дадат заден ход и изкарат “идиоти” онези, които ги изобличават. Защото гроздето най-вероятно ще се окаже кисело за двамата “сладури”.

9 мнения за “Руският орденоносец на “Ломоносов” от Банкя и носителят на американската антинаграда “Магнитски” не от днес се канят да си “делкат държавата””

 1. Господин Инджев, мечтата на Рундю беше да построим адронен ускорител или адронен колайдер като този в Церн. Какво е “адронен колайдер” избщо не зная, но е пракрасно да имаме мечти. Жалко, че тази блестяща идея на Рундя заглъхна. Моето мнение е да възбудиме общественото мнение да си построим един адронен колайдер. Може би Бог е решил за “орденоносеца”, той да осъществи тази наша мечта. Дори е добре да построим адронен ускорител и адронен колайдер. С един масраф!

 2. @ Dum spiro, spero:

  Добре ще е да изградим ускорител за елементарни московски частици, такива, като рундьо, боко и шиши, и да ги ускорим в посока маZZква! Съмнявам се да помогне на науката, но на България много ще помогне!

 3. Да се инжектират колкото искат.
  “Публиката”, да не се опитва да преписва.

 4. Нашите русофилски евроатлантици не са забелязали че източният вятър се обърна. Вучич постла червен килим на Си… след като той се разбра с Макрон. Зеленска веднага след тръгването му отиде да разгледа музеите в Белград- по покана на г-жа Вучич и придружена от Кулеба. След това Зеленски не отиде да се види с краля на Испания- а отиде в Харков. А и току що китайска партийна делегация пристигна в Белград.

 5. Извинявм се както обикновено… но се закачам за последната тема… публикувайте ако решите… че има “нови новини” по темата с НСО и катастрофата… та на фона какво каза Петков за НСО… дали “шофьорчето” нее получило заповед – направи ПТП – забъркай Петков в скандал… че малко се пестарало, ако конспирацията ми е вярна случайно, че си отиде един човек …

 6. Орденът е иди-дойди. Далеч по-любопитни са изприказваните откровения от пресния към оня момент орденоносец.

 7. Все пак всичките са агентьи , и няма как агенть Гоцье да не се сдуши с другите си доноснически “колеги” агенть Сава и агенть БудаХари, нали!
  Агенть БудаХари искаше да смени своята падруга- агенть Гоцье на резидентския пост на ДРОНЬдуковь2 , който имаше абсолютно незаконни злоупотреби и присвояване на власт . Стига само да посочим, че агенть Гоцье беше задкулисния кукловод и “кръстник” на ТРОЙянсКАТА КОЙалиция между агенть Сава, номенклатурния болшевишки “пар(т)иен” апаратчикЬ – станиШЕФь , и довлечения от МУТРИгрупь
  монархо-ПОПУЛИСТки агенть Кобургь.
  Също така агенть БудаХари беше в задкулисни доноснически връзки с агенть Гоцье, даже срещу “пар(т)ийния” му другар станиШЕФь, и това е основната причина за разцепването на атечествено-болшевишката КОНТРАреволюционна терористична банда БКПь! Което продължава и сега с “наследника” на агенть Гоцье по “маZZонска” линия – зИльоната гнусна фатмашка предателска неграмотна превратаджийска “геЙнеральска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ!
  Той даже надмина своя “маZZонски” бракониерски предшественик агенть Гоцье
  в бракониерския политически инженерингЬ ! Оня “пар(т)иен” бракониер си направи абвЬ, а фатмашкия му “наследник” бракониерства в целия партиен спектър – от фатмашкия му заместник – яневЬ , през “маZZонските” чалгарски маймуни ИТНь, и до геЙрговата синдиКАЛистка григоровНаЯ!
  Е , все пак агенть Гоцье имаше само едно служебно правителство , и нямаше толкова “възможности” за партийно бракониерство , както сегашния му фатмашки “маZZонски” другар! Нали!
  Иначе , ако агенть Гоцье имаше сегашните “възможности” за партийно бракониерство, както зИльоната фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ, то той сигурно щеше да го надмине !
  Но по времето на архарския бракониерь нямаше извънредни избори, а сега са 7 извънредни избори , нали!
  Е все пак по времето на агенть Гоцье, той “помогна” и за политическия бракониерски инженеринг на своя агентурен ортак бокоТИКВАТА при формирането на неговата “пар(т)ийна” атечествено-ПОПУЛИСТка атечествено-мутро-милЮЮЮционерска пирамида- геЙрбЬ! Така че “делкането” , започна още тогава , още когато дИбильян прасееФскиЙ даже не беше бизмесмемь, а само искаше да краде от Булгартабак и държавния резерв от квотата на порционния председатель бай ДоГанЮ ДръндарьскиЙ в правителството на ТРОЙянсКАТА КОЙалиция и станиШЕФь!
  Още тогава започна ПОРЦИОНното “делкане” между тримата агентьи – агенть Гоцье, агенть Сава и агенть БудаХари!
  Което продължава и сега , между мутро-милиционерското “юпи” на Кобурга- милиционерския “геЙнераль” бокоТИКВАТА и мулташкото му “юпи” – дИбильян прасееФскиЙ!
  Но да не забравяме и “наследника” на агенть Гоцье в партийното бракониерство- зИльоната фатмашка “геЙнеральска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ!
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на порционния клюкарски “бизмесмемь” дИбильян прасееФскиЙ , одите на “пар(т)ийния” полит-бракониерь зИльоната фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ, одите на хуйло си!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло ви!

  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло ти!

 8. Ivan,

  пожарната многоходовка”всички са маскари” с двама ПП-фалшификатори на документи, дете на ПП-депутат стрелящо по дете, колата убиец возеща лидер на ПП до тук си е по опорките на байхуй дето му правят нерви от миналите избори – Пиянища , Парапети, розови кристали … и хич не му е смешно на байхуй и за тия, които идват, че и след тях – https://x.com/bozhobg/status/1791863992341746133/photo/1

 9. бацэ се гласеше още 2016-та да се кандидатира за прэзидэнт, след като хариза изпълнителната власть на бсп/дпс. Само че те пък така се омазаха още през 2013-та, че му развалиха работата. Вождът на простите може и някога да стане прэзидэнт, но дебИлян ще стане прэмиэр колкото стана шеф на ДАНС.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.