Купено ли е мълчанието на “големите медии” за купения вот?

Възможно е да съм несправедлив в обобщението си, ако съм пропуснал “нещо”, но впечатлението ми е, че “големите медии” не правят значими разследвания по въпроса за купуването на гласове у нас.

Водещата новина днес от ранни зори е, че МВР е извършило акция в ромски махали в София. Има арестувани 26 души. Много от тях са познати на полицията.

Въоръжените с микрофони и камери медии дълго и чак досадно изчерпателно ретранслираха монолога на ръководителя на полицейската акция ( на снимката), който търпеливо отговаряше и се повтаряше, когато отново и отново го питаха едно и също.

 

 

 

 

Аз обаче питам друго: къде са собствените разследвания на “големите медии” по тази ключова тема? Дори от таксиметрови шофьори съм чувал тиради по въпроса, които в момента се потвърждават от полицейските данни. Знае се кой купува гласове и че ГЕРБ и ДПС от години са абсолютни шампиони в това престъпно състезание.

Няма нужда да обяснявам защо е толкова важно да се противодейства на главния проблем на българската демокрация, свързан с пазаруването на продажници. А фактът, че това не е водеща тема в българските медии (и тук изобщо няма да се извинявам на засегнатите, защото действително темата не е водеща), по-скоро говори за някаква форма на престъпен сговор. Не с продавачите на гласовете, а с техните партийни кукловоди.

Има и изключения, които показват какво би могло да се направи. При желание и професионален журналистически подход. Демонстрира го Иван Бакалов в своя сайт. Дали ще се засрамят “големите медии”, че ги е “отсрамил”? 

Едва ли. По-скоро ще се направят, че не са забелязали урока на “старото куче”.

Станаха ясни местата с най-много купени гласове и изборни измами

13 мнения за “Купено ли е мълчанието на “големите медии” за купения вот?”

 1. Без да съм прочел и ред, ще си позволя на напиша следното: ОТДАВНА!!!

 2. В началото на кампанията масово се разлепваха в българските градове агитационни материали за “Не подкрепям никого”. Партии със сигурен и добре заплатен електорат имат интерес от ниска избирателна активност и от голямо количество манипулирани рибоци, които да харесат опцията “Не подкрепям никого”.
  При изпълнението на тези две условия, купеният вот е от изключително значение.

 3. В секцията в която гласувам има и значителна активност за ГЕРБ и Възраждане.

 4. Прочетох. Не съм сгрешил, а ми се искаше.
  Тези “големи медии”, са като от вица(дано собственика го допусне):

  “Всяка вечер, Господин Циганин, затвърждавал семейното щастие. Точно в определен час. Но пък другите, не достигнали нивото на главния герой от вица, разбрали за случващото се. Научили и започнали, в точния час да го разсейват:
  – Господин Циганин, какво правиш бе? Покажи се да те видим бе…?
  И така ден след ден, едно и също. Дошло му до гуша на Господин Циганин. Решил да вземе всичко в ръце и при следващата проява, да ги сложи на място. Разработил план. Пристигнали отново същите и… Дошло му до гуша на Господин Циганин, отворил прозореца и изнервено попитал:
  – Ко искате, бе !?
  – Искаме и ние, дай сичко да видим.
  И тогава се обадила Госпожа Циганка:
  – Господин Циганин, напикай ги бе!
  – Как да ги напикая? Не са на тавана.”

 5. Към Иван Петков:

  Съгласен съм с вас. Това е най-страшното -“не подкрепям никого”. За съжаление има хора, които ще се скрият отново.

 6. Те самите “големи медии” са купени, а не само мълчанието им!
  В така наречената БНТь е незаконен геЙнерален директорЬ е куРВшлуковь, който даже няма “стаж” за драска в квартална кабеларка, но неговите магнитски ТЪПькачи бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ са го монтирали незаконно в БНТ. Нали!
  В бТВь има дългогодишна “маZZонска” връзка с геЙрговь, пасоль-свинаря на пасоль-губернаторь мУтрофановНаЯ, и падруга на бокоТИКВАТА и магнитския му ТЪПькач дИбильян прасееФскиЙ!
  В НЕтв , изцяло са под властта на дИбильян прасееФскиЙ, като даже уволниха тяхната колежка Ани Цолова, веднага след като данчУ МЕНТАТА , порционната подлога на дИбильян прасееФскиЙ, им предаде неговата заповед !
  Така че какви “медии”?
  Всичко е клюкарници и подлоги на атечествено-клюкарския атечествено-кафявия фараонЬ дИбильян прасееФскиЙ, който предизвика клюкарския фалит на КТБ заради тоталната си неграмотност и дИбильизъм!
  И заради бокоТИКВАТА и магнитския му ТЪПькач дИбильян прасееФскиЙ НРБь падна на “спешното” 112 място по “свобода” на “словото”, което принуди САЩ “спешно” да отворят отново закритата секция на Свободна Европа, преди 5 години!
  А купуването на гласове е единствената причина за “победите” на бокоТИКВАТА на “изборите”!
  Той си купи още първите избори през 2009г., при първото му правителство. А след това всички следващи ги купуаше, вече 15 години. А преди това и в София.
  И също така още при монтирането му за мутренско “юпи” от Кобурга за геЙнерален секретар на народната милиция, всички “медии” му правеха лична пропаГАДность иму опитваха “мускула”! Макар че няма как една проZZт(итуиращ)а МУТРА, която не работеше даже в милицията, и нямаше никакъв “стаж” в милицията , да заеме веднага най-високия пост в МВР, нали!
  Същия “професионалист” е неграмотното мулташко “юпи” дИбильян прасееФскиЙ, който беше монтиран за геЙнерален “директор” в ОПГь-ДАНZZь , въпреки че не знаеше дори ,как се пише името й!
  Ето заради купуването на ВСИЧКИ “избори” от бокоТИКВАТА и магнитския му ТЪПькач дИбильян прасееФскиЙ те винаги “печелят” “изборите” им!
  Даже на местните избори 2023г. , чрез фалшифицирането им от техните абсолютни престъпници от ОПГь-ДАНZZь нямаше нужда бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ да ги купуват!
  А да си припомним и за тяхната престъпна подлога костинбродския фалшификатор, който им помогна да фалшифицират “изборите” , и заради неговата тотална бандитска зависимост от тях , те го монтираха за геЙнерален “председател” на парлаМЕНТА им!
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на мулташкия бизмесмемь дИбильян прасееФскиЙ, одите на хуйло си!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло си!

  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на бокоТИКВАТА , оди на хуйло си!

 7. От години вече едно и също, излиза един голям полицейски началник и напоително разказва, какви юнаци са, как хванали, окошарили и т.н. И винаги липсва най-важното, никой не казва, а и никой не ги пита, аджеба, като сте хванали, предотвратили, за кого са купували гласове тези калпазани. Защото това е най-важно да се знае. Сигурен съм, че не е за не подкрепям никого.

 8. – купения вот е метафора на продадената ни държава
  ”Две от специалните руски служби усещат, че Балканите са лесна плячка, защото има голям процент безплатни русофили, както и голям процент хора, които могат да се продадат за копейки. Също така има усещане, че Балканите са геополитически техни и те искат да си ги върнат непременно. (Христо Грозев: Руското военно разузнаване е подготвяло преврат в България през 2016 г.)”
  – на москвичите не им се получи съвсем и в Украина, но и там и по света и у нас печелят хибридната война и се готвят за сталински блицкриг https://frognews.bg/novini/isw-rusiia-otkazala-voenna-ekspanziia-baltika.html
  – за журналистите
  ”Те открито се присмиват на мен и на моите колеги, защото много добре знаят кой държи истинската власт. Те са негови слуги … ако не са се били съгласили на подобен тип управление отивахме към СССР(Ицо Хазарта)”
  … медиите подгряват за управление на малцинството с копейките
  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRPq3-phyhsRSwd0aU4EAIg8T2jlGVF54GhTQ&s

 9. Баце Боце… много самодоволно коментираше “записите”… ама аз пък съм злопаметен и помня Тотев в Пловдив не само със звук ами и с картинка… за гласовете от пловдивския квартал Столипиново…

 10. Към ringup:

  Несериозно: Нямам идея, кой ще спечели и боклуците му с боклуци, да им е.. и м… да им..и на всички и всичките.
  Сериозно: Не и България.

  Послепис: Аз ще гласувам отново за старата, стара идея, че не трябва робуваме на не-добре забравеното ни соц-ком робство, с наследници ГЕРБ, ДПС, БСП, ИТН, забравих как се казваше партията на “царя”.

 11. Моят отговор е “ДА!”, купено е!

  Както е купена избирателната им кресливост по определени теми!

  Каквото наредят “в слушалките”!

 12. Преди няколко седмици не помня кой политолог каза в прав текст, че губещият турски гласове дебИлян ще заложи оттук-нататък на (купени) ромски. Никой след това не поде темата по медиите, въпреки че се подразбира, че този “любимец на народа” няма откъде другаде да черпи електорат.

  Иначе уважаваните от мен Мира и Виктор започнаха за щяло и нещяло да канят придворния гадач на бацэ – “митко”ганэв да разтяга следните локуми:

  1. Разликата между първата (гэрб) и втората (ППДБ) политическа сила расте.
  2. ППДБ всъщност се бори за второто място с дпс и иZпражнение.
  3. иZпражнение неумолимо набира скорост.
  4. итн също.

  Същото “мите”ганэв преди победата на ПП на парламентарните избори през ноември 2021г. с тpи процента пред гэрб беше предизборно “предвидил”, че всъщност гэрб ще победи ПП с осем процента преднина. Тук на мястото на Мира&Вики бих попитал “митето” как така в Германия предизборните социологически сондажи отчитат максимум 0,5% грешка, а той завалията дори не може да познае кой ще е победителят.

  Така че не обръщайте внимание на лаладжиите от телевизора. Hо гласувайте. Защото иZпражнение няма шанс да стане и трета политическа сила, нито итн има шанс да влeзe в парламента, но напълно реална е опасността дебИлян с купени ромски гласове да се набута и в новото правителство, но този път минавайки не през задния, а през парадния вход.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.