Столтенберг е в София, Радэв избяга при Орбан, както избегна среща със Зеленски във Вилнюс

Генералният секретар на НАТО Столтенберг е в София на форум на парламентарните делегации на страните от Алианса, но вместо да го посрещне тук нашия главнокомандващ отлетя за демонстрация на близост в Будапеща с проруzкия Орбан. Там двамата злословят на воля и в един глас като контрапункт на  единодущието на парламентите на страните от НАТО, видимо днес в София.

Съюзниците реагират до този момент на провокативните разколнически иzказвания на Радэв с мълчание, заредено с презрение към персоната му. Не е известно някой западен лидер да го е вербализирал очи в очи, още повече, че самият той избягва такива срещи. Особено ясно се видя това на 12 април 2024 г.във Вилнюс, когато избегна среща с украинския президент Зеленски на форум на инициативата “Три морета”.

Някой трябва да заяви на Радэв, че бягството на един генерал от бойното поле, липсата на смелост да рискува “приятелския огън” и особено подпомагането на врага ( нали помните, България е официолно квалифицирана като враг от Кремъл!), е крайно недостойно. Достойно е да  се оттеглиш и да отидеш в резерва, щом си несъгласен с интереса на дървата си да бъде достоен член на най-силния отбранителен съюз в историята на човечеството.

В света на свободно изразяваните мнения в интернет може да се види това презрение, което иначе четем само между редовете на официално равнище в натовските столици ( с изключение на Будапеща, където Орбан вече направи заявка страната му да получи “специален статут”, каквото и да значи това).

Ето няколко коментара под публикацията на “ Euractiv” от 20 май, в която се цитира изразената от Радэв увереност, че Русия не може да бъде победена.

 

 

 

 

 

 

 

Реакциите на читателите варират от гняв и ругаене срещу България, през разбирането, че Радэв не е представителен за всички българи, мнозинството от които подкрепят Украйна, до ироничното предложение България да отстъпи на Русия Бургас, Варна и Добрич срещу връщането на Донбас и Запорожието на Украйна. 

https://onlytruthaboutrussia.quora.com/This-fool-is-a-Russian-tool

This fool is a Russian tool.

20 May 2024

Mercifully, nobody listens to him.

Markus Skubic

I have a good suggestion. Perhaps Ukraine can trade regions of Bourgas, Varna and Dobritch for return of Donbas and Zaporozhye.

Roy Allen

· May 20

Fuck Bulgaria!!! Who made him a spokesman of anything important anyway.“Continued war is unacceptable” to whom?

Putin and all his arse lickers like radev…..

Yes continuing is devastating Ukraine but so would any peaceplan that involved

ru卐ia keeping the territory it has stolen. The only people that have any say in whether the War continues is Ukraine and ru卐ia. When either side has had enough it can stop, but Ukraine knows if they surrender or give in to some peaceplan where ru卐ia gains anything but total humiliation and decimation, they’ll be back to finish the job in a year or so when they have nursed themselves back to health. Putin will completely destroy Ukraine if he’s given half a chance and Ukrainians know this and are determined to show you can’t invade a sovereign country and get away with it, even if the rest of Europe are so blind to understand why ru卐ia must be stopped at the 1991 borders whatever it costs…..”

Показателно ще бъде дали Радэв ще се възползва от правото си на ментор на служебното правителство да представя страната ни на предстоящата среща на върха на НАТО във Вашингтон през юли. Ако го направи, вместо да отстъпи и да даде възможност на премиера Главчев да оглави делегацията ни, това ще бъде пореден ясен знак от негова страна, че е инструмент на Путлер  за преследване на стратегическата му цел да сее раздор и евентуално разцепление в Алианса, чието единство и разширяване на практика руzкият диктатор провокира чрез агресията си.  

С други думи, Радэв с нищо не се отличава в това отношение от фюрэра на въzраждане, който громи лошата Европа, но държи да има в нейните институции свои представители със същата кремълска цел: да се бори срещу единството на ЕС в полза на своя цар.

 

Не съм достатъчно добър в правенето на колажи, но ако бях, бих поставил на мястото на козируващия гвардеец физиономията на Радэв.

12 мнения за “Столтенберг е в София, Радэв избяга при Орбан, както избегна среща със Зеленски във Вилнюс”

 1. С тези свои действия Радев окончателно се разкри като глупак и безродник,който слугува на един луд изверг.

 2. Ами, къде на друго място да избяга, бе човек…? То не остана. Разбрахме всички, че го тресе страх. Страх, прикрит зад “гръмки” употреби на спуснати опорки.
  Окей, страха си е страх. Човешко е. Човешко, но чак пък толкова…?
  Ех и летеца му бе…, когато иска влиза в бой, когато не иска, бяга и се оправдава, че самолета е кофти.
  Екскремент.

 3. Папа Франциск предложи на Украйна да капитулира и украинците да станат руски роби, за да има мир.
  В тази връзка, проруският президент си направи екскурзия до Рим, за да удари едно рамо на своя съмишленик. Още по-скандалното е, че това посещение беше оправдано с българския празник 24-ти май, който беше оплют лекомислено от същата персона преди няколко месеца, в защита на руския празник 3-ти март. Позорно е да лижеш там, където си плюл.
  Любимецът на руския посланик, лидер на партията на копейките, заяви, че това, което е плещил проруският президент при другата му екскурзия при друг съмишленик в Унгария, той вече го е казал. С други думи проруският президент е изпълнил негова заповед “Бегом от НАТО!”.

 4. ru卐ia… радэв…
  И това влечуго (иначе известнo като НАТОвски генерал…) българи са го избирали…
  Нo нека не го осъждаме строго.
  Може пък от рандевуто му с другия голям миротворец орбан да се пръкне Планът за Мир “радэв/орбан”, който човечеството чака вече трета година…

 5. Аз бих сложил,полов орган на Fey’s,радьев….

 6. Българският червен натовски генерал избяга от среща на НАТО!

 7. За съжаление пишман-пилотът не е единствен в армията ни. Дано не ни се наложи такива генерали-путинки да защитават България.

 8. реZилдент(Р) го готвят от от последния конгрес на БКП да пази руските интереси в московския соцлагер и НЕслучайно 2014г става шеф на ВВС , за да бъде бълг. янукович , защитаващ ‘традиционните семейни ценности’ с орбан и вучич.
  https://breaking.bg/analizi/сесерето-на-радев-или-десето-на-бкп/
  – НЕслучайно с Орбан и Вучич защитава ‘традиционните семейни ценности’
  – днес реZилдент(Р) кърти (санитарен фаянс):
  ”… вчера го каза и главният секретар на НАТО – използвайте нашите далекобойни оръжия да удряте дълбоко в тила на Русия … ОЧАКВАМ, ако нашите политици, не могат да го осъзнаят, обществото ни да си дава сметка … Надявам се, че новината няма да бъде „Радев избегна срещата със Столтенберг”
  https://lupa.bg/f/news/b/184/ec4cce9ba732860f1b1412d243acbe26.jpeg

 9. Нима има наивници, очакващи друго поведение от човек клел се във вярност към БКП и Варшавския договор, респ. СССР?!?!? Една от основните цели на ВНВУ беше да полира мозъците на възпитаниците си и да развъжда кремълски подлоги…
  Изключения, на които поднасям извинвнията си. вероятно има, но летящата партенка не е сред тях!!!

 10. Чухте ли каква дивотия е изходил зИльоната гнусна фатмашка предателска неграмотна превратаджийска престъпна путлерастка “геЙнеральска” и “маZZонска” ТИКВА- реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ?
  Казал , че всички други не знаели да държат даже детски пистолетчета!!!!
  Тоя върховен примитивен и проZZт(итуиращ)ь фатмашки дибил, през целия му паразитен номенклатурен нищожен животец е бил под протекцията , и е назначаван само с номенклатурно-“партийни” връзки от всичките му безбройни сводници и ТЪПькачи! От партийните му секретари , ЗКПЧ-тата му , вкр-тата му, и до самият
  му чекистки водещ афицерь- Решетников, който го спусна с парашут в явочната квартира на ДРОНЬдуковь2!
  Ето това “представлява” “големия войник” – лумПен РАБевЬ, който освен да шофира, по комунистическите паради, старите савецки бракми МиГ-29 , е виждал оръжия само на картинка!
  И тоя ТОТАЛитарНО ограничен фатмашки лумПен е тръгнал да “дава акъл” как да се води войната в Украйна, и на НАТО! При положение, че украинците имат повече военен опит от всички в света! Реален ! А не картония “опит” на лумПен РАБевЬ от болшевишките “партийни” събрания на краZZноармейската БНАь !
  И няма как един ИСТИНСКИ военен да говори, как се води война без оръжия! Така може да говори само един картонен “геЙнераль” , който даже не знае , че съществуват оръжия, и за какви се използват! И дори редниците в украинската армия имат повече военни знания , компетентност и опит от решетниковата шлюха от ДРОНЬдуковь2! И могат да го свалят от неговият “супер-самАльоть” МиГ-29, още преди да е излетял!
  И щом като иска “мир” да отиде да “преговаря” ЛИЧНО с неговият вЕрховен ТУПькач Хуйло, може пък на него да му “пусне”…….. мирь ?!?
  -чемАдань-вАкзаль-Хуйлостань!
  И да НЕ се “връща” от метрополията си в моZZковията, докато не постигне мир! Нека си стои там , в кремълския си бордей под червените фенери на краZZная площадь, на главната шльохова алея, до мумията на атечествено-болшевишкият им вожд Ленинь!
  Няма нужда и полза да стои само в явочната квартира на ДРОНЬдуковь2, нека покаже какъв “геЙнераль” е , и да “договори” края на войната от альфа-сАбаката си Хуйло!
  Само че , трябва да си набие в куфата зИльона фатмашка ТИКВА, че неговият сводник Хуйло е ЗАБРАНИЛ , едновременно , и “мира” и “вАйната” в Хуйлостань!
  И заради това, Хуйло може да го прати в Сибир за “дискредитация” на путлеристкия краZZниЙ Вермахть, който извършва геноцид в Украйна!
  Така че, юоже да “пробва” да го умилостиви и “умиротвори” , като си “поиграе” с детското му пистолетче!

  Оди на зИльоната фатмашка предателска неграмотна превратаджийска престъпна “маZZонска ” ТИКВА- “геЙнерала” от БНАь , реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ, оди на хуйло ти!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на зИльоната фатмашка ТИКВА – “геЙнераль” лумПен РАБевЬ, одите на хуйло си!

  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на зИльоната гнусна фатмашка ТИКВА – решетниковия шпионин лумПен РАБевЬ, оди на хуйло си!

 11. за съжаление,няма скоро да се отървем от български генерали продали се на Русия или СССР.И докато Радев е на власт/и неговата кохорта от руски шпиони в президентството и не само/няма да видим Ф16.И не той е избягъл от Столтенберг,а му е казано да отиде да пие кафе някъде…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.