Ремарки за “величието” на триумфалния Марков ( не е по Ремарк)

Имаме си нов политически феномен, незаобиколим вече за коментиране. “Величие”, ни повече, ни по-малко. Цели се в нещо повече като символика от Възраждане, пък и на руски думата величие си е величие.

Не си признават от “Величие”, че се кланят на “великата” Русия.

Многобройни, да не кажа безкрайни, са доказателствата, че българският от(к)ровен проруски “национализъм” ражда чудовищата на фалшивото патриотарство, качва ги в парламента и след амортизация ги заменя с освежени подобия. Виждали сме го в лицето на Сидеров, Каракачанов и Копейкин, който тръгва по техния път на обратното броене, губейки позиции от поредния патриотарски двойник.

Сега вече ще имаме проруска патерица, която не била сделана в москва.

Колкото е  феноменално абсурдно да си български “патриот” с креслива проруска позиция, толкова е също невероятно (но факт) да постигаш пробив на изборите като мега патриот с …антипатриотично, направо нихилистично говорене и опити за премълчаване на преклонението пред рашизма. 

Вижда се от видео с интервю на подполковника, бившият служител на НСО Николай Марков. службата за неподчинение.

Пътищата ни се пресякоха по онова като хора, които си загубиха работата под командването на главнокомандващия Първанов. Това стана повод да потърся среща с него преди 14 години, когато пишех книгата си “Президент на РъБъ”.

Междувременно, както виждам, той се е превърнал в самостоятелен велик фактор или поне така се оценява в отговор на журналистически въпрос : “Аз съм факторът” във “Величие”. Кратко, ясно и скромно.

Със самочувствието на днешен “аристократ” Марков се изказва презитлно спрямо предците ни от времето на националноосвободителното движение. Определя бащите им като “въшльовци”. Жива илюстрация за израза “въшка на чело”.

 

 

 

 

 

 

 

Пита” “какво толкова е Левски”. Бил измислен национален герой, обявен за такъв с късна дата след смъртта му, защото просто е имало нужда от национален герой. 

 

Явно не е чел писмата на руския военен кореспондент Евгений Утин, който описва по горещите следи на Априлското въстание и предизвиканата от него война на Русия с Османската империя. Порядъчният кореспондент свидетелства  за популярността на Левски още по онова време сред българите.  

Позицията на Марков за Левски съвпада напълно с пренебрежението на неговия адаш, посланика на Русия Николай Игнатиев. Пишейки за България,  той нито веднъж не споменава “Левски”. Чел съм под лупа неговите 845 стр. “Записки” ( 1875-1878 ) и предизвиквам невярващите да направят същото, ако искат да ме опровергаят. Но няма да могат. 

Игнатиев, подбрал своя квота в съдебната комисия, инструктирана да съди Левски като криминален престъпник ( за да бъде обесен, а не заточен като политически престъпник срещу властта), дори не възкликва “какво толкова е Левски”. Просто се прави, че не е съществувал революционерът, чийто път към бесилото лично следи внимателно, докладвайки в поне едно разсекретено днес писмо на своя началник Горчаков в Санкт Петербург, че процесът върви по желания от Русия начин. 

При тази толкова ясна проруска позиция срещу автора на обещанието да отиде да освобождава руските крепостни след освобождението на България, който е предупреждавал, че “освободителите” ни искат да ни поробят, изпъква още повече въпросът защо от “Величие” иска толкова много да заметат руzката си следа.

Марков се ядоса днес в интервю по “Евронюз” на въпроса по какво си прилича партията му с въzраждане. Ами било “само”по отношението към войната в Украйна и АЕЦ “Белене”, призна сърдито той. Дреболии, както се вижда…

Отгърнах най-сетне вестника “Красиво Ветрино”, издаван от “Величие”, който агитатор набутал в ръцете на една от дъщерите ми преди изборите. Два броя по 16 страници. И нито дума за Русия! 

Направо са прекалили в опита си да се разграничат. Звучи гузно тази категоричност.

Акцентът в тези безплатни агитационни материали е личността на Ивелин Михайлов, човекът с парите. Парите, които в споменатото днешно интервю Марков определи като …милиард и половина лева. Толкова стоели зад проекта, свързан с “историческия парк” във Ветрино, от който Ивелин Михайлов обещава печалба на онези, които са му повярвали, че ще се облажат от акциите в предприятието, след като си вложат средствата в него.

“Интересно” акционерно дружество е това като за хора, от които лъха на мухлясал комунизъм. Такава е стилистиката на текстовете във вестника, а за визуалната агитация-да не говорим.

НА СНИМКАТА: Човекът с парите Ивелин Михайлов в студио, украсено с лика на Тодор Живков

 

 

 

 

 

Липсват само сърп и чук, но и без тях е ясно какво имитират в плакатната си агитация във вестника.

 

Нямам друго логично обяснение за това разграничение от матушката в новия й проект, освен хибридното изчисление, че така се запълва още една ниша в българската политика, в която има място за абсурда да се гласува за “патриоти”, споделящи мнението за Левски като пречка за държавата, която си е направила своя проект тук-именно така се изразява Марков за Русия, която “направила България” със съответната армия, администрация и т.н.

Толкоз засега за триумфалния Марков, ремарки без да са по Ремарк.

ОЩЕ    

29 мнения за “Ремарки за “величието” на триумфалния Марков ( не е по Ремарк)”

 1. Въздух под налягане. Догодина ще сме забравили, че съществува.

  На прага на съставянето на ново правителство да си припомним обаче нещo по-важно (давам думата на числата – източник Евростат):

  * Показател средна работна заплата:
  2009 г. (преди Бойко Борисов) –> 623 лева
  2020 г. (след Бойко Борисов) –> 1390 лева
  2023 г. (след Кирил Петков) –> 2123 лева

  * Показател средна пенсия:
  2009 г. (преди Бойко Борисов) –> 288 лева
  2020 г. (след Бойко Борисов) –> 382 лева
  2023 г. (след Кирил Петков) –> 883 лева

 2. Този самозабравил се политик с изключителна наглост злослови срещу Васил Левски и другите герои, дали живота си за Свободата на България.
  Доживяхме и такава политическа въшка да лъсне на челото на България.
  С този може да се сравнява само социологът от Галъп.

 3. Не ми го побира (сивако), колко е изперкал тоя народ, да си (продадеш) дома,и да подариш парите 💸💰 на няколко полезни идиота .

 4. Цялото им “величие”, “бизнес” и пропаганда бих го събрал само в две думи:

  Исторически ЗООпарк!

 5. Към “симпатизант/ка на ДСБ”:

  То е хубаво да звучи гръмко сравнението, но не бива да слизаме на това елементарно ниво на сравнение. Отчитайки инфлацията числата са следните (в левове към днешна дата):
  2009 г. – 951 лв (с общо 52,6 % инфлация за периода 2009-2023 края)
  2020 г. – 1840 лв (32,3% инфлация за периода 2020-2023)
  2023 г. – 2123 лв (към края на 2023)

  тоест за периода 2009-2020 имаме нарастване на заплатата със средно 74 лв/год, докато за периода 2020-2023 имаме средно с 94лв/год. Разбира се, че е повече, но не с такава гигантска разлика както личи от вашите числа. Тази разлика може да се дължи на много неща и е трудно да се заключи, че само смяната на управлението е причината.

 6. Този Н. Марков го видях и чух още при Сашо Диков, но никога не ми се вижда за човек който буди доверие.

 7. До симпатизант/ка на ДСБ:
  Не така лековато, примитивно до инфантилност- Икономиката ни е силната Ви страна…
  Според мен нещата са много по-сериозни и тревожни! Не станаха ли опасно много “анклавите” – Росенец, Камчия, Ветрино? А нароилите се в последните двадесетина години рускоезични български граждани – евразийска етническа диаспора с имоти, милиарди и граждански права /в т.ч. изборни/? А безконтролните паравоенни формации, с предполагаемия реквизит?!
  На Вашата бакалска сметка ще предложа друга:
  Полезни идиоти в ГЕРБ/СДС /около 60% от състава/ 15%
  Инфилтрирани и захлебени в ДПС /около 35% от състава/ 5%
  Възраждане 15 %
  БСП 8 %
  ИТН 7 %
  Величие 4 %
  Всички парламентарно представени русороби-путлеристи 54% !!!
  Не стана ли много “троянско”?!

 8. @Георги Георгиев

  Прав сте, нека не принизяваме разговора. Да изчакаме Кирил Петков да го докара до 12 години управленски стаж, за да има сравнениeтo с бацэ по-реална база.

 9. Е а #КОЙ е легално, че Левски или Ботев, или другите възрожденци са хиперхерои,а?
  Точно обратното, те са си обикновени хора…..ХОРА! И точно защото заради това че са обикновени хора са велики , защото са правили велики дела ! Но не лични, както прави атечествено-ПОПУЛИСТката атечествено-путлерастката рублоЯДьска подлога марковичЬ! – НЕ! Те са правили велики неща, защото са за другите! Защото са за всичките! Ето заради това!
  Но ченгесарско-милЮЮЮционерския лумпен маркивичЬ няма как да го “разбере”!
  Все пак той е верен РАБь на своите колониално-сАциалистически колаборационно-комИМПЕРНновски ТЪПькачи от атечествено-болшевишкиата атечествено-терористична банда БКПь, колониалният клонинг на партията-матушка КПССь, и на колониалната метрополия -кремльовската моZZковия, нали!
  Все пак в милиционерската школа на ДС в Симеоново са “обучавани” за ТОТАЛитарНО подчинение на туземната колониална шайка и “вождове” , начело с правешкият му тато-ди-тути-каскети! И затова все си иска любимият “соцЬ” , нали!
  А и освен това нали всеки може да види , че “разлика” между атечествено-ПОПУЛИЗМА на марковичЬ и ТОТАЛитаризЪма на марковичЬ – НЯМА!
  Те са едно и също нещо ! При тях няма нито “ляво” , нито “дясно” , а пък либерастки джендърски соросоиди – ОЩЕ по-малко!
  Всичко е “общо” , ТОТАЛитарНО и АБСОЛЮТно! Всичко е само и единствено ТОТАЛитарЕН ПОПУЛизъм !
  Също като байганЮФския “конZZерVVативен” (х)лЕберализъмЬ , или пък беше точно “обратното” – (х)лЕберален “конZZерVVатизъмЬ” , а?????
  А дали марковичЬ да не попита бая си Ганя , кое е “правилното” от “двете”, а?????
  Оди на (к)рЕйхЬсера мАсква , оди на хуйло ти!

 10. Господин Инджев,подценявате изключителния,гениален и неповторим подполковник Николай Марков Дебелаков,дисциплинарно уволнен от НСО за отказ да покрие задължителните нормативи за физическа годност. И с условна присъда за неизпълнение на заповедите на преките си началници(службата е военнизирана).
  Този нагъл и самоуверен шопар вероятно страда от мания за величие и нарцисизъм. Когато в интервюто му по БНТ водещата го попита като подполковник или полковник е уволнен от НСО,той отговори,че си е тръгнал като генерал-майор!
  Възможно е скоро да се обяви за армейски генерал,академик,професор и за най-добрия специалист по национална и международна сигурност.

 11. Maxim,

  този марков беше другото лице на ”андрейрайчев” при кака лара в ТВ7 – постилаше за проекта ”бареков” , НО ПЪЗЕЛА се ПОДРЕЖДА от другата муха лайнарка – Виктория Василева и топлата връзка с ДпС в КГБ-сценария за прехода – Виктория Василева беше дясната ръка на вездесъщия, вече бивш депутат от ДпС Христо Бисеров от времето му в сДС/роля в проект1/ – от 2000г В.В. е ръководител на администрацията на славиДоганшоу/роля в проект3/ – В.Василева от успешно спихнатото сДС я пратиха в партията на Бареков „България без цензура”/проект4/, после беше и организационен секретар на парията на чалгаря/проект5/ Тя прави и кастингите за депутати в листата и отговаря в ЦИК за „Има такъв народ” – експертът по нацисигурност в партията на Бареков е Николай Радулов, който е ЕКСПЕРТ и на слави, а по линия на Нов български университет, където ръководи катедрата по национална сигурност е горещата връзка с НЕдополковника на величие-то/проект5/ и !!точно Николай Радулов е !!научен ръководител на дипломната работа на Виктория Василева , след което веднага е прикрепена към христо бисеров/ролята й в проект2, която я”легендира”/ – проектът ”слави доганшоу” с 200 обра протестния вот и завъртя изорната руска рулетка, та реZилдента да се развихри безконтролно и да дига рейтинг – да напомня, че точно славидоганшоу запозна драгия зрител с льотчика – https://scontent-sof1-2.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/174610314_470869511027030_4630476869977195059_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=nsET6R0fzS4Q7kNvgGnLps2&_nc_ht=scontent-sof1-2.xx&oh=00_AYCjhnUsa85YbGfjhPZRurwgQcrKrpx_5s_jBQawSK5uOA&oe=668FB3D3
  … 2-мата от величие са втория състав в ролите на недогенарала и недобизнесмена и вече играят театрото:”прости сме – ще се разберем” в потьомкинското село на бълг. величие

 12. – недополковник марков хули възрожденците с руската опорка, че ”САМИ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ УПРАВЛЯВАМЕ” – не им се получава на братушките да ни яхнат до 1944, та ни ”повтарят”1944 , а след 1989г ЯКО ни цакат с ”робството” и величието на руската империя , етническия мир и ”турската” ДпС
  – 2014 г. последното действие по КГБ сценария за прехода стартира с пролога на проектът ”ссср2” : 2-то освобождение на Крим , както екатирина 2-ра освобождава мюсюлманското ханство от турско робство
  – тук ни освобождават барековите борци за ”България без цензура“и успяват да преминат бариерата от 4% за НС
  https://ivo.bg/2015/03/30/гузно-мълчание-за-тв7-най-шумния-проект/
  ”Голям шум се вдигна около откровенията на банкера Цветан Василев в едно интервю от вчера, но пълна тишина продължава да кънти на кухо около най-шумния му проект ТВ 7. А какво пазаруване падна само с неговите пари на медийния пазар на скъпоплатени роби на журналистическия труд!”
  – хибридният полковник в зомбоящика ТВ7 с визия за власт и величие с опорките
  в 3:03мин. и в 13:37мин.
  https://www.youtube.com/watch?v=MbiQJfvF-nI&t=914s

 13. Имаше период от близкото ни минало, в който подобни внушения се налагаха, по “ново-партизански”. Имам предвид:
  Левски – осъден престъпник. Какво друго можело да направи “властта” тогава… Нормално било…
  Раковски – клоун…
  Ботев – плюел в супата на другите хъшове, че да я изяде понеже бил беден и отчаян…

  Резултата е на лице! Неосъзнати, претендиращи за образованост и най-вече знания идиоти, с “добри намерения” и желание за сбъдване на собствените им “мечти”, и на техните “семейства” отгледаха полезни идиоти. Те се развиха подобаващо и трудно ще бъдат приобщени към нещо различно.
  Слагаме в задачата и няколко живото-поддържащи за тях “известни”(meta, x, tik tok, telegram… etc.& etc.), което за тях е “светая светих” без да го осъзнават, защото така трябва да бъде и…
  А този клоун с воднистите очички на снимката, е поредното неосъзнато пред огледалото нищожество.

 14. @よ

  В десетката! Особено “недогенерала и недобизнесмена” 🙂

 15. Щях да напиша друго но после видях какво е говорил този гущер за Апостола!!!
  Ейй, тези които (ако гласовете му са реални за 20% избир. активност) са гласували за него би трябвало да потънат в Срам!!! Няма ли кой да осъди този Путински Парцал за обида срещу Нацията ??!!! Този петни Честта на България и Българския народ!!!
  За да не напълня поста с много Нецензурни думи, ще кажа само че тази Ш.бана Орка ще си го получи тъпкано до дупка!!!
  Аз лично ако съм депутат там в този Парламент бих го подминавал това Ла.но и не бих даже говорил с него! Гледай го Нещастника. Тръгнал да плюе по честта на България!!!
  И кой е сега Душманина на Българския Народ!!??? Айде пак русофилствайте Идиоти!!! Заслужавате да сте крепостни мижетурки в руския бардак а не Българи!!!

 16. И кой Идиот е направил този Циганин, подполковник???

 17. Рядко се включвам, но сега ще го направя. Има една нотка на “превъзходство” и “елитарност” в повечето коментари по темата. Факт е обаче, че “Величие” е в парламента. Факт е, че “Възраждане” е в парламента. Хора гласуват за тях. Непрекъснато в разговори ми се обяснява как Путин е разрушил лабораториите в Украйна и е спрял КОВИД, как няма да гласуват, защото 5 пъти не могли да се разберат за правителство, как Кирил Петков говорил като…, как приема на еврото ще предизвика инфлация и т.н и т.н. Да не подценяваме невежеството и простотията, те са мощна сила.Това е масово извън София и изборните резултати го потвърждават. Така че във форума може да си летим, но извън него е добре да сме реалисти. Чакат ни интересни времена.

 18. В коментарите бъркате званието, в понеделник човека заяви по БНТ че си е тръгнал от НСО като генерал-майор.
  Една от първите истории когато чух за него по тв беше за уволнението му от нсо. Та на една среща известна бг мутра го накарал да прави лицеви опори пред хората си, той отказал защото това било унизително и последвало напускането.
  Преди няколко години доста критикуваше известните политици за корупция, некадърност, говореше за американско правосъдие, имаше конструктивни тези.
  Покрай карантината започна да сменя теми, всички били срещу българите, как сме клали англичани и т.н. Пуска снимка с популярна черна зимна шапка до някакъв радиоприемник, уж някъде в Щатите, после снимка на уж негов паспорт от ссср и как никой не вдявал.
  Тогава си казах че това може да го прави някой двоен агент от филмите, човек който получава факсове или просто се шегува.
  Беше си пуснал тел. номер, аржентински, защото европейските се “слушат” естествено, да му звънят хората.
  На интервютата още си държи тел пред него заради сигурност, т.е отвън някъде би трябвало да има човек, който да му звънне ако някой подозрителен влезе в сградата. Което според мен е излишно, но това си е мое мнение. По-логичното тел да е в теб, защото след като излезеш от студиото може да се окаже по-налазен от вредители, има всякакви по тъмните места.
  Това с плюенето по Левски е отскоро, не бях го слушал, преди го споменаваше като герой за пример.
  Преди години имаше коментари кой ще направи партия между него и един социолог, тогава доцент, който “бореше” американския империализъм. И двамата имаха умения да говорят, недоказани напълно, тъй като се изявяваха основно в монолози.

 19. Васил Митаков,

  дайте примери за “превъзходство” и “елитарност” , за подценяване на невежеството и мощната сила на пропагандата и подмяната с лафа на байхуй за простотията му като преимущество във всички синонимни форми на тази дума – в Османската империя “робите” са пращали децата си в Европа да се изучат, а сега харвардец е обида , въпреки че и до днес химна на завършващи там е написан от българин … 30 години или поне последните над 20 всеки българин можеше да попълва спестеното ни познаване на света и на собствената ни история , но точно тези години след подмяната на царя с премиер избираме мандат след мандат премиер с манталитет на след 9-то септемврийски милиционер – точно неговите избиратели са мощната сила , която ни затиска на дъното във всички класации за нормалност … и каква е разликата между хвалата на махленския бабаиг след избори: “Пак ги бихме и ще ги бием отново” като визира всички 60-70% негласували за простотията му и хвалбата на бодрата смяна от бойци на светлината на негово “величичие” простототията и невежеството :
  “Надиграхме ги”. Така описва представянето на партия “Величие” на изборите гологлав мъж, облечен в спортен потник, седнал под портрет на Тодор Живков и кадри от манифестация. Повтаря го, запалва цигара и доброто му настроение се усеща и отвъд екрана – излъчването на живо в “Ютуб” се гледа от над 6500 потребители в реално време. Каналът е “Киро Брейка – Оригинала”- https://www.dnevnik.bg/izbori-2024/2024/06/11/4636517_napravihme_shedyovurnadigrahme_gi_poziciite_na_partiia/
  – ако прочетете която и да е публикация от архива на ivo.bg и коментарите ще се изненадате колко са актуални – това е проблема

 20. До използващия знак

  Разделението на те и ние. Това е моя отговор.

  Всички сме в кюпа и ще вървим заедно. Споделям мнението на повечето пишещи коментари и стопанина на блога. Обаче около мен няма такива. Това в началото ме учудваше. Как така не разбират, защо не разбират. Ами така , не искат.
  ДПС то си създава кадри с дипломи и сертификати, а другите лапаме мухите и се дърпаме в казана. От първо лице видях как колега беше подменен с кадър на ДПС , с протекции. Преди беше БКП сега са ГЕРБ и най вече ДПС.
  Хората ги виждат тези неща.
  Някои ги е страх, други са уморени, трети са над нещата. Накрая се появява някой като теб и казва колко са тъпи всички, че не са се образовали. Това идва в по-вечече и резултата е /-/24 депутата.

 21. С всеки изминал ден след изборите расте недоумението ми как е възможно българските избиратели да не стреснаха никак от вече видимата перспектива делян пээвски да поеме управлението на държавата. По моята логика “проклятието на България” (по Иван Костов) трябваше да ги изпрати масово до урните да гласуват за тези, които дръзнаха да се противопоставят и най-сетне да разкрият поне донякъде как функционира задкулисната власть, позната от 10 (!) години и като “модела #КОЙ?” ( https://eurocom.bg/show/evrodikof/20431 ).
  И аз няма да си позволя арогантността да обиждам народа на прост, макар фактът, че многократно се подлъгва по фалшиви месии, да говори друго – че политическата култура у нас е на катастрофално ниско ниво (меко казано).
  Не се съмнявам, че ППДБ ще бъдат ярка и силна опозиция, но отпадането им от властта ще забави развитието на България отново с години, защото няма как то да се случи под ръководството на пээвски, въпреки светлото бъдеще, което симеон дянков обеща в актуалното си интервю.

 22. До Васил Митаков:

  Ще се изразя по следния начин:
  Необразовани хора има навсякъде. Вие не сте от тях. Никой коментатор тук, не се е опитал да ви засегне. В този форум, никой не лети. Ако не сте сигурен, има време да се убедите.

  С уважение,

 23. Васил Митаков,

  явно примера ви за “превъзходство” и “елитарност” е написаното в коментара ми ”30 години или поне последните над 20 всеки българин можеше да попълва спестеното ни познаване на света и на собствената ни история” и много хора го правят и това е лично усилие и огоеорност , както и демокрацията – ”умните и красивите” и ”харвардците” не са ”лапали мухите ” в ”казана” – ”мухите” и усещането да си в ”казана”, когато си гражданин на Европа , е личен избор… та, проблемът са изборите , които правим и отговорността за тях си е наша, лична – по темата : няма разлика между борисов/дпс и полковник марков/итн, копейки, но разликата между всички тях и ПП-ДБ мухите на пропагандата я засират и на всеки ”лапащ мухи” е мухите главата бръмчат: ”всички са маскари” и опорките срещу ЕС, САЩ, НАТО с руски акцент … разликата ”-24 депутата” не е по-лоша от ”0” при 3-тия мандата на байхуй или от 34 депутата при победата(!?) на и.т.н. след протестите … уморително е да се ходи на избори ли? … или отлива от ПП-ДБ са гласовете за поредния оправяч от царя насам – гласували са за ”патриотично ми е – слави” , после за ”киро на президента” , за антиваксъра копейкин, за ВЕЛИЧИЕ, после ще са за реZилдента … законност и просперитет с мачовци и оправячи няма как да има – трябват РЕФОРМИ , работещи институции и гражданска отговорност , което е сумата от отговорност на всеки с право на глас , когато се ”виждат тези неща” … та, изобщо думата не е за ”тъпи и невежи”, а за хора, които поемат отговорността за изборите , които правят – от това зависи политиката, т.е. държавата – не е корпорация , в която си наемник … нещо такова , без да споменавам за превзетите медии и цунамито на руската пропаганда, защото политиките на статуквото ги предполагат на принципа ”разделяй и владей”, за да е статукво

 24. Васил Митаков,

  разсъждаващата в ‘кафенето’ не излиза от опорката “ПП-ДБ имат лоши комуникационни умения”- да ама не , ако си следил кампанията им, а не бисерите на байхуй – пунта мара с директни просташки обиди и намеци не е аматьор в предизборните мазни борби и не само, защото атаката вървеше през целия мандат на Денков: ”искате конституционна реформа – на ви я с 200” – който се кефи на това не се замисля за работата , която е свършена и която можеше да се свърши – просто НЕ СЛЕДИ КАМПАНИЯТА и каквото му мине пред погледа е през мазните петна на това целенасочено омаскаряване – стилът на комуникация е личен избор на всеки избирател – за кого бяха скандални билбордовете с прасето с тиква на дузпата при кампания целяща ”всички да са прасета и тикви”, за кого е ненужна и още от времето на Реформаторския блок опорката е, че е неразбираема и скучна кампанията за правосъдна реформа за населението – дали? и дигитализацията била значима за ”тънък слой избиратели” – така де, що да ни е лесно, бързо, че и без рушвети …
  опорката , че НЕгласуващите се увеличават защото ”ПП-ДБ ги няма в медиите”, всъщност е директна препратка към ”купените” медии и ”кеша” за кампанията е опорка за омаскаряванене , а всъщност е страх от ‘бухалките на мутрата и прасето, щото няма съдебна реформа … та, разсъжденията на другите са важен контекст на собствените ни разсъждения по темата

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.