Газпром бере душа и плодовете на руzката агресия-със символичния принос на България

Дано не стане така, че да си спомняме с носталгия за управлението на онези, които сега мнозина обругават. Говоря за лошите ППДБ, срещу които се водеше предизборната кампания на принципа всички ( + др. преzидент) срещу един, обратно на мускетарския.

Пример: сензационното отказване за една нощ от десетилетното иго на Газпром. Да, да, специалисти, завистници и прочее противници на точно тази промяна спорят, че все пак руски газ тече във вените на българската икономика. Например през Турция. Или косвено с постъпления от такси през “Турски поток” , построен в угода на Путлер от онези у нас, които са най-яростни врагове на конкуренцията им ППДБ. 

И все пак: не “най-големите евроатлантици” от ГЕРБ, а ППДБ буквално отстреляха с прашката на Давид руzкия Голиат, който тормозеше системно България със своя монополизъм и финансираше протести срещу правото ни да знаем дали разполагаме с море от собствен газ през 2011-2012 г.

Колко точно са обгазили от Газпром българските медии и цели партии със своите подкупи, вероятно никога няма да разберем. Но все пак знаем , че руzкият колос беше напъден от България и сега е принуден да мимикрира в инвестирането на руzко влияние у нас.

Е, не е само храбростта на шепа наши политици, която играе роля в това освобождаване от натрапничеството на корупционния авангард на “освободителите”. Газпром бере душа. Заплашен е от естествена смърт. Бори се със собствената си финансова анорексия след загубата на “мазните” европейски милиарди. 

Двамата най-корпулентни играчи на българското политическо хоро, орденоносецът от Банкя и оръженосецът му Пеевски, който май му се явява нещо повече на орденоносеца, употребяват “мазното” като символ. Единият често примлясва , когато бленува финансовите “мазнинки”, а другият обижда на “мазно турско кафе”.

Мазнинките за Газпром не просто намаляха, но докараха държавния монополист до невиждан финансов глад. Към края на 2023 г. добивът им е бил 359 милиарда кубически метра, което е спад с 13 на сто спрямо предишната година и с 30% спрямо предвоенната 2021 -ва. 

Това е минимум за цялата история на този някогашен таран за налагане на руzкото влияние по света и най-вече у нас. Консорциумът е принуден да замразява разработени вече находища. Отчита най-лошите си показатели откакто преди 34 години в СССР Министерството на газовата промишленост беше превърнато в Газпром.

 

 

 

 

 

 

Миналата година, лишавайки се от изграждания повече от четвърт век европейски пазар, компанията успя да продаде в далечни държави само 69 милиарда кубически метра. Удари дъното на нивото на продажбите си от 1985 г.. В Европа достави само 28 милиарда к.м., колкото във втората половина на 70-те години на миналия век.

Така, за пръв път от началото на 90-те години на миналия век, Газпром приключи годината на загуба от 629 милиарда рубли. Собствен (анти)рекорд за всички времена!

Не помагат воплите ( изкушавам се да римувам с думата “соплите”, т.е. сополите при хленченето) към Китай. Там не се трогват. Явно не искат да чуят да се дублира газопровода “Силата на Сибир”. В публичните си изяви по време на поклонението на Путлер в Пекин миналия месец Си дори не спомена за този проект. А Кремъл се надяваше чрез “Силата на Сибир 2” да увеличи 5 пъти износа си за Китай…

Газпром е принуден да продава на Китай с 46 процента по-евтино от цените, които беше постигнал в Европа. Китайското изнудване най-вероятно няма да е последното от страна на дракона, който поглъща смаляващото се руско мече като питон зайче. 

В количествено отношение българският принос в превръщането на мечката в някакъв гризач е по-скоро символичен, но е болезнен за имперското самочувствие на хищника, свикнал да му треперим. 

Да видим сега как победителите на омразните ППДБ ще продължат тази битка с евентуално свое правителство и дали ще удържат на натиска на държавата, чиито неофициален генерал-губернатор в България генерал Решетников беше заявил, че Кремъл предпочита ГЕРБ за партньор в България пред БСП.

 

 

10 мнения за “Газпром бере душа и плодовете на руzката агресия-със символичния принос на България”

 1. Армения ще напусне ОДБК когато прецени и ще стане стратегически партньор на САЩ.
  Руските вопли по този повод от първо лице:
  https://t.me/rybar/60883

 2. 🎯сензационното отказване за една нощ от десетилетното иго на Газпром …

  Левски го е казал и е факт, че патим две национални катастрофи , които и до днес са с етикет ”освобождение”, но с подмяната на историята ни се подменя чипа още от подмяната на името на отвоюваната от българите Екзархийска България на картата с руския етикет ‘санстефанска’ – която е толкова руска, колкото руската салата , но е ефективен инструмент за постоянно налагане на комплекс за малоценност и ”несправяне” без руска закрила – налага се с Погроми, войни, терор и яка пропаганда – опростачването е нашата духовна Сребреница … русофилието е като слънцето и въздуха , дори да е чернобилски …

  – реZилдент, копейки и цялото русофилие ни вещаеха бяла смърт, че Газпром ще осъди България, защото ни е спряла газа … германската Uniper тогава е пред фалит след като русия й спира доставките и е осъдила Газпром на 13 милиарда евро компенсанции(https://www.uniper.energy/news/uniper-terminates-russian-gas-supply-contracts)

  – преди русия да ни нападне 1915г. руското Дружество за побратимяване на славянските народи в Петербург и Московският славянски комитет обявяват: ”Понеже българският народ показва своята неспособност сам да се управлява, границите на България ще бъдат променени в полза на Сърбия и Румъния. Българският народ трябва да помни, че в своето 500-годишно турско робство ни един път не е вдигнал оръжие срещу угнетителите си турци, а днес се отплаща на Русия за спасението и възраждането си с невиждана от просветeния свят черна неблагодарност.Който и да излезе победител в тази война, българското царство няма да съществува.” – но не България, а руското царство ”освобождава” картата
  … правителството на ПП-ДБ в сглобката с русофилите спаси Украйна в първите месеци на СВО ”Киев за 3 дни” и им доставяше гориво от “ЛУКОЙЛ” и това няма как да им се прости , без да броим ония 70 руски ”дипломати”
  https://cache1.24chasa.bg/Images/Cache/485/Image_11939485_40_0.jpg

 3. “…Кремъл предпочита ГЕРБ за партньор в България пред БСП…” Тази светла мисъл трябваше да се популяризира преди изборите, та масово да гласуваме за БСП и да направим мръсно на Кремъл…

 4. Гледах преди малко по битиви (не се извинявай за малките букви…) репортаж за Величията…във Ветринско…Имах чувството, че репортажът е форма на скрита (или платена?) реклама…
  Няколко интервюирани обикновени вуйчовци (такива иска да вижда електоратът по телевизиите, а не “някакви си политици” да им говорят!) чистосърдечно и простодушно споделяха с репортерите, как “престъпността в селото намалявала”, “строели се нови пътища”, “къщички”, “отваряли се работни места”… И все едни такива, обикновени неща, които са на сърце и душа на повечето хора…
  Разбира се, никой не се сети да (ги) попита, знаят ли каква е ЦЕНАТА за тези дребни битови благинки?
  Не се чудете изобщо, ако на следващите избори “Величията” вземат и 10%!

 5. ако взема цитата “неофициален генерал-губернатор в България генерал Решетников беше заявил, че Кремъл предпочита ГЕРБ за партньор в България пред БСП.” -> в контекста на пресните изявления напоследък – неизбежно почва да ме мъчи следният въпрос:
  тогава, как бихте коментирали срамежливите заявки на бсп за “подкрепа” на бъдещо правителство на герб с “експерти”, и други някакви “технически кабинети”, като сондиране на общественото мнение, или като нещо по-сериозно – окончателна прострация пред кремълска показалка?

 6. Предвид, че бокоТИКВАТА “официално” е загубил над 25% от платените и корумпирани “гласоподатели” , то РЕАЛНАТА ЗАГУБА е изключително МОНОГО по-ГОЛЯМА , и вероятно е повече и от тази на ППДБ. Все пак бокоТИКВАТА освен другите четирихилядници и двайсетхилядници е КУПИЛ и стотици хиляди “избиратели” с контрабанден и мафиотски КЕШ на ръка! Така че атечествено-ПОПУЛИСТкият и атечествено-милЮЮЮционерският МУТРЕНСКИ фараонЬ бокоТИКВАТА и геЙрберастката му ПИРАМИДА няма как да е “победителЬ”, след като при дивашко КУПУВАНЕ на “избиратели” и ДИВАШКО изкупуване на проZZт(итутк)ите от ОПГь-ЦвИКь и СИКь,и подправени и фалшифицирани “протоколи” на хартиената магнитска мафия, и след всичко това бокоТИКВАТА има “официален” спад от над 25%!!!
  Без да броим и другите му платени и бандитски проZZт(итутк)и от ОПГь-ДАНZZь, и другите бутафорни паразитни и бандитски “служби”! И без да броим всичките му четирихилядници и двайсетхилядници в атечествено-клюкарските и атечествено-кафявите “медии” и проZZт(итуиращ)ите мисирки !!!
  А пък най-големите ИЗРОДИ и бандити са Калин-ката и ОПь-милицията му , доказани контрабандисти и доносници на нотариуса и пепи Еврото!
  Ето това са “победителиТЕ” !
  ВсичкиТЕ са доказани бандити , МЕЖДУНАРОДНИ бандити и санкионитани по Магнитски и RICO! Засега!
  ВсичкиТЕ са зависими рублоЯДЬдски проZZт(титутк)и и шлюхи на вЕрховният им сводник и ТУПькач Хуйло, който им плаща за това! Същият Хуйло, който прати “любимият” им ГазпромЬ при (к)РЕЙХьсера мАсква!
  И сега няма да има вече откати и взятки от там!
  Одите на крЕйсера мАсква, одите на хуйло ви!

 7. Войната донесе независимост от ядрено гориво, газ и нефт. Стимулира промишлеността. Можеше да донесе и прираст на населението, но Ганю явно наистина е станал джендър – страх го е руси п**ки от Украйна без мъже да не го изнасилят… Само в Одеска област са 160 000 украинци от български произход, а както е тръгнало руснаците ще направят предсмъртен гърч с атака там и край Харков и Херсон. Тогава ако не приемем с отворени обятия братята си, значи наистина този наш народ е с пречупен гръбнак след междусъюзническата война… За изхода от която стария Кобург, чиито кости докараха, има най-голяма вина. Да почива в мир, все пак, онези времена не са били по-леки от сегашните. Амин.

 8. Символичен е този принос за:

  1. “дежурните” гласоподаватели.

  2. за тези, които не гласуваха отново и “умните,” които никого не подкрепят(кой ли пък тях ги крепи…?).

  Искам да пиша още, но ми свърши мастилото в клавиатурата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.