САЩ “поздравиха” Путлер за Деня на Русия с най-тежките финансови санкции от повече от 2 г. насам

САЩ “поздравиха” руzкия режим за Деня на Русия със санкции срещу Московската борса, Националния клирингов център и Националния депозитарий. На практика това означава край на борсовата търговия в долари, както и в евро, според съобщението на самата местна борса. 

Това са най-тежките санкции, обявявани досега от САЩ след онези, които въведоха веднага след началото на руzката агресия през февруари 2022 г.

Царството на Путлер ще бъде принудено да се обвърже още повече с китайския юан, но без възможност чрез него да получи достъп до доларовата търговия, тъй като Пекин се погрижи предварително да избегне американски санкции чрез задействането на подобен вариант. 

Китайският васалитет на “великата държава” никога не е изпъквал повече от днес.

 

 

 

 

 

Анализаторите недоумяват как ще измъкне от тази ситуация руzката държава, в която много бюджетни операции са обвързани с долара. Например данъкът върху основни приходни пера като добива на полезни изкопаеми, експортните такси и средногодишната цена на нефта, от която в голяма степен се “храни” фиска.

Търговията с валута за населението минава към банките, които веднага вдигнаха курса, някои, като Норвик банк, близо двойно до 200 рубли за долар. 

Продажбите на големи недвижимости в страната също са обвързани с валутни оценки, а гражданите си държат спестяванията предимно в долари, както и в евро. А еврото се очертава да последва долара заедно с готвения в момента 14-ти пакет санкции на Брюксел спрямо москва. 

Носталгиците по времето на СССР могат да се поздравят с успеха: страната наистина заприлича на Съветския съюз от 1985 г. след удара по и без това недоразвитата борсова система, загинала сега още преди да се роди в истински вид.

 

 

 

 

 

На-вероятно е от недоглеждане, но има символичен смисъл във факта, че местната власт в Новосибирск поздрави гражданите с карта на РФ, която не включва окупирания Крим и южните части на Украйна…

 

17 мнения за “САЩ “поздравиха” Путлер за Деня на Русия с най-тежките финансови санкции от повече от 2 г. насам”

 1. Добива на дървесина за влагане в специализиран продукт, май ще бъде увеличен многократно. Само че, този път не за печатане на рубли, а на юани. Я виж ти, я виж ти…
  Но пък, вероятно отварянето на представителство, на ВАЗ в Дубай, може да ограничи щетите. Дочух отнякъде, че се сдърпали в ОАЕ по този повод. “Защо първо в Дубай?! Искаме във всички обединени емирства!!!” Това е заявил един от възмутените автомобилни дилъри, на когото било отказано представителство… 🙂

 2. Владимир Искандерович Путин излезе много тъпо парче !
  Парички от най-богатите страни в Европа пълнеха хазната му . По някакъв начин бе успял да заблуди всички , че Раша има силна армия и това му носеше респект , а и страх. Дори успя безнаказано да вземе Крим , но в един момент реши да надскочи лъжливата си сянка и нападне Украйна!?
  И всичко това изтече в канала! Стана зависим от : Иран , С.Корея , Хамас и Африка… И всичко това го превърна жалък просяк , най-вече към Китай!

 3. @ The Rock

  “По някакъв начин бе успял да заблуди всички , че Раша има силна армия и това му носеше респект , а и страх.”

  Така беше, но след това се разбра, че руската армия не е втората в света, а в Украйна! След това стана ясно, че е втората в Русия!

 4. Нали искаха дедоларизация? Е, получиха си я 🙂

 5. Килограм сушени рубли се обезценява а килограм копейки поскъпва…

 6. По света – на 12 юни евреите празнуват – преди 3 3 3 6 години са получили 10-те Божи заповеди, докато бягали от робство и Тората става нравствен закон на свободолюбивия еврейски народ – преди 3 3 3 6 години за първи път е написано на камък ”не убивай” и ”не кради” – днес очевидни за нас неща , но живелите в робство не са го знаели – но в 12-то юнската декларация за суверенитета на русия, но за 34 години никой не им е подарил Тора да им светне, че не трябва да убиват и крадат – 2053 г. евреите пак на 12 юни ще празнуват Тората, но светът няма време да чака русия да убива и краде в Украйна и си ги получи салютите за празника …
  – и за нас – https://daniivanov.blogspot.com/2024/06/blog-post_829.html
  … а хуйло работает над стратегией развития

 7. Преди век Е.М.Ремарк пише, че в Германия е било по-евтино да си облепиш апартамента с райхсмарки, вместо да закупиш с тях необходимите за целта тапети…. Като че ли и путлер я докара до там. Молодец! Так держать!

 8. Медийната канонада срещу ППДБ продължава..
  Преди малко по бенете (не се извинявам за дребните букви!) група мисирки почнаха едва ли не да им се карат, че искали да бъдат опозиция…Явно, и за това са “виновни”!

 9. Действието на САЩ е сравнимо с финансова стратегическа ядрена бомба. Засега е изпепелен епицентърът – фондовата борса и депозитаряр, но последиците от финансовата ядрена зима тепърва предстоят. Боата се стяга около кафявата мечка, а пандата се търкаля от кеф отстрани. 2025 ще е силна за центробежните сили във федерацията. След като ЕС не “умря” на своите избори, а наесен Канала Харис си подсигури втори мандат като (вице) президент, четири години финансова зима поне до 20.01.2029 ще стопят мазнинките – по Б.Б. на кафявата мечка. А пандата е колос на бамбукови крака, войната сложи западните икономики на други релси и те биха издържали скъсване на отношения с дракона. Байдън подсигури план за мир в Газа и е хубаво да бъде запомнен с това, сиреч, не отчитам атентат срещу него, който да наклони везните към демократите. Аспенският клуб не е за подценяване, анализаторите да следят Тони Блинкен, а не да се подиграват на дядо Джо. А янките все още не са пуснали своята термоядрена финансова Цар бомба – термоядрения синтез за мирни цели. Амин. ☮️

 10. @Павел Тинков – “братушките” да пре-прочетат “Черният обелиск” – ще им бъде от полза за в бъдеще…

  И да поканят за “финансови” консултанти Жан Виденович и Гумен Речев – рублата ще стане 3 000 за долар бързешката!!

 11. @Torro

  Преди около 2 години видях реклама във ФБ – някой изкупуваше руски копейки на кило. Отговори, че ставали хубави шайби от тях. Не се майтапеше. 😀

 12. Имам си за спомен банкнота от 10 милиарда сръбски динара,явно паметта на руснаците е краткотрайна,не помнят дефолта от преди 25-26 години,Бог забавя,но не забравя…

 13. Всички знаем, че Хуйло иска да му плащат в рубли , нали!
  Е сега САЩ му “помогнат” ! “Помагат” му …….окончателно му “помагат” за рублофикацията! Сега вече може да “наложи” рублата за вселенска “валута”, или още повече – за “арийскаЯ” “валута”!

  Оди на (к)РЕЙХьсера мАсква, Хуйло, одите хуйло си!

 14. В момента самолет на ВВС на САЩ Boeing B-52H Stratofortress тренира ядрен удар по Русия. Вероятните цели са Калининград и Санкт Петербург. Това е отговора на цивилизования свят на Путин: https://www.flightradar24.com/35ac…5

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.