Загърнатият в целофан рече : “правителство ще има”, но едно ако пречи

Чакахме четири дни след победата му. Накрая Той каза: да бъде светлина,  правителство ще има!

Но ще има правителство след едно “ако”, изходи Той от логиката на своята победа със 130 000 загубени избиратели на сравнителна основа с миналите избори. Тях победно (по-бедно като резултат от всякога една от победите му), Той калкулира в графата “ въпреки това пак сме първи” и поради туй настояваме за наш премиер. Но Бай Той не иска да е той.

Като става дума за “ако”, да припомня какво каза Той в качеството си на главен секретар на МВР в отговор на мой въпрос в предаването ”В десетката” по БТВ на 21 март 2002 г. дали би станал политик.  Днес можем да се съгласим с него напълно чрез личния му принос в постижението да отврати колкото се може повече хора от вътрешната политика, която нарече преди повече от 22 години“изпражнение в целофан”.

СТОП КАДЪР ОТ ПРЕДАВАНЕТО “В десетката” по БТВ от 21 март 2002 г. в момента, когато Той говори за вътрешната политика като изпражнение в целофан.

Вторите (и за пръв номер две на парламентарни избори), се самопоканиха на “конференцията на победителите” чрез призив на все по-незаобиколимия си феномен Пеевски първите да се консултират с него. Не звучеше като молба.

Третите от ППДБ, най-големите губещи при (про)падането на подкрепата за тях при рекордно ниската изборна активност, изглеждат решени да се закрепят на ръба на пропастта. Отказват да се пързалят към бездната заедно с победителите.  

Четвъртите все така точат zъби за цялата власт. Нито за миг техният фюрэр, който обещаваше и този път да се бори за първото място на изборите, но пак се провали, не се извини на излъганите си избиратели.

Петите, след като тяхната Нинова, отстъпи най-после крачка назад, сигнализираха, че са готови да изкомандват “напред” на изгладнелите си за управление “експерти”. 

Шестите загадъчно се чудят как да обърнат с хастара нагоре обещанието си да “изчегъртат Борисов”.

Седмите, напращели от “скромност”, искат засега “само” да ги наричат техни величества.

От центъра на целофана ТОЙ е вдигнал юмрук. (снимка Велко Ангелов “Дневник“).  

 

 

 

 

Ето с каква снимка избраха да го покажат в сайта си от германското Обществено радио на своите читатели:

“Приказка за стълбата” с предизвестен край е това. Само не знаем кога най-сетне този чеп за зеле ще се махне, че да се отпуши българската политическа бъчва, за да се пречисти.

 

14 мнения за “Загърнатият в целофан рече : “правителство ще има”, но едно ако пречи”

 1. Да добавя към брилянтната статия на Иво И споделеното от мъдреца Методи Андреев пред Веселин Дремджиев за някои актуалности на родният политпейзаж.

 2. Инициатива на адвокат Петрър Славов, най-ефикасният депутат в историята на родният парламентаризъм, за усъвършенстване на изборният процес.
  Не И на около половин милион “мъртви души” в избирателните списъци.
  https://www.peticiq.com/10merki?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3KaMYjzjlkRxWsuPQqD4LILNnKtwPEmrvnEC0rGe8jpsRVTSoqkfCRBIM_aem_AT5lkGOMHpreFDBqELFUWLW-8erNQCKICA9VD7x8EE63xjhHGT6QpGCK5EseHt6EOA0nBSgjaVsti5ufb0PRTT-A

 3. Гласувалите по партийно-зависима линия, са ясни. Забелязва се “лек” отлив, но на този етап е незначителен. Това по никакъв начин, не трябва да притъпява вниманието към повишените нива на “целофановите” течения… Не само са опасни. Живото застрашаващи са!!!
  Към, негласувалите и не подкрепящите никого:
  -Здравейте, как сте? Намерихте ли формула, за успокоение на съвестта си или чакате, друг “целофан” във вашата кутия с бонбони…?

 4. Целофанът не може да елиминира отвратителната миризма, която се разнася от политическото произведение на братя Магнитски.
  Мисирките, социолозите, политолозите и антрополозите останаха слепи и глухи за байганьовската простащина, която се развихри в предишното 49-то Народно събрание.
  Затова и последната предизборна кампания в България се водеше по правилата и нормите, установени с методиката на бай Ганьо.
  В интервю по БТВ, лидерът на партията на копейките изкара глупаци народните представители на ГЕРБ и ППДБ, защото неговата парламентарна група е покрепяла предложения и на едните и на другите, за да забие клин между тях.
  Лидерът на ГЕРБ подмина тази обида с мълчание.

 5. Развинтената ми фантазия не спира да генерира бисерни статии и коментари, ако “Той” бе пожелал да е премиер…

 6. Все пак да напомним на бокоТИКВАТА, че е загубил над 25% от “избирателите” си , но това е “официално”!
  Ако броим и купените над 25% , то реалния спад е повече от 50% , и де-факто мутренския атечествено-ПОПУЛИСТки атечествено-мутромилЮЮЮционерски фараонЬ бокоТИКВАТА и геЙрберастката му ПИРАМИДА е или с ВТОРИ “резИлтат” скед магнитския му ТЪПькач дИбильян прасееФскиЙ , или е даже ТРЕТИ – след ППДБ!
  Така че к’ъв “победителЬ” е бокоТИКВАТА, а?
  Той още на местните “избори” , преди 6 месеца беше след ППДБ, и затова с магнитския му ТЪПькач дИбильян прасееФскиЙ ги фалшифицираха , за да ги “спечелят” както сегашните “избори”, заедно с гнусните им проZZт(итуиращ)и бандитски подлоги- Калин-ката от ОПГь-милицията, уродите от ОПГь-ДАНZZь и шлюхите от ОПГь-ЦвИКь! И разбира се гнусния изрод от парлаМЕНТА – костинбродския фалшификатор – бейби макронЬ, доказан престъпник срещу изборите и демокрацията, който в рамките на последните 10 години фалшифицира всички избори, по заповед на сводниците и ТЪПькачите му – бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ!
  А пък основния ИЗРОДь- дИбильян прасееФскиЙ едва ли има и под 200 000 реални “избиратели” , без всичките останали купени още толкова! Така че реално дИбильян прасееФскиЙ едва ли има повече “избиратели” отколкото са на кУрвела ниновНаЯ и болшевишките терористи от БКПь! Другите всички са купени ! С помощта на гнусият абсолютен бандит и контрабандист, и доносник на нотариуса- Калин-ката от ОПГь-милицията им!
  Така че к’ви “победители” са бокоТИКВАТА и магнитския му ТЪПькач дИбильян прасееФскиЙ???
  Да КУПИХА си “победата” , отново, както винаги досега!
  Разбира се с ПОМОЩТА на кУрвела ниновНаЯ и болшевишките й терористи от БКПь, допълнително и от чалгарските бандитски и “маZZонски” маймуни и учиндолската мумия, които ВЪРНАХА хартиеното “гласуване” , с което ИЗПРАХА и ИЗБЕЛИХА бокоТИКВАТА и магнитския му ТЪПькач дИбильян прасееФскиЙ!
  Така че, точно кУрвела ниновНаЯ и чалгарските маймуни ИТНь върнаха хартиената магнитска мафия и фалшификации на бокоТИКВАТА и магнитския им ТЪПькач дИбильян прасееФскиЙ!! Чрез които те “печелят” през последните 2 години всички “избори”!
  Ето такива евроджендърски деРмократи са бокоТИКВАТА и магнитския му ТЪПькач дИбильян прасееФскиЙ, заедно с деРмократичните му хартиени подлоги от хартиената мафия- кУрвела ниновНаЯ и чалгарските му маймуни от ИТНь!
  Включително и атечествено-ПОПУЛИСТките им атечествено-путлерастки патерици – кУпейкинь и иZZраждане и “новите” им рублоядски “величия” от “бившия” Санкть-Сталиньградь!
  И накрая, ако АКОкратЪТ – бокоТИКВАТА искаше свой “премиерЬ” , то ППДБ му гарантираха такъв – Габриел, с ротацията , сглобката и споразумението! Но атечествено-деРмократичниятЬ и атечествено-АКОкратичниятЬ фараонЬ – геЙнеральската МУТРА бокоТИКВАТА реши да “обслужи” по пълна програма своят магнитски ТЪПькачь дИбильян прасееФскиЙ, който му заповяда да отиде на нови предсрочни “избори” и да развали ротацията и сглобката!
  Така че АКОкратътЬ бокоТИКВАТА не “иска” , той е подлога и марионетка на магнитския му сводник и ТЪПькач дИбильян прасееФскиЙ , който му казва какво иска #КОЙ!
  Няка как едно АКОкратично зомби , като бокоТИКВАТА , да “иска” нещо, той е на дистанционно управление,и е РАБь, на магнитския му ТЪПькач дИбильян прасееФскиЙ! А и “премиера” му пак ще е от “квотата” на дИбильян прасееФскиЙ!

  Оди на АКОкратичният ти донь байХУЙаньЮ ти геЙрберасткиЙ, оди на деРмократьтипният ти агенть БудаХари, оди на магнитския ти сводник и ТЪПькач дИбильян прасееФскиЙ, оди на хуйло ти!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на АКОкратичният бокоТИКВАТА, одите на хуйло си!

  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ , оди
  на деРмократьичният бокоТИКВАТА, оди на хуйло си!

 7. ХУЙЛО ни светна: СВО в Украине идет в соответствии с графиком – по плану
  – а план-графика е общ – 2014 там им се получи, но 2016 подготвяния(по ХристоГрозев) тук преврат(*) – не , но успешно катапултираха льотчика в Президенството и НС е 100% проруско – не случайно точно в Росенец ДБ биха камбаната(*) с 1-вото от серия директни излъчвания и се обяви протеста – службите спретнаха влизане на всъщност паравоенни батки(*) в Президенството и подмениха протеста с 1 юмруче – медиите заговориха , че хората излизат в защита на радев и това повторено”100 пъти” повтарят хората и до днес (колко хора видяха следващите видеа на ДБ – от теца на доган, от турския руски поток , от … колкото сега гледаха предизборната кампания на ПП-ДБ, а я имаше и имаше какво да се чуе , но медиите повтаряха”100 пъти” колко са ”излъгани”десните хора – точно колкото гледаха директните включвания на ”изритания от борисов министър” Трайчо Трайков- всъщност и тогава , както и Лозан Панов, единствен в калабалъка русофилски планктон, пробългарски кандидат СРЕЩУ кандидата на решетников) – с 1 мощна уредба под президентските прозорци с удобното трио и песните на слави, ИТН обраха протестния вот(*), но обявиха, че влизат за референдума(*) – е, и за омаскаряване на ”нехаризматичния”Христо Иванов! и завъртането на изборната руска рулетка за отстрелване на ДБ … и тази година УСПЯХА с трасиращ медиен огън с опорки повторени ”100 пъти” за ”излъганите десни”…
  – хариZматичния, по сценарий, подполковник/полковНИК Николай Марков ни светна: „Нашата организация изгради мощна световна сила от мотивирани войници на светлината“ – в авангарда свети бабаитко Дарин Георгиев от „Величие“Пловдив (вече депутат на „Величие“), който на парламентарните избори 2023 като кандидат-депутат на проруската БНО каза в „Евроком“, че всички техни листи са с по 1 кандидат, защото: „Целта ни е да влезем в парламента, като оберем протестния вот(*) и след това се откажем – няма 220, няма парламент и цялата власт остава в президента Радев“ – след боя над фенове на Ботев, TrafficNews писа, че президентът на клуба Зингаревич прави частна гвардия от руски тип , за да се овладеят феновете и създават спящи клетки, които да обслужват руски интереси. Пи скандала с Въльо Петров и паравоенното ОПГ, шеф на сигурността в Ботев става Дарин Георгиев, което съвпада с идването на нов адвокат на тима и близък на Зингаревич – Иван Демерджиев(вътрешен министър в кабинетите на Румен Радев) – Дарин Георгиев е наставник на тартора на „наказателната бригада“ Въльо Петров, а тогава и Ивелин Михайлов е в близки връзки с Въльо Петров – връзката: президентство- „Величие“-руското ръководство на Ботев Пловдив е ясно проследима и води до пловдивския свинарник СЛЪНЦЕ – сега Дарин Георгиев в предизборната кампания при Карбовски и Киро Брейка преповтаря тезите на реZИЛдента, че България трябва да се освободи(*) от бази, войници и оръжия на НАТО и че: „България има нужда от нова армия и това ще се случи след 9 юни“(*) – ветренския Ивелин Михайлов и полковНИК Марков при Бойко Василев в БНТ директно си казаха за ИТН-арската си роля в НС: „Нека видим какво е състоянието на армията ни и да решим(*) да взимаме страна(та)“ – за „Исторически парк“ от години има основателни съмнения, че се финансира с руски пари, заради връзките със Зинагаревич и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че с ДАНС ги проверяват и на 9-ти преди да затворят секциите ги вкараха … в Парламента
  – КОЙ каза: ”да бъде светлина, правителство ще има” …

 8. Кога щял да се махне “Чепа за Зеле”??!
  И преди Бойко и след Бойко, българската чорба си е била и ще е вкисната.
  И ще остане вкисната, защото много алчни бактерии плуват в Политиката и я ползват за бизнес. Като не могат да си оправят проблемите, стават политици, за да са Начело!
  На следващите избори и за 20% ИА ще мечтаят. За мен тези хора са Нелигитимни защото 80% не ги искат но никой от тях няма да си го признае или пък ще заложи % Легитимност в Конституцията. Също така в Конституцията трябва да е заложено всички партии да са задължени да правят вътрешни избори за лидер поне на 4 години за да има гаранция че тези партии са демократични. Иначе без демократично избрани лидери каква демокрация има? Той затова вика “Моите депутати” и “Моите министри”..

 9. Илхан Илдай от “Родопи 24” :
  – Към днешна дата сме стъпили на друга основа – правителство ще има. От едната страна е европейският път чрез “грандовете” ГЕРБ и ДПС и по-малките ИТН и “Величие”, а от другата страна ще са “Възраждане”, БСП и анонсираният от днес вече осми политически продукт, който на първо време ще се промотира само от държавния глава. Остава въпросът – ПП-ДБ защо се лутат?
  – КОЙ път да хвана – https://www.informiran.net/wp-content/webp-express/webp-images/doc-root/wp-content/uploads/2022/06/img_629ef86349725-730×481.png.webp
  (Виктория В. – ”Строителят на “Величие” объркана: ту ги наричат американски, ту руски проект”- https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/18160983 – В.В. дипломантка на проф. Радулов)
  – Денят ON AIR/проф.радулов: Кабинет вероятно ще има, не мога да предположа колко ще е дълготраен. Най-вероятно ще е краткотрайно. Това правителство, каквото и да прави, ще си навлече гнева на хората. Хората очакваха нещо да се случи и Борисов да не е на власт, той продължава да управлява България, този път в тандем с Пеевски. По площадите на протестите имаше хора, чиято цел беше да се набутат във властта. Срам ме е, че гарантирах за Марков, “Величие” е пълна със странни хора … – ДС- експертът по партии за ”обиране на протестния вот”, си връзва тенекия и вече лъска МЕЧ-а на руди гела на тъча за новитo рaZиграване … на руска рулетка – https://i.ytimg.com/vi/rlLz9JLHen4/hqdefault.jpg

 10. Предполагам господин Инджев,че на вас и вашите читатели е ясно: Рицарят на светлината генерал-майор професор д-р Марков Шкембелиев е нашата пътеводна звезда,която ще спаси света! Без него България загива и Човечеството си отива.

 11. След тазсутрешното “интервю” на Спас Гърневски ме е срам, че съм пловдивчанин…Бих искал г-н Инджев с острото си перо да го коментира!

 12. Към SteveN
  Спас Гърневски е ренегат! Ренегатите са най-долните хора! Не виждам какъв коментар може да му се прави на този.

 13. Към
  SteveN
  15.06.2024 в 08:52:

  Към
  Росен Стефанов
  16.06.2024 в 06:11:

  Не , истинското “определение” за ренеГАДите е ПОМИЯРИ.
  Те са проZZт(итуиращ)и паразити на повикване , и #КОЙто им подФърли по някоя филия намазана с банкянска мас.
  Същите са “другите” ПОМИЯРИ , които са на четирикрако повикване от техният сводник и ТЪПькач бокоТИКВАТА , като – МитовЬ , ПрошковЬ, СачевНаЯ или пък Тома бОковЬ! И всичките гнусни шлюхи от казионното сДСь, “колегите” на спасЬ геЙрберскиЙ !
  ВсичкиТЕ са ПОМИЯРИТЕ на бокоТИКВАТА и неговият магнитски ТЪПькачь дИбильян прасееФскиЙ!
  А и на всеки друг “платежоспособен” сводник , който им даде повече деньги от бокоТИКВАТА ! И те ПЪРВИ ще го “предадат” , и ще отидат при новия си сводник да ги оноди!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.