Руzкият мир по ултиматума на Путлер показа желанието му да продължава войната

Руzките агресори от една страна, а от друга Украйна и нейните съюзници, се готвиха по два, взаимноизключващи се начина за започналата днес Международна конференция за Украйна в Швейцария с участието на представители на близо 100 държави.

Руzката подготовка се изразяваше в опит за офанзива в Харкивска област. Целта й беше да демонстрира военен успех и завладяване на още украински територии. В крайна сметка завзе още 650 квадрати километра и няколко гранични селца, преди офанзивата й да бъде спряна. Твърде скромен резултат за амбициозната цел империята да придобие допълнителен коз за шантаж на международните усилия и да постави пред някакви допълнителни нови реалности заседаващите в Швейцария.

Ден преди началото на форума, на който неговото московията не е поканена, Путлер обяви пред цвета на московската си дипломация готовност за преговори, но при условия, които отлично знае, че няма да бъдат приети. Поиска на практика Киев да капитулира като признае “придобивките” му и си изтегли войските от окупираните територии, без да споменава конкретно само въпросните 650 кв. клм.

Другото условия на Путлер е Западът да откаже на Украйна интеграция в НАТО. Но най-смехотворно прозвуча призивът му да бъдат отменени санкциите срещу неговото царство. Защо? Нали уж те нямали ефект, че дори и помагали за самостоятелното развитие на икономиката в неговата държава? Нима иска тя да спре развитието си след края на благотворното влияние на западните санкции?  

Няма нормален човек, който очаква подобен малоумен ултиматум да бъде приет и това повдига въпроса защо изобщо царят си прави труда да предлага своя руzки мир. Отговорът има банална и не толкова явна страна. Явната задача е да се хвърля прах в очите на желаещите да го славят като отритнат миротворец. По важното е обратното, което постига: очертава рамките на своята неотстъпчивост. Отсега нататък всяка друга цел, освен формулираната от него, ще се смята за поражение. Така показва, че няма намерение да спира войната.

Изпреварващо западните съюзници на Украйна му отговориха с американските санкции срещу прохождащата московска борса. И британците ги последваха. Както се изразиха някои световни издания по този повод, това беше финансова ядрена бомба.

Президентът на САЩ подписа със Зеленски двустранен договор за сигурност с 10 годишен срок. Случи се по време на срещата Г-7 в Италия, където седемте най-големи западни демокрации препотвърдиха ангажимента си да подкрепят Украйна срещу агресията толкова дълго, колкото е необходимо.   Байдън се извини на Зеленски за забавената помощ и обеща в допълнение към нея пакет от 250 милиона долара за ПВО и боеприпаси.  

Ето какво още се случи в навечерието на швейцарската среща.

 

Германия предостави пореден Зенитно ракетен комплекс Patriot плюс 100 ракети за него.

САЩ добавиха още от същото и ракети HAWK.

Италия дари зенитните комплекси SAMP\T.

Естония обяви, че дава на Киев ракети Mistral.

Нидерландия съобщи за предаването на три комплекса Patriot с радио релейни станции към тях, както и на морски дронове.

И всичко това само за седмица преди мирната конференция. С това Западът показа, че си е научил класическия урок: който иска мир, се готви за война. Иначе казано, швейцарската конференция привлече  световното внимание и постави Путлер в положението да блъфира и дори да моли за свалянето на санкциите. Видя се още преди началото на форума.

НА КАРТАТА: Държавите, участващи в конференцията, са оцветени различно според степента на представянето. Непоканените, като московията или солидарния с нея комунистически Китай, са в сивата зона, заедно с бившите съветски републики, руzките средноазиатски сателити и голяма част от Африка. 

8 мнения за “Руzкият мир по ултиматума на Путлер показа желанието му да продължава войната”

 1. Путлер най-после разбра тънкия намек на Колективния Запад и панически се опитва да търси спасение посредством идиотски заплахи и алабализми

 2. Добре нека Хуйло си “вземе” тези части от Украйна! Но с КАКВО ще я компенсира ????? Все пак Хуйло стан е 30 пъти по-голям от Украйна!
  Следователно Хуйло трябва ВЕДНАГА да даде на Украйна 30 ПЪТИ повече територии на Украйна.
  И така Хуйло искАл от Украйна примерно територия, колкото е на НРБь! Оттук следва , че Хуйло трябва да даде на Украйна територии , колкото 30 НРБь, нали!!!
  Без това няма как да “искс” нещо!!!!
  А колкото до Украйна и НАТО, добре, но к Хуйло трябва ВЕДНАГА да НАПУСНЕ БРИКСь, след това ВЕДНАГА трябва да напусне ОДКБь, след това трябва да НАПУСНЕ и ОНД, а след това и ЕвроаZZийскиЙ сОюзЬ, а след това Хуйло трябва ВЕДНАГА да скъса и военните договори с своя китайски гасударинь – ZZиндZZинпинЬ , а и с аятолахските си таварищи от (фа)шиитски (т)ИРАНь , и със северокорейският канибал – таварищЬ К(р)имЬ , както и с другите атечествено-ПОПУЛИСТки и атечествено-болшевишки фашистки таварищи и геЙносета по целият свят, и особено с такива бандитски камаради като бай ОрбанЮ , АлЗГ , кУпейкинь и другите зИльони человечки в задунайският колониален Бандитустань НРБь, начело със зИльоната гнусна решетникова фатмашка предателска неграмотна превратаджийска “геЙнералска” и “маZZонска” ТИКВА – реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ!
  Така че няма проблем Украйна дсюа се “договор” с Хуйло, ако той изпълни всички изброени неща! Плюс това да изплати 1 трилион долара репарации за разрушенията в Украйна от неговите зИльони ОРКИ, но ……НО в ТРОЙянсКИ размер , разбира се ! Или общо в троен размер са най-малко ТРИ трилиона долара , нали!
  Отделно още толкова – ТРИ трилиона долара за загиналите досега украинци , убити по негова заповед!
  Ето това са ПЪРВОНАЧАЛНИТЕ условия за “оттеглянето” на Украйна от НАТО, и за “отстъпването” на украинските територии , които иска Хуйло!
  Но до края на “преговорите” , тези ПЪРВОначални условия задължително ще се допълнят и с лична заповед арест на Хуйло за Хага и другите му военни бандити и чекисти!!! Както и за туземните му военнопрестъпни подлоги по Турски поток, като бокоТИКВАТА и геЙрберастката му шайка и магнитския им ТЪПькач дИбильян прасееФскиЙ!

  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на магнитския ви ТЪПькач дИбильян прасееФскиЙ, одите на хуйло си!

  Оди на хуйло ти, Хуйло!!!!

 3. Кагебенторен масаж по антианглийски
  Искам да споделя един показателен случай от посещението ми в СПА в Банско, където си поръчах тангенторен воден масаж и предварително предупредих служителката рускиня – там има много такива – да внимава да не засяга лейкопласта , покриващ раната ми на лакътя. След като ме настани във ваната използвайки груби команди на руски, рускинята ми каза, че знае че идвам от Англия , тъй като нейна падруга сервитьорка в моя хотел видяла предната вечер българското и британското знаме на масата докато вечеряхме с моя гост от Кралския военен колеж. Тъй разкръйт! уж на шега ми каза Доля и без предупреждение започна да ме облива с силната джет струя с прекалено гореща вода, сложена на максимум. Колко бях изненадан когато тя внезапно насочи струята точно върху раната ми и лепенката отлетя настрани и тя задълба точно във незарасналата ми рана с силна гореща струя. След като й казах , че ще се оплача на нейния мениджър тя ми обясни, че ‘менижера’ е също от техните, а тази рана не била нищо особено. Истински рани имали къде по-големи героите от руската армия сражаващи се на Бахмут , които гинат с хиляди и никой не е обръщал внимание на техните рани така че ти английска муцуно можеш само да се радваш, че съм ти свалила лекопласта, а не и цялата кожа ! Същата вечер в ресторанта помолих колегата ми от Англия да не слагаме българското и британското знаме на масата , а да го раздаваме по-кротко. След случилото се разбирам колко скапан е този народ който чак през 45-та година разбра колко се е олял и затова след като осъзна Съдбата на човека , Бондарчук в истерични пристъпи чупеше грамофонни плочи с песента О, Дона Клара не толкова заради мъченията претърпени в лагера колкото поради установения от него факт ,че СССР няма да го бъде. Освен това си задавам въпроса колко Доли като тая работят у нас и за кого?

 4. Г-н Инджев, като Историк, Просветител и Българофил, кога ще обърнете внимание към най-мистичния и безкрайно смел Юнак на България, този който плати на руския цар да изгони турския султан от България. Вярно, че така ни вкара в лапите му но руснаците не искат да си признаят, че са наети от Вълчан Войвода да ни освобождават. И не “любовта” на “братския народ” ни е спасила а златото и силата на нашите Юнаци!!!
  Кога тази истина ще се каже, за да спрем да си говорим простотии за любовта на руския цар. Да зададем и въпроса, Русофилските Подлоги, дали обичат русия от сърце или и тяхната “любов” е с Тарифа, като на улични проститутки.

  https://www.marica.bg/samo-v-marica/intervyuta/pisatelqt-vasil-ginev-valchan-voyvoda-plashta-osvobojdenieto-s-30-tona-zlato

  Аман бе Другари!!! Преди 9ти, баби, дядовци, прадядовци, всички бяхте християни. Дойде 9ти и комунистите, казаха няма да сте християни и вие веднага се съгласихте. Как стават тези работи Другари!!! Вашия девиз всички го знаят. “Дайте да дадем”!!! Никога не сте били нито християни нито комунисти а само Проститутки, които продават честта и достойнството си!!!!
  И тръгнали тези Проститутки да ми обвсняват, че комунистите ми “дали” къща, образование и работа. И че русия била създала България??!! Много сте зле Другари!! Типично за неграмотни Проститутки!!! И мавзолей на Гошо Тарабата вдигнахте!! На един Пияница да вдигнете Мавзолей, дето Сталин го отрови като куче!!! Безгранична е Простотията ви!!!!
  Вие сте измета на човечеството и слуги на Дявола!!!!!!!!!

 5. – кабинетът Костов за 4 години ни извади от черната дупка и черния списък на Шенген
  – сега МОЧА падна, промените в Конституцията се приеха и влизаме в Шенген по въздух и вода – сушата си остава за джиткане с джипката – к’во кат’ байхуй губи по 100 000 гласа на 3 поредни избори – за 300 000 ”умни и красиви резултатите нямат значение. Има значение неприятната компания, в която са постигнати. Според нормалната политическа логика би трябвало да вярваш на фактите и на резултатите, постигнати от собствената ти политическа сила. Според политическата логика на умните и красивите обаче трябва да се вярва на кафявата пропаганда за мазни турски кафета в корпулентен скут и пудели с кеш … в парламента имаме и “Величие”и един “Меч” напира …(https://clubz.bg/150811)”
  … неслучайна е препратка към ”стратегията на Хамас и неговите поддръжници е да направят всичко израелско, а следователно и всичко еврейско, непоносимо за света”- https://e-vestnik.bg/38386/otvoreno-pismo-na-nobelistkata-herta-myuler-za-ludostta-obhvanala-zapadnoto-obshtestvo/
  🎯 Христо Иванов: Спешно ни трябва зрялост

 6. Гледах преди малко ПAК по битивито (не се извинявам за малките букви…) поредният захаросан, напудрен, чак мистичен репортаж за Величията…във Ветринско…ПАК имах чувството, че репортажът е форма на скрита (или платена?) реклама…
  Няколко интервюирани обикновени каки (след вуйчовците от оня ден) (такива иска да вижда електоратът по телевизиите, а не “някакви си политици” да им говорят!) чистосърдечно и нахъсено убеждаваха публиката, която няма как да им опонира, хеле пък репортерът., как “хубава храна не можело да се намери по големите търговски ЗАПАДНИ вериги”.. как “традиционната медицина невинаги помагала:..”билките лекували”,..интересно как биха помогнали билки на перитонит, ендометрит или менингоенцефалит?…как “половината свят скоро щял да говори на руски (тук изплюха камъчето…) И все едни такива неща, обръгнали да ги слушаме от години, които вече ни заливат не само от полушизоидните zбирки на “възродителите”, а и от екрана на голямата битиви (да не си помислите, че това е случайно, в най-гледаното време, 5 минути репортаж (при минута реклама около 8000 лева по това време) и без съответната разпоредба на Кукловодите? Които явно БУТАТ яко Безличието да докопа 10% и нагоре при задаващите се избори наесен…)

  Не се чудете изобщо, ако на следващите избори “Величията” вземат и 10+%!
  С такава медийна реклама и промивка на мозъците…лесно става!

 7. Толкова сме го закъсали, че и първите думи от химна ни, би трябвало де заличим.
  За каква ти „мила“ родина пищиме, щом тълпи от предатели и изменници от, безкрайно много години, правят всичко възможно за да я предадът на тепсия, на най-големия ни враг. И при това го наричат братски и ДВОЕН освободител. За какво милее бе, след като и със свещенните ни думи и личности се гаврят…?
  Може би с „затрита“ или с „безкрайно поробена“ трябва да се започне, а и и относно земният рай трябва да се помисли, защото е жалък факт, че поради руската приобщеност и втълпените от тях нрави, начин на работа и живот, тук освен дяволи и разруха, почти нищо свестно не е било сътворено.
  И лошото е там, че не си правим труд да се вникнем в историята и дереджето си, за да разберем колко голямо е падението. Как са ни заблуждавали безкрайните редици от платени руски подлоги–нашенци поставени на ръководни позиции във войската, милицията, ръководствата…
  Впрочем, защо съм седнал да изброявам, след като това беше повсеместно, а дори и сега още няма отърваване. Дядовци и баби, майки и бащи, създавали предатели!
  Малкото направено добре, се дължи на това, че явно не са достигали предателите и е трябвало да сложат и от свестните.
  Все пак е трябвало на опасните и трудните места и там където е било истински необходимо да има качествено производство, по принуда са отпускали поводите.
  Проблемът сега е, че е вес още доста трудно да се отървем от лошите, защото те в голяма степен са успели да се възпроизведът!
  Май и изборите го показаха!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.