Правителство на малцинствата би отговаряло на реалната причина ГЕРБ и ДПС да са победители

Руzкият орденоносец от Банкя е истински загрижен  да не загуби още 130 000 гласа на скорошни предсрочни избори и да го отнесе окончателно в канализацията непредсказуемият балкански потоп на народното безразличие. Победителят с 8 на сто от гласовете на българите с право на глас твърди, че вече е готов да състави правителство на малцинството.

Всъщност би било справедливо да бъде наречено правителство на малцинствата, които му продават гласовете си. Има многобройни доказателства за това. Едно от косвените на последните парламентарни избори беше отприщеният поток от ромски гласове за ГЕРБ пред широко затворените очи на шефа на МВР Калин Стоянов, заради когото орденоносеца декларира, че би развалил “сглобката”. И наистина я развали.

 

 

 

 

Правеше си сметката да спечели повече от това, но успехът му се видя главно в ромските махали, чиито барони пак се развихриха в робовладелската търговия с гласовете на най-бедстващата част от българското население. Бяха усмирени за кратко от министър Бойко Рашков и в резултат на това ППДБ спечелиха тогава изборите, а ГЕРБ “неочаквано” провали прогнозите на свикналите да калкулират безкритично купения вот оракули на социологиката у нас.

Сега, както вече съм отбелязвал, собственикът на ГЕРБ, когото генерал-губернаторът на московията Решетников издаде като предпочитан партньор на Кремъл в България, си сърба победата. 

Бил тъжен, казва той за себе си. А всъщност е тръжен. На неговото тържище е постигнал максимума и акциите му вървят само и единствено надолу на борсата на българската политика, където се котира само и единствено като “Господин Няма да съм Премиер”. Това негово обещание е за пореден път най-ценния му капитал, който се опитва да търгува като някаква криптовалута срещу спокойствие и лично оцеляване.

Както и други са забелязали, истинският му проблем, източникът на реалните му страхове, е Пеевски. Завлича и него, а този “феномен” не си оставя така лесно някой да му клати интереса на феса. Щом успява да постави под съмнение лидерството на вожда (си) от Бояна, като нищо ще прегази и вожда от Банкя.


 

 

 

 

Ако ви прави впечатление, петимният от година-две да е във фокуса на вниманието Пеевски  “пропусна” възможността да “респектира” с личното си присъствие президента Радев. И обратното, собственикът на ГЕРБ отиде да стисне ръката на своя някогашен главен политически противник, с когото разигра ситуацията със служебния кабинет, общ и за двамата по негласно споразумение между тях.

Пеевски вече прави заявка да стане номер едно и в съпротивата срещу автократсващия президент. Както е тръгнало, ще поиска да сме му благодарни, че не позволява Радэв да заграби цялата власт, т.е. прави опит да се хареса и на т.н. градска десница.

Ясно е, че евентуално правителство на малцинствата ще му бъде на подчинение, но не е ясно дали изобщо ще пожелае да оглави и малцинствения фронт, на който оре и сее откакто е в политиката като виден кадър на ДПС.

Не обичам отворените финали, но не виждам как мога да затворя точно този. От друго малцинство съм. Не си продавам позицията.

20 мнения за “Правителство на малцинствата би отговаряло на реалната причина ГЕРБ и ДПС да са победители”

 1. Борисов хленчи на ПП/ДБ да го подкрепят.
  Борисов Дупедавкин и дупе дава на Пеевски за правителство на малцинствата.

  Лоши новини и за носителят на орден Ломоносов!
  Груз 200!Офанзивата на окупаторите в Харковска област се провали!
  Днес Путин нареди изтегляне на руските сили!

  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и цивилизованият ЕС!

  Нашите приятели,
  могъщите САЩ и непобедимият НАТО
  са гарант за свободата ни
  от варварска Русия и от психопата Путин!

  Просперитетът ни зависи
  единствено от нас!

 2. Правителство на малцинство… води до ЗЛАТЕН ПРЪСТ… величав или възрожденски… или чалгаро… ще си проличи дали са се разбрали… задкулисно…

 3. “Правителство на малцинствата” ==> oтнoвo oтличнo пoпaдeниe!

 4. Пеевски има идеална възможност да прати Леонсио Меси и проруския президент на политическото дъно.
  Пеевски не се мазни на проруския президент, за разлика от пишман евроатлантика Леонсио Меси.

 5. Ако си припомним колко издържа правителството на Орешарски в коалиция с ДПС, избрано със златния пръст на Волен, можем да бъдем оптимисти. Особено ако магнитното прасе получи пост, например вицепремиер, в правителството. Като си спомним каква беше реакцията, когато го избраха за шеф на ДАНС, бихме могли да очакваме нещо сходно.
  Боя се само, че бай хуй (Борисов) е достатъчно прост, за да се разбира с електората си от плоскоземци, но не е толкова тъп, за да си вкара такъв унищожителен автогол.

 6. … И като се събуди юнак Бойко – чаршафът мокър – от оная приказка за ‘Юнак Бойко и ламята’ – http://pavelnik.blogspot.com/2011/07/blog-post_19.html
  🎯 ”Пеевски вече прави заявка да стане номер едно и в съпротивата срещу автократсващия президент…” и сме си в потьомкинския евроатлантизъм
  – вече не става въпрос за порции, а за ”оКОРУМПИРАНАТА оКУПАция на туземния колониален Бандитустань”, както писа RICOшетниковь в ivo.bg/”Не сме “окупирани” от Запада…” – пак там Павел Тинков допусна, че “преходът” е бил замислен и управляван от Москва и осъществяван от експерти на петата ни колона”, та с ‘ихтамнет’-ите по света и у нас вече сме в завършващата фаза на цитираната(пак там) от Тодор Тодоров 💙💛 КГБ многоходовка реализирана от туземния филиал … да напомня опраскването на КТБ – беше наследник на заченатото от КГБ Булгарсовинвест, едно от задграничните дружества на Внешекономбанк от 70-те години на мин. век, чрез които СССР изнасяше пари на запад, а Булгарсовинвест е единствената такава банка създадена в страна от соцлагера и става въпрос за пари от трафик на каквото се сетите – та, след генералната репетиция с КТБ 2014-та и проваления опит за преврат 2016-та, ламята стана 3-глава, държавата ни е в поза партер като КТБ , на ламята и никнат нови и нови глави, а юнаците ни – в потури …

 7. бокоТИКВАТА даже не знае , колко от дУпетатите му са “негови”, а не са назначени от магнитския му ТЪПькач дИбильян прасееФскиЙ!
  И така може наистина бокоТИКВАТА да е най-малкото малцинство в парлаМЕНТА му!
  Може пък даже бокоТИКВАТА да е останал и сам , а другите му дУпетати само формално да се водят от геЙрберастката му шайка , а де-факто да са си дУпетати на неговия магнитски ТЪПькачь
  дИбильян прасееФскиЙ?!?
  Така че може накрая бокоТИКВАТА да предложи “правителство” само от него си!
  И “правителство” му да е от мнозинството на дИбильян прасееФскиЙ, макар и той да е купил поне повече от половината му “гласоподаватели” , т.е. е над 200 000 купени “избиратели”!
  Оди на донь байХУЙаньЮ ти геЙрберасткиЙ, оди на агенть БудаХари, оди на магнитския ти ТЪПькачь дИбильян прасееФскиЙ, оди на хуйло ти!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло си!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло си!

 8. Буци има и други тревоги, Сретан Йосич допълнително може да му влошава съня и дано има истина, че има за какво да си отмъщава на Буци, но имам опасения, че сръбските власти може да му забранят, ако са наясно. Защото вожда мутра с прокремълската си партия е ценен и за Сърбия и русия. Има логика да използвано това и за натиск върху него да промени позицията на България за Сребреница. Тъй като такава услуга няма как да се иска само по приятелска линия и почти сигурно е упражнен огромен натиск.

  Мутрата се измъкна по хитър начин, като умишлено така е изпратен документ в последният момент и умишлено излезе на показ и по този начин Буци излиза с минимални даже никакви щети, заради продажните ни медии, които потулиха скандала. Заради теча на документа той има оправдание пред Вучич, че е дал нареждането, но човека ни в ООН не го е изпълнил.

  Убеден със в тази хипотеза, защото ако е имало различно гласуване, тогава дори продажните ни подлоги медии нямаше как да спасят мутрата, скандала щеше да е чутовен с отзвук в цяла Европа.

 9. На Борисов му трябва СМОКИНОВ ЛИСТ, и аплодирам ОТКАЗА на ППДБ (Единствената ЕВРОПЕЙСКА Коалиция!!) да бъдат такива!

  ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

  Разбира се, очаквайте още повече мръсотии, удари под кръста, медийни атаки, цинизъм и арогантност срещу себе си, приятели!

  Кураж!

 10. Мисля,че ГЕРБ е втория отбор на БСП /антикомунизъм без антикомунизъм/, но ГЕРБ изиграха някои ходове с Турски поток,които бяха продиктувани от нашите съюзници в НАТО, Този поток беше необходим на Путин, за да може да избегне територията на Украйна, и да се реши на войната , и да влезе в капана.Сега тази война , ще върне Русия в 1945 г /или в 1917/, Бойко Борисов е нискоинтелнигентен, но праволинеен . Цялата му политика, е диктувана от Запада, като не броим,че продаде Камчия на Русия.

 11. @ Тодор Джаферов:
  “Бойко Борисов – праволинеен.”
  Му-ха-ха-ха-ха!
  По-готин виц отдавна не бях чувал.

 12. “…Бойко Борисов е нискоинтелнигентен, но праволинеен . Цялата му политика, е диктувана от Запада,…”.

  Тодор Джаферов, уточнете кога е праволинеен – сутрин, обед или вечер, защото казаното сутрин няма нищо общо с казаното наобед, а вечер казва точно обратното… А твърдението, че “Цялата му политика, е диктувана от Запада,…” разбрахме лично от Решетников – каза, че Боисов е предпочитан от Москва даже пред БСП! Измислете нещо по-оригинално…

 13. @Тодор Джаферов

  Бравос! Само в три изречения сте забъркал изумителен словесен бъркоч. Надявам се за вас, че е от жегата 😉

 14. “Тодор Джаферов, уточнете кога е праволинеен –”…..Бойко Борисов спря АЕЦ Белене под “съветите” на Европа. Цялата политика на Б.Б. е про-Европейска. Никога не си позволявал евроскептицизъм. Никога не е критикувал някой в Европа. Просто един послушен чиновник.

 15. Към Тодор Джаферов:

  Само дето прокара Руски поток. Много проевропейско!

  И пищеше, че не искал да вижда натовски бази на Черно море, а само чайки, туристи, и платноходки.

  И не е върнал Орден имени Ломоносова. Адски превропейско, също.

  И унизително ( за България) се извиняваше на Путлер, че още не му е построил потока. Адски проевропейско също…

  И проевропейски се кълнеше в неговия Тато.

  Не ми отговаряйте. Не сте поканен да сеете в блога лъжата за “проевропейската” мутра.

 16. Към
  Тодор Джаферов
  25.06.2024 в 12:51:
  Кога е “спрял” Белене???
  Първо го “спря” , после го плати с над 1,5милиарда, за тоя дето духа!
  После го върна , като проект от “национално значение”, и го върна за реализация!
  Точно заради Белене, Газпром и забраната за шистовия газ изгони Трайко Трайков , твоя “евро-атлантически “чиновник” бокоТИКВАТА!
  Той винаги е бил с ченгесарско-мутренските бандити и разтривал ушите на неговия “роднина” тато-ди-тути-каскети!
  Дори посланик Пардю пишеше още преди 20 години , че “душата му е в Русията”!
  Неговите депутати са най-много в групата за българо-путинска “дружба”!
  И много …..много подобни потьомкински фейкове от простата милиционерска мутра!

 17. Питам се, при положение, че ДПС и ГэРБ очевидно са “печени” в купуването на гласове, защо не си купиха толкова, че да им стигнат поне за 125 гласа в парламента? Едва ли защотo не са им стигнали парите, а защотo целят да сринат политическата система, за да я заменят с откровена диктатура с някой несменяем тъпак като бай тошо отгоре.

  И още: предвид, че е ясно #КОЙ е “слонът в стаята”, т.е. #С КОГО никой, дори бацэ, не иска да бъде спряган, защо няма кой да препоръча на пээвски да се оттегли? Защо радэв, който миналата година прояви наглостта най-неоснователно да препоръча на акад. Денков да не прави правителство, сега няма ТОПКИ да каже на данчо-Мьэнтата да оттегли намагнитения пээвски, за да се отпуши политическият процес и на бацэ да престане да му е тъжно?

 18. RICOшетников 🎯 Към Тодор Джаферов

  2011, преди да бъде уволнен, Трайчо Трайков обяви, че уволнява Първанов, защото на коляно е подписал документ, който ангажира България за подписване на договор с „Атомстройекспорт” за строителството на АЕЦ „Белене” – шефът на НЕК в своя защита обяви, че е изпълнявал заповед на Симеон Дянков от името на Борисов и светнаха задкулисните игри на борисов с руснаците – затова Борисов се закани при ”трети фал” да отстрани Трайков – първият „гаф” на икономическия министър беше, че се опълчи заради високите цени на горивата на Валентин Златев, който НЕцлучайно беше и от преговарящите с „Росатом” – Дянков и Борисов на практика изолираха Трайков и от преговорите за налагане на мораториум върху горивата и от преговорите за „Белене” и Трайков си подаде оставката …
  2012, Иван Костов:” На 29 март МС прекрати изграждането на АЕЦ”Белене”. НС подкрепи това решение. Досега обаче, в продължение на шест месеца управляващите не договориха с руския доставчик условията за окончателно прекратяване на проекта, а Агенцията за ядрено регулиране НЕ отказа лицензирането на техническия проект за АЕЦ “Белене” и НЕ го върна на “Атомстройекспорт”. Огъваме се пред руското правителство и пред Путин. Не смеем да кажем истината. До такава степен сме притиснати, че не можем дори да изречем собствения си национален интерес. Двойната игра на ГЕРБ трябва да спре. Веднъж е решил да спре АЕЦ “Белене”, но не е затворил вратата, не е погребал покойника, а се опитва зад гърба на хората да го съживява”
  – точно с активното съдействието на байхуй от 2013 и 2014 г., АСЕ печели арбитражното дело за доставеното оборудване по договора от 2010 г. и 2016 г., е припряното коледно наплащане на 600 млн. евро за ”братушките” и 2017 г тези грешни пари са аргумента на байхуй за поредното рестартиране на гьола
  https://www.facebook.com/imashpravo/videos/припомняме-бойко-борисов-в-разговор-с-валентин-златев/342744677238688/

 19. Уважаеми дами и господа, при господинът Джаферов в едно изречение има все пак изказана истина!
  Цитирам– „Бойко Борисов е нискоинтелнигентен, но праволинеен“!
  И двете твърдения са фактически верни и ще се опитам да го подкрепя.

  За ниската интелигентност предполагам трябва да има всеобщо съгласие, защото сме постоянни свидетели и е безспорно!

  Когато сутрин ТОЙ твърди едно , а привечер точно обратното, това също е неоспорим факт!
  Сега, от погледът на векторната математика (защото все пак става дума за изказване за едно и също нещо, НО съдържанията са ПРОТИВОПОЛОЖНИ) Те (изказванията) биха могли нагледно, да бъдат представени като ПРАВА ЛИНИЯ! Някой може нагледно да си го представи като погледи отправени от две различни гледни точки, които са противоположно стоящи. и двете са ПРАВИ ЛИНИИ!
  Тук трябва, поради това, да защитя господин Джаферов, защото той не споменава, че Бориосов говори някакви истини. Съгласете се, и лъжите могат да бъдат праволинейни. Споменете си само, колко праволинейно ни учеха за двойното ни освобождение и че ако не било първото, още щели сме да ходим с фесове.
  (Между другото, забелязах, че някои от албанските фенове на ЕФ носят бели фесове. Това (според мен, без да съм вещ в материята) може да е остатъчен атрефакт „също“ от турското им битие. Но все пак така показва, че той е претърпялнякаква промяна и няма турски отенък.
  У нас, ако някои могат да си спомнят, отделни индивиди през соца навличаха ушанки, които също не бяха масови български зимни шапки. Е, масовизация дори и да искаха не можеше да се получи защото както българската, още повече руската (съюзната) икономическа продукция, не можеха дори и да помислят да направят толков голям скок.)

 20. Към Boris:

  Оспорването на Борисовата праволинейност не е главната сюжетна линия в случая. Макар и с ирония, подобна на Вашата, такава може да се провиди при него.
  Внушението, което се прокарва покрай това, че той изпълнява европейските нареждания ( т.е. дължим на ЕС неговите безобразия) е нещото, което не мога да приема и не желая да се превръща в “истина” на моя територия.Защото това е пропагандното внушение на разни леваци и рашисти, както и да се маскират иначе.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.