Западът проглежда с ускорени темпове с кого си има работа в Москва, тук Б.Б. мижи

Валят новините за продължаващото и все по-ускорено пробуждане на света по отношение на това какво представлява режимът в Москва.

Американски сенатори предлагат Русия да бъде обявена за спонсор на тероризма.

Румъния обсъжда да посочи Русия за вражеска държава в националната си стратегия по въпросите на националната сигурност ( опит, какъвто България направи чрез проект за доклад на министерството на отбраната в края на лятото на 2014 година, но намерението на служебния министър Шаламанов беше смачкано в зародиш ) .

Европейският съюз се включва с открояването на Кремъл като водещ разпространител на дезинформация във връзка с китайския грип ( в крак с другарите от Китай, разбира се ).

Всичко това се случва в рамките на дни с разлика от часове между събитията.

У нас тази писта е заета единствено от медийни прислужници на властта с цел да обгрижат представата за нея като за част от западния свят пред лицето на същия този Запад и в опит да бъдат подмамени за пореден път българските прозападни избиратели за обезсмъртяване на Б.Б. чрез евентуална нова негова победа на следващите парламентарни избори макар и вероятно на цената на трети пореден недовършен премиерски мандат.

В същото време самата власт, олицетворявана от властника Б.Б., мълчи. Той разкопава България заради руския газопровод “Банкянски поток”и дори се хвали със съучастието си в това начинание, замислено на антиукраинска основа в Кремъл. Обосновава се с очакването си да спечели(м) от руския подкуп на стойност милиард от транзит на газ в обозримото бъдеще за сметка на планираното в Москва украинско нещастие.

В удобни на властта говорилни, които имитират плурализъм на мненията, възползвайки се от безпринципната готовност на желаещите да бъдат показани по точно този телевизор като опоненти, заразени с вируса на съглашателството ( като “Панорама “ на БНТ ) , Б.Б. се заканва да довърши проекта АЕЦ “Блеене”, от който театрално уж се беше отказал преди 8 години и дори се хвалеше известно време с тази своя нетипична смелост пред руската мечка.

Но в какво ли отношение не сме изостанали от напредналите, та да придиряме за изоставането на нашата страна и от тази световна тенденция! С такива бавно развиващи се “състезатели”, не можем да очакваме друг резултат в глобалния шампионат по национално благоденствие.