// Полицейска медийна медиация в полза на по-силния

В БЕСЕДКАТА

Полицейска медийна медиация в полза на по-силния

Имаше един виц за чужденеца, който искал да си осинови едно от многобройните деца на Асан и въодушевеният продавач, рекламирайки едно от момченцата си, похвалил сина си ентусиазирано: толкова било послушно, че като го напсувал на майка, после изпълнителното дете станало баща на следващите бебета в семейството…

Извинявам се, ако звучи неприлично, но в реалния живот днес се случи нещо подобно: от години говоря и пиша за недосегаемостта на медиите, които никога не попадат в полезрението на правоохранителните органи. Откупват се благодарение на своето послушание и готовност да служат на всеки нов господар. И изведнъж се случи пробив: полиция нахлу днес в една телевизия за обиск!

Малка подробност е фактът, че полицейската атака не е срещу онези, големите телевизии.Тъкмо обратното, голямата телевизия Би Ти Ви и официозната ТВ 7 са в остър конфликт с потърпевшите.

Съответно двете големи ( според собствените им претенции) телевизии, по сведения на очевидци, цитирани от Kafene.net, най-случайно първи се оказали със снимачни екипи на мястото на полицейския обиск в ТВ +, която, макар това да не е посочено в търговския регистър, се свързва с кабелния оператор Булсатком, вкопчен от две седмици в открита борба за надмощие по условията на разплащането тъкмо с Би Ти Ви и ТВ 7.

Страна по този спор, както се оказва, излиза полицията.

И забележете отново: тя не нахлува в офисите на другата страна, на големите телевизии, а прави голяма акция в офиса на малката ТВ+. Каква ти тук равнопоставеност в една война, в която е ясно кой поръчва музиката и полицията!

Официозната формулировка на повода за първия по рода си изблик на желание за държавно ровене в мръсното бельо в медийната спалня, напомнящ обаче на разправата на Путин с нелоялни към него бизнесмени в същата област през есента на 2000-та година в Русия ( когато на зрелищни акции бяха изпратени командоси да окупират телевизионни студиа), е класика: сигнал за данъчни нарушения.

Ще чакаме да изтече някаква информацийка в Уикилийкс за прегрешенията на местния Асан(ж) при размяната на псувни в конкурентната битка на телевизионния пазар , взети толкова сериозно от „когото трябва” в държавата.

Май трябва да внимавам какво си пожелавам ( с моите претенции за намеса в недосегаемите медийни ловни полета), че току виж ме обискирали за проверка на долното бельо по повод на горното!

Share on Facebook

Discussion

13 коментара for “Полицейска медийна медиация в полза на по-силния”

 1. “Ще чакаме да изтече някаква информацийка в Уикилийкс за прегрешенията на местния Асан(ж) при размяната на псувни в конкурентната битка на телевизионния пазар , взети толкова сериозно от „когото трябва” в държавата.”

  Асан с Асанж в негативен контекст ли се свързва? Кой е местния Асанж, понеже аз се сещам за 2-ма и какво общо имат те?
  Моля някой от коментиращите евентуално да разясни или ако не е неудобно – автора.

  Posted by mdam | януари 9, 2013, 21:03
 2. Още едно безспорно доказателство, че режимът в България днес е комунистическа (или фашистка) диктатура!

  Posted by Петър Драгулев | януари 9, 2013, 21:46
 3. На едно друго място по същия повод написах: Държавен тероризъм в стопанската сфера. Държавата се разправя с неудобните собственици за да покаже кой как трябва да се отнася към властта. Путин под индиго.

  Posted by Симеон В. | януари 9, 2013, 22:01
 4. Когато има данъчно престъпление, не трябва ли първо да се задействат данъчните?!?!?
  По живково време можеше да осъдят някого “по донесение”. Явно онези структури са все още живи… И мъдат все по-осезаемо…

  Posted by Николай Димитров | януари 9, 2013, 22:26
 5. Г-н Инджев,
  Според мен сте допуснали много същественна грешка в заглавието. То трябва да бъде: “МИЛИЦИОНЕРСКА МЕДИЙНА МЕДИАЦИЯ …….” В противен случай, това звучи доста обидно към истинските полицаи и полиция. Но от милиционери, как бихме могли да очакваме адекватни полицейски действия?

  Posted by инж. Симеонов | януари 9, 2013, 23:33
 6. Живеем в страната на (НЕ)Ограничените възможности, където Ограничения има само за умни,способни,амбициозни,честни и работни роби на тази държа(н)вка, които все повече заприличват на застрашен архар разрешен за отстрел от силните на деня (а.к.а. властимащите).

  справка в Чер(ве)ната Книга на РБ.

  Posted by Jordan | януари 10, 2013, 00:15
 7. Колкото се случи нещо след другите зрелищни арести. Ако си спомняте преди години и Вени Марковски беше арестуван, после бившия военен министър и министъра на здравеопазването. Списъка е дълъг, но общо взето това си е само за разчистване на конкуренцията. Аз не мога да разбера как медиите играят по свирката на Герб, даже и тези които се броят за независими.
  Пример какво стана с Любомир Павлов и невероятните му престъпления ? Продаде си бизнеса на когото трябва и вече няма и дума за него. Мислех си, че примерно Дневник са сериозна медия, но и там е пълно с плява.

  Posted by kiril | януари 10, 2013, 00:31
 8. Добре де, аз не мога да разбера едно нещо.. Икономическа полиция прави обиск на телевизия и само защото е телевизия близка до Булсатком и се случва във време когато се карат с БТВ, вината се хвърля на Правителството. Сега аз не виждам логиката!! Колко такива досъдебни производства се правят в годината на безизвестни фирми и компании и нещата са идентични.. подаден сигнал, разследване..

  Ако се иска да се постигне някакво решение на даден проблем, трябва да се търси точно този първоизточник. За мен лично и виждайки какво се случва напоследък, бТВ точно на това се надява, че като се намеси прокуратурата и цялото общество ще хукне против правителството, щото ние така сме свикнали, то да ни е виновно за всичко. Е да ама вижте фактите, какво се случи последните седмици, какви обвинения имаше към Булсатком и т.н. и т.н. свържете всичко това и ще разберете колко логичен е този ход сега на БТВ въвличайки и Държавата чрез прокуратурата..

  Както писах на едно друго място, предполагам че ако вие имате компания и знаете, че конкуренцията не е изрядна и подадете сигнал, но от прокуратурата не си свършат работата и не започнат досъдебно производство (аналогичен применр на случващото се сега), то тогава пак Държавата ще ви е виновна. Един път ако мълчи, друг път ако не.. винаги виновна.. хм.. За не прокуратурата, полицията (пък камоли полицаите, които само си вършат работата) или пък Държавата са виновни, а бТВ. За мен си вкарват автогол..

  Posted by Martin | януари 10, 2013, 01:15
 9. […] От блога на Иво Инджев […]

  Posted by TOPIC.BG – Добрите новини! – Полицейска медийна медиация в полза на по-силния | януари 10, 2013, 06:50
 10. Към г-н Мартин: Когато двете телевизии(БТВ И ТВ7)явно се “слагат” на това правителство, а от ТВ7 направо слугинстват; изборът на Главен прокурор беше пълен фарс и МВР се оглавява от “гаулайтера” на ГЕРБ, как да не е очевидно кой диктува правилата на играта, та ще си мислим, че полицията е независима и сама взема решения или пък прокуратурата?! Някак нелогично ми звучи защитата Ви на правителството и управляващото мнозинство…Които за съжаление са толкова корумпирани, колкото беше и тройната коалиция, а сегашните са и много некадърни!

  Posted by Ирина | януари 10, 2013, 17:48
 11. Към г-н Мартин(допълнение): А най-нелогично е, че мислите тези телевизии за независими и самостоятелни институции…Те са от най-големите марионетки на правителството и станаха за смях на обществото с жалкото си раболепие (разбира се има и други подобни – Яни Янев и РЗС, г-н Марешки, голяма част от ВСС и прокуратурата, “независимите” депутати от този парламент и още, и още…

  Posted by Ирина | януари 10, 2013, 17:58
 12. Или слушкаш и папкаш и… плащаш, или ти идва ЦЕЦО – УБАВЕЦО!

  Posted by Живко боев | януари 10, 2013, 21:29
 13. А Нели Круз завива шоколад…

  Както днес стана ясно, и от ЕК взорът надежда не види. Оставили са Мухобойко да ни управлява по Путински. Предполагам, че го правят, за да се превърнем по-бързо в нежелания (от всички) натрапник в ЕС, за да имат обективните причини да ни изхвърлят от съюза.

  Съдба…

  Posted by 1_нayм | януари 23, 2013, 16:32

Post a comment

Иво Инджев още във

Архив