ВКП дръпна пред БКП

Върховната касационна прокуратура ( ВКП-да не се бърка с БКП) потвърди основателността на външните следователи за това, което вътрешните са проспали под дудука на властовите хипнотизатори. Наистина има злоупотреби с европейските пари, се казва в прозрение на ВКП, постигнато след европейската намеса. При това, оказва се, имената на посочените отвън заподозрени съвпадат с току-що забелязаните и тук. Направо си ставало дума за едно и също нещо.
Съобщението на ВКП може и да ви изглежда закъсняло, но ако го сравним с реакцията на други закърнели органи на мутиралата пролетарска диктатура, направо е светкавично. Закъснението е само от някакви си два дни след европейската информационна светкавица, осветила потъналите в информационно затъмнение подземни връзки на политическия държавен връх с неговите крепители.
БКП води месеци наред битка да си запази члена в конституцията, който беше таралеж в гащите й, но й гарантираше на хартия потентността да си вдигне танковете по тревога, ако партийният и държавен ръководител се е разтревожил за здравето на импотентната диктатура. Наследниците на тази традиция воюваха с години за какво ли не: да бъдел преходът плавен ( тоест операцията на тумор да протече по най-болезнения начин, с гаранция за метастази), да не се реставрирал капитализмът ( докато не го оседлаха неговите най-кресливи противници), да не се продавала на чужденците майчица България ( докато онези, които й разкатаха фамилията с разтакаването на реформата, не станаха първи европейци и атлантици ).
Но ето, че нещата се променят. Изминаха само ден-два ( плюс година и половина разтакаване от момента на първия сигнал на европейските следователи за далавери с фонда САПАРД, което също така по познатия начин разката фамилията на образа на уж европеизираната България ) и овластените да правят това, което колегите им в Европа свършиха, склониха да потупат по рамото колегите си от ОЛАФ. В смисъл: е, от нас да мине, прави сте, макари не съвсем, защото главният злодей във вашия доклад за групата Николов-Стойков е само Николов ( който не е известен като спонсор на президента Първанов), докато г-н Стойков, вече международно нашумял като такъв, по мнение на ВКП е заподозрян само за пране на пари. Това, в общи линии, е внушението на признанието на ВКП
С такива темпове на развитие има надежда следващият път органите тук да се доближат до изводите на органите там дотолкова, че органично да се организират в организирана група за борба с организираната престъпност.
А дали преди това да не се организираме ние, дезорганизираните граждани? Не толкова и не само защото сме граждани на България, а понеже, ако някой не е забелязал, имаме правата на граждани на същата тази Европа, която върши работата на нашите органи. Което, впрочем, ни струва все по-скъпо, защото с нашите данъци плащаме вноските за ЕС, но търпим глоби от вече поне 600 милиона евро заради онези, които са се покатерили на гърба ни върху стобора на нашата мила Родина. Да, тя е земен рай, но брулят от нея ябълки като за последно и не е чудно, че европейските богове са възмутени и се чудят как да ни прогонят. Защото бруленето тук е вандалско, вижда се през стобора. Онези с властовите тояги млатят и лапат, колкото могат да погълнат. Който и каквото дало фира-да гние.
Има нещо гнило. Не само в датската държава, но и в други страни от ЕС.

12 мнения за “ВКП дръпна пред БКП”

 1. Щом един премиер с историческия си планетарен плитически ръст е схванал уроци и поуки от професията ни,за да подтисне заслуженото си самочувствие,какво чудно,че бил уважил на среща и Опозицията в името на Русия!
  Би следвало поуките от примера на Големия брат от Москва,да се повторят…но нали знаете за приказката какво си заслужава всеки народ…тук вече сегашният кметски призив е точен и “В десетката!”… остава ни само:”бедни,бедни Македонски и Галицин..”!

 2. Така с случи,че превеждах на много революционери и дори в патоса им да преобразят света.При едно тържество в памет на загиналите в боя,командирът на дадената армия армия законно и чинно рапортуваше на секретар на ЦК на БКП и свекър на умна българска дама,чийто съпруг бе колега,но умно и достъпно момче.А и чуждо на надпреварата за най-престижното , но зад океана или най-утешително до мъгливия остров,макар и гледаха на московския пазар,като на нещо по-непривлектелно.Всичко си бе в стил на сътрудниците на УБО,които си го меереха според номерациата на почивните домове на ЦК край морето.
  Още тогава когато командващият Втора армия отдаде чест на цивилниа партиен отговорник за селското стопонство,си спомних за тъжно известната законост в храма на Юпитер.Про наредените гонения на Тберий сприд Трасил,срещу командира на преторанците Сеян,но се стъписали пред Закона на весталките: незаконно било всяко убийство на девици /в случя невръстнатите дъщери на Сеян,което командирът им Макрон “легализира” по нвай-бързия начин,хората му зверски разпрали децата, при обезчестяването,за да узаконят посичането им.
  Като чета за поредншя теферич на БанскоВсе законно налил.Отдавна ни е време за една Монклоа по клюъчовите национивпрос

 3. Годината е 1977. Мястото е катедралата в Краков. Неделя е. В края на месата, в проповедта си към събралите си миряни епископ Карол Войтила произнася забележителната фраза: “И нека нашите братя комунисти не забравят, че тяхната Полша е от 30 години, а нашата от 1000!” Дали пък в България не е дошло времето някой най-сетне да каже: ” И нека нашите братя комунисти не забравят, че техните 65 години са в страни от нашите 1300!” Може и да се случи, но само ако се организираме, защото каквито и права да имаме по Конституция, едва ли някой ще ни ги признае, ако сами не си ги потърсим.

 4. Ще минем и без и без ненужни лични изповеди по примера на г-н Инджев,за да не персонализираме.Но най-усърдните сред тях,са царе пор густо за увековечаването си с неимоверна изобретателност,и “тъпичка кадърност”: много сме ,силни и на “всеки метър”!
  Драга ZB,тях ги има и ще ги има,дори ще идват на власт,но сега през 2008 г.заради себе си като прабългари в стил Пагане и Тангра,малко ли е да признаем,че не понасят от завист читавото и имотното.
  За “най-сетне” не знам,но не съм и папата,комуто и “началникът” му е дал пример за милосърдие и саможертва.
  Накратко пенсионер съм,а опита и знанияата ми са такива,че е най-добре да се свият отново преди поредното роене до отреденото им от природата електорално място от най-много 10%
  Ще им кажа,ако “вие” ги потърсите:не е беда че съм деполитизиран партиен член,от идеалисти в други времена,то си е в реда на нещата:бедата е че от стогодишната им перфидната им утопия България и децата й са психясали,а разбуниха отгоре на това и Европа ипотекирайки бъдещето и на внуците.
  Ако е станало ясно,защо виждах нещо във форума на Иво Инджев-който и какъвто ида е той-причината е че имаше кохонес да го отстоява.
  Ако от тук нататък някой натопи перото си в жлъч,за да се упражнява като усойница и симитлийска лисица,хич да не бърза,защото са безкрайни човешките страдания,дори и сега.Воръжете се търпението на днешните прототипи на Октавиан Август и не бързайте с евентуални хули и обиди по плебейски,защото са неведоми Божийте пътища !Ако излязат грешки,ще са от табулатора и се извинявам.

 5. Уважаеми господин Стоичков, не знам да се радвам ли или да плача от факта, че моите коментари са най-често обект на Вашата реакция. Повече от очевидно е не само за мен, но и за всички други, които четат текстовете ни, че различията между мен и Вас са доста големи, колкото и да е анонимно присъствието ни във форума. Преди известно време Ви помолих най-любезно да не превръщаме това пространство в място за лични двубои. Защото, както сам ме “предупреждавате” за “натопяването на перото в жлъчта”, издавате увереността си, че добре бих се справила. Грешите, господин Стоичков, не съдете за хората по себе си. Колкото до квалификациите – ще Ви кажа с много болка: не само децата ни, но и доста хора на почтена възраст психясаха. Само че за мен отговорът се крие пак в онези 65 години, които вероятно Ви разгневяват. И аз, и моите близки живяхме в тях, само че ние не изповядвахме, не изповядваме и няма да изповядваме философията, че в едни времена може да изповядваш едни идеи, а после като се обърне “палачинката” се деполитизираш. Па макар и да правиш всичко това от идеализъм. Не Ви обвинявам. Просто това обяснение причислявам в графата “Фалшификацията е първата съзнателна дейност на човека”. Доста хора са живели по начина, който Ви описах и не са умрели. Дори си мисля, че колкото и да Ви звучи парадоксално, са живели по-добре от Вас – далеч от властта и облагите й, но си отидоха от този свят без угризения на съвестта. Ако искате да знаете каква идея изповядвам, ще Ви кажа: Вярвам в безсмъртния въпрос на старицата от филма на Тенгиз Абуладзе “Покаяние” – защо е този път, когато не води към храма?!

 6. Bay Stamene — po-poleka s toya tabulator, che neshto ne moga da ti shvana misulta.

 7. Може много неща да са ни разгневявали,но и деполитизирани,по закон а не “по палачинката” за колкото Ви стига въображението, освен ако сте и срещу двете,отбележете, че докато се криете подличко с “ZB” и под “вярата” на героинята на В.Мутафчиева,поне от мен отговори повече за късния Ви “оргазъм” няма да получите.Топнали са Ви перото,където трябва и не сте първата,която се справя с форуми за които “датския” пример Ви е охладил по други места…поплачете си!!,ако е за мен “уважението”Ви и първата съзнателна дейност на човека…страшно много ме обрадваха!Дали сте се справила? Боже,и то как,ще зарадвате и други,но за разлика от Вас “титан на мисълта”,те просто ни се смеят! Това бе всичко за “името” ZB,щом правилата са за разговори между глухи и слепи!

 8. Е Би Ти Ви тези дни се надреварват да ни успокояват, че въпреки спрените пари и заплахата за още по-затегнато кранче все още сме на плюс от еврочленството. Със сигурност скритите под чадъра на властта да доста на кяр.

 9. За HerrNY.Прав си mein Herr!И укротени и вчесани…защото поддържаш добожелателен тон и то е най-важното!

 10. Пак за обичния HerrNY:Добре байовото,ако е за табулатора,готово,вчесвам и мислите,но за 46 години само един ме е наричал така,а с друг разговорът беше “по-мъжки”: Виж сега Иване/?/,знам че пишете и бришете,давай да го коригираме,за да хваща дикиш,да е по-убедиетлно и да,за да ти свърши работа…и си останахме приятели като равни във фехтовката,щото момчето имаше cojones!С такъв хъс и жена и мъж в този форум са ме спечелили завинаги.Ако !!!, се “пръкне” нещо по-различно,ще цитирам само бай Радой Р. /като ще се байосваме/:”Поебесе, побесе…после стане поетеса!”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.