Медийни шефове бранят ДАНС от свободата на депутатското слово

Още от Бостън премиерът Станишев надуши ( като един истински бостънски надушвач), че подчиненият му шеф на националната сигурност Петко Сертов е прав, дори и да греши. Правилно е уволнил своя подчинен Писанчев, виновен за скандала с подслушването в ДАНС, възкликна Станишев, хвалейки председателя на ДАНС Петков Сертов за… нещо, което не е вярно. Защото Сертов, оказва се, не е уволнил никого. Нито правилно, нито напротив. „Уволненият” опроверга и двамата в пропрезидентския в. „Труд „ . А те преглътнаха унижението да бъдат наречени лъжци точно от трибуната, чиито главен редактор Тошо Тошев обаче се оказа само два дни по-късно говорител и адвокат… на същия Сертов!
Знам, че може да е трудно да проследите логиката, но вината не е моя. Нито ваша. Просто фактите са такива. Налудничави, но такива. Защото след разкритията, че ДАНС разработва, следи, подслушва, бройка, картотекира, държи изкъсо под око             ( около) 50 журналисти, най-ярките представители на опитоменото слово се изтърсиха в ДАНС да изобразяват възмущение от вероятността някой да е нагазил в тяхната началническа суверенна територия, където те, генералите на пропагандните манипулации, не допускат някакви си полковници от Второ главно на ДС да им се месят. Така говорители на обидената гримаса от презумпцията ДАНС да е поругал честта на свободата на словото се оказаха вездесъщите работодатели и издатели на същите онези медии, които са се слепнали с властта като гащи с…няма да кажа с какво, само ще отбележа, че е посран.
Тези медийни босове наистина са неуморни в нахалството си да ни правят на малоумни. Създават си съюзи,  организират си конкурси за журналистическа красота (по техен дебелашки вкус), водят патриотарски кампании. И ето, че дойде време да бранят честта на тайните служби от посегателството на депутати, според  които ДАНС застрашава свободата на словото. Доживяхме журналистически шефове да защитават преследването на журналисти. Очевидно началническата черга, която споделят с другарите офицери и техните шефове, им е по-ценна!
Ама не било доказано! Така ли? Значи, когато спрямо един депутат има подозрение за корупция, той трябва да си понесе заклеймяването и е длъжен да се оттегли, а когато депутати си залагат името, че са видели с очите си доказателства за намеса на службите в журналистиката, от това не следва нищо! Дори напротив-журналистически шефове се втурват да защитават поруганата чест на честните ченгета.
Очевидно упълномощен, като най-представителен за  групичката, самият предводител на издателите, работодателите, главен редактор и съсобственик на един от най-големите официози в. „Труд” Тошо Тошев, на излизане от двучасово посещение в ДАНС, държа реч пред смълчано множество репортери. В нея той се обедини с премиера Станишев около основния аргумент в полза на вредата от подозренията около ДАНС: шефът на агенцията залагал честната си дума. За каквото и да било, но честната дума, която се приема на честна дума ( при липса на каквито и да било контролни механизми…). Следователно съмненията, че ДАНС има някакви прегрешения към журналистиката, трябва да се смятат за отхвърлени.
Всички обичат Сертов!
Имаше филм, в който всички обичаха един аутист, пресъздаден от  Дъстин Хофман. Pressсъздаденият образ на Сертов, охраняван от бодигардове като Станишев, а вече и от Тошев и компания ( босът на Дарик радио Радосвет Радев също отрони прочувствени слова за оневиняване на ченгетата от тайната служба), си позволява лукса да играе ролята на мълчаливеца, страдащ от прекомерна честност , от когото обаче обществото иска ясни отговори . Тази игра на държавно режисиран аутизъм е , меко казано, неубедителна симулация.
Всъщност аутизмът, като особено заболяване на мозъка, което кара болния да се затваря в себе си до степен, че околните погрешно го смятат за умствено изостанал, е диагноза, която доста приляга на състоянието на българското гражданство. За селячеството и андрешковското хитруване, да говорим…
Ето защо ни разиграват тези пиески, в които ние интуитивно разпознаваме себе си и кимаме с празен поглед в такт с ударите на чуковете на цензурата.
А онези, които дирижират, ни се присмиват и си разказват по наш адрес грозния виц за детето, което проговорило едва на училищна възраст с думите „тате, некой чука”, когато тейко му го чукнал от отчаяние по главата с въпроса: „кога най-сетне ще проговориш, идиот такъв!”.

16 мнения за “Медийни шефове бранят ДАНС от свободата на депутатското слово”

 1. Има смисъл да се пише по форумите.

  Днес сутринта информационните бюлетини ме изненадаха положително със следната информация касаеща проектите по Сапард и “ходенето от врата на врата” / дано не е само фишек /.

  http://www.bnr.bg/Horizont/News/Bulgaria/Postings/1003+kampaniq.htm

  http://news.ibox.bg/news/id_736517473

  Оказва се че усилията ми не са отишли напразно.

  Да припомня:

  Долуцитираното както и няколко линка:

  http://rigas.forumotion.com/forum-f4/topic-t159.htm

  http://boabab.forumotion.com/forum-f5/topic-t24.htm#292

  Разбира се, като некоректна държава, нашата моментално е забравила откъде идва идеята. Ще си напишат активи, няма да свършат работа, няма да включат гражданите в контрола по изпълнението / впрочем гражданския контрол, също като идея беше само споменавана, но … /

  Впрочем това ми писмо беше публикувано във вестник “Дневник”.

 2. Значи абсолютна бъркотия, а? Ами дааа така е, и то не от сега. Нови служби да създаваме полза няма … или може би има? Ами като има да я видим тогава, това остава май единствения вариант за легитимирането на ДАНС /при условие, че на някой все пак му трябва такава легитимация/. Та, на този който тя му е нужна неко получи необходимите резултати. Дет се вика, по резултатите ще ги познаете – и тези дето ги дават и тези дето ги искат.

 3. Е, ако някой ми беше казал преди седмица, че Т.Тошев може да падне на още по-големи низини, нямаше да му повярвам…

 4. Като гледах снощи по телевизията кои говорят за свобода на словото и показват Гьобелс Тошев и Радосвет Радев си казах наистина падението и простотията нямат край.Като вселената са.Никой вече не взема вестник Труд вече на сериозно,ако са го взимали сериозно някога.Доказателсво-тиражите на Труд и 24Часа намаляват до нивото на рейтинга на сваляча и ловеца ГОЦЕ,президента на най корумпираната държава в Европа.

 5. Едно предложение към Boabab – когато имате някаква идея в полза на страната и търсите подкрепа, информирайте ме. Стремя се да откривам хора с добри идеи и да търся подкрепа за тях.

 6. Без облекчение чета тук неща, които си помислих като видях Тошо Тошев и Радосвет Радев да се пенят във вечерните новини на една от големите телевизии – напълно убедени от една честна дума.

  Всичко ми прилича на представление от сътрудниници на “управлението” на държавата според напълно стандартния сценарий “един лъже – друг маже”? Похват типичен за мошениците.

  Толкова опитни “журналисти”? Шефове на медии? Вярват на една честна дума? От първия път?

 7. До Ривър Ман. Сигурно съм тъп, но нищо не разбрах.

 8. az kogato gledah reportaja zabeliazah 4e se izmestwa realniat wapros./Dali sa gi bili slu6ali,waprosat e zashto/.? izwiniawam se za latineca.

 9. Ако е за страната и неизмеримите исторически ползи ,нека просто Боабаб и Радо считат,че с тях вече сме трима-да не говорим,а потенциалните….-а това вече значи и много!!!..,и силни,ако е такава Божията воля,за да я пребъде оная България,която ще се оттърве от падението и простотията,със Закон за агресивната утопия,в нейните канцерогенни разновидности до края края на 2010 г.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.