К`ВО ГАЛИШ?

Много е важно к’во галиш. Нещо като Quo Vadis ( „Къде отиваш” , евангелието на Йоан 13:36 ).
Хитлер, както и неговия побратим Сталин, е сниман многократно да гали дечица. Последният кадър на живия Хитлер от кинохрониките го показва как с трепереща ръка щипе настървено по бузата момченце в униформа, изпращайки го на сигурна смърт под руините на райха.
Георги Димитров е бил по-известен с това, че прегръщал тарабите в махалата след пореден запой, но до нас е достигнала друга снимка: как  гушка момиченце (  когато пораства, момиченцето Нушка става дългогодишен служител на държавната телевизия).
Леонид Брежнев , ненаситник, направо целува в устата Хонекер, Живков  и всички подобни, които така се гордееха с тази споделена интимност, че огромни плакати с вакуумираните им устни красяха нашите родни социалистически лагери.
Саддам Хюсейн друскаше на колене дечица. Него го целуваха наред всякакви мъжища, ритуално, по рамото. Вечер след вечер, месец след месец, година след година иракската телевизия показваше ритуала на робското подчинение. Генерали с лампази, министри и…всички, които не искаха целият им род да бъде екзекутиран по подозрение в „нелоялност към лидера”, лигавеха пагона на диктатора. Един негов роднина, мъж на една от сестрите му, шеф на ядрената програма на страната, не издържа на униженията-избяга в Йордания, разприказва се, но повтаряйки очевидната си глупост да се сродява със Саддам, взе , че повярва на „амнистията”, върна се в Ирак и мина под ножа заедно с цялото си семейство.
И наш Първанов напоследък се снима с детенце, изоставено от родителите, за което руските му началници биха казали, че е „ от Бога обидено”-евфемизъм за пострадалите по рождение невинни души.
Друг е въпросът за вината на държавата за състоянието на домовете, в които крият такива дечица, докато не ги разкрие Би Би Си ( и месеци по-късно да ги открие с цинично-пропагандна цел и държавният ни глава)…
Истинско откритие в жанра прави обаче Путин, актуалният вожд на световния прогресивен блок от червендалести лидери като Кастро, Чавес, Моралес .
Той беше показан по руската държавна телевизия как гали тигърче пред сборище от радостни да отразят това събитие журналисти-може би същите, които бяха мобилизирани през август в Сибир да преразкажат, как бащицата Путин хладнокръвно ( но хуманно , с упойка)  застрелял усурийска тигрица, малко преди тя да изяде поканените за шоуто „журналя” и така спасил от изяждане представителите на медиите.
Този път бащицата получил от незнаен почитател тигърче за рождения си ден и поканил камерите да го увековечат с животинката у дома-като не забравил да предупреди журналята да стъпват тихо, за да не стреснат подрастващия цар на хищниците.
Владимир Улянов-Ленин е известен със снимка, на която дундурка котенце (  сниман е малко преди сифилисът окончателно да го направи не особено фотогеничен). И до ден днешен мумията на този световен шампион по изтребването на сънародници( изключвам Сталин, той е все пак грузинец и изтребваните от него милиони руснаци не са му „родна кръв) е обект на обожание в родината на избиваните-изтърбушен, маринован, но любим обект на поклонение насред Москва .
Какъв скок в политическата реклама, за няма и век-от котенцето на Ленин, до тигърчето на Путин!
Путин вече натрупа опит в умиляването на нацията-  прочу се със забележителни снимки, една от които доста особена като мизансцен, цункайки фамилиарно детенце по необичайно ( като за непознат чичко) местенце от детското телце. Сигурно само психолози могат да обяснят порива на вожда с ледения поглед да нацелува по коремчето едно момченце от народа. Но номерът с тигърчето повдига един въпрос : при това повторение на сюжета с усурийските тигри само в рамките на месеци, да не би наистина да е решил да модернизира образа на Русия, като „отстреля” вековния символ на страната, руската мечка и го замени с по-модерен хищник, като тигъра?
Във всички случаи обаче, в Русия, където държавността върви задължително заедно с принципа „бий , за да те уважават”, Путин ни се демонстрира за пореден път като дресьор, излъчваш сила. Както още през 1839-та година е забелязал френският благородник и пътешественик Дьо Кюстин, Русия е „царството на силата”. Такава е и днес.

10 мнения за “К`ВО ГАЛИШ?”

 1. Йоан Предтеча (Кръстителят),като братовчед на самия Иисус Христос-материализираната проекция на висшия психологически феномен и представа за абсолютната личност-като назореи,наистина е прав ,когато изнуреният от римляните рибар Петър пита Назарянина:”Къде отиваш Господи?
  Но след 126 или повече коментарии по трите предишни статии,въпросът стои и за ДАНС-ките събития,за Вас самия и за участниците в блока…
  А той е само един!
  Накъде си се запътила Българио?Накъде приведена с тази наранена гордост от коалиционна нескопосаност на твоите управници?
  Че на тях акъла не им стига…,та предвиждат в бъдеще дори по-голяма такава!
  Това е и видно и ясно!
  Но в своята обърканост,не само не щадят Отечеството и неговите кадърни чеда,но “угояват” и етносната самонадеяност,за сметка на Българщината?
  А това поколенията няма да простят!

 2. То нашият ГОЦЕ си е истинско “КОЦЕ”.Има и някои прилики с Ленин ,особено що се касае до венерическите заболявания,макар че сега се лекуват много успешно и Първанов едва ли ще има същите проблеми като Ленин.Нашият Гоце явно харесва и по-големички дечица,някъде около 15 годишни.Докога ще го търпиме този,едва ли някой може да ни изложи пред Европа повече от него.Той е българският “Капо ди тути капи”

 3. И още, не забравяйте цинизма им как поздравяваха децата от трубуната на оня “май препариран чичко”(по определението на едно 9-годишно дете, на въпроса знае ли кой е г.димитров)на манифестация след чернобилската трагедия…

 4. Изключително.
  Да. Г-н Инджев, продължавайте да пишете.
  Хич не ми дреме че сте бил ДС.
  Имаме нужда от някой който да разбърква модела на вехтите мисли, инсталирани в главите на овчедушното ни население.
  Въпреки, че не съм привърженик на про американизма, не съм и на про русизма.
  Омръзнало ми е да гледам пропаганда.
  Нещо като съвет за вас как да хванете младата аудитория стабилно. Не заставяйте на друг полюс освен журналистическия, човешкия. Не се занимавайте с “капаните” на матрицата. Изненадайте ни. Моля.

 5. Не стига, че съзрелите и необрулените от вятъра на продърлжаващато повече от половин век обществена криза в България са много малко, но начело продължават да стоят изостанали и несъзрели за съвремието ни, с непреминали дори през Възраждане родове, индивиди.

 6. ВИНАГИ СЪМ СЕ ПИТАЛ: КАКВО ПОДТИКВА ТАКА НЕУДЪРЖИМО РУСНАЦИТЕ, ТАКА ВМАНИАЧЕНО, БИХ КАЗАЛ ДОРИ – ТАКА ПСИХОПАТСКИ /!!!/ – ДА СЕ СТРЕМЯТ КЪМ “МАЧКАНЕТО С БОТУШ” /ИЗКОННО РУСКО-СЪВЕТСКО ПОВЕДЕНИЕ, ОСОБЕНО КЪМ ПО-МАЛКИ ДЪРЖАВИЦИ…/ ???
  СЕГА, СЛЕД НАТРУПАНИТЕ ГОДИНИ ОПИТ /ГОРЧИВ…/ В АНАЛИЗИРАНЕТО НА РУСКО-СЪВЕТСКИЯТ СТИЛ НА “МАЧКАНЕ”, НА ПОДТИСНИЧЕСТВО И ДИРЕКТНО ПОРОБВАНЕ, ЗНАМ, ЧЕ ТОВА НЕ Е ВЪПРОС САМО НА НАТРУПАН ИСТОРИЧЕСКИ ОПИТ И НАСЛАДА ОТ СТОЛЕТИЯТА ИМПЕРСКА БЕЗНАКАЗАНОСТ, КАКТО И ВЪПРОС НА ОБИКНОВЕНО МАТЕРИАЛНО ОБОГАТЯВАНЕ… – А И /НАЙ-ВЕЧЕ !/ ВЪПРОС НА ВСЕОБЩ НАЦИОНАЛЕН КОМПЛЕКС НА ТЪЙ НАРЕЧЕНАТА “НЕОБЯТНА РУСКА ДУША” – КОМПЛЕКСА НА СЕРИЙНИЯТ УБИЕЦ… ИЗРАЗЯВАЩ СЕ В СТРАХ ДА НЕ БИ ДА БЪДЕ ЗАПОДОЗРЯН В ПОЧТЕНОСТ И ДОБРИНА – ТОЙ ПОСТОЯННО ИЗПИТВА НУЖДА ДА СЕ САМОДОКАЗВА КОЛКО Е ЗЛОВЕЩ И НЕНАДМИНАТ В ТАЗИ СИ ЗЛОВЕЩИНА… !
  БОЖЕ, КАКЪВ ТЪЖЕН ПСИХОПАТ Е РУСИЯ…

 7. Изключително перо!
  Както винаги до сега.
  Продъжавайте да ни омайвате!

 8. Към господина Инджева-забележително!Бива го писанието!
  Към господина Величкова-що бе, да не би “Хамериканските братя” да не се изтърсват по кубинки в някоя любима на тях точка? Или мачкането с кубинки е по-хуманно,а бомбения килим-по-мекичък тъй!?:)))
  Против мачкането съм!Против немския чепик, английския трандафор, руския ботуш и американските кубинки, и против муджахидинските цървули!!! Стига с тая игра на приказки, в историята на световната политика винаги който е можел да прегази, прегазвал е каквото е можел.В тая връзка-нали уж втъпваме в нов етап глобално-хайде стига с тоз диктат!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.