Нещо лично

Доживях да получа признание от…ДПС-политическата сила, с която съм в още по-люта схватка от 1992-ра година насам, отколкото с БСП . Не случайно точно ДПС , в лицето на Шерифе Мустафа, беше вносител за искането за моята оставка като директор на БТА през лятото на 1993-та, а честта да ръководи гласуването на решението, като заместник-председател на Парламента, се падна на Кадир Кадир). Сега, от трибуната на Народното събрание Депутатът от ДПС Ахмед Юсеин, член на все по-важната вътрешна комисия, избра да спомене моето име като пример за несправедливо очерняне за принадлежност към ДС, докато същинските десари така са плъзнали, че вече съставляват 23 на сто от ДАНС. Не знам , с какво съм заслужил честта да привлека вниманието на г- Юсеин. Не знам също, дали той знае, че доста преди преврата срещу Живков съм заставал публично срещу „възродителния процес”-например пред голяма аудитория с престилки в окръжната болница в Разград, начело с техния директор. Каквато и да е причината обаче е забележително да те забележат с добра дума от „противниковия отбор” – мога да си представя, колко е трудно за тях да го направят и затова, както отбелязах, е забележително-забелязвам го и се надявам да е сигнал от по-общ характер…И няма да лицемернича с „нищо лично”-напротив, много даже си е лично. И защо не, нали пустата му демокрация се прави от личности!?

11 мнения за “Нещо лично”

 1. Дали избирателите на ДПС ще узнаят някога за кого фактически гласуват / предвид тройната коалиция /. Дали ще узнаят, че издигат на власт не тези, които са ги поддържали и защитавали. Не тези, които и до днес смятат всички хора, независимо от етноса, по един наистина демократичен начин, за равностоящи и равноправни български граждани…И как е възможно, наистина, абсолютно всяко понятие и категория да са обърнати в тази страна?! И как е възможно хора, които продължават да обръщат понятията и категориите – волно или неволно, да управляват?!

 2. Господ да ни пази от “приятелите ни” – с враговете си ще се справим сами!
  Прочее, крайно време е политическата чистоплътност да вземе да ни споходи!

 3. Ако сте споменат от трибуната на НС, то вероятно имате право от същата тази трибуна да заявите правилно или не правилно е това според Вас. Интересно с какво основание ще Ви бъде отказано ако официално заявите претенция? Предполагам, че просто всичко ще бъде отложено дълго дълго … и забравено.

 4. Прекрасный блог. Хотите обменяться ссылками ? Напишите плз Вашу асю

 5. Не вярвам в морала нанито един от днес управляващите политици и затова, според мен изреченото от Ахмед Хюсеин не може да бъде обещаващ “сигнал от общ характер”. Но безусловно значи едно: “те” съзнават Иво Инжев като личност, която сякаш започва все по-силно да влияе на общественото мнение и е възможно утре да се наложи да се съобразяват с неговото присъствие,а не да се правят, че “такъв нема!”.Така, че за всеки случай – едно изпреварващо “добър ден, Иво ага”, докато ония от Позитано, като по-прости си прахосват енергията да се ритат по кокълчетата за да се разбере кой най-умее да се кахъри за българския народ бидейки вай-предан на шайката.

 6. Турците са чорбаджийско племе,а източната им надареност към природосъобразно общуване в международните отношения,което е било характерно за нашите владетели-особено хановете след Крум-нямаше как да не остане “претопено” в пролетарския плам на управляващата утопия десетирлетия,и ако нашите съотечественици с правата вяра, са осъзнали Иво Инджев като личност-нищо чудно!
  Не е от вчера тяхното неподправено възхижение към юнаците като Шибил или варненския кафеджия,чиято песен е елей за изстрадалата душа на капитан Петко войвода “от своите”гяури.
  Ами Ахмед Хюсен като е казал “А” по добае да пита Агата и направо да каже и “Б”,което не само няма да закъснее като одобрение,но и ще представлява най-звучния шамар за някого.
  Докъде те докараха Българио!

 7. Допълвам само,че сегашната ми трудова заетост от много години, е сред турски майстори от Делиормана и само мога,да се вазхищавам като много мои съотечественици християни към пословичната им честност и признати умения като работници.
  Като “гастарбайтери” изстрадаха в еволюционен план приобщаването към Европал
  И затова като сърбите,дори ще ни изпреварват.
  Разбира се,че много от видимото постигнато днес окуражава!
  Но от друга страна, истинските усилия са обременявани и дамгосвани от тежкото, тъпо и ялово наследство на лозунгаджийско старание по време на петилетките и простотията на недоправените ченгета-международници.

 8. Единственото, което комунистите умеят е да маскарят по свое подобие по- възвишените, по- духовните и по- качествените.

  Те,когато Партията- държава ни беше майка- кърмилница така хващаше хората в примкате си:

  искаш да учиш, искаш да правиш кариера, да пътуваш извън Гетото, ОК, няма проблем, подписвай и учи, работи, пътувай, с малката подробност, че винаги ще си длъжник, за това, което ти се полага по право.

  Само, че народа може да отсява сено от плява и хич не се впечатлява от чалъмите им, че им знае адета и им е сърбал попарата.

  Тройната коалиция НЕ е нищо друго, освен БСП и клонингите му. На такива /да не обиждам помиярите, че са по- качествени от тях/ е дадена власт да се разпореждат с парите и съдбите на хората, което им дава не само самочувствие, но за съжаление и власт. Властта да ни мачкат и унижават.

  Хората, работещи в държавните институции ги превръщат в жалки
  “служби”,които служат на отделни лични интереси и обезмислят съществуването на институцията.

  Внушават липсата на държавност
  и в известен смисъл е така. Липсват ДЪРЖАВНИЦИ.

  Главна прокуратура не събра доказателства за нито едно престъпление, не осъди нито един престъпник, но…

  за подписката на опоцизията ще троши народна пара,време и сили. За да докаже, че минавайки покрай урната някоя наивна женица, освен себе си е вписала името на съпруга и сина си, на майка си и баща си, понеже на цялото й семейство му е писнало от тия, дето ги плюем, а те твърдят- дъжд вали.

  И като го докажат к,во? Женичката ще извади пълномощно от съпруга си, че може да го представлява пред всяка институция и…

  ама що да се гоним ние един друг, като си знаем, че сме престъпници щом можем да гоним някой от Вас, за който знаем, че не е престъпник, ама той нека докаже, че всъщност брат му не е сестра…

  През туй време ще дадем правото на монополистите,демек на себе си, а Вие там вижтее го тоя, вижте го оня, само нас не гледайте, че сме заети със себе си, с авоарите си,

  Вижте се “Ненормалници и Циркаджии” / Станишеви
  квалификации/дърлете се,плюйте се и се възмущавайте от себе си, че открай време “Разделяй и владей” върши работа.

 9. ееееей кво става с тебе
  къде се изгуби бе 4овек едно време всяка неделя те гледах по бтв кефише ме предаването ти и си беше накиприл супер як интериор. никога нема да ги забравя ония тежките мебели. 4естно, имаше ебаси стола
  после някви скандали, разправии, нещо те забъркаха. ама…
  кво да правим ти си си пи4 и си продължаваш май май
  ми аре, обаждай
  :)))))))))

 10. Интересно стало, а комментарии которые не нравятся автору здесь удаляют?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.