ПРОПАГАДНИ ВЕЛКОЛЕПИЯ

С Велко Вълканов сме като близнаци. Той е антифашист, какъвто съм и аз.

Той е за социална справедливост и не мога да не се съглася с него.

Велко Вълканов не стана президент, както и аз ( не се и кандидатирах дори).

Другарят Вълканов е бил другар през по-голямата част от живота си. Както и аз.

В предаване по ТВ 7 той се определи като ( цитирам) „ лош човек”, защото лесно се разочаровал от несъгласните с него. И се засмя. Явно има ВЕЛКОЛЕПНО чувство за хумор.

И аз се хиля, когато изтърся някоя глупост. Но предимно от неудобство, че съм се изпуснал.

Харесвам, както др.Вълканов, трудовите хора и се потрудих да бъда един от тях като баща на три деца по онова време. Не знам какво е правил той, води се стар ерген. Но днес ми звучи като онези, които учат баща си, как се правят деца.

Велко Вълканов произхожда от семейство на магьосници. Сподели по ТВ 7, че като студент в ГДР цели две години е живял с около 50 лева на месец от пенсията на баща си. Тейко му взимал 93 лева и близо половината му изпращал, а с останалите пари си живеел в България добре барабар с другарката в живота.

Аналогичен случай и с моята прабаба Елисавета: тя получаваше 10 лева пенсия и също оцеля в ерата на развития социализъм-това си беше екзистенциален подвиг. С държавните подигравателни подаяния ( беше наказана от народната власт като „нетрудов елемент”) успяваше да почерпи с боза и бонбони внуците си- веднъж в месеца. Тя, милата, въпреки всичко, се оказа дълголетник. Доживя до 94-та си година, а нямаше да преживее и месец при велковълкановата власт без роднинска подкрепа, която я караше да се чувства унизена всеки Божи ден. И така – близо 40 години…

Така че, с Велко Вълканов сме си като близнаци. Но не астрални, нито биологични, а диаметрално противоположни ( нали умниците твърдят, че противоположностите се били привличали!?) политически, идеологически и смея да твърдя-като свидетел на времето- фактологически.

И понеже той минава за правозащитник, с което, при цялото му „благо” ( уж мъдро) мърморене от екрана не може да ми накриви шапката, ми се иска да защитя правото на беззащитните жертви на социалистическата мизерия срещу
лъжите за ВЕЛКОЛЕПИЕТО на нищета, духовна и материална, която ни сервират и днес неуморните пропагадни мърморковци.

Бих искал…

12 мнения за “ПРОПАГАДНИ ВЕЛКОЛЕПИЯ”

 1. Този фосил от кой нафталинов скрин го извадиха? Да не да беше на Конгреса?

 2. И понеже той минава за правозащитник, с което, при цялото му „благо” ( уж мъдро) мърморене от екрана не може да ми накриви шапката, ми се иска да защитя правото на беззащитните жертви на социалистическата мизерия срещу
  лъжите за ВЕЛКОЛЕПИЕТО на нищета, духовна и материална, която ни сервират и днес неуморните пропагадни мърморковци.

  Много точно казано, наистина! Трябваше да им се каже на тия наглеци точно това. Само че не са достатъчно интелигентни да разберат: железобетонните глави не са способни на разбиране!

  Г-н Инджев, по крайно скандалния случай, показващ твърде много – случващото се е симптом на пълна нравствена деградация на “водещата журналистика” у нас! – днес направих своя коментар във видео-форма, ето двата линка към него:

  Свадата Коритаров-Кеворкян: журналистиката като… парцалистика (1)

  Свадата Коритаров-Кеворкян: журналистиката като… парцалистика (2)

  Понеже много ме интересува, искам да запитам за Вашето мнение по следния въпрос:

  Дали пък нарочно Кеворкян и Коритаров не разиграват тия скандални игрички, та да ни отклоняват вниманието от нещо значително по-важно: примерно от това, че България окончателно и безвъзвратно загуби цели 220 милиона евро, за което правителството вече окончателно трябва да си иде! Е, най-първите ни журналисти явно са доста услужливи и ето, правят на правителството Дмитрич-Доган-Симеон страхотна услуга: дали е безвъзмездно?! Един вид от вродена склонност към подлостите?! Или има и някаква далаверка?! Как мислите?

  (Знам, че като журналист е крайно комплицирано да говорите за “колегите” си, ала пък от друга страна вие сте крайно различен от тях – и слава Богу! А според мен истината трябва да бъде търсена и смело казвана. Както и правите! За което ние, Вашите почитатели, сме Ви благодарни!)

 3. Как гледате на новосъздаващите се стереотипи г-н Инджев?
  Например:
  Георги Жеков- антикомунист.
  Костов – демокрация.
  САПАРД – корупция.
  Велко Вълканов – антифашист.

 4. Само ако знаеха,Нина,преди “ескадроните” и за “немските пролетарски вождове”,какви ги е редил юнкер Христо Смирненски :”Студено дявол да го вземе,студът те реже като с ножици,и при това проклето време са нужни барем две госпожици!!!”,”Студено дявол да го вземе,студът превръща те във мумия и при това проклето време,иди, че ни върши безумия!!!
  Като пионерчета знаехме само “Босоногите деца” и онова за “утехата сетна като другарка….”
  В “признанията” на антифашисти,почти деца са съхранени и “вопли в стил:студено ми е мамо…”
  Това на В.Вълканов го кажете,г-н Инджев,щото няма по-голяма утопия от него….тъпнята му с тъпня…

 5. Г-н Инджев, чузесно казано! Само – бихте ли си оправил заглавието “пропагаНдни”, вероятно е техническа грешка. 🙂

 6. Мисля,че “грешките” са си точно на място.
  Dobrata,чети по внимателно!Става въпрос за пропаГАДНИ ВЕЛКОлепия.

 7. Изобщо не е сгрешено заглавието но трябва малко извънконтекта да си представиш нещата. Харесва ми това.

 8. Благодаря, разсмяхте ме! Че такова черногледство и мъка са ме хванали последните дни – хем за нищо не стават, хем от стола си не стават! Може би и в това има някаква полза – нещата опряха до какала. Или те трябва да си идат, или ние.
  Е, народе, кое избираме?

 9. kakvo da komentiram,o gospodi,za kreten kato velko?dobre 4e zakonite nabiologiata sa bezmilostni,ina4e predstavjatelite si kakvo bi bilo ako ima6e bezsmartie!!!???

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.