Няма България, няма проблем

Премиерът Станишев продължава да се държи като Гарабед от вица, който поискал от шивача да му пришие балтон към копчето. С решението си да посети внезапно председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу той сякаш ще проверява изненадващо Брюксел дали си е продупчил билетчето в европейския (му, на Станишев) трамвай.

След жалките вопли на управляващите в София, че сме били наказани несправедливо със спирането на 220 милиона европейски субсидии, идва и не по-малко яловата имитация на дейност в защита на спукания балон, наречен борба с корупцията и организираната престъпност. Нещо повече, премиерът направи внушение, че отива в Брюксел да брани не управленския провал , а „разочарованото българска общество”.

И кой му е казал, че българското общество е разочаровано? Социологически изследвания и коментари у нас и в чужбина показаха, че мнозина българи аплодират Брюксел за това, че успя да дръпне юздите на управлението, което се ползва с все по-малка подкрепа и се радва на безнаказан галоп през просото в това наше село без кучета, в което преобладаваща част от медиите са вързани и гризат подхвърления им кокал в правителствената колибка, а опозицията се бори за политическото си оцеляване повече, отколкото за промяна на статуквото.

Ако Станишев беше проявил поне малка част от енергията ( посветена сега на обреченото перчене пред свършените европейски факти) на исканите от Европа и от самите български граждани реформи, сега нямаше да му се налага да се прави на сърдит инспектор, който едва ли не ще се кара на лошите европейци, срещу които се опитва да настрои българското общество с предизборна цел.

От Запад дойдоха достатъчно индикации, че мерките на Брюксел срещу прахосването на европейски пари в България на практика защитават самите Българи. Това написа на 11 ноември например АФП. И за да няма съмнение, че не става дума журналистически импровизации, посланикът на Франция в София Етиен дьо Понсен реагира същия ден пред БНР на абсурда с официалните реакции на българските управници по следния афористичен, ясен и за последния заблуден мозък начин:

„ ИЗНЕНАДАТА НА БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ИЗНЕНАДА И НАС”.

Това го каза представителят на страната-председател на ЕС. Мислите ли, че импровизира и говори случайни неща?

Сергей Станишев обаче държи да продължи да изненадва ЕС с импровизации. И не защото си вярва, че може да промени едно решение на ЕК, а защото търси пропагандни дивиденти тук. Всяка добра дума, която успее да изкопчи от своя любезен домакин Барозу ( на чиято социалистическа солидарност вероятно се надява), ще бъде представена като негов личен успех в борбата…с какво и с кого, всъщност?

В благородното социалистическо съревнование по производство на абсурди колегата му Георги Първанов пльосна зад гърба си в блатото предложение жандармерия да решава проблемите на студентите и отпраши към поредната екзотика: да поднася цветя на позлатения паметник на Сапармурат Ниязов в Туркменистан-макар и покойник от две години, този „баща на туркмените” е уникат, единица мярка за разюздана диктатура в наше време. А Първанов явно колекционира уникати, които все повече му прилягат-самият факт, че най-официално ни предупреждават, че ще полага венци на знаменития паметник на покойния диктатор, може да се разбира единствено така: Първанов е готов на всичко-поставили са му условие да се поклони на този символ на диктатурата и той не се дърпа много. Дано само не прихване още някоя чудна идея, като например да оправи пенсионерските проблеми я с жандармерия, я с кавалерия и артилерия, а защо не и като намали бройката им като ги лиши от пенсии (Ниязов направи точно това).

Вникнете само за момент в сюжетната линия на тази надпревара по неадекватност: единият ще учи баща си как се правят деца, казвайки на ЕС, че ЕК не знае какво прави, а другият, подплашен от студентските размирици в съседна Гърция, се подмазва на студентите с обещание да им докара… жандармерията.

В Гърция се борят за повече демокрация, тя им се вижда малко от прозорците на университетите, в които са забранени за полицията със закон. У нас демократичният ни главнокомандващ ще въвежда ред в университет не просто с повече полиция, а направо с войска!

Не е лесно да се посочи победител между тях-проблемът в състезанието по неадекватност между двамата другари е в това, че не сядат на една маса да си свалят картите и да преценим кой печели. Няма как. Пътуват непрекъснато и все в различни посоки, но с една цел: далеч от България, далеч от проблемите-няма България, няма проблем, както би казал другарят Сталин.

Ех, ако имаше начин и да не се връщат! Само че кой ще търпи такива емигранти-не стават дори за бране на ягоди ( и двамата не са работили и ден друго, освен партийна работа), та само да им берем срама. Ето затова берем ядове с тях-тук и сега, но не и завинаги, все пак.

38 мнения за “Няма България, няма проблем”

 1. Сюрреализмът си иска майстора!
  Уловен е в текста – несъмнено!
  Един ескиз – в момента гледам как Сергей “приема парада” на върналите се от Ирак наши момчета!!! Този инфантил дори не е служил във войската (а трябваше да служи в Русия – нали до 1996 си беше руски гражданин, пък и има дипломна работа за униформата – ха-ха-ха).
  Та, за инфантила – наскоро разбрах, че живеел с елена и дори вероятно спял с елена. Голямо момче е (макар и без трудов стаж) – време е да спре да живее с елена, защото доколкото знам, главният елен на Дядо Коледа се казва Рудолф, т.е. той е “момченце”. Не бива българският премиер да си ляга с момченце. Друг е въпросът ако му харесва – нека поне си признае!
  :))))

 2. 1.I admire very much your last article and am aimed only to attract additionally others from USA,UK,Canada and Australia…..
  2.Me complace mucho atraer por medio de la presente la atencion de nuestros compatriotas en Espana,America Latina
  y otros paises de habla
  espanola….hacia el articulo del periodista Ivo Indzhev
  3.Esista traurig for Bulgarien,aber der letzte Artkel ist wunderbar…
  4.Надеюсь,что всем понравиться и очень радь когда читаю глубоко аналитичные материалы,поськолько это помогаеть быть в сторороне от аппологэтике….

 3. Казано е така ясно и убедително, че нищо не може да се добави! За пореден път изказвам възхищението си! Дай Боже повече хора да прочетат този текст.

  Интересно, защо ли тиражните български вестници – един бърз поглед по страниците им най-убедително показва, че страдат от ужасен дефицит на смислени текстове, на идеи, на морал и пр. – не се възползват и не помолят г-н Инджев да публикуват текстовете му?! Аз зная защо не го публикуват вестници като “Труд” и пр., но те дават ли си сметка какво говори това за тях самите?!

  Да бяха илизали с чисто бели (празни) страници щеше да е много по-достойно от това гнусно подлизурство спрямо властта, в което са изпаднали.

  А пък самият факт, че толкова жалките по списването си вестници у нас не публикуват нищичко от написаното от първокласен журналист като И.Инджев показва, че у нас истински свободни медии комай вече съвсем не останаха…

 4. Формулата 1:1 е вече 2:1-т.е. годежа
  между “Герб” и “НДСВ” за обединяване на изборите за ЕП и НС е факт и сега изненадите б и х а м о г л и д а с а:
  а/ по линия за брачна церемония или за ….за служебно правителство или предсрочни избори ….
  б/…и с “Генерал на кон” !!по-късно когато му дойде времето!!!
  в/ чиста проба “блинаци” и “in vitro!”

 5. Наистина не стават и за бране на ягоди.То и за това се изисква да имаш мозък.А тези двамата некадърници и толкова мозък нямат.

 6. Отново маминото журналситче плагиятствя. Защо е нужно Ивайло да перефразиращ думи преписвани на Сталин? Мамините момченца от ДС са виновни за това което става в България. Удивлявам се на инфантилното ти мислене…Не пиши глупости особено за за САЩ и Западна Европа.

 7. Пише се : плагиАтства
  Пише се перефразираШ
  Пише се прИписвание

  Не само си неграмотен, но си и нагъл да поучаваш.
  А лъжите ти по мой адрес, с които се храниш, са някаква странна мания да ме оплюваш лично навсякъде, където не се гнусят да те публикуват. Ако не беше виртуален, отдавна да съм се сдобил със съдебна заповед да не ме доближаваш, което щеше да отключи още повече лудостта ти и вероятно вече да си там, където се полага на агресивните психопати.
  А сега, поне веднъж, ще се подпиша с името си в отговор на част от маниакалните ти лъжи, с които с някаква самоотвержена побърканост ме преследваш в други форуми, където те допускат да ме клеветиш.
  Знам, че на такива като теб, човек не бива да отговаря, защото така подклажда болеста им, но щом ти се боледува и настояваш, ето какво твърдя в отговор на твоите истерично повтарящи се по форумите лъжи:
  -Не, майка ми не е полковник ( и кавато и да е, ако си наблизо, те предизвиквам, ако имаш кураж, да продължиш да ме псуваш на майка) . Това, че точно твоята те е е уредила с апартамент в номенклатурна кооперация край “Прарка на свободата”, както сам призна във форума на “Медиапул”, защото е лекувала Тодор Живков, който пък те е уредил с доцентура в БАН, след което пък са те пуснали в САЩ, явно по някакъв налуден начин те кара да проектираш комплексите си върху обекта на шантавата ти лична омраза.
  -Не, майка ми не виновна и няма как да е за концлагерите в България
  -Не, не съм стъпвал в МГИМО в Москва
  – Не, не съм бил доносник
  -Не, не съм бил никакъв и никъде офицер
  -Не, не съм бил никакъв делегат на БСП като главен редактор на “Демокрация”
  -Не, брат ми не е бил никога шеф на пресцентъра на Филип Димитров
  -Не, не съм инструктирал никакви терористи в Близкия изток, не съм виновен за никакви убити жени и деца и никога не съм се срещал лично с никакъв педофил, визиран от теб, ненормалнико
  -Не, никога и никого не съм плагиатствал
  -Не, никога не съм бил “поклоник на Буш” ( а и да съм бил???)
  Има и още твои откачени измислици, някои от които опровергавам тук заради жертвите на твоя тероризъм, които четат разстрастващия се списък от идиотските ти фантазии по мой адрес.
  Стоя зад всяка една дума тук и срещу всяка една от клеветите ти, които обикновено премълчавам, но този път се опитвам да ти кажа: просто се махни, разкарай се от гърба ми. Намери си друго поприще за язява.
  Толкова ли не разбираш, че си жалък паразит, който се надява да “блесне” като рови да намери някоя грешка в текста на обекта на своята маниакална омраза, колекционира своите “находки”, тиражира ги на вниманието на публиката и се кара на всеки, който си позволява да не мрази обекта на неговата омраза, защото не може да повярва, че извън изкривения му свят има хора с различно мнение?
  Щом толкова ти се пише, пиши, но нещо свое, ако можеш, а не се занимавай (със воя неграмотен български ) с един единствен автор, когото преследваш на “правата” на своята недосегаемост във виртуалното пространство, тиражирайки все повече и повече налудничави фантазии.
  Знам, че ти доставих удоволствие с това, че ти обърнах внимание. Знам също, че няма да се откажеш. Знам и какво ще направиш: ще публикуваш откъси от този текст, за да самозадоволяваш болестта си като паразитираш отново върху него. Ще го направиш по форумите в сайтовете, където дебнеш да намериш поредната ми статия. Достоен си за съжаление, но въпреки това при първа възможност без никакво съжаление бих те поставил на мястото, което агресивни типове като теб заслужават.

 8. Uvazhaemi Gospodin Indzhev,

  Purvo se izviniavam che pisha na latinica, no sum na rabota i niamam kirilica na mashinata.

  Sledia vashia blog i mnogo haresvam materialite vi. V podkrepa na saita sa se izkazvali mnogo po-redovni chitateli, zatova v ocenka shte se ogranicha s tova koeto pravia i dosega – da poseshtavam i cheta pochti vseki den.

  Neshto koeto zabeliazvam e, che blogut mnogo dobre indentificira slabostite na rodnata politicheska vurhushka i gi komentira po nachin i s moralna ocenka, koito sa prisushti na medii ot drugi, po-naprednali, shirini.

  S risk da vi prevurna vuv ciar za vsichko i po tozi nachin da namekna, che ste neshto kato Slavi-figura na po-naprednalite bulgari, bih iskal da kazha, che bih se radval ako blogut vi ne samo kritikuva politicheskata klasa, no i se starae da pomaga dobri obshtestveni primeri da budat chuti i osmisleni. Az lichno chuvstvam che vuv vashata kritika ima goliam potencial za gradivnost.

  Iskreno vash,

  Valio

 9. .
  Срамът от корупцията и отказаното финансиране настрана.
  .
  Но представяте ли си как Серьожа ще остане насаме с Барозу, ще го хване за ръка и поглеждайки го в очи ще прошепне:
  .
  “Жозе, ти си толкова красив мъж.”
  .

 10. А пък що се отнася до този кретен – Andrey Todorov, срещал съм го по сайтовете и съм писал какво мисля за него и подобните му.

 11. Алоооо, “професор” Тодоров,
  когато си се вмъкнал в чужда къща, която любезните домакини са оставили отворена, бъди по-възпитан и учтив,
  иначе домакините имат правото да те изхвърлят с ритници през стълбището..
  Ще ти предложа нещо – бръкни си отзад (на задната седалка) и си близни – на хора като теб, това се харесва..
  И когато си на гости, ползвай ако обичаш някакъв дезодорант – вониш непоносимо !!!Прословутата позитанска воня..
  П.С. Горкият Позитано, сигурно на оня свят вече е подал документи за смяна на името си..

 12. “Професор по алгебрична геометрия” — това дава едно възможно обяснение: господинът просто никога не пише в трезво състояние. Но и в трезво да пишеше, това едва ли влияе по някакъв начин на правописа му. 🙂 А сега по темата.

  Да, явно, че единият спи с Елена, а другият застреля овена. Тези регулярни сводки за подвизите на Авджията и Рокера ни носят все по-малко изненади, но хуморът е гарантиран.

  От това че Станишев се унижава и се прави на посмешище за всички представители на европейски институции, няма какво да се изненадваме. Единствените хора, които не забелязват качеството на българските управляващи кръгове (този коктейл от цинизъм, арогантност, простащина, парвенющина, некомпетентност, който наричаме за кратко “байганьовщина”) са тези, които ги излъчват — българските избиратели. В не съвсем прав текст, това ни каза и Юрген Рот онази вечер, когато представяше книгата си.

  Това което ме изненада обаче в днешния епизод на сапунения сериал на ужасите, наричан “управление на тройната коалиция”, е упоритостта, с която Първанов се е захванал да оказва почести на всички възможни азиатски диктатори един след друг.

  Като изтървана от контрол редосеялка, той вършее из необятните степи: преди един месец с Каримов, сега Ниязов.

  Вкусовете му към компания сякаш се промениха откакто в ЕС започнаха дискретно да се преструват, че Станишев, Първанов, Пирински и Калфин просто не съществуват. Де да беше така наистина.

 13. Г-н Инджев,
  Отдавна е време за RE:старт на предаването Ви “В ДЕСЕТКАТА”! Дай Боже! Нека всички българи да Ви чуят!

 14. Оня по-горе е ясно какъв неграмотен професор е. Навремето имаше “рабфак” и такива си вземаха дипломи…, искам да кажа, НЕ си губете времето да му отговаряте, вместо още нещо да ни кажете, г-н Инджев!

 15. Eсето на тема неадекватност и безхаберие ми достави истинско удоволствие със своя език, стил и майсторство.
  Проникновението му може би е събудило агресията на един от 18-те хиляди опасно луди, които са на свобода, но за тях ние всички бяхме предупредени от безплатното недоносче “19 минути” и не бива да се учудваме.

 16. Г-н Инджев, на анонимници с фалшиви имена изобщо не трябва да се обръща никакво внимание. Те наистина само за това мечтаят: да им се обърне внимание. Но понеже са толкова безлични, че повече едва ли може да бъде, по тази причина са и анонимни. Няма по-голяма мечта за безличника да му признават онова, което съвсем няма. Чест пък такива съвсем нямат, не знаят даже какво е това: как тогава да очакваме, че ще могат да уважават нечие достойнство?!

  На афиширана и на самоафашираща се пълна безличност да обръщаш внимание, сиреч да й признаваш нещо като “личност”, е прекалено благороден жест, който такива мизерници няма как да оценят…

 17. Уважаеми г-н Инджев, прекалено много време и внимание отделихте на това едноклетъчно. Вашите коментари са прекрасни! Продължавайте!!

 18. Благодаря, разбирам ви и използвам случая да кажа, че избирам темите си по един основен признак: те просто отсъстват другаде, няма ги в т.н. големи и важни медии.
  Бих си спестил с удоволствие критиката към медии и журналисти, защото с нея рискувам да изглеждам като някакъв ревнивец, който завижда на “успешните” си колеги. Но точно задкулисието на медиите и дейната среда е най-голямото табу в…медиите, по-голямо дори от другите две големи табута ( Първанов и руското лоби в България). Аз нямам себе си за по-добър от другите колеги, но като свободен човек си позволявам да кажа неща, които повечето от тях не могат, а някои и не искат дори да забележат ( не говоря за откровените слуги, каквито има, те не попадат в категорията журнаисти, те са някакъв обслужващ персонал).
  Иначе да , има позитивни неща, които си заслужават да бъдат посочени. Фактът, че заставам например срещу глупавите атаки срещу ЕС говори, че намирам проевропейската ориентация за положителна.
  Какво да се прави -разделение на труда…За успехите и пропагандирането им има цяла тълпа отговорници, сред която не виждам причина да се бутам.
  Както с казва, успехът има много бащи. Без да се вживявам в ролята на осиновител, предпочитам да обръщам внимание на сирачето-подритваните теми, които не са удобни, а и направо забранени в повечето български медии.
  Разбирам като комплимент ( и ви благодаря за това) вашето мнение, че бих могъл да посочвам добрите обществени примери, но се пазя да не заприличам на някакъв ментор който потупва по рамото някого. Дори и да го правя понякога, държа това да се прави деликатно, за да се щади достойнството на “похваления” добър обществен пример( защото кой съм аз и от каква “висота” мога да раздавам “морални награди”?!).

 19. Ще изброя само имената-дано не забравя някого- и моля, да ми прости,не е нарочно: А.Грънчаров,
  Николов,Г.Антонов,Troyl,D,Joro…. за да избегна и преповтаряне на икономично,но точно изожените им мисли…
  Аз съм за възстановяването на “В десеткта!” и готов-това И.Инджев го знае-да участвувам както,където и когато трябва!!
  А за събраните от Историяата и Природата “Близнаци”!!!другата България…..ще се моли с повече достойнство и прошка на Европа,когато му дойде времето…
  Сега ли да става,когато ,дори за едни негодници не е грях,да си “оправят” Коледата…щото били “работили” много…

 20. Прав сте, но го правя заради онези читатели в интернет, който са систематично тероризирани от въпросния ( в “Медиапул”, Фрог нюз”, Кафене.нет и т.н.) където човечецът задръства с псувни по мой адрес форумите ( в Кафене.нет дебне и публикува след моите статии все по-истерични и дълги солови опуси).
  И явно няма сила ( или администратор?) , която да го озапти. Човекът има правото да ругае без контрол и задръжки, но колчем му отговорят започва да призовава към “цивилизованост” отново и отново връщайки се към единствена за него важна тема: какъв изрод е обектът на неговатя налудничава омраза и как е възможно някой да не признава това негово научно откритие!
  Стигнал е дотам да прави аналогии за педофилия и да ми вменява масови убийства ( да не говорим за фиксирането върху майка ми, която вече държи отговорна за ужасите на комунизма, при който самят той се е докопал до доцентура и номенклатурно жилище в резултат на личното познанство на майка му с Тодор Живков, както сам призна в състояне на афект във форума на “Медиапул”). Доста е тъпо, че трябва да избирам между погнусеното мълчание , или да му се “връзвам”. И едно и другото го възбужда все повече…
  Би трябвало на системния тормоз да реагират системните администраторите по форумите, но понеже това не се случва, се наложи да наруша поне веднъж мълчанието с цел да уважа поне онези мои читатели, които примирено въздъхват ( в моя защита!): е, дори и всичко това да е вярно за Инджев, той все пак…От което става ясно, че бесните лъжи оставят отровни наноси дори в съзнанието на добронамерините хора.
  Понеже не желая да участвам в натрапения от него формат да ме плюе, а аз да се оправдавам, той беснее все повече и налива в мрежата тонове гадости на правата на “победител”, триумфрайки с твърдението, че липсата на отговор е потвърждение на неговата “правота”. И все по-малко участници по форумите му отговарят, защото който се осмели да оспори твърденията му бива заливан веднага със същата истерия с обиди.
  Иначе е вярно-най-добре е да не се обръща внимание, което и правя в 99 на сто от случаите, което не му пречи да издевателства именно по тази причина…

 21. Този РАБФАК!!!! В нашия град почти всички слуйители на съда и прокуратурата са го завършили… Ако ли пък не – то задочно право в знайни и незнайни ВУЗ-ове… И тук цари простащина и първенющина…

 22. Господин Инджев, бихте ли направили едно сравнение на приходите от т.н. “БЪлгарска Коледа” провеждана под патронажа на г-н Г.Първанов и разходите за абсолютно безсмислените посещения в Средна Азия на същия господин, заедно с тези на т.н. бизнес делегации които освен приятна компания на господина не вършат никакъв друг бизнес там. Моля да имате предвид, че аз въобще не съм срещу благотворителността, но мразя лъжата и лицемерието демонстрирани ни днес в огромни порции от т.н. социални политици.

 23. Господин Инджев,

  Благодаря за последната блестяща статия. Искренно се радвам, че има поне вашия блог, където мога да прочета отлично написани истини.

  Провокатори винаги ще има! Това недоносче, което си позволява просташко-кръчмарски език и вдига пушилка из форумите за радост на малоумната пасмина, която чака само някой да бъде напсуван и омаскарен не е случайно! Според мен ще има още и броят им ще нараства с популярността на вашия блог. Разбирам, трудно се издържа на подобен системен терор, особенно от достойна и честолюбива личност като вас, но всяка реакция и отговор на тъпотиите на подобни плужеци носи неистова радост не само на тях, но и на голяма част от беззъбите палета, които чакат с нетърпение я скандалче, я конфликтче. Да, съгласен съм, че подобна сура, бълваща гадости трябва да бъде изкъртена в прекия смисъл, но знаете при кого би останал пасивът.

  Продължавайте да поддържате Ботевият плам и Каравеловата ирония – много хора чакат с нетърпение поредната ви статия.

  С уважение
  В. Вергинов

 24. г-н Инджев, не се тормозете от малоумните коментари на разни истерясали, дърти, долнопробни комунистически жалки картинки!
  Продължавайте в същия дух /фактите говорят, че Вие по друг начин не можете и слава богу!/ Ние сме с Вас!!!

 25. Г-н Инджев, не се борете със свиня, ще се оваляте в калта, а на свинята това и е приятно!

 26. Новият законопроект на Н.Василев чрез МС за премахване на столетната практика за молби към администрацията,е повод за искане и възстановяване на “Десетката”,пишете ме пръв и…
  Да започнем “с първия сигнал” като го кръстим: “Паметна записка” до министъра на държавната администпацзия и дминистративната
  реформа…тъй де !!! И конституционно и законно!

 27. Чакам Ви г-н Инджев с предаване по re:tv … Григоров, Божилова, Бедров – КАКВО ЧАКАТЕ?????

 28. Обичам да чета Иво Инджев. Винаги започвам от него, за да вдъхна малко надежда и увереност, че наистина има смисъл все още да съм в България.

  Благодарен съм му, защото освен, че са точни /в десятката/ като съдаржание, неговите коментари са културни, изискани и ТАЛАНТЛИВИ.

  И защото, знае се, че само чрез писаното от културни и ТАЛАНТЛИВИ хора, ние опознаваме истината за нещата около нас и за себе си.

  А този Андрей Тодоров какъв е? Мъж, жена или хермафродит? Българин ли е?

 29. Преди миналата или по-минала статия,бях свел анализ чрез и през по-тясна цедка , срещу нароилите се изобретателства на Левицата и ответните нови за “Герб”и “Атака”,допълнени от НДСВ…
  Тогава,един фрескав депутат,но по-духовит от “стила на войводите”,реши или “го решиха” да “озапти Слави преди тежката артилерия на шефа на парламента…
  И стана тя “Когато тръм удари,как ехото заглъхва..!”,защо?
  Защото е едно природното
  неумение,а съвсем руго “уродливостта на политическите нрави,фалша на измисления или от елит и повсеместна апатия и липсата на морални ценности….”
  А стана,защото може и да не е фрескал,но е “фраснал” “разкритието”,че при служебен кабинет!!!от Б.Борисов и В.Сидеров-с августейша благословия на “Дедо../овия/ “зет”,той може фрескавия може и да не остане на “яслата”,но сценаристът,ще е повторил своята прозорливост…след ена друга тъжно-известна зима на Виденов ден…

 30. Разбирам гнева ти Иво, и хубаво направи – човек трябва да отпуши малко клапата,да изпусне малко пара,за да не експлоадира. Аз,да си призная,заради такива като гореспоменатия професор не влизам в другите форуми.Има отвратително грозни изказвания,които страшно ме нараняват, и за да си спестя всичкото това си оставам само тук,както и в блога на Ангел Грънчаров. Действате ми като балсам на рана – друго не ми и трябва. Съжалявам,че не умея да правя политически анализи,но сверявам часовника и пътя си от вашите – не ми се сърдите,нали? Чувствам се като наркоман,сутрин със събуждането си включвам компютъра и влизам да видя с какво ще ме зарадва пак Иво.Това е всеки ден и по сто пъти на ден да видя има ли нови коментари,които, с много малки изключения, силно ме удовлетворяват! И аз съжалявам,че все още са по-малко хората,които имат интернет и могат да четат великолепните статии…

 31. Гарабед от вица се връща с глоба за непродупчения си билет. Оказало се,че другите били редовни пътници. Поздрави Иво !

 32. По въпроса с “професора”, който отприщи поток от все лоши асоциации към себеподобните си, ще цитирам и любима ми мисъл с незнаен за мен автор: “Не спори с простак, защото ще те принижи до нивото си и ще те победи с опит” 🙂
  Толкова за приматите.

 33. Статията Ви г-н Инджев е много тъжна. Тъжна, защото е вярна. От дълго време ме преследва мисълта, че е в ход гнусен сценарий за превръщане на държавата България в територията България. Отхвърлях тази мисъл с надеждата тя да се върти единствено в моята глава. За съжаление не било само в моята глава. Не е и просто съвпадение. Прилича на обективна реалност.

 34. Присъединявам се с удоволствие към
  Ана Грек!!!

 35. Не съм от тези, които престояват денонощно пред комютъра и ровят из Интернет. По-скоро случайно днес отворих Вашата страница, прочетох и двете Ви последни статии – написани от истински журналист – културно, с точен и ясен език. Вашето остро перо напомня Ботевите статии, които за мене са върхът на българската журналистика. Само мога да Ви изкажа моето благодаря. Благодаря Ви затова, че в страната ни, изглежда, все още има интелигентни хора, които не са загубили човешкия си облик. За съжаление не са малко псевдоинелигентите като “професора”.Но най-тъжното за мене беше трагичния случай в студентския град. Друго очаквах от нашата студенстка младеж. Спомням си 1968г., когато след снетата постановка “Задушки” (Dziady) на Фредро пламнаха университетите на цяла Полша – окупацонни стачки, демострации, ДОД-товци, побои, изключвания, нулеви години и т.н. А нашите – пълно овчедушие, липса на интерес, раздвоение в исканията. Няма студентски организации, няма лидери, които да поведат протеста. Мълчи народа, глухо и тежка тракат окови, отнийде взорът надежда не види.

 36. Поздравления г-н Инджев,
  Централните медии спестиха на премиера коментари за това от къде му дойде идеята за това посещение, а и за острата реакция на Барозу. И да плачем на рамото на Европа, – и тя (като Москва) не вярва на сълзи. Вместо да обвиняваме Европа, нека се вслушаме в древнокитайското правило за стрлба с лък :”Ако не улучи мишената, добрият стрелец вини само себе си”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.