От Емел писмо

Сложете си ръката на сърцето, застанете пред огледалото и си признайте ( може и тайно) – не разпознавате ли себе си в следното заклинание:

„Млад( а) , енергичен, много полезен за България, бори се за бъдещето на България”.

Не? Не се разпознавате? Е, или сте много стар(а), или анемичен и безполезен за каквото и да било.

Добре. Давам ви жокер. Ключовата фраза, чрез която ще идентифицирате обекта на споменатата в кавички характеристика, е следната : „бори се за права и свободи”.

Сега вече знаете. Отнася се за Ахмед Доган. И няма кой знае какво значение, че авторството на това раболепно описание е именно на вицепремиера и отговорник за бедствията и авариите в държавата Емел Етем, която се подмазала на „лидера” пред журналисти.

Това го може всяко хлапе в Де Пе Се.

Можеше да бъде издекламирано от всеки блюдолизец от обръча от фирмени подмазвачи, с които „лидера” ( както го наричат с благоговение подчинените му) се е обградил.

Аз пък, понеже съм връстник на този…( няма да римувам, оставям на вас да попълните многоточието, ако желаете), за момент се поласках и си помислих, че някой ме е похвалил. И аз съм млад ( точно колкото „лидера”, роден съм през 1955 – та), енергичен съм ( покривам повечето нормативи за новобранци в казармата) и като него не ходя на работа – самата държава, в лицето на държавния ни глава се погрижи за този мой статут. Мисля се, все пак, за полезен ( дори за България) и се боря като такъв за нейното бъдеще.

Обаче, къде ти: без обръчи от фирмени идиоти, нямам шанс да заслужа такива суперлативи. Както се казва, от Емел писмо…

Като се замисля и си припомня вредите от ( ще кажа отново) колта към личността, май така съм си добре.

А вие?

10 мнения за “От Емел писмо”

 1. Г-жа Етем е една от най-безсмислените фигури в управлението на страната(ако има такова).Влажния начин по който гледа г-н “Лидера” е номер 1 в класацията за най-отблъскващи гледки.Много най,но си ги е заслужила жената.

 2. ние затова се махнахме от БГ, понеже установихме, че не сме полезни за тази държава и пътищата ни се разделиха….

 3. Az ne sym vrystnik na tozi mrysnik !

  Na pyt li e Bulgarskia parlament da stane akcionerno drujestvo s dialovo uchastie na mafiotskite strukturi v Bulgaria ???

  Idva li kraiat na nadejdata za demokratichna Bulgaria ???

  Zashto nasheto obshtestvo ostana v plen na starite mutri ot edin provalil se stroi ???

  Vsichki znaem che Ahmed Dogan e korumpiran, zashto mylchim i zashto mestoto mu ne e v zatvora ???

  BLAGODARIA na g-n IVO INDJEV !!!

 4. Това, че се подмазват така грозно на “най-успешния политик на прехода”, на вайводата на толкова лакоми бандитски обръчи от фирми си е в реда на нещата из Нашенско: прочетете “тайните дневници” на агент Димитър-Кеворкян. В тях най-уважаваната персона е тъкмо Сава Доганов, при него ходят да му сторват диван-чапраз и Кеворкян, и Гоце, и Слави (Трифонов), и кой ли не.

  В тия дневници на Кеворкян е подхвърлено нещичко и за нашия домакин, за г-н Инджев, а също и за И.Бедров; в уж случайно подхвърлените думички личи жестоката омраза към тие “не от наште” журналисти, което е такава косвена похвала, че по-силна едва ли може да се измисли. Защото тук действа принципът: кажи ми кой те хвали и харесва, за да кажа колко струваш ти самият.

  Така че, мразен и преследван тъкмо от тия, които така грозно се подмазват на Догана и на неговия боен другар Гоце, г-н Инджев печели симпатиите на ония, за които човешкият морал има някакво значение… а пък безсрамниците нека да се ласкаят взаимно, тях самата съдба ги е осъдила на вечен позор: нищо че за момента им пеят такива химни подмазвачите…

 5. Съвсем не се разпознах.
  Все ми се щеше да попитам: не беше ли задължение на главния балбукатор на Републиката да следи да не се източва държавния резерв, та се оказа, че газта и горивото ни е източено?
  И понеже казах балбукатор, та се сетих, че може да не знаете какво е: Това е служител в параход, който пътува с парахода насам-натам, нищо не прави, чака кога ще потъне кораба и той да фиксира потъването, т.е. ще фиксира момента, когато ще се види и чуе това бълбук-бълбук. Та това е за обикновен бълбукатор, а тя милата си ни е главен такъв на републиката.

 6. ..абе може и да е безмислена ама е
  стилна..складове със боеприпаси
  гърмят като за световно съвсем близо до нас , тя е там преди още да са гръмнали…

  ..сгради падат на главите на
  хората, наводнения помитат България
  тя винаги показва стил… България
  замръзва цялата , тя дори не отива
  на среща на кризисен щаб , съвет
  при президента ..да каже имаме ли
  запаси във Чирен , щото май нямаме
  ..те не са я и поканили , явно
  предвидливо ..абе събират ги от кол
  и въже просто …

 7. Г-н Инджев,като е въпрос за КОЛТ към личността,Ви повтарям,че не съм забравил,нито поетото лично обещание към Вас по въпрода за КУЛТА,нито собствения ми призив,за Ви върнат предаването….освен ако и нас не ни спрат о т г о р е, да протестираме,както тютюнопроизодителите…
  За “писмото” какво,да Ви кажа?
  …освен най-важното накрая….не сте сам ако иде реч за вреди от всякакво естество..знаете го!
  Кадърното и доброто е като маслото,винаги изплува отгоре за злостна ярост от завист…на главните балбукатори на Републиката….
  Да на каквато и да е възможност за предаване…просто не позволявяйте,да Ви ръждясва перото!!!!да Ви отнасят неусетно и все по-тихо “снежинките” на Времето и Забравата…

 8. Доганчо никога нищо не е работил, още на младини е бил политически затворник, после разработва Фирмата (дпс) и сега е на етап “летяща чиния”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.