Сервилския бръснар

„Брадясалите проблеми” между България и Турция ( по израза на Ивайло Калфин) предизвикаха внезапния предизборен бръснарски интерес на властта. Самият вицепремиер спомена колко важно било те да се поставят именно сега, преди изборите.
Някой да (не) се досеща защо?

В класацията на висящите двустранни въпроси по важност външният министър и втори в изпълнителната власт Калфин номинира на първо място обрасналия с десетилетни очаквания въпрос за компенсирането на тракийските бежанци. „Тракийците”, както ги наричат подмазвачески по предизборни събрания червените емисари, са обект на трайни ухажвания като важен „човешки материал”. Нищо , че при комунизма техният Съюз на тракийските дружества е закрит с решение на Политбюро и възкръсна едва при демокрацията.

Макар Калфин да не продължи с подредбата на проблемите по значимост, няма съмнение, че в списъка следва реверансът към БПЦ. Мноого хляб ( разбирай, избирател) има в нейното лоно. Ето защо в рамките на един ден партията-коалиционен водач предприе действия две в едно: застана зад патриарх Максим с обещание да подкрепи синода в обжалването на решението на международния съд в Страсбург срещу намесата на българската държава в църковните дела и същевременно, чрез Калфин, обеща да напомни на Турция за възстановяване на църковните имоти на нейна територия.

Дългата като опашата лъжа брада за очакванията Турция да построи инфраструктурни обекти в България на бартер срещу получен от нея ток също беше сресана вежливо от г-н дипломат номер едно. Не че някой вярва да си получим писмото от една явно умряла инициатива…важното е да се чешем езиците. И брадите…

В пакета мерки бяха вкарани както „модерния проблем” с турската радиодоминация по южното ни Черноморие, където шансовете Ви да чуете български говор в ефира не са много големи от доста години, така и наистина обрасналия с легенди, направо древен въпрос за река Резовска.

Намигане имаше и към избирателите на ДПС в Турция, чиито напразни надежди за напредък в исканията им за осигуровки и пенсии от българската им мащеха периодично биват подклаждани. И този път от червената централа им присветнаха окуражително по темата , в смисъл : „ ние сме насреща, мислим за Вас, гласувайте за нас, т.е. за избрания от нас ваш водач”.

Косъм по косъм, проблем по проблем, брадясалите номера показаха едно добре познато окосмяване на столетната физиономия, която обича да се представя като Дядо Мраз и да припява как подаръци ще има за всички от сърце.

Който не е пораснал, да вярва.

4 мнения за “Сервилския бръснар”

 1. Чичо Пешо и кака Пена верват !!!
  Ама въобще не си спомнят, че преди четири години същото ги лъготеха..
  Бай Али и леля Емел също верват !!
  Къде ше ходят..
  В партийната ядка на Партията във Долно Уйно също верват. Те са длъжни да верват !!
  Верва и Гошо, приятеля на Киро царскио депутатин,дето го уреди на работа (беше две години безработен..). Киро често му повтаря – стискай палци и гласувай правилно, че изгубим ли властта, загиваш и ти !!
  Май порасналите пак ще сме малко..

 2. Kомпенсирането на тракийските бежанци e много малка част от компенсациите, които трябва спешно да си поискаме – компенсации за иранските имоти дето сме изоставили, компемсации са монголките степи де сме били принудени да изоставим, Компенсации за волжска България, компенсации за всички сен=мидето са били в пределите на Велика България Ако не искат да ни компесират – поне са спрат да идват на изнорен туризъм и да ни определят житието. Те идват гласуват за корупцията, оставят ни в мизерията и си отиват,

 3. qwe, прав си, трябва да се търсят компенсации от всякъде, включително от домашния лекар и психиатъра….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.