Троянски кон чете конско на Европа

Станишев не е „дяволът”, който чете евангелието. Той направо се има за автора му.

Др. Станишев праща по дяволите всички, които смятат, че подчинената му България е най-бедната в ЕС и най-критикуваната от Брюксел, че е шампион по негативни рекорди в здравеопазването, енергийната ефективност (и зависимост от Русия), демографски показатели и изоставяне на деца от родителите им ( и от държавата), което също я прави страната с най-песимистично настроените хора за своето бъдеще и за настоящото управление, изразяващо се в рекордно нисък за Европа процент доверие във властта и нейните институции, начело със същия Станишев.

Нищо подобно не вижда и не мисли Станишев. Черно на бяло е написал следното нагло изречение:

„През последните години няма по-добър пример от България за твърде положителното въздействие на ЕС”.

Представяте ли си, щом под това твърде положително въздействие България е на дъното по жизнен стандарт и на върха по степен на неодобрение на управлението от самите българи, къде трябваше да бъдем, ако не беше въпросното „твърде положително въздействие на ЕС”?! На два метра под дъното, колективно?!

Ако изкривеното мислене на премиера досега не е било формулирано по системен начин, вече е документирано в нова глава към книжлето „Защото сме социалисти”, озаглавена „Европейци ли са българите”, публикувана от в. „Сега” в превод на български от английски език. В нея авторът буквално се кара на европейците, които ( по руски маниер, стар номер на Москва в отношенията със Запада), се опитва да раздели на добри и лоши, а политическите им лидери на „ стари западни политици”,които имали погрешна концепция за прехода и демократизацията у нас и други.

Като тропа упорито с крак, отказвайки за пореден път да признае, че решенията в ЕС се взимат колективно и са именно решения на ЕС, той мъмри „някои” европейски критици, недоволни от управлението му и обобщава обвинително, че в Брюксел имало „някои кръгове, опиянени от властта с(?) която владеят”! Някъде към сто пъти вече му беше отговорено от най-високи нива в организацията, че в Брюксел няма различно и предубедено отношение към различните държави, но той си знае неговото- как иначе да оправдае факта, че точно при неговото управление ЕС дебютира с толкова критичен доклад към страна член, че за пръв път в историята на съюза стандартната критика при също така стандартната процедура по мониторинга заплашва да прерасне в санкции.

Впрочем, увлечен в сарказма си към критиците, Станишев признава нещо, което досега яростно отричаше. Противно на досегашните твърдения, че нищо особено не се било случило с критичните забележки от Брюксел, сега изведнъж той „забелязва”, както се изразява „смръщени вежди и унищожителни доклади” от страна на ЕС към България.

Като става дума за прозрение обаче, върхът в откровението му е забелязването на наистина забележимото забележително развихряне на организираната престъпност в България в периода, когато тук управляваше крепеният от мнозинството на БСП кабинет Беров, предал щафетата на Виденов. Само че Станишев не го формулира по този начин- за него това е времето на разпада на бивша Югославия и наложеното срещу нея международно ембарго.

С ревизионистичен плам той громи ембаргото не просто като „безсмислено”, но и го посочва като причина за създаването на „мощен подземен свят” в България. Ембаргото! Не държавата България, която правеше нужното цели композиции с произведена в България или транзитирани от Изток ембаргови стратегически стоки с военно предназначение да раздухват огъня на войната на Запад от нас и да пълнят в огромни мащаби сметките на срасналата се с администрацията престъпност!

А как ви звучи това изтървано ( като за пред европейска публика, с цел да я умилостивят) признание за МОЩНАТА организирана престъпност, която пък като за пред нас министри и висши служители омаловажават с твърдения, че тук нямало мафия, а имало само 4 или 5 престъпни картела? Или Станишев твърди, че престъпността тук е била мощна, но вече е немощна?

За финал, понеже наистина е налудничаво и заслужава обобщаващо внимание, ето един цитат за това, кой бил предлагал европейски експерти да управляват тук:

Някои от вътрешните ни политически опоненти предлагат официално и много сериозно бързо решение на проблемите на България в ЕС чрез привличане на европейски служители и съветници, за да управляват, наблюдават и контролират всеки проект, всеки разход и всяка политика. Освен налудничавост такава претенция показва дълбоката липса на разбиране сред българската политическа класа и наистина сред широки кръгове от населението на истинската същност на ЕС. Брюксел нито е способен, нито може да си позволи, нито желае да ни управлява и да ни казва какво да правим”.

Цяла България разбра за „инициативата Станишев-Калфин” да бъдат канени експерти от ЕС. Макар да получи светкавичен отказ от Брюксел, Станишев не се отказа и настоя на своето пред посланиците на страните от ЕС в София – дори заяви, че идеята трябвало да бъде подета и приложена и другаде. Списание „Икономист” така се впечатли, че посвети на тази глупост статия, в която определя искането като желание за „нов колониализъм”. И изведнъж…това било идея на българската опозиция, която била налудничава…

Когато един троянски кон не просто чете конско, но и направо си вярва, че е автор на ново евангелие ( написано с дяволски нахално копито), някой трябва да го спре да препуска към нов мандат. Дано това да се окажат българските избиратели- европейските „колеги” явно не могат, нищо че се били „опиянявали” от властта си.

20 мнения за “Троянски кон чете конско на Европа”

 1. А какво е въздействието от заразяващото въздайствие на
  унгарския му колега като пример за самия него, и с “конски” ,и с положителен знак в близка перспектива!

 2. Мога само да съм щастлив, че наближават избори и това посрано човече ще отиде на бунището на историята, където ще си прави компания с Жан и подобните му.

 3. Не случайно някои твърдят, че комунизма е политическа шизофрения.
  Ето ви, имате чудесен пример, някой нормален човек да се съмнява..
  Да,ама иди обясняваи това на природонаселението.., нямаш шансове..

 4. Едва ли съм заслужил пренебрежително отношение или съм дал повод за подигравка на колеги и познати от Западна Европа в процеса на работа или приятелски разговори, но след написаното от нищожеството, което е премиер на страната ми, вече имам основателен повод да се срамувам, че съм Българин. Това е пълно безочие!

 5. За сега Европа(та) не знае какво я очаква – с наближаването на изборите и на български, а и на английски (както е правилно при големи научни достижения) освен “Защото сме соцциалисти” (написана за 5 дни – а Достоевски “загуби” цели 20 дни за “Записки от тихия дом”) ще се появят и съчиненията: „Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия“(дипломна работа на Серьожа Дмитриевич), „Система на служебното повишение на висшите граждански чинове в Русия и нейната еволюция във втората половина на 19 век“ (с която Серьожа става “к.и.н”, не доктор, както се представя).
  Впрочем – какъв “д-р” е лицето “к.и.н.” Станишев, след като в сайта на ВАК (http://phd-center.bvu-bg.eu/index.php?Cmd=bazidanni) няма и следа “титулатурата” му да е легализирана!?
  Ето такива лица пишат най-много “книги”. Очакваме и нови Глави на прословутите му съчинения!

 6. Момчето съвсем е изтрещяло, а и Калфин трябва да е бил напълно изперкал след като му е уйдисал да предлагат страната под аренда. Но това, че наближават избори и е възможно след тях да си прави компания с Жан и подобните му никак не ме успокоява. Доколкото си спомням Виденов преподава някъде май икономика – е представяте ли си какви икономисти ще се пръкнат; а, я си представете бъдещите историци.

 7. Извинете досадата, че се включвам отново, но търсих “дисертацията” на Серьожа Дмитриевич (както и следи от дейността му на “жерналиста на свобонда практика”) и разбира се не попаднах на тях.
  За сравнение, понеже сега видях по TV-то Бъз Олдрин – ето един мъж: вторият стъпил на Луната (т.е. не е протоколен, а по право), с два свалени МИГ-15 в Коея, с дисертация от която не се срамува, а си е публикувана (http://dspace.mit.edu/bitstream/handle/1721.1/12652/28555330.pdf?sequence=1).
  И даже не е “доктор Еуин Олдрин”, а само “Бъз Олдрин”.
  Велико – нали!?
  Де е Серьожа, де е Бъз???

 8. Мислите ли че повече от стотина човека са прочели тъй наречената книга

 9. Е, и ако сега не разберат всички българи какви хора ни управляват, кога ли ще е?

 10. Ако някой има връзки с “Господари на ефира”, нека съдействува да връчат “Златен скункс” на др.Станишев заради това, че хем се натиска отново за поста министър председател, хем с искането си пред ЕС признава, че неговото правителство, неговите “специалисти” са истински некадърници да управляват тази страна.
  Каква наглост и нахалство.

 11. Хора,прочетете как някоя Десислава Ризова ,в “Монитор”,описва станишевщените в ЕС-като ЮМРУК В КАДИФЕНА РЪКАВИЦА.Боже,каква стилистика,върнах се на лекция по история на БКП…и при вечната Амбър-Масларова…”успяхме да тропнем с ръка по масата в Брюксел”…И обслужващият им персонал на тези е като тях,по байганьовски арогантен.

 12. Не ме е страх от стотината прочели безсмисленото дадзибао на СтаниШеф, а от хилядите нечетящи промити мозъци в България. Но и за това е виновен Иван Костов…

 13. Оф..Българина е като “Албанският реотан” трудно се изкореняват небивалиците от предишните лошотии!Някак си, като че ли не желаем да сме в крак с времето и света? Едновременно ни харесват изобретенията на Западният свят. Харесва ни пенсионната им система, харесва ни социалната им система, харесват ни филмите и музиката, ама не щем да се простим с чалгата, Слави Трифонов, Азис и т.н. Държим си упорито на нашите неща и не се опитваме даже да пуснем Тото- Фиш с, който да спечелим нещо! Е няма , кой да ни помогне, ако сами не се опитаме поне малко! Иво може да си прави анализите съвсем стриктно и съвестно, но някой трябва да ги прочете, осъзнае и да реагира срещу зомбирането на цялото общество!Иначе какво става? На сила можеш да вземеш, но насила не можеш да дадеш! От нас си зависи как ще живеем в бъдеще. Каквото си гласуваме(на изборите), това ще ядем!

 14. Ако някой иска да прочете статията на The Economist, ето я.

  The European Union and Bulgaria

  A new colonialism
  Mar 19th 2009 | SOFIA
  From The Economist print edition

  The Bulgarians want European help running their government

  BULGARIA’S entry into the European Union was delayed by worries over corruption, organised crime and slow judicial reform. When it and Romania joined in 2007, the European Commission was given a “mechanism for co-operation and verification” that lets it monitor reforms and impose sanctions. It duly withheld €220m ($320m) of EU money from Bulgaria in 2008. The Socialist-led government responded crossly, accusing the commission of double standards and of using its monitoring mechanism as a political tool.

  In February advisers to the prime minister, Sergei Stanishev, hatched an extraordinary new plan. Under this the commission and other EU members would get more power to intervene where “weaknesses may be qualified as structural and persistent and…cannot be resolved by the Bulgarian government alone”. The plan proposes that European officials and diplomats should be involved in monitoring implementation of laws, managing EU funds and supervising courts, prosecutors and investigators. They would follow cases of political corruption and organised crime that the judicial system has been slow to tackle. The suggestion is that such a “partnership” would be better than the commission’s mechanism—although that may reflect the fact that it would be directed from Sofia, not Brussels.

  Mr Stanishev presented this secret plan to the commission’s president, José Manuel Barroso, in early March. The response was cool. A spokesman says that Mr Barroso rejects the notion of a parallel structure to the current mechanism. EU ambassadors to Sofia, who have just been told of the plan, are also sceptical. One senior diplomat says it would be wrong to wrest the carrot and stick away from the commission, which has both political independence and the trust of EU members—unlike the Bulgarian government. Indeed, some ambassadors detect a wheeze by Bulgaria’s Socialists to tell voters that the EU has “newly regained trust” in the government before an election in June. Putting the commission and EU members in charge of reforms might also inhibit future criticism.

  Despite this negative response, the government is pushing ahead with its idea. It has set the end of March as a target date. The foreign minister, Ivaylo Kalfin, has even suggested a similar scheme for all EU members.

  A mechanism for joint government of a country may be a first for the EU, but it is not for Bulgaria. Soviet advisers arrived in force after 1944 to make sure that the newly communist country did not stray from the course of nationalisation, industrialisation and building socialism. Yet most Bulgarians would welcome a wider role for EU officials. In one poll, over 80% of respondents said they did not trust the government, parliament and courts. Almost 75% trust the EU, especially the commission, according to Eurobarometer. A bigger European presence in the government may play well with Bulgarians, even if it makes less difference than they would like.

 15. Лошото е, че “милите” хорица само при вида на подобно букварче се просълзяват и силите им стигат колкото да прочетат заглавието, фалшиво както, по всичко изглежда, и съдържанието. Между другото, един виц от времето, когато по въпроса за еднополовите бракове се “работеше” нелегално, завършва с думите:”…ами, нали затова сме мъже…”, което ми напомня заглавието на лъжливото луксозно позивче за еднопартийна употреба…

 16. Лоша работа. Досега беше ясно, че не е умен, няма визия и е врътливо безарактерен с престъпниците, но постепенно става ясно, че е изключително даровит “хитро”- плъзгав лицемер…Социалистически тип…Лоша работа. Такива са като кърлежите.

 17. .
  Имал съм нееднократно съмнителното удоволствие да общувам (по работа) с хора излети по калъпа на Станишев:
  .
  От “добри” комунистически семейства, родени и/или изучени в СССР, привилегировани от рождението си до ден днешен, с кухи претенции, че стоят по-високо от простолюдието (непознало спец-магазините в Москва през 1980-те и резиденциите на ЦК); убедени в превъзходството на СССР и социализма. Почти 100% днес са банкери (в Лондон), бизнесмени и политици. Не говоря само за Станишев, а и М. Велчев, Ники Василев, и десетки техни подобия.
  .
  Не измеримо ме отвращават комсомолския плам и дръзновение тези прото-Станишевци с който те лъжат, извъртат и преиначават в своя полза. Носят от девет кладенеца вода, но са винаги прави, грешките са винаги чужди, а успехите техни.
  .
  Където мине. Е, у нас минава. Да се надяваме, че не и в ЕС.
  .

 18. Без да съм чел книгата мога да направя извод за шизофрения.

 19. БОКЛУК ЮНАК !!!
  Ако има глоби от ЕС за боклука – да ги плати БОЙКО !! Той и Цветелинка изпраха и откраднаха десетки милиони, много от тях дори инвестираха, та за един боклук ли да се скъпят … ВСИЧКО е ясно: БОЙКО Борисов изгонва “Вълка” и на негово място идват “Мечките”. Без търгове и конкурси !! А най-голямата “Мечка” е ТИТАН АС – фирма на червената мафия. Цените за услугите се вдигат почти двойно. Тъй като НЯМА кой да чисти и София вече над ТРИ седмици е зарината с боклуци, другарите от БСП-ДС, все БОЙКО-ви приятели, му “отпускат” затворници за почистването. Не че чистят както трябва, но все е нещо … Другар мафиот на мафиота прави усклуга… Или : другари в нужда се познават, дори това да е за боклука. Важното е да се краде повече !!!!!

 20. Сергейчо с моторчето, за когото казват, че нямал и ден стаж в живота си преди да оглави държавата, дава подкупи на катаджи:
  http://ivanbedrov.blogspot.com/2009/03/blog-post_16.html
  Но не само това. Той съвсем свободно и безконтролно, при липсата на опозиция (вж. по-долу), оперира и с парите на данъкоплатците, като ги раздава на тези, “на когото трябва”. На най-отявлените поддържници на комунистическата система (вж. отново по-долу).
  Сергейчо с моторчето не е същински премиер. Той е инсталиран като маша на огромната комунистическо- сталинистка Бг-клика, която трябваше да бъде морално и административно унищожена чрез лустрация, но първо беше съхранена от “синьото” правителство, а след това лансирана от “партията” на необразования индивид от Мадрид.
  Неотдавна така нареченото правителство по инициатива на Сергейчо с моторчето отпусна доживотни депутатски заплати (1900 лв.) на академиците. Член-кореспондентите трябва да вземат 30% от заплатите за академиците.
  Поредно невероятно гнусно и нагло безобразие на некадърната крадлива пасмина, осъществено за сметка на Данъкоплатеца!
  Чрез титлите академик и член-кореспондент абсолютно безспорно се предоставят привилегии! Те са противоконституционни! Чрез тях грубо се нарушава една от фундаменталните разпоредби в Конституцията, а именно член 6, който гласи:
  “(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.”
  Сред академичната общност е известно, че автентичните учени сред гореупоменатите две групи са около 20%. Другите са номенклатурчици и техни асоциати. Член-кореспонденти са напр.: Лилов – член на криминалната шайка “Политбюро”, Михайлов – секретар на ЦК на БКП; Проданов – отричащ зверствата на сталинизма (за аналогично деяние – отричане или поставяне под съмнение на Холокоста, в Западна Европа се отива в затвора, в някои държави за дванадесет години).
  Решението е епохално по своята циничност и наглост, като се има предвид положението на пенсионерите и бедните!
  Ще си позволя да подчертая, че аз съм единственият в тая така наречена държава, който незабавно би камбаната за това умопомрачително по своята наглост деяние на така нареченото правителство и в частност на Сергейчо с моторчето, но камбаната не беше чута почти от никого. Изобщо не беше чута от доцент Иван Костов, специалист по политикономия на социализма, а днес лидер на “дясна партия”, както и от всичките останали така наречени антикомунисти, демократи, радетели за правова държава и т.н. Но е разбираемо защо доцент Иван Костов не благоволява да попита в парламента защо е извършено това невероятно безобразие. Защото самият той в дисертацията си е хвалил съветската икономика (заради която – от глад – умряха десетки милиони) като “прогресивна”, за разлика от буржоазната, и световния главорез Ленин като “голям икономист”.
  Между другото, и до този момент Костов получава пари всеки месец от държавния бюджет за това свое съчинение – тъй като то е дисертация. Не много пари, но все пак …
  Дали някога ще се намери българин да поиска това съчинение да бъде изложено на публичен показ, а след това – евентуално, след подробен анализ, признато (от ВАК) за ненаучно? В този момент не мога да предвидя, че такова нещо може скоро да стане.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.