Австралийският гаф на президентския гняв – къде го чакаш, къде се пука

Има хора на високо ниво, които са финансово зависими от чужди служби, става дума за доста пари, заяви пред БНТ Рашко Зайков, бивш директор на главна дирекция “Контраразузнаване” в ДАНС, в момента консултант на ПП РЗС.

Това изявление допълва картинката, нарисувана от Иван Драшков, друг голям началник в ДАНС, действащ при това, който вече ни информира за мафиотски и дори буквални битки ( доколкото един служител пребил друг на работното му място).

Не по – малко интересно е и твърдението в медиите на бившия шеф на службата за борба с организираната престъпност и настоящ началник на митниците Ваньо Танов за това , че митницата на софийското летище е на практика едно огромно корупционно предприятие с преплитане на агентурни и семейни връзки, които просто не можели да бъдат пресечени.

На върха е черешката, сервирана върху тази торта от консултанта Гамизов, който предизвика прокуратурата с категорично твърдение, че му е известно за подкуп от 15 милиона евро, взет от един от тримата най – важни хора на върха на държавата.

На всичко това главният прокурор Борис Велчев някак обобщаващо отговаря с картинното отрицание на ролята на поверената му служба като „пожарна” . Ако в репликата му има намек за пожарникарското минало на премиера Борисов, Велчев прави пръв публичен намек за раздразнение от Бойко Борисов.

По сходен ( като израз на спокойствие) начин, чак от Австралия ( там гасенето на пожарите е национален приоритет) гаси пожара председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията Цвета Маркова по БНР. Според нея публикуваната секретна информация в интернет по никакъв начин не застрашава нито националните интереси, нито ангажиментите на България в НАТО. “От онова, което излезе, поне тези 26 страници, които се публикуваха, не съществува информация от естество, която да застрашава националния суверенитет“, заяви Маркова.

Нейното спокойствие има своето логично обяснение. Тя е в делегацията на президента Първанов, който също не се тревожи от ставащото в България. Гневи се, направо изригна като вулкана Пинатубо, от приказките на македонския премиер Груевски за някакво единство на македонците, изречени също в Австралия преди броени дни.

Гръмовното възмущение на президента ни долетя от другия край на света не толкова като предупреждение, че страховитата Македония почти обявява война на НАТО , колкото като знак за това кое му се вижда важно и кое не. Защото да се озъби на Груевски от Австралия може би щеше да е адекватно, ако не се правеше на глух и незрящ какво се случва в изоставената от него държава, която се пука по шевовете от обвинения за корупция на най – високо място и за мафиотски битки в подкупени от чужди държави тайни служби, призвани да се борят с мафията и с посегателствата срещу националната ни сигурност.

Не за друго, а защото въпросните обвинения този път не идват от „анонимни източници”, а валят от устата на възможно най – осведомените такива. Това прави тези обвинения далеч по – тревожни за съдбата на България като държава от перченето на Груевски. Не и според Първанов, който не иска да си разваля удоволствието от екскурзията на стойност половин милион лева.

8 мнения за “Австралийският гаф на президентския гняв – къде го чакаш, къде се пука”

 1. И много студ,а и жега,както в Брюксел така и в Сидней,само,че Н.Груевски не нито глух,нито сляп,за да остане неинформиран,
  кой къде и какво си е зарязъл,за да ни баламосва с по-закъсняла решителност,каквато явно не липса на македонския колега на г-н Г.Първанов,и отсече по повод витиевитие увъртания на Х.Солана,
  и европейска Върхушка към Скопие и “византийските” номера от Атина и Белград:
  Това което казам у дома го правя и навън.Референдум ще има и за мен това,категорично е приключен въпрос!
  И тук в триъгълника между НС,
  /където сините драпат за истинска власт/,а в Брюксел,един “млад левент” води бой с опитни “ЕС-апаратчици” и известни исторически фигури,зорлем
  балканизирана австралийска “пустош” може и да не е най-удачен
  вариант за рядък лов….освен на подскоци!!!!

 2. Интересно,след като в момента е
  14.52 на 30.10.2009г. СКОЛАСА да пишеш БЕ “Кардинал Ришельо”?????
  Толкова си АКАДЕМИЧЕН,че почти НИКОГА не мога да разбера анализи
  те и становищата ТИ по сщество.
  Моля,да бъда извинен!!!

 3. Между впрочем,ВЪРНИ си часовника
  От 25.10.2009г СМЕ час НАЗАД!!!

 4. Към TValkov: Само от края на Кардинал Ришельо подразбирам намеци за лов на кенгуру…

 5. Според мен най-виновен в случая е Силвио Берлускони.Пошегува се човека с нашия президент,че е добре да стане турист и вижте какво стана за броени дни.Ще обиколи света за нула време.На наш гръб естествено.

 6. В блога на журналиста Иво Инджев,ви се подсказва,че имаше малко закъснял,но все пак състоял се президентски гняв, който върви успоредно с нескопосани,но и яки македонски предизвикатества и с плетеница от сложни противоречия
  между стара и нова Европа в ЕС,които най-големите, скоро,ще си “сверяват часовниците” във Вашингтон.
  Но тъй като виеси блестите и като титани на мисълта,от друга страна съм ви и благодарен,за прозренията около часовата разлика и кенгуруто..както и за несравнимото фамилиарничене…да не би пък някой,да обърка явлението: “пръквам” се на подскоци и откъде!
  Голяма услуга оказахте и на журналиста,който вероятно и отделно ще благосравя!!!

 7. Наблюдава се интересна игра на комунистите-социалисти-либерали с Македонския въпрос и особена роля на Австралийския вилает в това начинание.
  Получава се някаква “бойна” ситуация в тази страна още преди посещението на най-високия гост там.
  Струва се да се наблюдава отблизо кои са най-усърдните подбудители и кои се водят по тях в нарастващия по степен на занимание на обществото Македонски въпрос.

 8. Не са виновни за сегашна Македония Атина и Белград,не се правете на гугутки,виновни са Москва и София. Затова ония мръсници от Русията все още не ни връщат архивите,а пък нашите мръсници не си ги искат. Сегашната позиция на на Атина,Белгард,дори и на Загреб, са почти 100% на страната на българската кауза. В Белгард,Нови Сад,Загреб сръбски историци издадоха няколко книги в последните години,които са основани на техни и наши документи,кактегорично потвърждаващи правотата на Българската позиция. Единствения негатив на Атина е,че все още нарича македонските българи в Гърция за “славяногласни”. Смехория до небето,но не нарича гръцкия етнос в Република Македония “елиногласен”. Позицията на офиц.власти в Събрия е позиция на мълчанието и толерантността,въпреки дивашката стъпка на Българските идиоти,които признаха независомостта на Косово.А румънците и гърците не го признават и никога няма да го признаят.Ни сме си боклуци и боклуци ще си останем,или поне мърша…. Е,Славейков,Славейков повече от сигурно е,че не си предполагал колко дълго ще е валидна твоята диагноза за собствения ти народ,засега никой не се заема да те опровергае.
  Еваллах ти,грамотен си бил.
  Незнакомов,всичко си е по старому,македонците от Скопие са се побъркали съвсем. Преди 3 години техния проф.Заран Тодоровски издаде книга за Тодор Александров-абс. документална,в която безброй пъти се казва,че славяните в Македония са българи. Издадоха я обаче само в 1000 бройки тираж.На сегашите македонци никй и с нищо не може да им повлияе,също като на нашуте комунисти,говеда и нищо повече. Станаха за смях пред цял свят,и пак техното и пак техните простотии. В ККБ има “Български антифашистки съюз”. Е,докато има такива идиоти, нищо няма да се случи в ККБ,ако щеш ,цяла дивизия или армия от Бойко Боросовци да е на власт.Абе не става бе човек,не става и туй-то.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.