Яяя, Октай?!

Хора, нещо става в нашата държава- най-злият вътрешен враг на Доган беше допуснат до национален ефир и изведнъж всички “прозряха”, че това , което той говори от години, е достойно за цитиране! Новинарските емисии бяха превзети подозрително бързо и единодушно от предупреждението на Осман Октай, някогашната дясна ръка на Доган, според когото ръководството на ДПС почти е минало в нелегалност, но не е от свян, а в подготовка на “ уж социални бунтове”.

Уж социалните бунтове са възможно най-големият кошмар на властта. И не са съвсем “уж”, нищо че подстрекателите биха се възползвали от тях за собствени цели. Явно това е обяснението за внезапното позволение Октай да се появи в националния телевизионен ефир и да повтори неща, на които досега никой не обръщаше внимание в “сериозните” медии.

Октай наистина познава отвътре ДПС и е бил толкова близък до Доган, че представлява от доста години най-интересният източник на “вътрешна информация” за полуконспиративната организация ДПС. Той говори с лекота и с желание- стига да го поканят. Но го канят обикновено жълтите вестници. Там има почти постоянни рубрики с негови описания на начина на живот на Доган с нощните запои като основна причина да не ходи на работа. Просто жълтите вестници са по-свободни и могат да си позволят лукса да повдигат тази завеса.

Ето че Октай е пуснат в националния ефир и някак чудотворно се оказа много интересен, достоен за цитиране и от други медии дори! Получи се нещо като във вица за “изненадания” от горския с глиган на рамо бракониер: “ яяя- глиган”?!

Яяяя, Октай?!

Ще доживеем ли позволение да бъдат задавани въпроси и за президента Първанов – например за познанството му с Маргините, за което “водещите медии” се правят , че не са научили още от моето скромно, но категорично заявление за това явление?

Ако преди съм бил упрекван, че съм задал неудобен въпрос за Първанов от анонимен източник ( макар това да НЕ противоречи на етичния кодекс, в който има изискване само анонимният източник да бъде упоменат като анонимен, за да няма подвеждане на публиката), то сега няма никаква анонимност.

Източникът на твърдението, че Първанов е вечерял с Маргините по случай рождения ден на бившия шеф на митниците Евгений Узунов на 30.07. 2003 г., съм аз. Защото знам, че това е станало. Има много свидетели- не по-малко, отколкото при конфузния президентски излет край Симитли през 2008 г., за който все пак той беше попитан след “изтичане “ на информация и нямаше как да го скрие.

Свидетелите в този случай обаче не са анонимни охранители, шофьори, колячи на магарета за вълча стръв. Имат си имена и не са кои да е- посочил съм някои от тях. Те биха могли да бъдат попитани – присъствал е на вечеринката, освен юбилярът Узунов (който по-късно направи шеметна партийна кариера в БСП по предложение на Румен Петков), също и бившият виден деец на БСП Красимир Премянов. Тях могат да попитат медиите, ако не им се отваря вратата за подобна възможност спрямо недосегаемия ни президент. А пък разпитващите могат да попитат Маргините, ако им стиска да подхванат такава “версия”.

Не се кандидатирам за “национален ефир” с повдигането на този въпрос. Ако исках, щях да си кротувам и още можех да съм там. Но и няма да им поднеса на тепсия “печен президент” ( едва ли не с лимонче в устата) – това ли искат, да им извадя нотариално заверени документи със самопризнания на уличените?

Така че, ако преодолеят забраната, да питат не мен ( каквото съм преценил за възможно, без да вкарвам в беля други хора, съм написал вече), а присъствалите на вечерята. Премянов и Узунов им стигат за начало. Как ли биха отрекли – ако го направят, ще излъжат. Ако “не коментират”, направо си потвърждават, че има защо. Мъчна работа. И затова най-лесно е никой нищо да не пита с презумпцията, че някакъв си блогър твърди едни недоказани неща.

Не мога да гарантирам, че очерталата се по случая омерта няма да бъде нарушена от чужда медия – имам честта в чужбина да бъда цитиран. Само че как ли ще се почувстват тогава колегите ми сънародници, които няма да могат да прескочат “новината”, щом е съобщена от чужбина? Проблемът щеше да си е лично техен, ако не ставаше дума за обществения интерес, все пак. Същият, който препраща към жълтите вестници читателите заради “забранените” теми, които другаде не е позволено да се обсъждат. До второ нареждане, когато изведнъж чудодейно ги “откриват”.

Не само скрита – жалка картинка е това!

17 мнения за “Яяя, Октай?!”

 1. е, поне има пробив или “новина”. Снощи (7.01.2010) по първа програма цитираха и показаха сайта ivo.bg и дори споменаха името Иво Инджев!!! Сигурно някакво разведряване се развива там :-))

 2. Че Първанов ловко се компрометира многократно,това и децата знаят.Но темата-вечеря с Маргините-някак си не я калкулирам като негов голям гаф.За мен това е постановка на “организаторите”Е.Узунов и Р.Петков за да лансират “нашите момчета”.Той надали е могъл да знае поименно и автобиографично всеки от потенциалните присъстващи.Е,ще кажете,опитен държ.глава има ресурс да изясни всичко предварително.Така е.Но той не е толкова опитен,колкото са хитри Узунов-Петков.

 3. По-голяма журналистика и гражданска доблест не съм виждал.

 4. с едн куршум – два заека: напомнят ни, че доган е тигър готов за скок, а не умряла лисица, както мислят някой, и второ – не че сме недоволни от управлението на Б.Б, дето си прецапва през кризата с цинизма: “не виждаме някой да е умрял от мерките ни” /хората не са мухи да мрат, където сварят, умират в леглата си, обикновено/.
  Та, виновен е Доган, “той – лошият дестабилизира “прекрасната” програма на кабинета, не го слушайте, никакви вълнения и портести, всичко е ОК, “да влезе убитият”!

 5. prav ste gospodin indjev,no na koi li mu puka ot upravliava6tite i ima li smeli jurnalissti v BG?

 6. Позволявам си да бъде умерен скептик по отношение на Осман Октай.Неговото послание е с “двойно дъно”.Едното е видно-другото е скрита реклама на Доган,заряд заплаха която Доган би желал да “инжектира” в пространството.Октай в момента не произвежда новина.Тютунджиите в Кърджалийско не могат да бъдат вдигнати на протести от английските либерали-ясно е,че ДПС ще застане начело-но ако ще правят нещо-използвайки нюнски от источните филосифии-преди някакво действие на Доган,се опитва да се създаде очакване в обществото-и това е сигнал до всички тютюноработници да отиват при Доган,той ще им обешае пари и подобрения на живота…..

 7. Е, все нещо се случва в нашата държава. Макар и с клизма, трудно, с напъни. Пролуките в бента ще стават от една две, от две-три, докато / дай Боже/ се отприщи съвсем. Тогава до стената ще се изправят догановци, станишевци, кобурготовци, но най ще ми е драго /въпреки че не съм задавал неудобни въпроси, г-н Индеж, не че не искам, но няма кой да ме чуе/ там да видим и Първанович Ефенди, нашият мил политически турист. Дано!

 8. Е, все нещо се случва в нашата държава. Макар и с клизма, трудно, с напъни. Пролуките в бента ще стават от една две, от две-три, докато / дай Боже/ се отприщи съвсем. Тогава до стената ще се изправят догановци, станишевци, кобурготовци, но най ще ми е драго /въпреки че не съм задавал неудобни въпроси, г-н Инджев, не че не искам, но няма кой да ме чуе/ там да видим и Първанович Ефенди, нашият мил политически турист. Дано!

 9. ПЪРВО СЕ СКАТА / СКРИ / ДОГАН – ИМАШЕ ЗАЩО.

  СЛЕД ТОВА СЕ СКАТА СЕРГЕЙ – ИМА ЗАЩО.

  СЛЕД СЕРГЕЙ …КАКВО ЛИ ЩЕ НАПРАВИ ПРЕЗИДЕНТА ? И ИМА ЛИ ЗАЩО ?

  ПОЯВИ СЕ ОКТАЙ ? ЗАЩО ЛИ ?

  КОЙ ЛИ ЩЕ Е СЛЕДВАЩИЯТ ПОЯВИЛ СЕ ?

  И ТАКА ДО КОГА ???

 10. Не сдържам да кажа: Иво велик си!!!!!!!!! Успех!

 11. Г-н Инджев, задникът Бареков се е разбързал нещо – в един читателски коментар под статия в Дневник някой беше копирал, най-вероятно от сайта му, интервюта на чалгаджията с онзи мръсник Премянов и с Узунов. Узунов отрича, Премянов – почти, но пък казва, че Маджо бил там.

  Това се прави или за да стане мъглата по-гъста, или да омаловажат вашата теза.

  Но така или иначе шумът започна, предполагам. Вашите информатори да не би да са объркали Маргините с Маджо, или гоцевите лакеи се спретнали “кризисен ПР”???

 12. Извинявайте за поредния коментар, но току-що видях, че това, което съм цитирал, вече го няма!!!…

  Там вече стои само едно съобщение от рода на “коментарът е изтрит от модераторите”??????? Става дума за коментар (бивш вече) №10, ако не се лъжа. адресът е:

  http://dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/08/839774_pokazaniia_na_ioji_ot_naglite_doveli_do_otkrivaneto_na/

  Честно казано, почнах да се обърквам – Дневник да прикриват Гоце???????? Съжалявам, че не го копирах, но беше много дълъг постинг.

  Така или иначе, сигурно на сайта на Бюреков това го има.

  Шуми Марица, май, а дали ще го има и продължението на куплета…….

 13. И наистина последно – да, при Бюреков го има:

  http://www.bnews.bg/article-3926

  Бях решил да пазя хигиена и да не посещавам горния клозет, но се наложи, отивам да се измия.

 14. Клозет, не клозет – Пак имаме новина!

  Само че в сайта на Бареков от думите на Премянов не става ясно, дали Маргините са били там, а че със сигурност там е бил друг интересен индивид = Маджо!!!

 15. Картинката малко по-малко става ясна. Ситуацията е толкова замазана в България, че няма накъде.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.