По нашите земи: и Катин, и катил

Предоставям на вниманието ви още една интерпретация на темата за Катин с български паралел. Гастролиращ автор: Атанас Чобанов

————————————————————————————————————————-

Българският Катил

12 Април 2010
Една от версиите за трагедията с полския президентски самолет е, че Лех Качински категорично отказал да кацне в Минск или Витебск, на територията на беларуския диктатор Лукашенко и наредил кацане в Смоленск въпреки мъглата.

Но ако твърдият антикомунист, бивш политически затворник и атлантист Качински беше помислил за хипотезата да го жалят хора като Гоце, сигурно би се съгласил да кацне и на летището на своя беларуски враг.

България няма Катин, за който да знае цял свят, въпреки, че и у нас комунистите са избили зверски почти целия български елит.

Не много отдавна един президентски съветник се подигра с хилядите жертви застреляни, обесени и изклани без съд и присъда от наказателните отряди на партията, в която членува той самият, в която баща му е бил високопоставен сатрап и в която членува сестра му, сега шеф на ЮНЕСКО.

Този човек именуващ се Филип Боков каза “Вината поемаме само с мезетата”. От първо лице, множествено число.

На такива типове, които вземат за мезе трагичната съдба на невинните души, които сами са погубили народът им казва катили.

Така че ние Катин няма да имаме, но катили си имаме колкото щеш с президента начело. Или ако предпочитате: имаме си един голям, многолик Катил. Неговата жестока, издевателска гримаса днес е въплатена в тарикатската ехидност на едно Гоце, уверено като себеподобните си, че са прескочили прага на отговорността и никой повече няма да им потърси сметка.

Качински, Бог да го прости им търсеше сметка и беше наврял катилите където им е мястото.

Катилите, впрочем, осъдиха и българските експерти участвали в разкриването на истината за клането в Катин. А децата на катилите направиха така, че тези хора до ден днешен не са реабилитирани.

Българският парламент има уникалния шанс да поправи тази историческа несправедливост и да покаже солидарност с полския народ в този тежък за него момент като гласува още в първия си работен ден реабилитацията на тези достойни българи. Законопроектът вече е внесен в Народното събрание, а обстоятелствата са такива, че дебатите и обсъжданията в комисии са меко казано неуместни.

Макар че от сегашните замезващи катили всичко може да се очаква, включително и да опозорят страната ни като гласуват против.

22 мнения за “По нашите земи: и Катин, и катил”

 1. Силна статия, поздравления! Лошото е, че катилите се възпроизвеждат в себеподобни. Не само Филип Боков, но и синът му – все като дядото. А, относно мезетата – това е показателно за катилите. Те демонстрират, че са такива, в случай че някой не е разбрал. Това им дава самочувствие. Що касае Бокова, то тя не случайно е на този пост. Не случайно при назначаването си говори и на руски, подчертавайки че е българка – демек троянски кон.

 2. да, дума иде за доц.марков

  В 1973 году член международной комиссии 1943 года, профессор Пальмери свидетельствовал: «Не было никаких сомнений ни у кого из двенадцати членов нашей комиссии, не было ни одной оговорки. Заключение неопровержимо. Его охотно подписали и проф. Марков (София), и проф. Гаек (Прага). Не надо удивляться, что впоследствии они отказались от своих показаний. Может быть, и я бы поступил точно так же, если бы Неаполь был „освобожден“ Советской Армией… Нет, с немецкой стороны на нас не было оказано никакого давления. Преступление — дело советских рук, тут не может быть двух мнений. По сей день перед моими глазами — польские офицеры на коленях, со скрученными сзади руками, пинком ноги сваливаемые в могилу после выстрела в затылок…»

 3. Членами комиссии были:

  От Бельгии: др. Шпелеерс, штатный профессор глазной медицины Гентского университета.

  От Болгарии: др. Марков, доцент судебной медицины и криминалистики Софийского университета.

  От Дании: др. Трамсен, прозектор института судебной медицины в Копенгагене.

  От Финляндии: др. Саксен, штатный профессор патологической медицины Хельсинкского университета.

  От Италии: др. Пальмиери, штатный профессор судебной медицины и криминалистики Неапольского университета.

  [3]

  ——————————————————————————–

  От Хорватии: др. Милославич, штатный профессор судебной медицины и криминалистики Загребского университета.

  От Голландии: др. де Бурле, штатный профессор анатомии Гронингенского университета.

  От Румынии: др. Биркле, судебный врач румынского министерства юстиции и первый ассистент отделения судебной медицины и криминалистики университета в Бухаресте.

  От Швейцарии: др. Навилль, штатный профессор судебной медицины Женевского университета.

  От Словакии: др. Шубик, штатный профессор патологической анатомии Братиславского университета и глава государственного здравоохранения Словакии.

  От Венгрии: др. Орсос, штатный профессор судебной медицины и криминалистики университета в Будапеште.

  От Франции: проф. Костедо из Парижа, который, однако, определенно провозгласил, что в соответствии с предписанием французского правительства выступает только в роли зрителя и что участвовать в каких-либо работах и подписывать протоколы не должен.

  От Испании: проф. Пига из Мадрида, который, однако, после прибытия самолетом в Берлин заболел и не мог продолжать пути.

 4. но само нашият е бил егзeкuтиран от ” народната” власт 1945г.
  проф. по патолигия. провинението му е било, чe е казал истината. за гоце и сие огромен грях, който се наказва със смърт чрез самоубийство…

 5. Иво, искам вече да спрем да говорим за Катили. За Гоце. За убийци. За комуни( социали ) сти! Искам да говорим за хубави неща! Искам! Искам! Искам! Искам свобода, не хунта,искам свобода, не диктатура, искам демокрация!

 6. Само в България и Русия е възможно наследниците на катилите да властват отново.И докато за феодална Русия това е съдба,то за европейска България е недопустима подигравка.Кое ни кара да бъдем така късопаметни,търпеливи и милостиви?Нима не виждаме,че след всяко наше доброжелателно мълчание ТЕ ни отговарят с терор?Разбира се сега финансов,а не физически.Но това са съвременните газови камери и лагери.

 7. Здравейте всички четящи, от известно време усещам като, че ли витае във въздуха едно нарастващо усещане за нетърпимост всред българите срещу “другарите”.

  Радвам се че тук се намира възможност тази нетърпимост да намери някакъв форма. Писмена за сега, но кой знае след време може да се натрупа “критична маса” за нещо по-въздействащо. Тази статия е доста дълбоко порязване спрямо тях. Усеща с, че на г-н Инджев са му изтънели нервите.

  Не бях чувал този коментар за мезетата, но той е толкова типичен за един бивш-настоящ. Помните ли колко неща се уреждаха с едно агне едно време. Гражданство, апартамент, по-скътана казарма, държавна служба и т.н.

  Та от там им иде да почват да мислят откъм мезетата. Докато се стигне до “А, наздраве”. И затова това се две от малкото думи които могат да произнесат членоразделно.

  Вече разказах една история както я чух от един дядо фронтовак за това как са убили българските офицери които вече са били доказали лоялност към новата власт, но другарите за да са си най-сигурни са направили това което и врагът не е успял.

  Относно самолета г-н Инджев само да кажа, че все още има време до заключения. И да припомня една подобна трагедия в която загинаха доста деца на руския елит преди няколко години. Това беше при сблъсък на (не помня чий) товарен с руски пътнически самолет, които е трябвало да са на ралични нива. Тогава пак всички скочиха първосигнално срещу руският пилот, но после се доказа вината на авиодиспечерите. И доста хора зяпнаха от изненада. И свободната европа се постара случая да се покрие набързо.

  Мисля, че се доказах като антикомунист и ме рабирате, че това последното е желание да се придържаме към фактологията.

 8. Demokracia! pomicli VELI, koi 6te vzema trudnite re6enia,kogato te triabva da badat vzeti-i koi 6te sledi za izpalnenieto? Mnooogo nedostataci si ima i demokraciata,no ne e tam problemat,a v tova nie dorasli li sme da ia upotrebim!

 9. Радвам се да чета такива неща, но съжалявам, че се четат от малкото съмишленици, а ако се прочетат от “младите социалисти” винаги ще намерят за какво да се заядат. Въпроса е до възпитанието…първите 7 години.
  БРАВО НА АТАНАС…
  До кога ще търпим терора?
  Прави сте, че съвремените концлагери са заменени с икономически окови…!!!

 10. Продължаващите вече 20 години самозабрава и безнаказаност на червените велможи и наследниците им, както и на нереформираните, непрочистени и практически безкронтролни специални служби, създадени някога по съветски модел, бълват всеки ден беззакония и престъпления в държавата ни, за която са решили че е само тяхна.
  Последен пример е вчерашният автородео инцидент, сътворен от кола на НСО, служба под контрола единствено на (п)резидента. Не знам кой е гражданинът, чийто автомобил е ударен, пък и това не е толкова важно – би могло да се случи на всеки от нас.
  За мен е важно, че УБО наследниците, нарушавайки закона и правилника за движение са застрашили живота на хората в цивилната кола, трошейки веднъж частно имущество и втори път – поверения им държавен автомобил.
  Бесен съм от наглостта им да преминават през кръстовище на червен светофари и с повишено внимание очаквам ответните ходове на шефа им Гоце, прокуратура, съд, МВР и парламента – оглавяван и доминиран от ГЕРБ реформаторите. Специално споменавам НС, имайки пред вид липсата на съответен закон.

 11. Към бат Илия за свидетелството му че:
  “Вече разказах една история както я чух от един дядо фронтовак за това как са убили българските офицери които вече са били доказали лоялност към новата власт, но другарите за да са си най-сигурни са направили това което и врагът не е успял.”
  Моят баща е бил офицер в полк (стигнал чак до Австрия), където войници организирани от замполита са разстрелвали командния състав на място веднага след края на войната. Спасил се е благодарение на добрите отзиви за него на част от подчинените му участващи в “процеса”.
  А за професор Марков жалко, че все още не е реабилитиран, но той сам се е отметнал от истинските си заключения разчитайки на милостта на “катилите”.
  Катилите са живи обаче не само в България но и в Полша. Законът за лустрацията там също беше отхвърлен от конституционния им съд (съвет). А бившият им президент Лех Валенса си има и агентурно име още от 1970 – Болек! Дори има заведено дело от Валенса срещу Лех Качински, лека му пръст, за разгласяването на тази прелюбопитна подробност. Така че трудности с катилите има навсякъде където кагебейският ботуш е нагазил.

 12. Към Бат Илия от април 15, 2010, 4:38

  . . . . .

  Верно, доказа се като голям антикомунист, казвайки, че не си чувал за “вината и мезетата”.

  Къде живееш бе, бай Илия?

  А знаеш ли, че един от бащите уби виновния диспечер?

 13. Бесен съм от наглостта им да преминават през кръстовище на червен светофари и с повишено внимание очаквам ответните ходове на шефа им Гоце, прокуратура, съд, МВР и парламента – оглавяван и доминиран от ГЕРБ реформаторите. Специално споменавам НС, имайки пред вид липсата на съответен закон.

  Posted by doni | април 15, 2010, 11:35

  …………………………..

  Дони, здравей!

  Колкото направиха на Стависки – лице на рекламна кампания за трезвеност на волана, който пил карал в насрещното движение с Хамъра си – на който му е мил живота да се пази, един вид…
  Не само на него му се размина, но никой не потърси отговорност и от полицая, който непосредствено преди произшествието констатирал, че Стависки кара под влияние на алкохол, но го пуснал по живо, по здраво.
  Ако си беше гледал работата – нямаше да загине човек, а друг – да изкара живота си мърцина…

 14. “За мен е важно, че УБО наследниците, нарушавайки закона и правилника за движение са застрашили живота на хората в цивилната кола, трошейки веднъж частно имущество и втори път – поверения им държавен автомобил.”

  Работили са сините светлини, следователно автомобилът е със специален режим на движение и не нарушава закона за движение по пътищата като минава на червен светофар. По същия начин това би могло да е линейка или пожарна, но, наистина, морално погледнато, едва ли са имали толкова спешна работа в 8 вечерта, че да са им трябвали непременно сините светлини.

  Работя близо до кръстовището и аз самият съм катастрофирал там. Едно от най-ужасните кръстовища в София е, чудя се защо до сега не са сложили камери там. Ежедневно стават хиляди нарушения.

 15. Бат Илия, после бащата на две от децата отиде в Дания и уби с нож доказано виновния диспечер. Известно време след това го назначиха за заместник-министър в Чечня или Абхазия… не съм сигурен.

 16. Поляците имат Катин, но ние имаме Белене, и Куциян, и Бобов дол, и още много, много лагери на смъртта. Съответно много съкрушени от мъка хора, ограбено бъдеще на няколко поколения българи…
  Убийците не само не се покаяха, убийците продължават да служат да своя господар и ние българите продължаваме да бъдем разделини и омерзени. Трябва да има начин да излезем от това състояние, то е пагубно за всички ни. Сещам се за Махатма Ганди, как само поведе народа си с голи ръце с/у англичаните…, и успя!

 17. Не мога да проумея, как хора, които четат и пишат тук, не са чували за крилатата фраза на Боков. Но, както се казва, той си получи заслуженото, съдбата го наказа за цинизма.
  А НСО, не беше ли това службата, подчинена на президента, за която изнесе нелицеприятни данни онзи майор? Как там били назначавани “селски” на Гоце, физкултурници и пр. хора, които знаем как се движат със сините лампи ои улиците.
  Ех, Катин, сещам се за нашия Народен съд и избитото офицерство и интелигенция. Резултатът – власт на каскетите и пиещите с мезе.

 18. “но само нашият е бил егзeкuтиран от “ народната“ власт 1945г.”

  не ви ли омръзна тази лъжа за д-р
  Марко Марков…

  “На 28.II.1945 г. III върховен състав на Народния съд от 1945 г. произнася своята оправдателна присъда над д-р Марков – от Нова Загора, 44 годишен, женен, доцент в Съдебно-медицинския институт София. 42

  В зачетената от председателя Б. Лозанов присъда се отбелязва, че д-р Марков, участник в Международната медицинска комисия, устроена по принуда от немското правителство за изследване масовите гробове в гората Катин при Смоленск, “със слово, печат или действие” в или вън от България не е допринесъл нищо ценно и съществено за провеждане политиката на тогавашното правителство у нас, “несъвместими със задълженията на България като неутрална страна към СССР, което го оправдава по обвинението му по чл. 2, т. 2 и 10 от ИЗ за Народното събрание.”

  д-р М.Марков умира от инфаркт 1967 г.
  като професор, завеждащ катедрата по съдебна медицина към ВМИ София

 19. Е добре, комунист съм. Не бях чувал за „вината и мезетата“ и всъщност съм паднал от Плутон.

  Гражданката Цеца днес ме разкри.

  Браво за нейната твърда и неустоима позиция и най-вече за конструктивният диалог който поведе с мен.

  Благодаря на г-н Танушев за допълнението. Самият аз се чувствах малко не на място казвайки, че съм чул историята от “един дядо фронтовак”.

  Благодаря за допълнението и на *** .

 20. В Италиа има “Пурпурни Шествия” в Щатите тръгнаха със “Чаени”.. идеята е много добра, остава да се приложи и в България… Само няма как да се организира май…

 21. Страхотна аналогия с нашето комунистиоческо,катилно семейство, Светът ни излъга ,за сетен път. Запдът си ни има за опитни зайчета.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.