Феминизирането на обирането

Имаше един не много смешен виц за милиционера, който изял шамар в трамвая от гражданин, който постъпил импулсивно така, след като бил сръган от него в блъсканицата. Изведнъж няколко души се нахвърлили…върху милиционера и го смазали от бой. После си признали в ареста: “помислихме си, че ги почнахаме”!

Имам усещането за абсурден римейк на тема “почнахме ги”. След обира на банковия клон в Славяново, извършен от една учителка, ето какво съобщават днес полицейските хроники ( цитирани от Фрог нюз):

Полицията в Трявна задържа 33-годишна при опит за грабеж на пари от заложна къща вТрявна. Изпратеният на място полицейски екип задържал 33-годишната М. В. от Трявна, облечена в спортен екип за управление на мотоциклет и с предпазна каска на главата.

Две жени на 53 и 61 години са задържани от служители на Икономическа полиция при Главна дирекция “Криминална полиция”. Акцията е проведена вчера в София, съобщиха днес от МВР.
Двете са задържани при опит да продадат 6000 поименни акции на голямо българско туристическо акционерно дружество.

Както се казва – днес в Славяново, утре и в други градове.

Какво става с по-добрата половина от човечеството на българска почва? То не е за майтап, но излиза, че на слабия пол започват да му гърмят бушоните в тази криза, при която със сигурност все повече хора са поставени под напрежение. Време е премиерът да се произнесе. Както е известно, той цени качествата на по-добрата половина и го е доказал с номиниране и назначаване на жени на ръководни постове.

Спомнете си само последните му две изявления, когато защити Румяна Желева за нейния провал на европейския изпит с думите, че “на жени така не се прави”. След което го заядоха червените за приятелката му Цветелина Борисова и нейното богатство, а той им отвърна с бабината си ( не деветина а) мъдрост, че женските пари били змийски кости. Поради което не им ги ще.

Явно погрешно са го разбрали някои ( до вчера дами, сега арестантки), поощрени от комплиментите му.

Като баща на 4 дъщери и представител на по-лошата половина, започвам да се притеснявам да няма някаква специфична женска епидемия. То бива еманципация, но това вече е феминизация на последното убежище на мъжа, готов с малко ум и повечко мускули да се бори за правото си да не работи, но да живее нашироко по “лесния начин”. И ето ти сега конкуренция от “слабия пол”!

А иначе полицията може се да справи с проблема, стига да иска. Спомняте ли се началото на операция “октопод” и полуголите момичета, проснати героично под дулата на полицаи, въоръжени като за акция срещу сомалийски пирати? Как ги бяха натръшкали тези опасни създания!

Красотата щяла да спаси света – може би, но ако не прекалява да спекулира със слабостта си. Абе, грозна картинка, казвам ви. Трябва здрава мъжка ръка, че много се разпуснаха напоследък.

16 мнения за “Феминизирането на обирането”

 1. Честит ражден ден и от мен! Желая здраве и късмет на вас и на хората, които обичате и на които държите! И да не губите остротата, критичността и обективността на перото си! Още веднъж – късмет:)))

 2. Поздравления! Много ми хареса и да си призная ме изненада приятно – не знаех, че имате такова хубаво чувство за хумор.

 3. Taka ще да е. Щом докараха до мизерия най-търпеливото съсловие – даскалите и те тръгнаха да обират банки – от тук нататък спиране нЕма.

 4. Ivo,
  I wish you enough sun to keep your attitude bright.
  I wish you enough rain to appreciate the sun more.
  I wish you enough happiness to keep your spirit alive.
  I wish you enough pain so that the smallest joys in life appear much
  bigger.
  I wish you enough gain to satisfy your wanting.
  I wish you enough loss to appreciate all that you possess.
  Happy Birthday!
  You have a wonderful one and many others to come.

 5. Ето до какво доведе еманципацията.Трактористки, машинистки, багеристки, кранистки, мошенички и накрая обирджийки. Да оставим тази дейност на мъжете!

 6. Като част от въпросната нежна част от човечеството искам да кажа, че проблемът е много прост – като малки момиченца четем (или слушаме приказки) приказки за принцеси. после години по-късно очакваме същото да се случи в “живия живот”. Когато добрата орисница обаче не дойде на помощ се мобилизираме и сами си помагаме…за съжаление кой както може 🙁

 7. ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН Г-Н ИНДЖЕВ С МАЛКО ЗАКЪСНЕНИЕ!ЖЕЛАЯ ВИ МНОГО ЗДРАВЕ,КЪСМЕТ ИСЕМЕЙНО ЩАСТИЕ!С ИНТЕРЕС ЧЕТА ВСИЧКО НАПИСАНО ОТ ВАС.

 8. Ще се присъединя, макар да не е коментар по темата:

  Честит рожден ден, г-н Инджев!

  Здраве, нови пътища и радост за вас, близките и приятелите ви!

 9. честит рожден ден,иво и Бог да те пази!! аз,за разлика от теб имам само две дъщери-за съжаление?или за щастие и двете са навън!по-скоро за съжаление,защото ако така я караме,един ден ще останем само пенсионери и цигани!!!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.