Български комар с гръцки произход от Египет в Мак(е)доналдс

Най-напред прочетете цялата информация, която публикувам от заглавието до края без никаква промяна:

“Македонски вестник написа, че „в България дебнат смъртоносни комари”
| Агенция “Фокус”

Скопие. Македонският „Утрински весник”, смятан традиционно за близък до левите политически сили, написа текст, озаглавен: „В България дебнат смъртоносни комари”.
В целия текст, посветен на треската от Западен Нил, става дума за трима заболели и починали в Гърция.
Цитирано е българското радио „Дарик”, което е съобщило, че в северната част на Гърция има хоспитализирани пациенти със съмнения за нилска треска.
Цитирано е и мнението на епидемиолога Ангел Кунчев, според който пренос на вируса може да стане както чрез туристи, така и чрез прелет на самите нилски комари.
В текста, освен в заглавието, няма и дума за зараза на територията на България.
Според експерти, това е опит за задържане на македонските туристи в Македония.”

А сега, след като (вероятно) се съгласите с неадекватността на македонския вестник, основателно посочена от “Фокус” ( но доста несръчно гарнирана с мнение на незнайни “експерти”), си задайте въпроса: нима тази неадекватност не е типична и за нашенските медии? Или може би тъкмо така доказваме безспорно българският произход на днешните македонци?

От няколко дни насам митичният “комар убиец” абсолютно безнаказано, без никаква противокомарна защита от страна на пишещите, бръмчи страховито из българските медии. Никой не го е виждал по нашите земи, няма нито един пострадал от вероломните му нилски ухапвания. Но така се прави новина тук: от комар се произвежда летящ крокодил!

След което се чудим, че отсреща някой е дочул бръмченето и по стара нашенска традиция го е преписал и приписал на този вестникарски хибрид между земноводно месоядно и насекомо.

Лесно е да се присмиваш да съседа. Далеч по-достойно е да забележиш и да иронизираш, че твоите медийни събратя непрекъснато произвеждат от мухата слон. На пръсти се броят медиите тук, които “забелязаха”, че Сърбия не е заявила решение да участва в руския проект в Белене, а изявлението в този смисъл е на българския премиер Борисов и беше направено в присъствието на многозначително мълчащия сръбски президент Борис Тадич. И това е само един от безбройните примери. Днес в Белград критиките срещу хипотетично участие на Сърбия в авантюрата Белене стават все по-унищожителни, но за българските граждани, които са подведени от българските медии, това си остава срамежливо премълчавана тайна и те си вярват на лъжата.

Аз пък предлагам друга “експертна” версия на твърдението, че нескопосаната дописка в македонския вестник имала за цел да задържи македонските туристи в родината им, вместо да идват на Черно море. По ми се чини ( в патриотичен стил “Божидар Димитров”, бих казал), че македонците са ни завидели за комара, какъвто си нямат. Нали претендират за всичко българско, че било македонско, нищо, че в случая е гръцко, но всъщност май е египетско.

Абе те и Мак(е)доналдс са измислили, та един нилски комар ли ще им се опре!

11 мнения за “Български комар с гръцки произход от Египет в Мак(е)доналдс”

 1. А тази история за комара е интересна. Снощи сестра ми търси информация в западните медии и не намери нищо. Странно. Има доста датчани, немци и пр които почиват в северна Гърция. Но, информация имаше в някакъв китайски вестник. Досега китайски летовник на Халкидики не съм виждал.

  Правих си сметка да ида до Халкидики за уикенда, а сега не смея. Шибан комар, както би казал проф. Димитров, бърка ми направо в … ъъъ …

  Ама сте прав, г-н Инджев. Както казва Марк Твен, ако не прочетеш вестника си неинформиран. След като го прочетеш си дезинформиран.

 2. “…Сърбия не е заявила решение да участва в руския проект на остров Белене” – да не става объркване – атомната централа не е на острова, а на десния бряг на реката, а руският проект на остров Белене е един друг по-стар проект, в който Сърбия също не участва. :/

 3. Ако следваме антибългарският пример на българските власти от Скопие трябва да прекратим съществуването на Българската държава и на нейното място да си създадем още две независими държави (от общият ни етнически и културноисторически корен)-Мизия и Тракия.По произход аз съм българин от българска тракия но това не е основание да се отказвам от цялоста на Българското си отечеството само защото СПАРТАК е бил тракиец .Нека не тъгуват мизийските тракийските, и македонските ми сънародници, защото никой не може да истрие българската ни народна памет и трите лъва от герба на нашата Българска Държава.

 4. Жалкото в случая е,че едни и същи комари ни жилят и нас,и заблудените като нас братя македонци,ама все по очите и ушите, и ставаме все по слепи и глухи за всичко освен това/ което искат да чуем комарите!

 5. Вчера или онзи ден четох винтернет ВВСнюз руското издание интервю с Андрей Райчев в което той казва че в България няма организирана престъпност краденето днес останал лош навик от комунистическото минало затова не трябва да бъдем винени Коментирайте ако желаете

 6. До като шибания Божидар Димитров се обясняваше/„Шибан между другото в тълковния речник не е чак толкова обидна дума и означава обрулен или набрулен от вейки при буре или бит с пръчки” според самия него/ македонците умора нямат.Това с българския комар с гръцки произход от Египет, отдаден на поклоннически туризъм по нашето черноморие го разбирам.Обаче тоя само професор Димитров може да го нашиба.
  http://ww.vbox7.com/play:b8419222

 7. Извинете, че нахлувам с коментар, който е по съвсем друга тема, но не можах да се сдържа – безкрайно интересно е:

  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3184131

  “Германия: Защо шеф на партия “Левите” е богат”

  Ето я причината аз, който никога не съм крил левите си убеждения, да ненавиждам БСП, първаноолу, Сергей Д.С. и всички като тях и около тях. В родния ми град председател на местното ръководство на БСП е олигарх от близкото обкръжение на граовския цървул.

 8. Добра вечер.Извинявам се само на дежурните ченгета.
  Андрей Райчев го заебете или бутнете го у 9-та глуха.
  А иначе сме си просто РЕГЕ БГ.

 9. Обичам да чета този блог! Даже да не съм съгласна, което е рядко, ми доставят удоволствие интелигентнияг анализ и също толкова интелигентните коментари.

 10. То летящи крокодили дето жужат като комари може и да има в детските приказки, макар че жълтите вестници надминаха по фантазия най-известните автори и сценаристи на хорър жанра. Както и да е, ама нали уж ББ обеща че инветитора за Белене щял да бъде европейски и стартегически. Видно е че ако инвеститор е Сърбия-той нито е европейски т.е. член на европейският съюз, а още по-малко е стратегически-с някакви си десетина процента, ако въобще участва разбира се в тази, както казва авторът, авантюра. Със сигурност дори и сърбите няма да се наведат пред Русия за участие в това безумие макар много да се харесват с путин. България обаче, както винаги любвеобвилно е разчекнала краката и чака да я осемени, за кой ли път някой мутант. Може да сме сигурни че няма да е нилски крокодил с крила. Най вероятно ще да е руският николаевски орел препасан с черен каратиски пояс отговарящ при повикване на името-путин, от гъза му стърчи тръба-може и две,по една за петрол и газ. Някой ще се учуди, ама защо Тръбата стърчи отзад а не отпред както го изисква анатомията т.е.като фалос- какъф осеменител ще е тоя моля ви се, повече докарва на педал.
  За съжаление поради очевидни радиоктивни мутации, предизвикани от ред ядрени катастрофи в Русия-нека не забравяме че освен Чернобил още 200 човека загинаха в една атомна подводница и кой знае още колко други другаде, фалосът на руският орел се превърна в анално отвърствие което осеменява, наторява, дава живот на такива нации като нашата-безалтернативно и сигурно като смърта, дори националната.

 11. Браво на безименния ххх от 18:16 ч.!С такива хора имаме надеждата да се очовечим.Защото,когато, независимо от убежденията си, не са коне с капаци,защитавайки като Матросов своите дебелосерковци и като Павлик Морозов,готови всеки и всичко да предадат за каузата Партията -майка,с такива хора и РъБъ може да стане място за живеене ,а не спорно географско понятие.
  Като цяло партиите в БГ не ги бива,но безспорен айсберг е БСП с неговото ръководство/станишево и гоцево/ и близкото им обкръжение-притежаващи/откраднали/ 30% от капитала на България.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.