Пистааа!

Още като чух на 11 август за идеята Израел и Палестина да подновят преговорите помежду си точно в България, съобщена в рамките на официалното посещение на президента Шимон Перес, веднага си помислих за „световния енергиен форум“ на неговия домакин Георги Първанов. Защото подобен форум наистина се състоя, но в Прага- само дни след софийския, който се оказа измъчено ( като представителност) „мероприятие“ на нашия главнокомандващ енергетик. И наистина, преговорите между палестници и израелци вече текат, но в САЩ.

Напъните на българската държава за световни по своя мащаб начинания обаче не стихват. Това беше ясно и след първите съобщения как изведнъж от нищото ще станем домакин на богаташкия спорт със супербързи коли в рамките на „Формула 1“. Пари за писта ли? Няма проблем- Румен Петков е намерил един шейх. Както можеше да се очаква и този балон се спука. Но че измисленият „инвеститор“ ще реагира с призив да не се инвестира в България – това е вече завиден „ успех“ на българомразците в нашата държава.

Ето какво постигат те, според в. „Сега“, който съобщава, че амбицията да се изгради на всяка цена писта за “Формула 1” на терена на бившето военно летище в с. Доброславци забърка кабинета в грандиозен скандал. Набедената за инвеститор в проекта фирма Emirates Associated Business Group (ЕАBG) обяви, че няма никакво намерение да влага пари в подобно начинание и е толкова разочарована от изопачаването на информацията от страна на българските власти, че няма да инвестира изобщо в България. В безпрецедентно остро писмо, изпратено в отговор на запитване на вестника, изпълнителният директор на ЕАBG Раид Абу Худра заявява, че фирмата никога не се е сблъсквала с подобен непрофесионализъм и ще направи необходимото да предупреди партньорите си да не инвестират в България. “EABG бе поканена чрез посредник от офиса на министър-председателя да обсъдим възможността за участие в проекта за “Формула 1”. Ние споделихме пред посредника, че EABG няма да бъде заинтересована, но той спомена, че така ще се открие шанс и за други инвестиции, а проектът за “Формула 1″ е добра възможност, защото по него е свършена много работа. Ние бяхме в региона и решихме да се отбием за един ден и да проверим за какво става въпрос”, обяснява в писмо до “Сега” изпълнителният директор Раид Абу Худра. Това, което е преляло чашата обаче, е представянето на фирмата в официалните прессъобщения на Министерския съвет и на Министерството на икономиката като държавна вместо частна, на собственика Мохамед Абдул Жалил ал Блюки като шейх вместо като бизнесмен от уважавана фамилия и на преувеличаването на подписания документ – “писмо за намерение”, обяснява изданието. То цитира и премиера Бойко Борисов да казва: “Приех представителите на фирмата по изричното настояване на депутата Румен Петков и председателя на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов, които твърдяха, че са намерили инвеститор за проект. Който и депутат да бе поискал подобна среща, бих се съгласил. Питайте тях защо собственикът бе представен като шейх, а фирмата – като държавна.”

Борисов казал още, че няма да се извинява, защото няма за какво. А може би трябва все пак да се извини за проявеното доверие към Румен Петков, който не е „който и да е депутат“?

Както се вижда инвеститорът не е инвеститор , а шейхът не е шейх. Какви са обаче фантазьорите, които стоят зад тази интрига,с която за пореден път гонят „истинските пари“ от България? Те обичат себе си, но са вредни за България. Такива като тях направиха една приятелска държава, благоразположена като инвеститор след освобождването й от иракска окупация, в отритнат за дълго потенциален партньор. От високопоставен представител на тази държава знам, че богатите кувейтски граждани биват съветвани от собствената им държава да обикалят отдалеч България заради печалния опит на кувейтски бизнесмени с тукашната корупция и немарливост. Сега към Кувейт в бойкота ще се присъедини и Абу Даби, защото там вече сме инвестирали категорично в антирекламата на България.

В интервю за Frog.news председателя на Българската федерация по автомобилни спортове, председател и на Съюза на българските автомобилисти и Вицепрезидент на FIA (Международната федерация по автомобилизъм) Георги Янакиев, подведен да говори за „арабския шейх“, трудно скрива учудването си, че се е намерил „инвеститор“ за „Формула 1“ – занимание за богати хора, способни да дадат пари за билети от по няколко стотин евро. Само забележката му, че държави като Русия и Германия са се отказали да строят подобни писти, би трябвало да „звънне камбанката“ в тукашните управленски глави.

Тук обаче, както казваше един от известните политици от близкото минало, в главите им още „кънтят залповете на Аврора“. Явно революцията продължава – и без тройната коалиция, саморазрушително, по троцкистки. Вместо да качат такива, като Румен Петков, на мотоциклета на историята и да го пратят в трета глуха, му позволяват да бъде първа писта. А после се правят на учудени, че откъм инвеститорите в чужбина, щом чуят за България, се разнася предупреждението: „пистааа“!

30 мнения за “Пистааа!”

 1. Нещо съм объркан:) Извинете, за кой Румен Петков става дума? За онзи от града на Красьо Черния, онзи същия, който се срещаше с мутри, докато беше министър на вътрешните работи?! За какво доверие изобщо може да става въпрос? Представяте ли си Румен Петков милее за България? Няма такъв филм! И изобщо нямам думи за изказването на министър-председателя! Те са в пълно съзвучие с изказванията на неговите министри Б.Д. и В.Р.

 2. Има ли БСП винаги се пукат балони……С ПОМИЯ

 3. Така е ИВО, като не искат Българските граждани да летят по своята царска -демократична писта в ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ, ще пълзят по чуждата трънлива пътека на олигархокрацията в Ръ Бъ.Генерал Борисов, ако си честен и неподкупен премиер на България изправи се пред Българските граждани и им раскажи Цялата Истина за трънливата пътека на Ръ Бъ, за да знаят хората в България какво да искат.

 4. Мисля,че всеки българин,като чете написаното,ще се изчерви от срам.Министър-председателят на България не може и не трябва и през ум да му минава да говори и да слуша хора като Богдан Николов и Румен Петков.

 5. Брей тоя Ру Пе как го влекат високите скорости и авиационните терени.Изглежда е насадено от ранна възраст.Погледне малкия Румен във фонтана, а там отражение на прелитащи самолети я от Долна Митрополия я от Каменец.Изобщо романтика но липсва миризмата на гориво.Така прозорливият плевенски математик открива печелившата формула,буренясали летишни полоси,шейхове,горива,болиди, пари и разбира се единственното и достатъчно условие Бойко Борисов.Полосата на Д.Митрополия вече е усвоена, да се готвят и останалите.

 6. Поредната улучена десетка!
  За кой ли път премиерът доказа, че разбира от пожари, но не и от подпалвачи!

 7. Още преди няколко дена, слушайки възторжените репортажи по телевизиите, знаех, че това ще свърши зле. Казах на жена ми, че по-вероятно е да построим космодрум за летящата чиния на Ахмед Доган от колкото писта за Ф1.

 8. Срам ме е дори да коментирам случилото се. Позор за страната ни, доказващ само, че на “отговорните другари” главата им е тежко болна. Срам и за правителството, че безрезервно се доверява на подобни архаични тикви, доказали с житието си, че не са способни на нищо, освен на извличане на лична полза. То и там не са много постигнали, при възможностите, които са имали, но не се съмнявам са опропастили много. Болшевишко, твърде болшевишко

 9. Такаааа… Най-сетне ми стана ясно, защо министърът на многото неща изпрати полицейска потерия на площад “Шуман”, в Брюксел, преди повече от месец и половина, щото да ме прогонят и той „да не успее” да се срещне с мен. М’че то е очевадо! Аз не съм арабски шейх, не представлявам голяма държавна компания и нямам намерение да строя писта за Ф1 в Булгаристан. Какво толкова има за чудене тук?

  Вместо това съм един съвсем обикновен българин, бивш служител в държавна компания, който се опитва да върне на страната си откраднати над един милиард лева. И ако случайно не ме беше прогонил от площада и се бяхме срещнали нямаше да настоявам да подписваме „Меморандум за намерения”.

  Но Тр. Тр. има големи цели!!! И за това представя желаното за действително, а действителното отрича. Пак заради големите цели на този министър аз вече 50 (петдесет) дни след изгонването ми от площада и 35 (тридесет и пет) дни след като от кабинета му са получили моят телефон и и-мейл продължавам да чакам в пълно неведение.

  Кога най-накрая от това държавно ведомство ще се свържат с мен и ще проявят интерес към безбройните доказателства за уникалното криминално престъпление, разследвано в този блог? Може да се каже даже, че аз подавам ръка на този човек в тежък момент да измие срама от лицето си и да покаже на народа защо, аджеба, е сложен за министър, но дълбоко се съмнявам, че той разбира това.

  По скоро очаквам в близките дни повереното му ведомство да излезе с поредното прессъобщение: „Днес министър Тр. Тр. подписа Меморандум за намерения с Властелина на Марс, който при посещението си в Булгаристан е проявил интерес към инвестиране в изграждане на космодрум.”

 10. Арабите, особено тези от Персийския залив, са управлявани от една изключително добре подготвена в най-добрите университети на САЩ и Западна Европа интелигенция. Ако не представиш на пазара качествена стока за малко пари, те никога няма да я купят. Какъв интерес ще имат арабите да финансират изграждането на писта за формула 1 в България? Според мен никакакъв, освен ако някой от мюсюлманските им водачи не обвърже това с построяването на джамия или училище за мюсюлмански свещеници. Никога небива да се подценяват хората, които стоят срещу теб!

 11. Много пъти заблелязвам, че у този човек ББ липсват нормални реакции. Това е някакъв недъг, какво друго… Всяки, който е обикновена разновидност на средноинтелигентния тип в България би реагирал на Румен Петков с думите: “А марш от тука, бе, шегобиец!” Или: “Отивай на Позитано да разправяш тия глупости, там си вярвате!”Или най-простото: “Оди се пери, бе, лайнар!” Започвам сериозно да се безпокоя – простичък и некултурен – иди-доди, но наивен министър-председател – това е опасно и за страната и за нейното население!

 12. Този случай е показателен пример как и какви договори се подписават в България!
  Истината лъсна само защото е Формула 1 и хората знаят повечко неща за нея. А как мислите се подписват договорите в АЕЦ Козлодуй и за новия Белене?
  Там посредниците са още по-видни начело с г-н президента Гоце.
  Отидете на сайта Еврочикаго.ком (изписва се Eurochicago ) и в търсачката му или в таговете потърсете името Котев и ще чуете истината от първо лице.
  Кога ще се събудиш, НАРОДЕ….
  Когато гръмне Козлодуй ще бъде късно!

 13. Един от най-вредните комунистически похвати – да залееш населението с демагогия и фантазьорство относно собствените им възможности! Този похват продължава повсеместно да се прилага от различни по цвят политици, чиновници, всякакви управленци в милата ни татковина. И се превръща в параноя – започват да си вярват. Сещам се за вица: “двама старци си говорят, пешо, чу ли, иван от нашето село спечелил лека кола волга. чух аз, ама не е съвсем така, георги се казва и е от друго село, колата не била волга, а москвич и не я спечелил, а го блъснала”. Някой казва “смехотворно”. На мен ми се приплаква.

 14. За кой Румен Петков става дума? За пикаещият във Фонтаните, разбира се! Има едно друго, симпатично при това пикаещо момченце, но то е в друга столица, в друг фонтан, друг филм…

 15. А на министър-председателя бих казал ей така, по селски: Кой си ти бе, че няма да се извиниш! Ти докога ще си въобразяваш, че си там със собственото си лице! Ти представляваш нас, кой да се извини, аз ли?! Били го заблудили този и онзи! Като се заблуждаваш толкова лесно и една година след като вече си министър-председател, не си научил отговорностите си, ходи тогава да се занимаваш с каквото ти се удава, а не с неприсъщи и непосилни за тебе дейности.

 16. Самата идея за писта на Ф1 в БГ е толкова абсурдна,че не е необходимо да си голям капацитет по темата ,за да прозреш “от раз” това безумие.На 400км от Истамбул-мегаполис,с кръстопътно положение от Европа към Азия,с богатите нефтени княжества от където лесно могат да дойдат,дори по сушата,запалени зрители на Ф1, и пистата в Унгария,десетилетно вече утвърдена и достъпна какго инфраструктурно,така и по местоположение за средноевропейците,налудничевите идеи на Румен Петков впечатляват министър Трайков и баш министъра-Бойко Борисов.Самият този факт говори,че това не са хора с обща култура,способни да прозрат глупостта на такава идея,без да е необходимо да са експерти.Впрочем,къде са експартите на правителството ,които трябваше своевременно да “светнат”тези ръководители ,за да не забъркват името си и това на БГ??!!!

 17. Г-н Инджев,
  Не разбирам две неща – каква е връзката между идеята за мирни преговори между Израел и Палестина, президента Първанов и енергийният му форум в София (който и аз псувах, признавам си – не ме пуснаха да мина покрай НДК дори с велосипед) и идеята за писта на Ф1 в България. Само връзката “БСП” ли е, или има и по-дълбка конспирация;
  2. Защо и на каква основа представяте отказът на една частна кувейтска фирма от инвестиции и бизнес в България като отказ на всички кувейтски фирми от инвестиции у нас? И понеже Ви е останала връзка с арабския свят (не се съмнявам в това), може ли Вашият високопоставен приятел да ни съобщи и колко, какви и на каква стойност са направените кувейтски инвестиции у нас. И пак не виждам връзката с енергийния форум на Първанов и идеята за домакинство на мирни преговори.
  Бонус въпрос: Корупцията в България откога е бариера за чуждите инвеститори? И само за кувейтските ли е, или има и други, които са съветвани от своето правителство да избягват инвестиции у нас?

 18. От години работя, като консултант в зградното строителство в този регион и го познавам добре. )От 2-3 години кризата стращно засегна частните компании тук, тъй като повечето от тях се занимават основно или са свързани със Real Estate (бизнес със недвижими собствености). И тъй като световната криза започна и е главно в този сектор на икономиката. От там се случиха лошите кредити и финансовата криза с кредитирането.Особено силно кризата удари частните фирми в Дубай и Кувеит, по-малко в Абу Даби, Бахрейн и Катар. От две години трудно се задържам на работа тъи-като фирмата, в която работя се задъхва от липса на обекти. Казвам всичко това за да обоснова едно предположение по дискутирания случай. В тази ситуация никой тук не би пренебрегнал една възможност за държавна поръчка(сиреч сигурна печалба в тази суша на кризата), каквато от арабска страна са се надявали да се окаже пистата за Формула 1 край София. Да не забравяме, че новият терминал на летище София и новите писти бяха държавна поръчка, която беше спонсорирана от Кувейтският фонд за развитие подобно на други такива случаи, както летището в Адис Абеба, Етиопия. Но и както там, така и за летище София парите грабна една голяма часртна Кувейтска компания Карафи Констръкшънз. Те и досега не са се разплатили с голямата част от подизпълнителите и от там има проблеми между България и Кувейт. А един от фамилията Карафи е на висок пост в парламента! Позната история, нали!
  Та въпросната EABG от Абу Даби вероятно е останала неприятно изненадана, че пистата за формула 1 не е държавна поръчка, както вероятно мнозина си мислят и най- вероятно им е била предложена, като добавка към евентуално участие във финансирането на АЕЦ “Белене”! Такава дивотия само в главите на идиотските ни комуняги, такива като пикльото Румен Петков може да се роди. А ББ не може да откаже да преговаря, понеже официално е заявил, че държавата търси стратегически инвеститори за да угоди на Путягата от Москва. Да ама отново показват класическа липса на капацитет! И това фирмата много добре подчертава в протестното си писмо. Тук има едно по комуняжки дебело неразбиране на нещата в Средния изток. Богатствата от петрола са за Емирите и щейховете и техните фамилии, сиреч за “държавата”. Е те преразпределят и за народа, тоест за гражданите под нйай-различни форми, огромни заплати за нищо работа, безплатно онбразование и здравеопазване включително в чужбина, огромни детски надбавки и така нататък, но нищо на частните фирми! Това е логично и частните фирми не протестират. Още повече, че те дефакто пак се притежават от щейхове, но официално са независими от държавата и си имат частно и независимо управление. Това е системата на тукашният капитализъм. Не е толкова лоща и хората си я харесват. И затова в писмото така дебело се подчертава че фирмата не е държавна, а е частна и че собственикът не е шейх! Не че са се обидили от публикациите у нас, но са ужилено уплашени от невъзможните предложения. Та те не са им по джоба но така са намерили за уместно да го кажат, Хората имат чест и предпочитат така отколкото да кажат, ченяма пари за това. Искат да кажат “Не ни бъркайте със Емира или Султана!”

 19. богатите кувейтски граждани биват съветвани от собствената им държава да обикалят отдалеч България.
  Az bih posavetval i vseki BG grajdanin koito moje da napravi sashtoto. Da ostanat mutrafonite i gospodarite im ot KGB/DS da upravliavat kakvoto ostane.

 20. Арабите, особено тези от Персийския залив, са управлявани от една изключително добре подготвена в най-добрите университети на САЩ и Западна Европа интелигенция.

  Emi u nas ne e li taka? I u nas e taka. Kato pochnem ot Bai Tosho i stignem do uchenika mu Boko.
  Ako mi pozvoli g-n Indjev, plediram za Kostov premier. Ne izdarjam da gledam veche tazi tragichna piesa.

 21. Този образ – Бойко Ментата, откакто се е появил през 2001г. на политическата сцена и попадна в светлината на медийните прожектори ръси само бисери, оплаква се и оправдава с чужди грешки и саботажи, безсрамно се хвали и дава фалшиви надежди чрез обещания, които не изпълнява, естествено – по чужда вина, често променя позицията си – до диаметрално противоположна, при това без всякакво стеснение и т.н.
  Тези му качества упорито ни се внущават като гъвкавост, адаптивност и учене в движение на един самороден политически талант от Банкя, който ще оправи държавата и няма алтернатива.
  Да, ама от всички известни през последните 20 години политици, най-много ми напомня Жорж Ганчев!
  Бойкопоклонници, РАВНИ-И-ИС!

 22. Преди години работех в България за една фирма управлявана от точно такива агенти като другарчето Петков. Правеха такива невероятни глупости и си вярваха. Те ме накараха да емигрирам. Четейки горното не се очудвам, ама никак. Прочетох и материалчето в Уикипедиа за този Петков. Само върхът на айсберга е описан и пак е толкова ужасно гнусен. В родината обаче Руменчо пак си е депутат, пак избран, и пак на върха…

 23. Е…. си майката, Петков!
  Е… си майката ти казвам!
  Ти тъп си милиционер
  и се тебе спирам да приказвам!
  /по Пеньо Пенев/

 24. Абе много е докачлив този “Ловец на врабчета” и заради тази си докачливост все нещо недоразбрал и има въпроси. Чини ми се, че има нещо съкровено да ни сподели. Давай човече, твоя очередь!
  Моят съвет към него, обаче, е да не си тревожи главицата с такива четива-все пак и той е човек и има право на мир и спокойствие, освен ако не дава платени дежурства като мандрил с червен задник, от които ми е писнало и не мога да ги понасям повече.
  Сега по темата: И правешкият зет (друг голям български пич) имаше преди години идея да бъдем домакин на зимна олипиада.
  Какво е общото между т.н. “големи български пичове”-селски простаци, случайно оказали се на върха на вълната? Естествено, НАДЕЖДАТА ЗА ДАЛАВЕРА И КОМИСИОННИ като компенсация за тяхната мимолетност и случайност, точно както резидента Гоце!

 25. Към Ловец на врабчета: общото е, че това са все абсурдни намерения. “Абсурдни” означава, че са неосъществими, нереални, глупави. Ако е само това, бихме се смяли, но когато един държавен глава на една малка страна смее да си въобразява, че може да координира световната енергетика, това вече е опасно … за хората, които живеят в държавата, на която е глава. Това се нарича компрометиране на държавата (излагация, която носи негативи за страната, черни точки). Или, ако опитам да се изразя още по-ясно, едно време в един речник имаше изписана следната поговорка: “Напънала се бълхата да изсере слива”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.