Коалицията “Формула 3” от Първанов,Борисов и Сидеров

В телефонно интервю за Би Ти Ви премиерът Борисов изглежда се ядоса толкова много на Иван Костов за критиките му на икономическа тема, че го обвини за спиране на “реактори” в ТЕЦ-Варна (където може да има само турбини!). Запитан да коментира тезата на Костов за заспиващата икономика, Борисов избухна:

“…тя заспива, защото ние трябва да затворим шестте реактора на ТЕЦ – Варна, заради глупавата икономическа политика за Мариците. Така че ги моля да… Аз много повече от тях мога да им обясня за безобразията, които са правили.” ( “Фокус”)

Интересното в това малко и почти ядрено избухване е, че Борисов практически се съгласява с Костов, защото не оспорва твърдението му за заспиващата икономка, но му прехвърля вината за задействането на детонатора като бомба със закъснител от повече от 10 години. Общо взето повтаря изригването на Волен Сидеров от парламентарната трибуна в първия ден на новия политически сезон, когато лидерът на “Атака” обеща да започне партизанска война ако не успее да докаже, че именно Костов е виновен за днешните проблеми на управлението.

В същото време самият Борисов и правителството са похвалени днес във в. “Труд” от президента Първанов за енергийната политика по следния категоричен начин:

в. “Труд”7.092010 г. Г.Първанов:

“Важното е, че кабинетът прие големите енергийни проекти като свои и сега трябва да имаме консолидирана позиция на институциите за ускоряване на реализацията им.”

Така е, това е важното, всичко останало е “шменти и капели” ( по изрази на Борисов) за заблуда на противника- т.е. на теб, уважаеми читателю, който си вярвал в нещо друго.

Кратко и ясно е обобщението на президента в отговор на въпроса на вестника какви са отношенията му с премиера: “Като цяло са добри”, констатира той, макар от кумова срама да си оставя вратичка за евентуални “критики” между институциите (въпросните “шменти и капели”). Критиките обаче Първанов си запазва за военния министър Аню Ангелов – надълго и нашироко го атакува, давайки да се разбере, че очаква от него да отстъпи по спора за избора на началник на военното разузнаване защото той като главнокомандващ вече веднъж бил отстъпил по предишен кадрови въпрос.

И докато самият Борисов не вижда проблем в общуването с Румен Петков като гарант за (мними) арабски инвестиции във (фантазиите на тема)”Формула 1”, неговият заместник по правителствена и партийна линия Цветан Цветанов иронизира пред “Нова телевизия” също днес (по повод скандала и разкриването на подателите на мейлите до Абу Даби с искания за милиони от страна на “шегаджии”):

“От това, което имаме като информация, не става въпрос за нещо, което е свързано с рекет, изнудване, а по всяка вероятност това са фенове във Фейсбук, техният профил е точно такъв. Може да се направи заключението, че става въпрос за една шегичка. А и може би са видели, че Румен Петков е инициатор на тези инвестиции. Може би затова са се пошегували”.

Съгласен съм: човек като види Румен Петков едновременно до Първанов ( снощи на тържеството в Пловдив за съединението, където по оценка на пловдивското издание на в. “ 24 часа” се бил събрал “политическият елит”) и същевременно същият се оказва между особено добре приетите в кабинета на Борисов депутати, му иде да се шегува. Както преди три години се “шегуваше” по адрес на Борисов днешният му верен съюзник от “Атака” Слави Бинев:

„Не правя никаква разлика между ГЕРБ и БСП, тъй като неформалният, формалният или формалинов лидер на ГЕРБ е бил част от тази партия, след това си е хвърлил книжката и започнал да отваря вратите на царя.
Срещу нас стои един фарфарон, който всячески се опитва да изкара, че това, което върши по задължение, е нещо изключително.
Провокира ме също така дебелащината на един самовлюбен в себе си човек, който никога не съм чул да признава, че е сгрешил.” ( News.bg)
(21.09.2007)

И така, да обобщя и аз:

Управлява ни правителство с яростната парламентарна подкрепа на онези, които неотдавна наричаха Борисов “самовлюбен фарфарон” и “формалинов лидер”, чиято “дебелащина е за учудване”. Това правителство все повече се харесва на президента Първанов, защото е прегърнало руските енергийни проекти като свои и се опитва да прегърне по същия начин и арабските несъществуващи проекти за “Формула 1” ,като за целта прегърне посредничеството на Румен Петков и заклейми сините врагове за “реакторите” на една топлоелектрическа централа като причина за днешното заспиване на икономиката.

Никой не се сеща да събуди президента с въпроса дали е готов да се прегърне и с Волен Сидеров, който е прегърнал всичко руско отдавна и се изявява като острие на атаката срещу всичко “синьо”, толкова омразно и на Първанов. Явно харесването по проруска линия е взаимно, но интимно, някак не е за показване пред хората, но сега е все по-здраво скрепено не само от любовта към вечната дружба, но и от омразата към общия враг ( партията с цели 5 депутата в парламента).

Какво ли ще се пръкне от това страстно прегръщане? Формален въпрос за “формалинов” лидер на формиращата се тройна коалиция Първанов-Борисов-Сидеров на пистата “Формула 3”.

62 мнения за “Коалицията “Формула 3” от Първанов,Борисов и Сидеров”

 1. Тази света троица от “Формула-3”,може още малко да се преструва,че уж не се обичат,но най накрая ще им лъснат червените задници.

 2. Икономиката заспива, а тези си правят свободни съчинения относно писта за Формула 1.

 3. Каквото и да се пръкне, г-н Инджев, ще го отглеждат на наш гръб, но нищо – българският гръб е мощен, само дето докато сме се навели да си даваме гърба и задниците ни лъснаха, как истински мъже като премиера и президента да не се възползват…

 4. Попреувеличена е любовта между премиерът, Румен Петков и Първанов. Ами ако проектът е реален, какво да каже:” Няма да го правим, щото Р. П. е от БСП?. Или да се захвърлят 2 милиарда само за да не правим руски проект, при положение че може да се спаси, като не се товари държавата, т.е. ние. И двете/формулата и централата/ не са много вероятни, но заяждания и интригантство няма да доведат до нищо хубаво.
  И като гледам, че повечето в този форум сте седесари – вижте с интригантство и скандали какво се случи с вашата партия/вашите партии, че не мога да им хвана броя на разклоненията.
  И Аню не го уволниха, както се прогнозираше да е жертвен овен за любовта между президент и премиер.
  Изобщо хуленето на няколко неприятни персони води до обратния ефект у средно политизирани хора като мен. Ще ви дам и друг седесарски пример-въпрос. Защо П.Стоянов не спечели втори мандат?
  Въпреки че плюенето е национален спорт, хората не искат да го гледат у другите, особено политиците.

 5. Използвам случая да ви честитя Съединението, с 1 ден закъснение, и да ви обърна внимание на следния линк: http://e-trud.blogspot.com/2010/08/blog-post.html
  Явно много сме я закъсали, щом министерските кресла се продават за по 100 000 евро.

 6. Пепел ви на устата, г-н Инджев! Горещо се моля да не се състои такава коалиция! Иначе няма как да не се съглася с вашите проникновени(както винаги) разсъждения и вашия извод.

 7. В ДЕСЯТКАТА !!!! Браво, защото е най-точно казано! Такова е не само моето становище,надявам се ,че голям процент от българите са съгласни с казаното!

 8. Б.Б.в обръщението си към нацията каз-
  ва,че ше остане в историята ако пос-
  трои магистралите,спортната зала на
  София и метрото на София.Аз твърдя
  в деня на Съединението,че за толкова
  века един град-държава София успяхме
  да построим.А останалата територия
  на България?В провинцията ни е широко
  на територия,защото останахме малко
  българи.Б.Б.да престане да се изживява като кмет на града-държава
  и да си спомни ;че е премиер на
  всички българи.Защото на нас крепостните,които оставаме отвъд
  крепостните стени на града -държава
  София,чакаме само един Ивайло да ни
  поведе,защото останахме малко на
  хора и много на територия.

 9. Mnogo dobre formulirano: ‘тройна коалиция Първанов-Борисов-Сидеров’.

  Da, na B. Borisov sa mu mnogo mili bivshite mu sapartiitsi za razlika ot predstavitilite na avtentichnite desni partii, kam kojato uj GERB sasto se chisli. I kolikoto i da se savetva s Merkel i divi na Obama, tova ne moje da se sravni s kolenopreklonnoto chuvstvo, koeto go obzema v prisastvieto na Putin…

  Prispan ot hvalebstvijata na mediite, nashijat premier ne moje da ponasja i gram kritika, vij drugo si e komentar ot prijatelcheto-tarikat Bojidar Dimitrov po otnoshenie na ‘takovania’ ni narod…

  I, razbira se, nai-vajno e da se misli kak da se namerjat pari za Belene i Formula 1, a ne za bolnitsite, koito njamat pari za izsledvania i hrana (dori za platilite si osigurovkite), a za mizerstvastite detsa v domovete nikoi ne se i sesta… No sigurno zatova pak e vinoven I. Kostov, taka de, njama kak tova da sa upravljavalite sled nego tsar, Stanishev, troina koalitsija, a predi tova da ne govorim…

  Njama znachenie, che s ikonomikata i Bulgaria otiva na kino, vajnoto e zrelista i tsirkove da ima, a ot tova bol, nashijat premier nai-umee da pravi teatro…

 10. Съединението прави силата, тези мъдри български слова са ни записали пред Българският парламент нашите първи стрители на съвременна България, за да не се чудим какво да правим когато някой ни открадне демокрацията и държавата и ако Българският народ иска да исползва силата на съединението си срещу староновите тирани в България, трябва да започне да се съединява пред президенството на република България и дружно и мирно да поиска оставката на (първият тиранин в Ръ Бъ) президента Георги Първанов.

 11. Mалък технически коментар. И при АЕЦ има турбини превръщащи налягането на парата в механична енергия (въртене вала на ел.генератор).
  Разликата е в на

 12. Малък технически коментар! И при АЕЦ има турбини превръщащи налягането на парата в механична енергия (същата върти валовете на ел.генераторите) Разликата, е че при ТЕЦ топлината идва от изгаряне на въглища, а при АЕЦ от топлината от ядрената реакция.
  Иначе всичко друго си е така !!

 13. Както съм учил преди много години/а може и днес да е така/,за изобразяване на числата на малчуганите ,се използваха картинки:картинка на числото едно,картинка на числота две и т.н.Днес имаме картинка на числото ТРИ,така добре “изографисана” текстуално от Г-н Инджев че мога да допълня статията за ядреното избухване на Б.Борисов,който не пропусна да повтори за “Н”-ти път,комунистическата лъжа за продажбата на Кремиковци за 1 американски долър.Той,Борисов,не може да не знае,че преди продажбата,Гиганта Кремиковци,формираше ежедневна загуба на държавата от 260 милиона недоминирани лева!Ама нали нацистичен тип като Борисов няма как да не “блесне”пред Първанов и Сидеров/както и пред голяма част от зомбираното до оглупяване БГ народонаселение/!!

 14. Mnogo dobre formulirano: ‘тройна коалиция Първанов-Борисов-Сидеров’.

  Da, na B. Borisov sa mu mnogo mili bivshite mu sapartiitsi za razlika ot predstavitilite na avtentichnite desni partii, kam kojato uj GERB sasto se chisli. I kolikoto i da se savetva s Merkel i divi na Obama, tova ne moje da se sravni s kolenopreklonnoto chuvstvo, koeto go obzema v prisastvieto na Putin…

  Prispan ot hvalebstvijata na mediite, nashijat premier ne moje da ponasja i gram kritika, vij drugo si e komentar ot prijatelcheto-tarikat Bojidar Dimitrov po otnoshenie na ‘takovania’ ni narod…

  I, razbira se, nai-vajno e da se misli kak da se namerjat pari za Belene i Formula 1, a ne za bolnitsite, koito njamat pari za izsledvania i hrana (dori za platilite si osigurovkite), a za mizerstvastite detsa v domovete nikoi ne se i sesta… No sigurno zatova pak e vinoven I. Kostov, taka de, njama kak tova da sa upravljavalite sled nego tsar, Stanishev, troina koalitsija, a predi tova da ne govorim…

  Njama znachenie, che s ikonomikata i Bulgaria otiva na kino, vajnoto e zrelista i tsirkove da ima, a ot tova bol, nashijat premier nai-umee da pravi teatro…

 15. към viki:

  Е, на вас поне Ви харесва ( “плюенето”), щом си правите този труд да четете и коментирате. Аз “плюене” не чета и пари да ми дават. така че, извинявайте, не мога да Ви услужа с разбиране. Защо се измъчвате с такива четива за “седесари”, както по бесепарски ( да не кажа текезесарски) обобщавате?
  Колкото до Аню, не съм прогнозирал, че непременно ще бъде уволнен- само припомних, че прогнозите на Цецка Цачева се сбъдват с обратен знак и в този смисъл може да с очаква уволнение на министъра…

 16. До viki
  Господине или госпожо, кучето е заровено в детайлите.И ако на някои истините не му изнасят, не е нужно да обвинява другите като им лепи прякори седесари и ги обвинява в интригантство и скандали.В този смисъл въпросът не е защо Стоянов не спечели нов мандат.Въпросът е защо останалите бивши соц. държави дръпнаха в изграждането на пазарна икономика и правова държава, а България не.И един от възможните отговори е, че дружбата за тях с Русия отдавна не е жизненоважна както някои тук все още я определят и се опитват да ни я пробутат чрез подобен на тяхният икономико олигархичен модел.За съжаление.

 17. Ма, то отдавна няма синьо. То си отиде с Ваньо. За съжаление самият Ваньо се постара да е така.

  Сега да не изпадне съвсем в забвение отвреме на време подскочи и каже нещо.

  И мисля, че не само на мен, но и на други симпатизиращи синьото (по принцип) им е ясно, че ако беше избран Ваньо, то червените птеродактили щяха да го изчакат на входа на министерски съвет с папчиците Орион и др. такива и щяха услужливо да му подържат пъпетските връвчици докато той сам си ги завърже.

  Тъй, че ние сме точно там (където и да означава това) където бихме могли да бъдем. Реалност какво да я правиш.

 18. Вчера министърът на всички българи Божидар Димитров, може би за това е министър без портфейл и сигурно е сиромах като нас, каза доста интересни, забавни и глупави неща по ТВ Европа. Той за това е и министър на всички българи, щото обича да говори глопости, ако, че е без портфейл като всички нас. Та беше казано по повод чудодейните мощи на Йоан Предтеча и горе-долу беше следното: В Турция преди няколко години били открити мощите на Света Богородица и били положени в една реставрирана църква. В тази църква се стичали около 2-3 милиона христиняски поклонници годишно и било голяма печалба за Турция, градът и неговото население къдета са положени мощите на Света Богородица. Е, от туй по-хубаво, здраве да кажем. Кярове има за всички. Само едно е доста необяснимо в този случай за който надлежно бяхме инфомирани от министър Димитров – всеки християнин знае, че на 64 години Света Богорица се моли в Елеонската планина, когато й се явява архангел Гавраил с палмова клонка в ръка и й известява, че след 3 дни духът й ще се пресели в царството небесно. Преди да умре тя пожелава да види още веднъж всички апостоли, след което ангелите прибират душата й. Погребана е в пещера до Гетсиманската градина, която на третия ден остава празна, защото Света Богородица възкръсва. Интересно тогава, чий са тези мощи в Турция, за които така надлежно бяхме информирани от министъра на всички българи?
  P.S. Отговор не очаквам.

 19. От глупав, по-глупав, може би това е изборът на Бойко Борисов за министъра на всички българи.

 20. точно в десетката,но какво правят такива “форумци” като viki във вашия блог?достатъчно имат трибуна по телевизии и вестници.чудя се докога синята коалиция ще поддържа герб.изнервям се от наглостта и популизма на управляващите!

 21. Разлика в умствените възможности на малоумника Симеон и мегаломана Борисов няма. Единият явно искаше да награби държавни имоти, което и направи с помощта на лондонски и нашенски крадци. Въпросът е какво граби Борисов. А че и двамата не рабират от икономика се вижда всеки ден. Първият обаче получи в наследство стабилизирана държава. Тя още крета някак само по инерция от преди 10 години. Много ми се иска да видя колко още падение му трябва на този народ, за да си заслужи определението на дебелака-простак министърът без портфрйл.

 22. Viki няма тибуна, само съвест и мнение.
  Когато започнах да чета блога, знаех единствено, че авторът му е сериозен журналист. С течение на времето се натрупаха впечатления, че се критикува всичко освен СДС и производни и САЩ. Ами не е справедливо,нещата не са бяло и черно. Поне да се разглеждат двустранно, ако не многостранно.
  Ами как се различава това от медии, които критикуват всичко освен Русия и БСП?
  Или угоднически медии които просто хвалят настоящи управляващи?
  По-лесно е да се каже по какво си приличат – по разнищване на проблема само от едната страна – която авторът иска. И да се представя за безпристрастна журналистика!

  И Макартисткият дух, че всеки, който не харесва блога е комунист е тотално “retard”. Много съм далече от комунистка или текезесарка. Дядо ми е бил убит от комунисти. Баба ми /90г, но с разсъдъка си/. е още жива и разправя как гамените по селата, които им крадяли кокощки станали партизани и после кметове и съветници.

  Повече няма да идвам тук и няма да досаждам.

 23. КГБ, парень, КГБ, както се казваше в поантата на един виц, който мислех, че отдавна съм забравила.

 24. Към viki:

  Може и да е несправедливо, според Вас, но наистина не мисля, че всички и всичко заслужават критики “по равно”- само за да служат за доказателство за обективността ми.
  Тезата Ви за нуждата от раздаване на къчове към всички е интелигентният еквивалент на “всички са маскари” ( писал съм в блога критични статии за сините в техните различни варианти, както и съм посочвал несъгласия с Америка, но няма да Ви “просвещавам” с конкретни примери, защото не смятам да се оправдамам).
  Това, че не сте ги забелязали, не ме прави нещастен – не очаквам творенията ми да бъдат “наизустявани”.
  Но пък и Вас не освобождава от привилегията на читател, който не бива да обобщава, ако не е сигурен в доказателствата.
  Иначе – да, правилно сте заблязали, че не смятам всички за маскари, а се “занимавам” приоритетно с онези, които смятам за истинските маскари. Това не освобождава други от позора на този етикет, но пък, щом ви е толкова важно, можете да се зариете в омаскаряващи четива за десните и американските маскари – има у нас такъв матрял в особено големи количества ( и по тази причина не се бутам в навалицата).
  Както повечето неща в живота, когато става дума за “вкус”, това е въпрос на избор. Аз съм го направил и не мога да се нагаждам към всеки (друг) вкус само, за да удовлетворя изискването за обективност под лозунга ” бий червените , докато побелеят и белите, докато почервенеят”.
  На това му се казва “позиция”: хубава, лоша, но премислена и осъзната.Не искайте от мен да угаждам на друга някаква.

 25. След 20 г. преход, загубих всякаква способност да определям “цветовият” характер в политиката, допускам че съм станал далтонист пък и както казват “всички са маскари”. Предпочитам да си наблюдавам “сметката”, ако ми “нараства”-добре, ако “изтънява”-зле. Когато разбера, че някой е крал и е разобличен, получавам “малко вяра в бъдешето”. Имаме Премиер, кайто в интервю, казва следното: “…И когато продаваш „Кремиковци” за един долар (ИСТИНА), ти му правиш за стотици милиони насипно пристанище в Бургас, за да му докарваш въглищата и рудата(ЗА ТОЗИ ФАКТ НЕ ЗНАЕХ). Когато правиш ТЕЦ-овете – едно и три, Мариците, подписваш договор, забележете, че се задължаваш на пъти по-скъпа цена на електроенергията да им изкупуваш продукцията, с което реално ти фалираш ТЕЦ – Варна.(ЗА ТОЗИ ФАКТ НЕ ЗНАЕХ)” …. Някой спомня ли си, кой дострои и обслужва Мариците?? Предполагам, че всеки от нас тук в този блог си плаща тока. И ако това, което казва Б.Б. за тецовете и ЦЕНАТА на тока, който в последствие НИЕ плащаме е ИСТИНА, излиза, че правителството на Иван Костов е “извършло” финансово престъпление спямо мен и останалите като платец. Вторият момент е с пристанището, което ше облужва завод, който е продаден. Някой е налял държана пара към ОПРЕДЕЛЕН контрактор, да построи ненужно пристанище. Третият момент е с дивидентите от частните ЕРП. Днес се разбира следното: “”ЕВН дължи 176 млн. лв., Е.он не е платило 110 млн. лв., а ЧЕЗ имало да дава 208 млн. лв. От чешката компания обявиха, че ще внесат 41 млн., къде е разликата до останалите? Защо комисията си трае?”, пита елтехникът.Той цитира чл. 59 от Закона за енергетиката, че се отнема лицензът на онзи, който не спазва….” … За подобни “не взети” от предишните правителства дивиденти, в същото интервю Б.Б. също споменава, и добавя, че сега за ПРЪВ път едно от ЕРП ще плати, като се очаква и другите да сторят същото. Значи излиза, че ВСИЧКИ други предишни правителства, НЕ са ИЗИСКВАЛИ дивидентите от тези ЕРП-та, а това реално са пари на “народа”. Това според мен е също ГОЛЯМО престъпление. За да не ИЗИСКВАШ дивиденти, това става само ако получаваш пари “под масата” и си затваряш очите като държававен служител….Затова нека, без да спираме да бъдем критични, дадем “заслуженият” комплимент на това правителство, което за ПРЪВ път в историята на “прехода” говори и започва да разбутва неща, които преди бяха “табу”.

 26. Не всички са маскари. Но има няколко въпроса, на които не намирам атговор:
  1. Възможно ли беше, Костов да отвори досиетата, когато беше по възможностите му?
  2. Ако беше отворил досиетата, дали агент Гоце щеше да бъде избран за президент ?
  3. Ерго, допринесъл ли е Костов за избирането на президент агента Гоце?
  4. И ако все пак, да предположим,че беше отворил досиетата, и въпреки това народът беше избрал за президент Гоце, дали Божидар Димитров / който между другото, не е казал нищо ново/нямаше да се окаже прав за народа?
  5.Кой и кога е учил българина да бъде политик?
  Та, какво беше казал Б.Димитров за народа? Искам да кажа, за всички нас!
  Някой го беше казал много добре: ” Пием, пеем буйни песни, и зъбим се на тирана. Пеем, но щом изтрезнеем, забравяме думи, клетви,и немеем и се смеем, пред народни… няма край.

 27. “Формула 3″…. – напълно възможна!
  Като феникс излязъл от пепелта на вече поизчерпаната откъм капацитет БСП, “новият политически проект на Георги Първанов” съвсем естествено е да търси подкрепа от подходящите хора/партии поне в началото докато не се закрепи сериозно на българската политическа сцена. Вече плъзнаха слухове за опити за вербовка на регионални карди на БСП и дори такива, които не са от левицата (СДС) в новото “гражданско обединение”. Очакват ни много инстересни избори догодина.(местни и президентски) моите очаквания са за много мръсни битки, удари под кръста и прочее , като още в края на тази година позициите ще бъдат разпределени , местата и страните ще бъдат заети и просто ще се изчаква началото на поличитеската битка.

 28. Както беше казал Костов:”Сега те/Борисов и Цветанов/ са си сложили “главите в торбите”-знаете какво означава това! Затова Костов не посмя да отвори досиетата,че бият през пръстите от ДС/КГБ/! Сега ББ се старае да посмекчи стореното от политическата мафия през последните години,но той не е Крали Марко и т на него животът му е мил! Знаете руската мафия,особено когато се накърнят руските интереси! А и червените олигарси в БГ,в тях са все още властовите /смятай финансовите/ресурси,съдебната власт/изцяло червена/,ами те са готови и на гражданска война,ако се стигне до изостряне на обстановката! Отстрани много лесно се намират недъзи в управлението на страната! Безспорен е фактът,че от 20 години се влачи страната към беззаконие,мизерия и беднотия! То не бяха кражби,престъпност,милиони, избягаха от страната,демографският срив е налице,България лека-полека си отива!Намериха се истински патриоти,а не чужди поданици да ни мачкат но не давайте,те такива-онакива,какво им пречеше да си пият кафето с Галевците,спокойствие за тях…и облаги! Изглежда българският народ си заслужава съдбата! Жалко!

 29. Между другите комунистически салтанати за празника забелязахте ли Яне с каква идея за Президентска република излезе и за какво са му подписите за Велико Народно Събрание ?
  Не вървим ли към Путинизация?

 30. Хмммм

  Руските проекти са далеч от осъществяване и далеч даже от финансова оценка. Военното разузнаване стои и май ще стои без шеф до президентскте избори, защото правителството и Гоце не могат да се разберат кой да бъде назначен.

  Статията ми се вижда доста пресилена.

 31. KARANDASH, ти много неща не знаеш, но пък подхвърляш фалшиви факти, с което искаш ЛЪЖАТА, да я наречеш ИСТИНА. Много си елементарен за този блог. Опитай на друго място, за тук не ставаш.

 32. не знам за ф-3 май има вече такава някой обаче да е чул от социалния първанов да каже че трябва да се намалят пенсиите на агентите на държавна сигурнос кгб че заплатите в българия са унизително ниски за създаващите блага работещи млади хора че бивши политработници и армейски пенсионери вземат пенсий в пъти по големи от тези млади хора да сте го чули от някой друг не социален управленец че ще поправи нещата някой от синдикатите аз не скоро ще дойде време разделно тогава ще е ясно че ф-3 е ф-1 но зрителите няма да ги има а може би и ф няма да има кому ще е нужна

 33. Никога не съм се съмнявал във мъдроста и силата на нашата велика Българска Нация, защото историческите факти доказват, че Българската нация е съхранила Българската си държава със собственатаси мъдрос и сила и с това Българско оръжие винаги е побеждавала враговете на Българското си отечество,така ще бъде и сега ДЕФ.

 34. Дали някой от Вас е гледал сутрешния блок от 08.09.2010 г. по БНТ.Имахме “удоволствието”, за пореден път да ни зомбира Сидеров.Той твърдо дава заявка за участие във власта по най-безобразния и вулгарен начин. Коалицията Формула 3 е налице, остава да си я реализираме на практика!!! Не мога и не искам да разбера някой от тук списващите, защо и как повярвахте на Бойко на Воленчо и т.н.. Не четете статиите, които коментираме на Иво Инджев вие просто се забавлявате, но страшното е, че такива като вас се забавляват на гърба на всички нас.

 35. Статията е изключително попадение! Поздравления Г-н Инджев! В точното време и на точното място! Доказателство са всички, този път много на брой коментари отдолу, които внимателно и с голям интерес прочетох. От доста време не се бяха появявали толкова различни мнения, което по същество само по себеси е доста дълбоко изследване на обшеството ни в момента. И то по време на празника на Съединението! И какво сочат те? Сочат, че сега сме доста разединени! Едва ли не колкото коментари, толкова и различни мнения! Съединението, което някога е било Еверестът, който нацията ни е успяла да изкачи, сега е един далечен връх, който старите алпинисти да гледат на снимка и да си спомнят, че някога са били там. Трагичното е не, че не сме на този връх. Никогха никой не е останал завинаги на върха, освен ако не е загинал там. Трагичното е, че се е загубил стремежът, копнежът по върха.
  Но да се върнем на сегашния момент. Както и Иво обобщава накрая притеснението идва от това противно демонстрирано “прегръщане” между премиер и резидент. Дали не предвешава пръкването на “Формула-3”, Първанов-Борисов-Сидеров, която да замени досегашната тройна коалиция, “Формула 3-5-8” Изглежда невероятно, макар, че в Абсурдистан всичко е възможно. Особено след случая Цар-комунист, агент на ДС, ако приемем, че е верно! Трудно мога да си представ

 36. Трудно мога да си представя такъв отявлен индивидуалист, като ББ да влиза в коалиции. Досега отказа демонстративно на всички. И все пак знае ли човек! Затова острото перо на Иво Инджев е на място!
  Изказването на Борисов, което изглежда спонтанна грешка дължаща се на “ядреното” му избухване всъщност добре разкрива “подсъзнателната” му болка! Казал е нещо от рода “Тебе викам дъще, сеюай се снахо”! Като е намекнал за връзката между закриването на ТЕЦ Варна и Мариците, явно в “подсъзнанието” му тече връзката между закриването на шестте реактора в АЕЦ “Козлодуй” и АЕЦ “Белене” Сложно е обаче да се рещи точно дали е случайно избухване или е премерен акт, както и е сложно да се разбере прегрудката му с резидента на Ръ Бъ дали е изблик на внезапно появила се “обич” или хитра хватка от джудо, чийто принцип е “използвай силата на противника”. Пък той нали и джудист ли, каратист ли, все нещо такова падаше. Не знам какво той пада точно, но едно е сигурно, точно съответства на средностстистическия наш гражданин в момента. “Един от материала”, по собстения му израз. Затова и беше припознат и избран, като единствен, на който може да се разчита. А пък подобно и на Правешкия си учител е хитрец от малък градски тип! Не ме поправяйте не е селски хитрец. Не може да се появи селски хитрец там, където селяни няма. Те у нас изчезнаха с появяването на ТКЗС. Селянинът е лендлорд. Побеснява, ако му се пипне земята. Да сте видяли такова нещо у нас? Имало го е някога по време на Съединението. И можеби затова е имало и Съединение! Сега повечето сме само хитеци от малък градски тип, а тези от голям градски тип са корумпираните мошеници, които най-много пречат на стремежите към Съединението. Затов мисля сме там, където сме. Реалност, какво да я правиш, както каза някой по-горе.

 37. Г-н Сотиров,
  Аз наистина “много неща” не знам, затова и чета, за да знам. Като не знам, питам. Ако няма “Кой да ми каже”, започвам да търся отговора сам. Ако това, което пишат журналистите, икономистите, политиците, Вие и другите видове “писачи” по медиите е лъжа, и аз ще бъда излъган. Не е “трудно” да излъжеш “някого”. Ако Вие “знаете”, бих се радвал да ме поправите или коригирате. Няма лощо!! Но “учтиво” за сега Ви “моля”, да не ми определяте “местото” и “ставането” по този елементарен начин.

 38. Не се прави на умен! Истината няма нужда от доказване, за разлика от лъжата и няма да влизам в спор с лъжци. Няма лъжец на света който се радва когато му казват, че лъже. Ти не си изключение! А това, че ти ми пишеш на “Вие” е правилно, защото аз ползвам моето име в блога, за разлика от теб.

 39. Към KARANDASH 1.Вие,Господине,имате ли нещо общо със “съименника”си от в.Стършел/уважаван от мене даровит журналист/или използвайки името му,се опитвате да го опетните с плиткоумните си разсъждения.2.Тъй като започвате със съдаржанието на “джоба “си,Вие бяхте ли в БГ през 1996 и началото на 1997г?Какво бе съдържанието на джобе Ви тогава и ,да речеме,в края на 1997 г.,когато министър председател бе Иван Костов?…Или да речем,в края на мандата му-2001?!Не почувствахте ли разликата в съдържанието на Вашия джоб?3.Тъй като по-голямата част от БГ народонаселението ВЕРВА на медиите и черпи истината от първа инстанция от тях/Вие,очевидно сте от тази група/,естествено е да задавате въпроса за пристанището,но естествено игнорирате факта,че Гиганта Кремиковци бе изграден от БКП ,напук на факта,че рудата за него се доставя от хиляди километри,но пък бе рожба на българо-съветската дружба!И че по времето на Костов,ежедневните загуби на държавата ни/и на нас като данъкопланци/,възлизаше на десетки милиони неденоминирани лева.И че по тази причина бе продаден за ЕДИН щатски долър.И че няколкото купувачи след това го източваха,за да се достигне до днешния хал!И че сега,Бойко Борисов,очевидно преспал тези факти,коментира продажбата му за спомената цена ,като престъпление на Костов.3.Колкото до топлоцентралите,наистина нямам информация,но за да бъдат фактите такива,каквито се описват днес,вероятно обстановката в БГ в онези години не е била като днешната.Да не забравяме,все пак,че собственикът на тези топлоцентрали,имаше задължението да изгради пречистващи инсталации1А кой е този собственик???..Със сигурност не е Иван Костов,обявяван многократно от поръчковите мидии,за НАЙ -БОГАТИЯ човек в България!Вървете ,че им ВЕРВАЙТЕ,г-н KARANDASH!Нали на такива като Вас тези медии разчитат за успешната манипулация на общественото мнение,благодарение на което Мадритският мошенник спечели изборите през 2001г. и не даде възможност на ОДС да зъвърши планираното възстановяване на България,след катастрофата на Виденовото правителство!Или нямате спомени от ния??!!!

 40. Сотиров, Сотиров, точно истината има нужда от доказване, само “вярата” е недоказуема. Но ти на този “урок” не си бил. Пак си се шлял по улиците….А това, че ти писах на “Вие” наистина БЕШЕ правилно.

 41. VIKI, всъщност изразът “безпристрастна журналистика” е оксиморон от комунистическите времена на България, когато да се хвали комунизма, управниците, СССР, СИВ и Варшавския договор-от една страна и да се хулят противниците и загнилия запад-от друга, беше едно от необходимите условия да бъде публикувана коя и да е журналистическа творба – писмена или вербална.

 42. Сега статистическите данни показват друго! Ето докъде ни доведе управлението на наследниците на БКП. Впиянчен и чалгализиран обеднял народ,доведен до безумна бедност простащина/то и такъв е нужен на властващите/опростачената и лумпенизирана маса много по-лесно се манипулира! Не че и преди “преходът” е бил много извисен народът,но поне тогава пастирите/БКП/ се грижеха за стадото-да не бъда гладно,но да е в кошарата и да не гледа какво става на Запад и по света! Ама тая пуста “демокрация”…и сега поне станаха милионери от пастирите…както е казал Луканов: “И капитализъм ще ви направим,но ние ще кажем какъв да бъде”! Ето и сттистиката… ВЪНШНА МИГРАЦИЯ* ПРЕЗ 2009 Г. ПО ВЪЗРАСТ И ПОЛ
  http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=19&a1=367&a2=374#cont

  РАЖДАНИЯ ПРЕЗ 2009 Г. ПО МЕСТОЖИВЕЕНЕ, СТАТИСТИЧЕСКИ РАЙОНИ, ОБЛАСТИ И ПОЛ
  http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=19&a1 … 3=260#cont

  ЕСТЕСТВЕН ПРИРАСТ НА 1 000 ДУШИ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ПРЕЗ 2009 Г. ПО СТАТИСТИЧЕСКИ РАЙОНИ, ОБЛАСТИ И МЕСТОЖИВЕЕНЕ
  http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=19&a1 … 3=385#cont
  :tmi:

 43. GB, не надценяваш ли Бойко?
  Добре помисли преди да ми отговориш, защото си влязъл в ролята на негов фен, която позиция аз никак, ама НИКАК НЕ РАЗБИРАМ, след като от известно време следя внимателно коментарите ти (доколкото знам от теб-от чужбина).

 44. новият политически сезон започна с позната атака срещу СК и Костов. От едната страна Атака, от другата хитроумно и лукаво ДПС, Бойчето и той да не изостане от хора заприпява позната, чакам включване на Гоце :))).
  Явно това е сериозен проблем с който маститите ни политици пак са се заели да разрешават :)))

 45. Анализът е точен,всеобхватен и дори пророчески,поне според замисъла на тримата от “формула 3″/да не дава Господ да се сбъдне/,а езикът и стилът Ви на писане са истинско удоволствие за четящите,г-н Инджев !
  Поздравления !

 46. Към г-н инж.Лазар Маджаров,….. понеже ме питате, ще Ви отговоря, без да Ви обиждам:
  1. Нямам нищо общо с Вашият талантлив приятел. Предполагам , това сте го разбрали по моето „плиткоумие”, което не е представлявало трудност за ИНЖИНЕР като Вас.
  2. 1996-1998 г. Работех в „завод”, който “стоеше много добре на пазара”, но заплатите, които бяха от порядъка на 150$ на месец ни ги „даваха”(така се изразяваще един от зам министрите тогава) със закъснение между 6-8 месеца на изплащане.
  3. 1998 г. Използвайки опита си „отворих” ООД-то, срещу 3 750 000лв взети в заем срещу лихва, които тогава регламентирано трябваше да се покажат на Държавата, вкарвайки ги в „някоя търговска” банка-така тя „стимулираше” малкият бизнес.
  4. Поради моето „плиткоумие”, след 8 месеца, заедно с мен работеха вече 8 човека. Разбрах че имаме нужда от по-голямо помещение за да инсталираме нови „машини”. Тогава, отидохме в общината да „молим” за общински „терен”, с последващо изкупуване по пазарни цени. Като идея прекрасно, но …… Няма да Ви казвам колко ми поискаха под масата. Аз такива пари нямах. Не можах да намеря съответните „пазарни” механизми, за да разширя бизнеса си. Но все още оцелявам, плащайки наем на онези, които „го могат” и сега държат 99,99% от „промишлените помещения” в държавата. Сигурно сте „чували” за М. Радев и други подобни играчи, които приватизираха огромни помишлени площи, използвайки „пазарни” механизми, известни само за тях.
  Усетих, че ПИТАЙКИ с „лоша” дума за Костов, няколко участници в блога „подскочиха”, та се сетих за стария „призив”, „кой не скача е червен”. …. Аз ще Ви кажа от кои съм. Знайно или не, но се „говори”, че докато кръвта циркулира „затворена” в човешкото тяло и гарантира правилните му функции, тя е „синя на цвят”. Ако обаче някой нанесе поражение и тя се „окисли”-става „червена”. Та аз съм от тези „плиткоумни” животни. Предполагам, че Вие сте от онези, при които кръвта им е винаги „синя”, независимо „какво става около тях”- или както казват „голубая кров”. Дай Боже повече благородници в БГ.

 47. Чудесен анализ, г-н Инджев! Общият знаменател на двете изкуствени величия е президентът на РъБъ. И още някой(и) зад кадър.

  @Viki Интересно по каква логика трябва, след като сме хвърлили 2 милиарда на боклука, (в.т.ч. и на ония боклуци, дето са “прибрали” част от тези пари), да хвърлим още 10 милиарда, за да се сдобием с руска АЕЦ, чието производство е непродаваемо? А ще бъде непродаваемо, защото, за да се изплатят тези 10 милиарда, цената на 1 Квчас ще бъде твърде висока – около 18 евроцента.

 48. Днес, ден втори след написания по-горе прекрасен репортаж от г-н Инджев, предизвикал бурни реакция и “подскоци” сред доста четци, излязоха доста новини в държавата със “заспиваща икономика”, където недвусмислено се казва че ДПС в коалиция с БСП ще иска “вот на недоверие” за правителството. СДС-коалиция застава зад ГЕРБ. Или, както казва GB по-горе, дали в резултат на “джудистките” хватки на премиера, сега “може би” коалиция ФОРМУЛА 3 да зазвучи КОСТОВ, БОРИСОВ, СИДЕРОВ!!! Звучи по-добре, като че ли ???? И май е по-реално като бъдеще !!!!

 49. Господин Маджаров, аз имах честта и удоволствието да срещна и да разговарям Цветан Цеков – Карандаш, Бог да прости. Дори гостувах веднъж в ателието му на последния етаж на блок до Южния парк. Има чудесна гледка към парка, а Карандаш беше изрисувал на стената си Тайната вечеря на Леонардо. Карандаш изследваше творчеството на Леонардо с невероятен “хъс” (прощавайте за думата, ама е точна в случая)и начих много интересни неща.
  Поздрави

 50. Към Г-н ДОНЧО ТОНЕВ,
  Да, от двадесетина години вече съм в чужбина, още от 1992 година. Казвам се Михаил Иванов и съм електро инженер завършил ВМЕИ “Ленин” през 1974г със специалност автоматизация на промишлеността. Тогава, както всички мои колеги останах без работа и тъй, като бях диагностициран за безнадеждно болен, диагнозата ми беше ЛАС (съшата болест на Гого от “Тоника”) не ми остана нищо друго освен да замина при жена си която е лекар в чужбина. Тя тогава, както мнозина в България каза “Трябва някой да изкарва пари за да оцелеят децата”. И замина още в края на 1991г. Аз се страхувах да остана сам при такава диагноза. Трябваше да има някой да се грижио за мен и така… Никога не съм имал желание да живея в чужбина. Както много други бях принуден. Никога не съм принадлежаял към някоя партия и искрено желаех и се надявах промените да оправят България, за което всички ние бяхме и вярвам все още сме готови да понасяме всякакви жертви. За щастие моята диагноза не се оказа вярна, което се установи с течение на годините, тъй като иначе отдавна трябваше да съм се преселил в един “много по-добър свят” – другия! Няма друг начин за потвърждавне или отхвърляне на тази диагноза. Тук в Арабската пустиня, където съм, се захванах за работа (първото каквото намерих)не дори и за пари. Просто за да си отвличам мислите от болестта. Нямахме достатъчно пари в началото за да купим втора кола и пет години съм ходил пеша до и обратно един завод за производство на ел. табла. Знаете ли какво е да ходиш пеш осем километра при температура 48-50 градуса? Даже колегите ми се чудеха зашо отивам два часа преди началотио и оставам до късно вечер на работа. Но укрепнах много и физически се чувствх прекрасно. Втората фирма, в която работих беше малка и финансово много слаба, но хай-тек. Какво ли не ми се е случило през годините! Дори съм копал с лопата в пясъка по обяд на 52 градуса. Чакал съм и до една година за да ми платят заплатата, за да могат по-бедните колеги индийци или пакистанци, да вземат някакви пари и да си платят наема и разноските за храна. Можех да си го позволя понеже жена ми си взима редовно парите иначе едва ли бих издържал. Фирмата проектираше и сама изграждаше автоматизирани системи. Десет години работих там, като контрактор и затова време буквално завърших още два университета! Открих проблемите на социалистическото ни образование на собствен гръб. Фантастично ниво на общотеоретична научна и техническа подготовка и пълна нула по отношение на инженерната практика и информация за съвременните достижения на техниката и за изискванията на западните стандарти! Селф мейд съм и никога не съм имал “партийна” подкрепа, както други наши “специалисти”. Сега съм добре известен и уважаван специалист в консултантска фирма за високо строителство. Бях главен консултант на един небостъргач (77етажа) по ел.част , телекомуникации и ниско волтови системи. Сега съм на строежа на един университет.
  Тук няма много българи, но българите навсякъде по света са малки обшности. А пък, като прибавите и характерните особености на материала ни получавате пълна картина. Все пак всички бяхме обединени от желанието и вярата в доброто на България и искахме час по-скоро да се върнем. Знаете всички събития от времето на нашия преход досега. Неописуеми бяха ентусиазмът и радостта ни при победите на СДС и скръбта от паденията. Но очевидно е вече, че хубавите неша стават много бавно. Колко бързо и лесно обаче се рушат!
  Станаха големи промени с България. Ясно е, че никога няма да се върнем в това, което помним от младостта, говоря за хубавите неща. Както искате го разбирайте! Това от далече се вижда по-лесно. В началото, когато се връщахме в отпуска мъкнехме “социални помощи”- кашони пълни с какви ли не провизии. Олио, брашно захар, ориз, прах за пране и така нататък. Парите от една заплата (бяха много по-малки от сегашните ни) просто не можехме да изхарчим дори да се “олеем”. Сега всичко има в България. Няма пари само. А цените у нас станаха подобни на световните и дори са по-високи от тези тук. Със сегашните си много по-големи заплати (на ден изкарвам половин тон супер бензин по тукашните цени),се чувстваме у нас, като нефели бедняци! Така, че ИМА РАЗЛИКА! Затова ме хваша яд на всичките идиотии случваши се у нас. Никой не мисли за производство, което да създаде реални работни места и увеличи доходите на хората. Нали сме в ЕС! Пропиляват се възможностите или се крадат европейските субсидии. С лека ръка се приемат всички санкции, които ни се налагат. Не може стандартът ни да е 20 и повече пъти по нисък от средния на европейците. Всеки се оправдава, че нямало чужди инвестиции, а никой не предприема реални действия, за да има такива! Напротив, опозицията активно пречи от най-егоистични теснопартийни подбуди въпреки претенциите, че прави всичко за добруването на хората! Нали забелязвате че споменавам управление и опозиция условно. Тоест това у нас е принцип , който е независим от партийния цвят. Качество на “материалът” ни Мизерията унизява и принизява духовете. Това е най-лошото. Но явно никой от управлявашите не го е грижа или просто не могат да се справят. А затова пречат активно тези от опозицията типично по български. Няма го това желание, единство на нацията към по-добро. Няма го духът на Съединението. Всички само мислим за грешките и забравяме, че никой не е безгрешен. Но всеки вика “Аз щях да се справя по-добре на негово място”! Нация от единаци сме и това ни изяжда главите. Синът ми, който през цялото време си остана в България веднъж ми каза: “Тия кретени пак вдигнаха цените”! Отговорих му, а не е ли по диобре да кажеш “Не ми вдигнаха заплатата”? “Не е ли все едно?” Не е казх му защото цените са такива каквито се определят от пазарът. Такива каквитио са навсякъде по цял свят. Така изкривяваш същността на проблема и не удряш във вярната посока.
  И постепенно достигам към същината на вашия въпрос. Винаги съм мислел, че най-вредни в Българската политика са БСП и ДПС. Първите са си едно към едно старото БКП, на което дължим всички подробности от нещастния си живот, така както го описвам чрез моя частен случай. А вторите са продукт и олицетворение на всичко най-гадно, което може да се случи в разпенването на вълните на прехода. И понеже се стремя да намирам най-важното за момента мисля, че то беше и е никога да не се допуснат повече тезси две формации на власт. Не съм фен нито на Борисов, нито на ГЕРБ, но не мисля, че има реална алтернатива. Просто настроенията на хората у нас, мисленето им е такова, че на последните избори беше или ГЕРБ или оставането на тройната коалиция. При такъв избор Вие какво бихте предпочели? За съжаление и те са от нашия материал, но ние друго нямаме. Но има смисъл, както Иво го прави да бъдат безпощадно критикувани, за да се “наместват добре обръчите на разсъхнатото буре и да не потече”! Вие казвате, че следите моите коментари. Тогава спомнете си всичко, което съм писал за Борисов. Има архиви или питайте Иво Инджев. Сърдечни поздрави!

 51. karandash:Когато няма къде да отидеш, ела на себеси::))))

 52. Уважаема Вики,
  Безпристрастна журналистика няма. Ако някоя журналистика е наистина безпристрастна, тя никому не е нужна. По теория журналистиката би трябвало да бъде злободневно, компетентно, граждански ангажирано, с риск от прибързани, емоционални и неверни изводи, РАЗСЛЕДВАНЕ по горещи следи на обществените явления, на действащите лица и на причините за обществените недъзи. Добрата журналистика помага на хората да си обясняват събитията и да изработват собствени виждания, оценки и поведение към ставащото вътре в тях, в “града и в света” и в крайна сметка – във Вселената.
  Сравнете с епохалната роля на българските СМИ.
  Днес обаче е ден за скръб. Нека да склоним глава пред паметта на невинните жертви на комунистическия сатър, издигнал се над българската нация преди 66 години.
  Бог да прости жертвите на червения метеж!

 53. Към ДЕФ.(септември 8, 2010, 5:11 )
  Браво!Казвате истини, които малко хора осъзнават, за съжаление.Точно такава беше ситуацията при управлението на Иван Костов, но комунистическата пропаганда, която работи денонощно и без почивен ден успя да излъже и заблуди много народ.И не е спряла да втълпява тези лъжи до ден днешен, а трябва да се опровергават, затова ви казвам браво!

 54. Г-н М.Иванов, възхищавам се от личните Ви постижения и биография. Апропо, май сме връстници! Много харесвам коментарите Ви и ТОЧНО ПОРАДИ ТОВА И САМО ЗАРАДИ ТОВА съм безкрайно изненадан, че възлагате надежди на един недообразован, лощо възпитан, нечист(като минало-близко и по-далечно) и ежедневно противоречащ си политик-измамник.
  Не искам да Ви обидя, просто това е моята оценка за бат’Бойко.
  И двамата сме сигурни, обаче, че времето ще покаже кой е прав.
  Останете със здраве!

 55. Аз си реших проблема – емигрирах. Тук, в чужбина, няма формули, няма коалиции, няма бат Бойковци и още по-малко неприятни хора като другарите Седефчов и СерГей. Не гледам БГ- телевизия, не чета БГ-вестници и се чувствам прекрасно. Забравих кои бяха Слави Трифонов, Азис, Софи Маринова… И не искам да си спомням. Абе много неприятни хора има в България бе, защо така?!?
  Разбира се, че и тук има проблеми, но те не са свързани с Р. Овч. или Р. Петк., а с това какво трябва да запиша да уча, за да си намеря добра работа, какви документи трябва да си изкарам, дали мога да си намеря по-евтина квартира… Битовизми, ама далеч по-сладки от проблемите в БГ-политика…

  Само в мигове на случайно прокраднала се носталгия влизам в и-нет да си припомня що за държава беше БГ и дали да се връщам и отговорът веднага се изяснява 🙂

  Тъжно ми е само за по-възрастните, които вече няма как да емигрират… Те щат-не щат трябва да се занимават с дебели мазни министри (с и без портфейли) и с некачествен политически ресурс.

  На всички останали пожелавам безаварийни полети на запад!

  Калин, 26

 56. О, Г-н Тонев, моите надежди в ББ не са никак големи! По-скоро се самозалъгвам. Опитвам се да не изпадна в пълно отчаяние! Защото иначе Вие ми кажете на кого да се надявам? Става въпрос не за мечти, а за релните ни възможности. Става въпрос за някой или някои, които наистина могат да убедят хората да гласуват за тях. Посочете ми такъв или такива, а и не само на мен, на всички! Аз поне ще Ви бъда безкрайно признателен и ще го подкрепя.

 57. За съжаление сте прав г-н Иванов, не мога да посоча по-популярен политик в момента от въпросното лице. И въпреки това не съм пропуснал гласуване от 1989г., като винаги съм го правил без компромиси със съвестта си.
  Наистина не разбирам тезата Ви за “реалните възможности”. От моя гледна точка подобна теза би могла да доведе до подкрепа на опортюнизма и колаборационизма дори и с най-утвърдената и ретроградна политическа сила – тази на комунистите, както направи т.н. “цар на българите”.
  Мисля, че това е реалната перспектива за ГЕРБ, нищо че Бойко сега е заел позата на самолюбив и “непокорен” евентуален политически съюзник.

 58. Ами да се сетим за последните президентски избори, а? Първанов срещу Сидеров, след като цялата огнева мощ на държавата беше хвърлена срещу един достоен човек, г-н Беронов, дето бил стар, а и да ден днешен е в прекрасно здраве и умствена кондиция на светлинни години от безмисленото бълбукане на селския ерген гоце. А посрещаме с уважение президента на Израел (87 г. май), нали?
  Та така стават нещата в бедната ни държавица с електорат, подхлъзван вече 15 от всичките 20 години уж преход от соц към кап богатство на ненаялите се комунета и ченгета…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.