Първановият проект се цели във …всички

Ако се вярва на в. “Сега”, политически отломки от няколко формации, с претенции да бъдат “центристи”, са на път да се обединят около проекта на Първанов за “професорска партия”, начело с директора на увиверситетското издателство в София Димитър Томов. Партията ( или движението?) трябвало да се казва “България за всички”, а сайтът “ Аргументи”.

Първият въпрос е: може ли наистина да се вярва на в. “Сега”? Моят отговор е, че може. Защото е от малкото редакции в България, които си позволяваха през последните години да пишат критично за Първанов. Особено важно е, че вестникът има точно такава ориентация -лявоцентристка Това прави публикациите му още по-знаменателни, защото е очевидно, че не само се чете от такава публика, но и черпи информация от съответните източници, запознати добре с кухнята на манджата, забърквана от президента.

Не е случайно, че в книгата си “Президент на РъБъ” цитирам “Сега” ( нищо , че и там колегите “не забелязаха” появата й). Освен всички друго, отмъстителността на Първанов спрямо “Сега” сваля маската му на “благ” бащица, за какъвто се опитва да се представи. Това, което самият “Сега” вероятно е научил от моята книга , е причината за разрива между собственика на изданието Сашо Дончев и президента. Дончев мълчаливо му отказал едни пари за създаване на медиен проект и това отприщило гнева на държавния глава до такава степен, че се стигне до опит негов съветник да обяви пред журналисти в Москва , че с вестника е “свършено”.

Приемам за достоверна информацията на “Сега”, която потвърждава много подобни предположения. Писал съм нееднократно, че Първанов ще имитира Путин с неговата “Единна Русия” .”Сега” потвърждава руската връзка със съобщението, че гръбнакът на новото творение на Първанов щели да бъдат професори русофили.

Преписвачът от Сирищник копира московския модел с внушението и с претенцията да бъде обединител на нацията, макар, че по дефиниция една партия не може да бъде на “всички”. Това е оксиморон защото партиите изразяват интересите на конкретна част от гражданите, а не на “всички”. Нещо повече, Първанов дори надскача претенцията на своя кумир Путин, които “скромно” претендира да обединява Русия около себе си – единството може и да не е пълно, допуска някои изключения. Не и в случая, когато става дума за “всички”.

Точно както Путин и Първанов се заиграва с църквата. Сега, когато тя най-после се изяви на гражданското поле с демонстрация на своето влияние (в полза на задължителното вероучение в училищата), Първанов се присламчи към този фактор в стила на руската политика, която отдавна заиграва с духовенството.

Няма изненада, че Първанов посяга и на другия популярен и популистки употребяван у нас и в Русия ресурс – патриотизма. Отцепниците на пловдивския кмет Славчо Атанасов от ВМРО ще му веят байрака, ушит със златни ширити от пловдивския социалистически милионер Георги Гергов, един от най-близките до Първанов олигарси. А пък начело на щаба на партията щял да бъде доскорошният интелектуален гуру на Доган проф. Людмил Георгиев, който беше абониран за телевизионни проповеди на тема колко мъдър и велик бил шефа му, но изведнъж скочи от тази каруца и сега е спряган за рупор на Първановия предизборен проект. В който щяло да има и…царисти.

И всичко това се готви от действащия президент, употребяващ държавния ресурс за собствени политически цели, обикаляйки страната под всякакви благовидни предлози с целия президентски антураж.

Пред очите ни президентът забърква каша от русофилство, щипка православие, малко ром(ски) реверанс, царизъм, центризъм и патриотизъм за целите на продължаващия първановизъм.

Като знам на какво кълве масата у нас, от този примитивизъм не лъха оптимизъм, а намирисва отново на генно модифициран комунизъм.

39 мнения за “Първановият проект се цели във …всички”

 1. Много сте точен, господин Инджев, но Вие си го знаете. С две думи, Първанов иска да прави нов комунистически бардак (ако в това има нещо ново ), но със старите смръдливи парцали в него. Според мен има и още нещо. Първанов иска да прави политически цирк където борбата ще бъде между неговия новосъздаден комунистически бардак от една страна, а от другата страна ще бъде неговия огледален образ ГЕРБ, вече създаден от него и хората му. И на това Гоце Първанов ще му казва политика и ще замазва очите на хората, което в България е лесно и на партньорите ни от ЕС, което, хич не е лесно.

 2. За съжаление тюрлюгювечът, който Първанов подготвя ще се погълне с удоволствие от немалко хора, които няма да забележат миризмата на развалено.
  И за съжаление сред тях има и мои приятели, млади и иначе умни хора 🙁
  Още отсега си представям какви злини ще породи тази съсипана президентска манджа, гадост!

 3. Изречението “Преписвачът от Сирищник копира московския модел с внушението и …” обрисува следната картина: стои слабият ученик на чина си и не знае какво да напише по време на контролното. Затова източва врат, криви разсеяно поглед, за да види какво пишат отличниците и като преписвач копира …
  На мен обаче картинката ми изглежда по малко по-друг начин: стои прилежният ученик, който винаги си учи урока наизуст и отговаря правилно на всички въпроси, пред него се е изправил дребничък на ръст, но добре подготвен преподавател и диктува. Ученикът чинно пише в тетрадчицата, всичко, което му диктуват и се готви след обяд вкъщи да научи всичко наизуст и да е отново най-добре подготвеният на следващото контролно (разбирай – избори).
  Въпросът за нас обаче е дали по време на следващото контролно въпросите ще са предварително ясни за някои или ще се избира от много въпроси в скрити бюлетини, а изпита ще се прави от външни оценители. В такива случаи оценките се поставят по друг начин и от други!

 4. За съжаление отново сте прав г-н Инджев!Българинът така и не се научи да отсява зърното от плявата и да не вярва на доказали се лъжемесии!

 5. “…генно модифициран комунизъм”?

  А, не! ГМО са забранени! Да бяхме забранили и БСП/БКП…

 6. Супер Иво!

  Мимикрията на Гоце Сирищников е мисия невъзможна.

 7. Уви, така е в държавата Гоцеландия. И Белене ще бъде построено и отгладувано от народа в името на благоденствието на това лице (и на присъединилите се към него впоследствие). Дори не мога да произнеса името му, толкова съм отвратена!

 8. Президента Първанов е яхнал доверчивото българско народно магаре на властта в България и сега с негова помощ строи партия – скривалище за себеси и за спонсоритеси от ДС-МАФИЯТА на Ръ Бъ.Питам хората в България ако това което съм написал по горе е вярно, тогава защо търпим на гърбътси този селски хитрец?

 9. Нов бардак със стари к-ви не се прави,не става.Но като няма нови…………….

 10. Къде се изгуби “Кардинал Ришельо”? Едва ли само на мен ми липсва…

 11. Гоце като е тръгнал да обикаля РъБъ да вземе да се поразходи из чужбина за да разбере какво мислят 1 мил.Български емигранти за комунизма,комунистите,БСП и лично за него.Ако не го изритате от България Ви чакат тежки дни.Колкото и да е жалко ще излезнат прави тези които говориха за феодалните старци,шибания народ и т.н.

 12. Отново сте прекалено точен! Много ясно казано, само дано спящите се събудят да прочетат.Че живота ни мина в очакване!

 13. Ако не в демократичните порядки, то опит в организирането на масите руснаците са натрупали. Московски пилигрим, за Първанов е естествено да се води от него. По-интересното в случая е, че макар и привнесен, въпросният челен опит има шансове да се прихване и на българска почва.
  Та коя от съставките на президентската рецепта за политически проект може да се отхвърли с лека ръка? – По реда на изброяването им в статията: Русофилството ли, като житейска позиция за по-възрастните, за едни свързано с (макар и криво разбрана) признателност, за други с уродливост, за трети с кариеризъм, но за всичките тях, с младостта им? Православието ли, като носител на духовна традиция и коректив на днешните нравствените ценности? Реверанса ли, като толеранс към малцинствените групи, израз на едно многовековно съжителство? Царизма ли, като свързан с достойнството на историческото ни наследство и незаконно отменената демократична Търновска конституция? Центризма ли, като вкоренена философия на все още недостатъчно икономически разслоените и политически неориентираните в мнозинството си наши съграждани, за които се знае определено само, че избягват да се определят? Патриотизма ли, като вдъхновител от времето на Възраждането, съхранил ни и в последвалата разделна епоха, когато на българина му се наложи да граничи и териториално и идеологически с българин?
  Ако за нещо може да се съжалява, това е, че не интелектуалец а политик и то не от призваните а от (само)званите се захваща със задачата да обедини зад идеите си мнозинството от българите. Защото така изложената платформа на проекта не би могла да се наложи като политическа партия – това наистина е оксиморон. За да успее би трябвало да е всенародно движение с акцент (поне засега само) върху специфичните български ценности – европейските явно все още са запазена територия на ГЕРБ, и баланс между идеите на лявото и дясното политическо пространство, като зачитане на личната свобода и инициатива в условията на свободен пазар и демокрация, при наличието обаче и на развита социална справедливост. Явно е, че начинанието по принцип си заслужава, но определено не е скроено по мярката на президентския политически мундир. Мога само да се надявам, че ще се намерят достатъчно съобразителни хора от средите на демократичната ни общност, които изпреварващо да изтеглят или отклонят идеята от сегашния й носител, преди тя да бъде опорочена с нахлузването й на, както се очертава, олигархически предимно намордник.

 14. Кардинала заедно с многобройната си свита от никове се подвизава в блога на Едвин Сугарев и не му остава време да плете неразбираемите си изречения и тук.

 15. Мисля си, че отделяте прекалено голямо внимание на един посредствен човечец, от който без височината на поста му, се вижда само зализания алаброс.
  Каква нова партия, какви пет лева?
  Някой лъже много лошо Първанов или той лъже всички вас…
  Първанов се прочу като лъжливо овчарче ( да не забравяме какво каза по случая с Дянков – че ще направи всичко, което е по силите му, за да излязат наяве нечестно натрупаните богатства!)което само говори, раздава ордени на посредственици и досега не е направил нищо добро за България. Така че той няма шансове да повтори успеха на Негово Царско Нищожество или Крали Бойко Банкянски… Само с перчем не става.
  Следователно червените ще се разберат в края на краищата с бати Бойко и ще направят с него ОФ-то коалиция.

 16. Към Даниела.

  Че живота ни мина в очакване!
  Posted by daniela | септември 27, 2010, 17:21

  Докато всички чакат (интересно какво?), животът си върви…
  Полицаите убиват човек, Цецко ги защитава и вместо да го изритат – рейтингът му се бил качвал…
  Е, какво се чака? Да му падне рейтингът ли?
  Бойко разправя лакардии, които дори за кръчмата са глуповати – народът чака. Царо им вика да си сменят чипа, СерГей ги нарича смешници – те чакат. Еми, чакайте може па заедно с тавана да падне и олигархията…
  Акция “Олигарси”, а?

 17. Очакванията ми са,че “проекта” на Гце ще заработи в Ръ-Бъ!Достатъчен е опита му,неговият личен, и на онези които разработват алгоритъма на този проект.Математически погледнато,когато има една дълга поредица от /да кажем-факти/,от нея може да се извлече закономерност,която да бъде достатъчно представителна.Опирайки се и анализирайки нагласите на българите,не сама в периода от 1989г. насам,но и десетилетия преди това,анализаторите на Гоце ще установят голямата вероятност за успех.Не случайно,стартът в публичното пространство се дава една ГОДИНА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ 1911Г.Това е “матриала” в Ръ-БЪ.За съжаление,или “сбърканият чип”,съгласно израза на друг народен любимец!!

 18. Аз не мога да разбера как можа играчът с номер 13 да заяви по повод приказките на Първанов „ Държава, в която премиерът е превърнал 8 милиона сънародници в обекти на своята политика, не е зле да има алтернативна визия, алтернативна политика“ http://novinitepro.bg/novinite/politika/prvanov-nuzhna-e-alternativa-na-borisov.html , че единственото, което искал да чуе, били думите на президента, който се изказвал не като държавен глава, а като представител на алтернативата.Абе гусин Премиер, как може човекът, който трябва да олицетворява единството на нацията да ти бъде алтернатива.Вместо на тия думи да се отговори със заслужен импийчмънт ти каза, че му прави чест за приказките и го оставяш да си събира отбор за партийна политика.Пък може и мачле да си поритате в чест на създадения президентски проект.А ние ще се надяваме левия роботизиран избирател чудейки се към коя бюлетина да посегне, Станишевата или Първановата,като робота, който не могъл да вземе решение се саморазруши.Хъм, интересна тактика!

 19. На “Кристиян Спиридонов”;
  х 10 що се касае до “КАРДИНАЛ РИШЕЛЬО”.Имаме по няколко факултета,НО,честно казано,НИЩО не му разбирах на тоя ИНТЕЛЕКТ!!!

 20. Измина “модата” на партиите, идва нова мода, да “движенията”, при това “гражданските”. След 20г. “пъстра палитра от различни партии”, които бяха “модно ушити” все от “шивачи-интелектуалци”, чиято цел бе единственно, след като “облекат народа”, да си “оправят живота”, но вече по “европейски”, сега идва ред на “старите шивачи, възприели новите тенденции в модата”, които ще се опитат да запълнят изпразнените “сергии на пилитическа активност” на българина. Ние Българите обичаме да сме “модерни”. Дано “пазарната” икономика да ни е научила да “гледаме етикатите” по внимателно, особенно там, където пише “MADE IN…”. Но има само една опасност, а тя е че повечето “етикети” са “менте”, а и повечето от онези, които се “облякоха” навремето с “фалшивите дрехи с етикет “MADE IN 1990”, вече не са в БГ. Но има млади хора, за които винаги има “светло бъдеще”.

 21. Г-н Инджев, има ли някаква възможност да пуснете книгата си за продажба в електронен вариант /примерно за онлайн четене или на .PDF формат/, за да може да достигне максимален брой читатели /извън страната/? Книгата си я купих в България, поръчах копие и за родителите ми, но не ми е ясно дали може да бъде доставена и в чужбина.
  Стискам Ви палци в борбата срещу сирищниците!

 22. Аз пък мисля,че,ако ние българите не заспим,а излезнем да гласуваваме така както когато избрахме ГЕРБ,новата партия няма да има шанс.Лошото е,че ние гласуваме на някакви етапи,чакаме избрания с магическа пръчица да оправи батака в държавата и ако няма магическа пръчица така се разочароваме,че после никой не може да ни накара да излезнем и да дадем гласа си.И така докато спим столетницата все ще си е на влас,ако не се събудим може и партията на президента да дойде на власт и така само ние ще сме си виновни и ще си драскаме по форуми без нищо да можем да променим.Аз поне гласувам и винаги срещу вие се сещате срещу кого.

 23. Както гражданите на републиката разбраха , вече има доказателство, че колите на НСО са се движили в колона на мястото на инцидента с кортежа , където едва не загинаха хора. Юридическа отговорност вероятно не може да се търси от Седефчов , тъй като вероятно не е шофирал той. Морална такава е изключено да понесе , тъй като не е морален човек , а срам за нацията. Това което може да се направи е да се обвинят длъжностните лица като преки извършители на опита за убийство на повече от едно лице. Обвинението би имало и роля на мярка с възпитателен ефект върху работата им като държавни служители.
  Сигурен съм , че Седефчов има за какво да бъде обвинен и зная , че стотици хиляди искат да го видят в съда. Няма как това да се случи докато е президент. Няма как и да се самоназначи като посланик когато му изтече мандата. Мисля , че всички разбират , че закона го пази сега.
  Не гласувайте за неродената му партия и ще го видим обвиняем след изтичането на мандата. Тогава трябват само доказателства. Сроковете за повдигане на обвинение няма да са изтекли.

 24. Идеите на Гоце ми приличат по-скоро на есе написано от слаб ученик на тема “Каво да направим, за да постигнем главната си цел”. Написал е нещо от рода на “Ще угодя на всички. Който иска религия-моля, ето я. Който иска цар-готово. БПЦ- да жувей! Синодалните професори от БАН – тоже! Ако имате още желания, моля заповядайте! България е на всички. И на Русия също за удоволствие на русофилите. Само си трайкайте за “Големия шлем” и най вече за АЕЦ Белене! Те също са на висчки. На вас да ги плащате, (а на мен за да им папкам комисионните)! Последното в скобите е крайната цел за постигане (скрита естествено). Друга идея не можа да роди. Може и да успее, като се има в предвид метода “проба-грешка” по който функционира днешното ни правителство, излъчено от “матриала” гласуващ за съжаление по този метод. Но методът е толкова неефективен и бавен, че ще се изчерпи търпението на добре подготвения нисичък преподавател и най-вероятно докато продължаваме да се бълтавим ще ни бъде отнето отново правото да гласуваме, както беше допреди 20 години. Достатъчно ученика. Слаб 2, седни си! Учи се от отличници, като Шрьодер!

 25. Хубава статия.Нека има повече такива за да разбира народа, какви тикви ни управляваха.В каквато и форма да се облече една партия, която по едни или друг начин е свързана с комунизма, тя ще долара само и единствено беди на България.Заблудата, демагогията и лъжата са приели таква паталогична форма при комунистите, че те тотална губят реална представа за това кои са и какво им е мястото в обществото.
  Бог да да пази България от тях.

 26. Драги Мишо,
  Нямаме нужда от вас, емигрантите да ни давате съвети,мерси. Защо не се върнете в РъБъ да се включите в “изритването” и почистването? Или чакате някой друг глупак да я свърши тая работа, пък вие да се приберете на метеното.
  Айде гледайте си бизнеса и със здраве. Като съберете повече родолюбие за работа(а не за приказки)сте добре дошли.

 27. ТЕО за съжаление си много прав! Но искам да добавя, че там около ученика перчемлия и учителя джудист стоят кукловодите от КГБ и ДС, които ще подготвят почвата за правилния избор.
  ДСБАР нали точно това им е целта – да се направи “врътката”, аналогична на московската. Плебса доволен – уж нови лица с нови популизми, пък за 4 години като се укрепят още по-добре ще могат да правят каквото си поискат. Лошото е че не само възрастните, но и много от младите се връзват на циркаджийските им номера. Какво и да очакваме друго – няма смислени дебати по политически въпроси, медиите са в стойка партер /а как да са в друга, като на основната част от тях собствениците им са колеги на гоце от агентурната им дейнаст / телевизията ги облъчва с халтура и промива мозъци. Кой да ги “открехне по въпроса”!

 28. Г-н Инджев,

  На блога Ви няма данни за контакт с Вас. На какъв адрес мога да Ви изпратья покана за участие в конференция на тема Защита на потребителите на финансови услуги?

 29. Много ми се иска хората да разберат, че предстоящите президентски избори са жизнено важни за това, ще се състои ли проектът “Гоце на РъБъ”… По всичко личи, че Борисов и Първанов усилено репетират стъпките… Мечтая си хората да изберат за президент един улегнал, авторитетен, десен човек…

 30. Платените фанфаристи започнаха да свирят дитирамби на президента (цитат от Фрог нюз – Към нишата “опозиция на здравия разум” има много заявки, една от тях е и на сега действащия президент Г. Първанов. Причината е тъкмо дефицитът на здрав разум, обяви по БТВ социологът Кольо Колев.)

  Хайде сега моля ви да прочетете пак посланието. Има ли и други, които четат правилно, че Първанов ще го играе “опозиция(противопоставяне) на здравия разум. Мисля че с действията си през двата си мандата доказва, че той е идеален за това…;-). Но защо? Причината отново я дава К. Колев – причината е тъкмо дефицитът на здрав разум. Къде е тоя дефицит – всички ние знаем…

 31. garan4e vs. Mишо

  Ха, така, точно така ни харесвате!

 32. Ами малко се издразних, извинете. Представяте ли си го този 1 милион емигранти – така, физически, около фонтанчето на Дондуков1? И какво ще стане с Параванката…Защото аз бях там веднъж, ама ми липсваха шестте нули:)Да ударят едно рамо, както се казва.

 33. Do Garan4e. Не знам как и дали трябва да ти отговоря.Ти идеално се вписваш в блатото от БГ шибаняци.А що се отнася до емигрантите,просто си много,много далеко от истината,но явно предпочиташ да си стоиш в блатото.Приятно къпане и се гмурни по-надълбоко.Извинявам се на всички.

 34. Мамка му! И ще успее, прасето мръсно. Няма отърваване от гадта сирищникова. Абсолютен генно модифициран феодализъм с кюфтета и кебапчета за ромите.

 35. Отличен анализ, господин Инджев!
  Аз също споделям мнението, че Гоцко е посредствено селско момче, но от такива безхарактерни и ограничени човечета кукловодите им обикновено създават отвратителни политически чудовища. Да внимаваме!
  През април-май бившият шеф на 6-и отдел в Шесто управление на ДС майор о. з. Димитър Иванов /Митьо Гестапото/ инициира няколко срещи с военни, родолюбиви и др. “патриотични” съюзи. Най-активни бяха СОСЗР – червеният съюз на запасните офицери, ръководен от бивши членове на отдел “Военен” на ЦК на БКП, от синове на активни борци и пр. комуноидна сган.
  Идеята на Гестапото бе ВСИЧКИ съюзи на запасни офицери да се обединят в МОЩЕН АЛИАНС за участие в бъдещи избори.
  Ние от Съюза на Военните на Н. Величество училища прозряхме замисъла: нов “отечествен фронт” в подкрепа на бъдещата партия на Първанов. Отказахме да се съюзим с наследниците на палачи и убийци на народа си. Проектът засега не се състоя. “Полковник” Иванов създаде обединение “Глас” с формален председател икономиста проф. Дим. Иванов /какво точно съвпадение на имена!/ от Лондон – бивш кандидат за депутат от БСП на изборите през 1990 г. Другият му съюзник е Кръстьо Петков с агентурен псевдоним Еленков.
  Прилагам част от проекта за меморандум, изработен в социално-политическите лаборатории на ДС.

 36. М Е М О Р А Н Д У М – СПОРАЗУМЕНИЕ

  ЗА

  СТРАТЕГИЧЕСКО НАЦИОНАЛНО – ПАТРИОТИЧНО И ГРАЖДАНСКО-ПОЛИТИЧЕСКО ПАРТНЬОРСТВО И ФОРМИРАНЕ НА
  НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА БЪЛГАРИЯ
  МЕЖДУ:
  КООСО: Гражданско Сдружение „ГЛАС”
  Ген-майор д-р Стоимен Проф. д-р Димитър М.
  Стоименов Иванов

  СОСРЗ Алианс за Сигурна България
  Ген.-лейт. о. р. ген. Красимир Петров
  Стоян Топалов

  Обединение на Българските
  Националисти “Целокупна
  България” – акад. д-р Григор Велев

  I. П Р Е А М Б Ю Л

  Страните подписали настоящото споразумение,
   като изхождат от задълбочаващата икономическа и социална криза;
   от разгръщата се в Европа дългова и институционална криза;
   от развиващите се геополитически промени в света;
   от липсата на адекватна на международните и вътрешни реалности модерна и силна икономическа и социална политика, способна да изведе България от ситуацията на бедност и изостаналост;
   от необходимостта за нова българска национална доктрина и нейното ефективно вплитане в подготвящата се от целия ЕС Стратегия 2020;
   от подронването на демократичните институции в страната и засилващите се посегателства срещу общочовешките и конституционни права и свободи на гражданите, съсловията и гилдийте;
   от продължаващата безпомощност на политическата система и професионалната некомпететност на поредното правителство,

  РЕШИХА

  ДА СЛОЖАТ ОСНОВИТЕ НА

  едно силно, национално-патриотично, експертно и гражданско- политическо партньорство и да създадат Национален Алианс за Възраждане на България – върху общите принципи на европеизма, националния патриотизъм, демокрацията и социалната солидарност и да пренебрегнат своите различия в името на възраждането и модернизацията на България и осигуряване благополучието и просперитета на българския народ и българските граждани.
  България днес се намира на исторически важен кръстопът от своето развитие.
  По-натъшните демократични промени и тяхното утвърждаване в хармония с европейските ценности и демократични свободи, за което дадоха гласа си мнозинството българи на парламентарните избори през 2009 г. – е пътят, който няма алтернатива.
  Всички членове, сподвижници и симпатизантите на подписалите този Меморандум – Споразумение са убедени, че:

   продължаващата липса на перспектива и хоризонт за младите българи, които напускат всеки ден България;
   все по-засилващото се изтичане на мозъци, научни и изследователски кадри от България;
   огромното разочарование и отвращение от наследената корупция и продължаващата показна властова и политическа арогантност;
   селективното противодействие на организираната престъпност;
   неудържимото срутването на икономиката, на българския бизнес с всеки изминат ден;
   обедняването на българските граждани и техните домакинства,

  НАЛАГАТ

  Всеки гражданин – патриот, всяка отговорна политическа, професионална или гражданска организация, граждански движения, отделният човек, да забравят съществуващите различия и се обединят пред голямата задача:

   Спасяването и възраждането на единна, силна и целокупна, модерна и справедлива България;
   Прекъсване на 21 годишният експеримент за запазване на статуквото – управление на страната от една каста на всяка цена и с всякакви средства;

   Радикално скъсяване на дистанцията ни от пътя и скоростта на развитие на модерните демократични нации – по стандарт на живота; покупателна способност; социална справедливост; вътрешен ред и сигурност; държавност и законност.
  II. ОБЩИ ПРИНЦИПНИ ЦЕЛИ

  Всички обществени, професионални, политически и граждански организации, движения, сдружения и партии подписали този Меморандум – Споразумение се обединяват за общи, координирани и организирани действия в Национален Алианс за Възраждане на България – върху общото разбиране за острата необходимост от:

  Незабавно приемане на радикална логично взаимообвързана и консистентна антикризисна икономическа и социална политика за трайно излизане на България от кризата и за стратегически план за развитието на икономиката на страната, който да издигне България по стандарт на живота на по-високо място сред останалите страни-членки на ЕС

  Възстановяване на колабиралия и неефективен публичен сектор и незабавна политика по модернизацията на всички основни публични сектори, които са генераторите на развитието на България: образование, наука, здравеопазване, пенсионна система, вътрешна сигурност и ред, публична инфраструктура, национална отбрана

  Разработване и приемане на нова Национална Доктрина и на Стратегия за Национална Сигурност, основаващи се на новите икономически, социални и геополитически реалности в света, в Европа, и в нашия регион

  Възстановяване и издигане на международната репутация на България сред партньорите в ЕС и в НАТО; сред всички световни и международни политически, търговски и икономически съюзи; международни финансови институции, както и в регионален план

  Възстановяване на нормалния, ефективен процедурен достъп на страната ни до отпуснатите европейски фондове и заедно с това предприемане на цялостна реформа по модернизацията на институциите в страната, както и на българската администрация в центъра и по места

  Възстановяване доверието на българските граждани в българската политическа система и нейните представители; възстановяване на доверието в законодателната, изпълнителната, и съдебната власти

  Възстановяване на доверието на българските граждани в основните функции на държавата; възстановяване на върховенството на закона и въвеждане на европейски правен ред в страната, включително и чрез нова Конституция

  Активизиране на българското гражданско общество чрез всички форми на пряката демокрация, чрез гаранции за основните конституционни свободи на българските граждани

  Безкомпромисно демонтиране на олигархическия модел на управление на страната, наложен при управлението на последните три правителства; незабавно започване в тясно взаимодействие с ЕС и всички специализирани международни организаци – на процес на ликвидиране на властовата и политическа корупция, и нерегламентирания лобизъм като символ на българската политическа система

  III. ПАРТНЬОРСКИ АНГАЖИМЕНТИ

  ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА ГОРЕИЗБРОЕНИТЕ ПРИНЦИПНИ ЦЕЛИ

  КАТО СТРАТЕГИЧЕСКИ НАЦИОНАЛНО-ПАТРИОТИЧНИ И ГРАЖДАНСКО-ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТНЬОРИ
  ОРГАНИЗАЦИИТЕ, ПАРТИИТЕ, ДВИЖЕНИЯТА И СДРУЖЕНИЯТА ПОДПИСАЛИ ТОЗИ МЕМОРАНДУМ-СПОРАЗУМЕНИЕ И ВЛИЗАЩИ В
  НАЦИОНАЛНИЯ АЛИАНС ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА БЪЛГАРИЯ
  СЕ ДОГОВАРЯТ:

  1. Да формират: съвременна, отворена и демократична организационна структура на Националния Алианс, запазваща и уважаваща автономността и легитимността на всеки един от неговите членове; силно и стратегическо организационно ръководство на Алианса; регионални органи и транспарентен механизъм на финансиране.
  2. Да въведат един постоянно функциониращ механизъм за координация между ръководствата на отделните съставни организации, движения, сдружения, формации и партии – с цел ефективното и рационално планиране и реализация на всички действия на Националния Алианс и неговите структури.
  3. Да формират национални и регионални работни комисии на Националния Алианс, които да са специализирани по секторните и други политики, очертани от общите цели и задачи, заложени в Преамбюла на настоящия Меморандум.
  4. Да се развият международните връзки и дейност на Националния Алианс за Възраждане на България с други сходни и близки по цели и принципи национални и международни граждански организации и формирования от ЕС и от отделните страни-членки на Съюза.
  5. Националният Алианс за Възраждане на България – да участва открито, активно и в съответствие с основните принципи на неговито формиране и решенията на Ръководството му – във всички национални дебати и форуми засягащи жизнено важни въпроси на развитието на България.
  6. Да инициират, активизират и участват като Национален Алианс в ситемното организиране и провеждане на национални и регионални референдуми по остри и съдбоносни въпроси за решаване.
  7. Като Национален Алианс съставен от множество граждански структури и движения, обединени от общи и принципни национални цели, и изразяващ интересите на своите членове и на значима част от гражданите на Република България, Алиансът да взема активно гражданско-експертно участие в официалните обществени и политически дебати и преговори по подготовката и реализацията на изборните процеси в страната; по участието в местните, в президентските и в парламентарните избори, както и при съставянето на политическия формат на всяко ново правителство, неговата програма, функции, структура и членове – в съответствие с правата на гражданите на Република България, заложени в Конституцията на страната.
  8. Да работят активно за засилване на национално-програмния и гражданско-експертния характер на изпълнителната власт (доминиране на националните приоритети пред страната; силно национално-експертно участие; активна и доказана гражданска подотчетност и откритост в действията).
  9. Да участват заедно като Национален Алианс за Възраждане на България в съвместни национални, регионални и международни форуми, съобразно приетата Програма за Действия на Националния Алианс и решенията на Ръководството на Алианса.
  10. Да работят съвместно с браншови и други съсловни и професионални организации, които са готови да подкрепят принципите и целите на Алианса; да се включат в Националния Алианс за Възраждане на България или да партнират по отделни национални, секторни и регионални програми и задачи със структурите на Националния Алианс.
  11. Националният Алианс за Възраждане на България да засили целенасочените медийни изяви на свои национално и международно признати експерти в подкрепа и в разясняване на общите идеи на Алианса за излизането на България от икономическата, социалната и политическата криза и за възраждането на страната ни във всички направления на обществено-икономическия и културен живот.
  12. Всички членове и структури на Националния Алианс да участват съвместно и ангажирано на всички работни национални, международни, регионални и секторни равнища в процеса на изработване на единната национална българска позиция по Програма ЕВРОПА – 2020.
  13. Да се проучи, подготви и съгласува кадрова база на Националния Алианс от национално признати експерти в областта на икономиката, индустрията, социалната политика, съдебната система, инфраструктурата и регионалното развитие, вътрешния ред и сигурност, националната отбрана, транспорт и комуникация и др., която база да бъде важен национален източник на експерти за предлагане, привличане и участие в местната, президентската и изпълнителната власт.

  В духа на горе изброените принципи, цели, задачи и договорености, ръководствата на организациите, политическите партии, съюзи, движения и сдружения, подписали се тук изразяват своята надежда и вяра, че българските граждани и България биха били истинските победители от тази свръх необходима за възраждането на България мобилизация на всички национално-патриотични сили, експертен, професионален, интелектуален и граждански потенциал.

 37. Кои са “спасителите” на Отечеството: генерал-майор о. р. Стоимен Стоименов – политически офицер, бивш началник на Комсомолския отдел в Главно политическо управление на БНА, бивш заместник-началник и кадровик на Разузнавателното управление на Тенер. щаб /бивше РУМНО/, днес служба “Военна информация”, за която Гоце се запъва като рак на бързей. Стоименов е председател на Съюза на разузнавачите от запаса, без да е бил разузнавач дори един ден. Поставен е от БСП.
  Другият “герой” е Красимир Петров -палачът на гражданските протести през нощите на 4, 5 и 6 февруари 1997 г., когато даде заповед да бъдат пребивани българите, събрали се пред Народното събрание да възпрат престъпното управление на БСП.
  Ген.-лейт. о. з. Стоян Топалов – председател на червения съюз на запасните офицери, син на активни борци,завършил академии в СССР, бивш заместник-началник на Генералния щаб, бивше военно аташе в “братска” Русия.
  “Целокупните” националисти се представляват от “акад.” /на коя академия?/ д-р Григор Велев – дежурният кандидат за президент през последните 10 години. Предишният път бе в двойка с генерал о. з. Йордан Мутафчиев – протеже на Добри Джуров, последният военен министър на отбраната, чиято главна задача бе да не позволи да се издума и дума за евентуалното ни членство в НАТО.
  Боже, пази България!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.