Спуканите тъпанчета на сляпата ни публичност

Ядреният експерт Георги Котев обяви в телевизионното предаване на Нова телевизия “Станция нова”, че начело на българската енергийна мафия се намират бившият енергиен министър Румен Овчаров и настоящият президент Георги Първанов.

След като Котев беше приет миналата седмица от министъра на икономиката , енергетиката и туризма Трайчо Трайков, българските медии единодушно цензурираха този факт. Нямаше и официално съобщение от страна на МИЕТ. Явно е имало причина Георги Котев да настоява там да бъде още един “луд”, като моя милост.

Като свидетел на разговора, поканен от Георги Котев, публикувах в този блог резюме на събитието. Стойко Стоянов, другият журналист, присъствал там по настояване на Георги Котев, направи същото в сайта “Фрог нюз”.

Министър Трайков, да напомня, призна на срещата с Георги Котев, че в България има енергийна мафия. Направи го дори без да бъде питан – сам пое инициативата по темата. Да си спомняте някога някой толкова високопоставен представител на властта, да е правил подобно сензационно изявление? Но това не се стори интересно на българските медии.

Сега, когато познавачът на кухнята на ядрената енергетика Георги Котев посочи дори поименно лицата на въпросната мафия, ще “прогледнат” ли най-сетне слепците?

Никой не иска от тях да “прозрат” чудодейно истината, истината и само истината- тя се доказва другаде. Но като са слепи ( понеже досега, от поне две години, по въпроса можеше да се прочете нещо само в интернет), глухи ли ще останат пак слепците за предизвикателството, което се чу за първи път в националния ефир от всички зрители ( слушатели), чиито тъпанчетата не са удобно спукани?

Такова премълчаване, характерно за малодушието на българските медии, ще бъде крещящо доказателство за осакатяването на българската публичност, чиито сетива са изнасилени и унизени в служба на нещото, което отдавна наричаме с обобщаващата многозначителна дума мафия.

17 мнения за “Спуканите тъпанчета на сляпата ни публичност”

 1. За пореден път Ви благодаря за позицията и смелостта. Успех на Вас и Г-н Котев и дано най – накрая нещо се размърда в тази държава.

 2. Не мога да се въздържа да не отбележа, че много се радвам, че като глава на българската енергийна мафия е посочен “другарят” Георгий (Гоцэ) Перванов. Интуитивно и дедуктивно и моя милост считаше нашия первий государствений муж за представител на Московията по управлението на Задунайская, но ето че сега на фактична основа други хора казват същото.

  Което е стъпка към доказване на истината по тия въпроси. А за истината у нас прислугващите на мафията медии и “журналисти”, разбира се, са съвсем глухи. Щото който плаща, он, разбира се, и поръчва музиката: затуй, не за друго, мълчат така упорито. Плащат им за да мълчат. Едно щедро платено мълчание.

  Ние пък, “лудите”, дето говорим и пишем каквото мислим, по същата причина и на същото основание сме натикани в ъгъла, та да не се чуваме.

  Ако на г-н Инджев сега пак дадат дори само половинчасово ежеседмично предаване в национален ефир и го държат (не го спишрат) поне два месеца, то в такъв случай предвиждам, че в резултат таваришч Гоце ще требе да си иде, подвил опашка като пребит пес – или като мокра кокошка, вяло пеейки песента “Курица не птица, Болгария не заграница!”

  За да не се случи тая злокобна за мафията ни евентуалност, Иво Инджев ще го държат далеч от ефир и микрофон…

 3. Достойно г-н Инджев от Ваша страна да напомните за глухота и слепота. Но не ми се иска да вярвам, че проектът Първанов-Гоце от Сирещник ще се реализира и ние ще станем полупрезидентска република. Ако наистина Алексей Петров и Бойко Борисов с Първанов-против Цветанов играят за тази промяна в Конституцията, къде сме всички ние?За това ли пуснаха Алексей Петров-да изгърми новият проект на Първанов и да стане новият президент в новата Конституия, копирайки Путин?

 4. След интервюто с Георги Котев Люба Кулезич каза следното – “Тази история трябва да е на първите страници на вестниците”. Това, разбира се, няма как да се случи, тук медиите се интересуват от други неща. Като например това: “Цецка Цачева избира костюм за сина си” (вестник “Труд” от 17.10.10).
  Г-н Инджев, разчитаме на вас да продължите да подкрепяте каузата на “лудия” ядрен експерт. Ако поддържате контакт с него, поздравете го за смелостта от името на мислещите хора в България.

 5. По темата за енергийната мафия българските медии и българската прокуратура се държат точно като слепия, който разказва на глухия.

 6. Г-н Инджев,
  поздрави,чета Ви доста често,когато имам възможност,макар да не участвам в коментарите.Благодаря Ви от името на онази демократична част на българския народ,която споделя ценностната система на западноевропейската Демокрация а не към Руско-Китайския комунизъм.Иво Инджев е избрал трънливия,но истински път ,за разлика от слугите и писачите на сатанинската антихуманна олигархия,която упражнява духовен и физически геноцид над българския народ.Вашият сайт е оазис ,заобиколено от българската нечистоплътна пропаганда -от Явор Дачков-открит писач и защитник на Мафията и комунистите,до сложни образи като Едвин Слугарев,чийто писания са със формула 90 % мед и 10 % силно-токсичен песимизъм ,обилно залят с полуистини и внушения.Разликата между Иво Инджев и Едвин Слугарев е,че Иво Инджев се води от реалнта Истина и чиста Съвест,а Едвин Слугарев се ръководи /вероятно освен от кеша/ -от латентното му желание да влезе в политиката по формулата на Долен Сидеров=няколко години да подгрява електората по някоя медия ,след което да основе 491 партия в България..Разбира се натрапва се вариантa Едвин Слугарев да е сложен пропаганден субект,който по атакистка формула да работи скрито за комунистите срещу твърва валута..но в същото време Едвин Слугарев е като малко кукувиче в чуждо гнездо-иска да изблъска всичко читаво навън,не признава никакви демократични постижения на нас българите,сякаш сме избирали и живяли напразно,което не е напълно така,защото сме в НАТО и Обединена Европа,и факта да видим генерал Марин в униформа на натовски генерал си е изживяване….
  Благодаря Ви още веднъж,г-н Инджев

 7. Веднага след думите на г-н Котев реклама и след това смяна на темата. Какво ли е ставало през тези 5 минути. Как ли щеше да им продължи предаването ако друго име бе намесено.

 8. Иво,
  крайно време е текстовете Ви, особено по значими теми да бъдат превеждани на аглийски, френски и немски езици…и да бъдат публикувани не само в личният Ви блог, а да ги пускате като коментари и в други сайтове на европейски и световни медии.

 9. Към Костовист:

  Благодаря ви, но държа да кажа, че не съм съгласен с мнението ви за Едвин Сугарев. Не бих искал да бъда противопостяван точно на него защото уважавам позицията му на автор, гражданин и политик, макар не винаги мнението ми да е съвпадало с неговото. И съм абсолютно убеден, че не “кеша” е неговата мотивация.
  Изобщо, понеже зачекваме тази тема, една от нашите драми е в острото противопоставяме между хората, които се различават по несъществени въпроси, но в главното са съмишленици. Моя милост например получава най-яростните удари от хора, които се изявяват като антикомунисти. А другарите само потриват ръце и се подхилват отстрани доволно…

 10. Изобщо, понеже зачекваме тази тема, една от нашите драми е в острото противопоставяме между хората, които се различават по несъществени въпроси, но в главното са съмишленици. Моя милост например получава най-яростните удари от хора, които се изявяват като антикомунисти. А другарите само потриват ръце и се подхилват отстрани доволно…

  Чудесно казано!
  Иво, ей това е проклятието на демократите в България. Просто защото това е по-мислещата част от България, по-интелигентната, затова и по-непримиримата. А трябва да има търпимост и толерантност между съмишленици. Защо да им даваме служебни победи? Та погледнете какво е дереджето на БСП? И при тая куца дърта кранта да не могат десни да се обединят и да вземат властта, и да няма една свестна социал-демократическа партия в парламента?! И трябваше ли да дойде популизма на власт?

 11. Към Балтимор и Костовист:

  Мисля, че е дошло време, по-интелигентната част от обществото ни наистина да покаже, че принадлежи на обединена Европа, като изпълни със съдържание (извинявам се за клишето) нейното мото “Единни в многообразието”, което би могло да се тълкува и като “Единни в различието”, защото то се осъществява на демократична основа.

  П.С. Искам само да допълня за Явор Дачков (за Едвин Сугарев споделям напълно мнението на Иво Инджев), че и той може интелигентно да анализира и пише. А когато това качество е налице, истината в писанията си пробива път дори и против волята на автора им.

 12. Чакам с нетърпение Гоце да привика Котев на разговор.Думите на физика в национален ефир, че президентът на РЪБЪ е свързан с енергийните далавери в интерес на руските другари не са ли 100 пъти по- зловещи от репликата на Дянков? Та това е обвинение в национално предателство, за каквото се полага съдебен процес!Дали…ама надали. Засега шушумигата мълчи.

 13. Г-н Инджев,
  Вие сте прав,че не можете да вземете страна в моя задочен спор с Едвин Сугарев,отново проявявате доблест.Но понякога мнението на Едвин Слугарев за правителството на СДС на Иван Костов,това което ни избута в НАТО и Европа=та същия г-н Едвин Слугарев мисли за него като Гоце Първанов.Обратно каано,мнението на българската пропаганда,комунисти1еска,мутренска,мулташка и прочие за иван Костов съвпада с това на Едвин СЛугарев.Това е изумителото в същостта на демократа Едвин Слугарев…ОК….Не искам да вземта страна ,Желая Ви здраве

 14. Борис Танушев

  Ще трябва да започнем от А и Б . Образованието на назията е замествно от жълтата преса. Телевизионно=пропагандната канонада не може да бъде надвикана.чалгата,безработицата……Ще може ли българското общество да го направи това и да станем равни с еспанци и австриййци….ами те горките си нямат братушки….

 15. goceto e bosat BGMAFIATA.DA GO BUTNEM PREDI IZBORITE!posle shte e kasno…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.