Коминтерн без коментар

В телефонно интервю за Нова телевизия премиерът на България коментира колажа в интернет, на който физиономията на Тодор Живков, кадър след кадър, постепенно се превръща в лицето на бившия му охранител Бойко Борисов. Запитан за тази прилика, Борисов не само не се разграничи, но и стори дълбок поклон на диктатора, като изрази дълбокото си уважение към него.

“Сравняват Ви с един предишен управник. Това е картинка от Фейсбук. Дали ви ядосва или ви радва? В тази картинка има малко носталгия, има малко шега. Може би има и малко опозиционни намеци. Виждате ли я?

– Виждам я, но тя е некоректна към Тодор Живков, защото една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство.

Харесва ли Ви, че ви сравняват с Тодор Живков?
– Не, не ми харесва, защото сме несъизмерими.

Мислите, че той е по-голям от вас?

– Фактът, че 20 години след падането му от власт никой не го е забравил показва, че доста неща са били направени. А е и факт, че 20 години ние приватизираме, ние само приватизираме това, което е построено до тогава.”

Пожарникарят се представяше за комуночистач, но се (д)оказа комунокатор на носталгията по живковизма .

Коминтернът тук е без (нужда от) коментар.

39 мнения за “Коминтерн без коментар”

 1. Б.Б. е напълно изтрещял.Може би иска да привлече електората на БСП и АБВ!?
  Гласуваш за Бойко ,получаваш Живков!!!

 2. “Фолк певицата Емилия усилено си търси жилище в София, където да се премести заедно със сина си Иван.

  Съпругата на президента на Локо Пд – Коко Динев, направи запомнящо се участие в известната столична дискотека БИАД, на което призна, че животът в Пловдив й е омръзнал. “С Коко съм, но той не е длъжен да идва навсякъде”, каза още тя по повод впечатляващото отсъствие на бизнесмена от всички прояви с нейно участие, пише vip-bg.info. В купона се включи и колежката й Есил Дюран, а сред интересните гости бяха журналистът ИВО ИНДЖЕВ и певецът Стефан Илчев.”

  Ако това е вярно, много ми паднахте в очите г-н Инджев.Да присъствате на парти на мутри и чалгаджийки…просто нямам думи?!?!Това е в чудовищен разрез спрямо това за което се представяте.Какво за бога сте правили при тази първенюшка селска пасмина, която така успешно легализираха и ВИП-ализираха последните години.Човек може да напише сто умни неща и веднъж да се —–(нали схващате)?Жалко за Вас г-н Инджев.

 3. Ако премиера на България е казал това което наистина си мисли, за назначеният съветски диктатор, на руската република в България, тогава става ясно, че с Първанов са си лика прелика, като две бодливи червени рози в пазвата на милата ни България.Ако специалните служби на Българската държава имат информация, че премиера Борисов и президента Първанов са политически играчи на Русия, тогава тяхната професионална чест и българското им достойнство ги задължа, да събират и архивират нелегално (поединично или колективно) информация, за премиерската и президенска предателска дейнос, срещу Българската нация и държава.Нека всички помним, че нашата България винаги има нужда от обич и защита.

 4. Интересно разсъждение от страна на Бойко Борисов:

  “Фактът, че 20 години след падането му от власт никой не го е забравил показва, че доста неща са били направени.”

  Също така никой не е забравил Хитлер 65 години след падането му от власт.

 5. Според мен само думата “приватизираме” трябва да бъде заменена с “крадеме”. Иначе останалото е право в десетката.

 6. Българинът би искал да мъзелуваповече от гърка, в замяна на което, да получва повече от геманеца. Дори и пожарниакрите го разбраха…. А може би им го казаха 🙂
  А ние от кои бълаги сме ????
  Имигранти в собствената си родина ???

 7. Когато си бил около някого за дълго време
  не е етично да го плюеш или говориш против него ,независимо какъв е бил.

 8. Власта не е абдикирала! Този тип съпротива или друг яче казано СЪБОТИРАНЕ действията на правителството от страна на съдебната система не очудва никого тук(на запад) и в България. По вежите в политиката хора дори сме изненадани,че правосъдието чака толкова дълго за да
  атакува действията на министър председателя и неговият добър приятел и най-доверен
  съратник Цв.Цветанов-министър на вътрежните работи.В държава като България с ляво
  мислещо общество с турско-комунистически манталитет и болшинство политици, които не могат да се разграничат от престъпния свят, правителство като днешното е просто като дамоклиев меч за левите,техните съмишленици,престъпните им мрежи,цялата им конспирация наричала се някога съпротива,а днес наричана с истинското и име-МАФИЯ . Народа трябва да заеме позиция,да не се подава на пропагандата им,да не се подвежда по разни плъхове като Яне-шушумига n°1,абдикиралият български президент
  руският лакей Първанов и компания. Народа да застане до Б.Борисов и ГЕРБ и да им помага с всички сили. Така както го избраха нека сега го подкрепят. Борбата е наистина безмилостно жестока и опонентите на ГЕРБ и правителството са готови да използуват всички средства за да ги елиминират. Много по-разумно е да стиснем зъби и да издържим още малко,да почистим България от тази престъпна червено-ченгиджийска
  паплач,която съсипа живота на няколко поколения и проми мозъците ни.НЕКА ОТДАДЕМ НУЖНОТО ДОВЕРИЕ И СИЛИ ДА ПОМОГНЕМ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО.Така ще си помогнем и на нас самите.Нека всичките ни демонстраций,манифестаций,стачки , недоволство и хули бъдат в помощ на правителството.
  Тази съдебна система трябва да си отиде! Тя е до такава степен свързана с престъпния
  свят,че би било чудо,ако бяха осъдили „братя Галеви” пък дори и на 5 дни лишаване от свобода. Опозицията начело с неиният „вожд”Първанов,червената паплач и организираната престъпност са едно хомогенно тяло.Те ще хвърлят всички сили за да
  пометат ГЕРБ & cie и няма да подбират средствата. Но аз съм убеден,че техните действия само ще амбицират повече управляващите да се преборят с това национално зло БСП,президент и мафия!

 9. “А е и факт, че 20 години ние приватизираме, ние само приватизираме това, което е построено до тогава.”

  Може и да не ни харесва, но е факт. И тук изобщо не става дума за политика…

 10. Много невежествен, много неук, очевидно негоден да прави каквито и да са изводи от миналото.Човек на малоценностни изживявания – като бодигард се е чувствал джудже
  край два титана последователно – правешкия и мадридския.Интелектуалното му и морално равнище е равно горе-долу на оня бивш борец с пура в уста, известен ктато ценител на изящното изкуство, забравих му името.Но тази тип хора имат инстинктивна хитрост – мисля, че той дава публичност на това свое мнение по електорални причини – знае добре, че в тази страна простака цени простака Т.Ж. а простака е мнозинството и съответно трябва да бъде спечелен от подообен простак.В някакъв смисъл всичко е наред.Ето какво се получава – ОК с Русия, ОК със градивното минало, т.е. разликите между него и Първанов са напълно заличени.Т.е. просташкото витиевско хоро в полоитиката продължава и няма снвършване.Има ездно българско малцинство, което има само едно право – да реагира! Но никога няма да има власт.

 11. Мале, мале, пак е забравил да се преструва че е “десен” другарят Борисов!!! Голем гаф, нема спор! Пак се е осрал другарят Борисов и е фърлил екскремента право у тоя мощен медиен вентилатор, какъвто е Нова ТВ, та да мърсотията да се пръсне и да опръска колкото се може повече нещастници. Требе да бъдат дърпани ушите на съветниците му, че тая сутрин пак са забравиле да му припомнят, че требе да се преструва през целио ден че не е комунист. И чат-пат да казва, че комунизмът е нещо лошо, много лошо, щото убил дедо му. Та явно не си е научил урока наший народний кумир тоя път.

  Дами и господа, обаче това съвсем не е безобидно, он все пак е премиер на натовска (!) и европейска (!) България! Представяте ли си как щяха да бъдат възприети думи на Аденауер за Хитлер и то в същия тоя смисъл:

  “Фактът, че години след падането му от власт никой не го е забравил показва, че доста неща са били направени. А е и факт, че години наред ние приватизираме, ние само приватизираме това, което е построено дотогава.”

  Ако Аденауер му беше щукнало да рече нещо такова за техния си диктатор, той в същия миг щеше да си загуби властта! Да, ама у нас сичко може да се рече. Нищо чудно Гоце и Боко да се скарат и за това, именно за това кой повече обича “другаря Живков”. Ще спечели спора обаче Дмитрич, щото той пък е бил дондуркан като дете на коляното на самия комунистически диктатор! Виждате ли сега докъде сме я докарали, драги ми дами и господа?!

  За мен тоя случай за сетен път показва, че комунизмът е нещо като бацил и като влезе в некое тяло, не го напуща докато е живо. Да не забравяме, че другарят Борисов е бил член на БКП и че е напуснал пожарникарската си професия само и само да запази членството си в БКП. Дали пък комунистическия бацил не е поразил така безвъзвратно и тялото на цялата ни нация обаче? Та колцина ли ще се възмутят като разберат за новата медийна изцепка на другаря Борисов?! (Прочее, моя милост веке ке го нарича само така: “другаря Борисов”.) Виждате ли как тренира да се подмазва наш Боко преди идването на Путин, щото и руския тиквеник си обича най-много Сталин и Ленин!

  Тук остава само да припомня поговорката за “бившите” негри и “бившите” таваришчи-комунисти, но няма да го направя от уважение към негрите 🙂

  И още едно нещо показва тоя уж безобидно изглеждащ случай, а именно, че бодигардът е запазил толкова мил спомен за охранявания от него диктатор. Показва ето това, за което мнозина предупреждавахме от самото начало:

  Бойко е менте! Бойко е най-скъпо творение и най-голямо постижение на “социално-генната” политическо-медийна лаборатория на ДС, която нищо чудно скоро да натрапи на малоумния народец бандита Трактора за пореден спасител и “оправител”! А пък братя Галеви нищо чудно да бъдат назначени за Патриарх и за помощник-Патриарх когато се спомине светиня му! (Дано ми прости Господ за тия грозни думи!)

  Но хубавото все пак е, че подобни случки, събития и симптоматични факти показват едно: че медийния мит за “десния Бойко” рухва пред очите ни всеки ден. А това е предпоставка все повече съзнания да се очистят от него и да прогледнат за истината.

 12. Комуникаторът ни още не се е открил напълно.
  С наближаване на изборите “сентенциите”му ще зачестяват,ще стават по нагли и по откровенни,ще се прегърне с гоце,доган,станишев,ще започне да превъзнася симеончо,и като капак на всичо,отново Костов ще стане”гаргамел”и виновник за ограбването на държавата.
  Е не му вярвам на този “симеоновец”,и това е.

 13. Направеното през социализъма на Живков и Борисов е толкова ефективно, че се продава по 1 долар и никой не иска да го купи, а който е ходил в Гърция разбира, че социализъмъ не можа дори хляба и киселото мляко да направи като това, което се продава в Гърция. Направеното през социализъма е в резултат на многократното ограбване на спестяванията на населението, последното голямо ограбване беше чрез хиперинфлацията 1996- при Жан Виденов, за което после дс обвини Костов и сега пенсионерите казват, че Костов е намалил пенсиите а не Жан Виденов. Като Борисов говорят още много наивни хорица, защото истината за социализъма не беше казана и с изключение на управлението на Костов, България се управлява все от руски агенти, които работят само за прокарване на руските интереси. Пожарникаря се оказа един от най-активните русофили.

 14. “Бедствията докарали страната до такова положение,че отчаяни от свободата,хората желаели някакво по-малко робство.” – Плутарх.
  Някой, ще каже ли, че това, което е казал Плутарх, вече не важи?!

 15. Показният живковизъм на на Бойко е само прах в очите на публиката – за да не лъсне очевидното: че генералът е просто поредния, руски наместник в България.
  Това е и опитът му да стесни електората на зараждащата се конкуренция в полето на популизма – носталгичната, възродителска “алтернатива” Първанов.

  Опозицията може само да наблюдава водевилната “битка на титаните” на прехода. Нейното време още не е дошло, а може и никога да не дойде отново – европейските патерици няма да ни позволят да се свлечем в калта на виденовото време.
  Затова и шансът на чистачите след неокомунистическите запои е равен на нулата.

 16. Бойко е комунист!Това се вижда с просто око!Кани путин,говори с носталгия за “необятния” съветски пазар и износа на прословутите български домати.Ужас!Какви домати ,забравихте,че нямаше кой да стои на полето и мобилизирахте ученически и студентски бригади да обират селскостопанската продукция!

 17. Към Мони:

  Компроматчето ви не струва и не бих му отговарял, ако не беше типично с нещо: с “праведния гняв” на анонимния, който се стоварва от тъмното за това, че някой е бил на светло, без да се крие ( за разлика от вас)…. Само и само да каже нещо гадничко – за злобата умора няма.
  А (известната с артистичното си име като) Есил Дюран е моя близка роднина, която никога не бях гледал на живо, но която в амплоато си на джаз певица във въпросната вечер нямах основание да “бойкотирам” заради мнения, като вашето.
  Нейното дете е братовчед на моите деца. Вие може да сте от хората, които бихте заклеймили близките си ( по комунистическо време такива се отказваха писмено от бащите си заради идеологическото удобство), но от мен подобна гадост не чакайте- приятно ви разочарование, никак не ми е жалко да “разочаровам” тъкмо такъв, като вас.

 18. До МОНИ.

  Не искам да влизам в ролята на адвокат на г-н Инджев, но това което ти си цитирал малко ми намирисва на неистинност. В цитата ти си изпуснал много важни две думи, а именно “ПИШАТ КОЛЕГИ”. Точно където завършва цитата ти, там са написани тези две думи. Та… ако провериш в life.dir.bg ще видиш същата новина. Но там е упоменат източника, а именно vip-bg.info. Съмненията ми в истиността на информацията в vip-bg.info идват точно от това че те цитират някакви техни колеги, но кои и от къде не става ясно. И тъй като същият този сайт vip-bg.info е от типа жълти сайтове в които съм сигурен, че информацията която публикуват не винаги се проверява, да не казвам, че се и разкрасява авторски съм убеден че има нещо гнило в цялата работа. Бих се радвал ако г-н Инджев вземе отношение и ни обясни за какво става въпрос. Вярвам, че не само аз и Мони сме били заинтересовани от тази инфромация която е изнесена в публичното пространство.

 19. Бойко Борисов е квинтесенцията на българската ценностна система, еманацията българската душевност и бит. Пожарникарят е българската мечта за успех и житейска реализация. Като би казал Остап Бендер, Бойко Борисов е кристалната мечта на нашето детство.

  P.S. Честит празник на червените говеда! С празником!

 20. Пазарната икономика е много по-добра от плановата. Но е много по-чувствителна. Наличието на монопол и корупция я прави дори по-лоша от плановата. В момента в България ги има тези два компонента. Това е основната причина за носталгията по “социализма”

 21. Тази съдебна система трябва да си отиде, това наистина е актуално Г-н или Г-жо АКТУАЛНО, но ако не освободим България от руските символи на тиранията и от съветското-руско робство, тогава е безсмислено да коментираме коя институция, на съветската-руска република в България трябва да си отиде.Ако сегашното правителството на България е Българско правителство, трябва да изпрати премиера си да участва на 09 11 2010г в Патриотичният граждански протест, срещу паметника на съветската окупационна армия и там премиера да поиска помощ от Българската нация.Ако Русия иска сериозни приятелски отношения с Европейска България, такива каквито има с Германия и Франция, тогава трябва да е готова да подпише мирен договор с България, защото след всяко обевяване на война, достойните държави винаги подписват мирен договор, ако са решили сериозно и приятелски да сложат край на обявената война.Всички в България трябва да помним, че никой няма право да прави търговия с достойнството и честа, на Българската нация и държава.

 22. Нека не забравяме, че Б.Б. е представител преди всичко на класата на б.б. (българските брокери) в политиката а в тяхната ценностна система важат единствено знаците преди запетайката (на прехода). В това отношение Борисов наистина няма друг печеливш вариант освен да се обръща назад. Защо да сочим с пръст това поналяло се момченце, пример за всички ония, за които разстоянието между другар и господин е също толкова късо, колкото между Симеоново и Бояна ? Та това е Българският избор на родната ни родова и късопаметна ценностна система, в която като в дядова (иванова) ръкавичка място освен за Бендер Задунайски (по Сотиров) има и за Господин Никой, и за Господин за един ден, и дори за господин Фратю с неговия тост за българското liberté преведено в наши дни с не по-малко френското понятие асоциация (за българското възраждане). – “Vive la république des Balkans !”
  А ако вие от изборите досега не сте разбрали що за етикет “Made in” е лепнато на стоката Б.Б., значи сте загубили една година време за размисъл.

 23. До 13.11. още “колко велика е била България та даже правешкият каскет две е направил” ще го слушаме и гледаме ежедневно с ежечасни повторения та белким стигне до ухото Путиново.
  А пък аз колко се зарадвах, че правят ремонт на моста пък да не се усетя, че знам и човека заради който се прави.
  Ще им даде наставления и на Боце и на гоце как да играят театрото по-нататък е ще има и набиване на канчето и десният комунист ще се завърти като винталатор от това къде що е казвал за загробващите Руските проекти.

 24. Четете какво е станало при посещението на бат’Бойко в Италия:

  Античната сграда Schola Armaturarum Juventus Pompeiani на близо 2000 години в римския град Помпей рухна късно в петък и предизвика спорове за отношението на държавата към състоянието на историческото й наследство.

  Когато в събота сутринта пристигнали да отворят мястото за туристи, от администрацията установили, че т.нар. “Къща на гладиаторите” е в руини…

 25. Не че съм адвокат на Б.Б., но обяснете ми в какво не е точен? Не заводите, а дори ТКЗС-тата произвеждаха нещо, а от 89г.насам…??! И както той обича да се хвали с магистрали и пътища – някой да каже нещо за мостовете на Витиня??! Далеко съм от мисълта, че това е върхът, но за 20 години има ли по-добро??! Та може би за това не желае да се измерва с Т.Живков…

 26. към Илиян:

  Лично аз харесвам повече аутобаните на Хитлер в Германия( но не и съдбата на техните строители).
  И Беломор канал в Русия си го бива: построяват го за някакви си 17 месеца само с цената на само около 150 000 хиляди умъртвени от студ, глад, болести и всякакъв друг каторжен тормоз съветски роби.
  А през същото време американци, холандци, южнокорейци, сингапурци, шведи и др. , горките, нищичко не построиха – щото си нямаха Тодор Живков, несравнимия с Бойко.
  Опитите да бъде приватизирано “наследството на Жувков” в неговата т.н “положителна страна”, са си откровена подлост към историческата истина, че не Живков ни е построил каквото и да било, а го направиха, доколкото можаха при мизерните стимули за работа, неговите безправни поданици. Постигнаха го в рамките на една маниакално милитаризирана, помпана със съветски петрол за реекспорт ( и от близо милиард долара от контрабанда, вкл. на оръжие и наркотици) централизирана икономика, която със своята несъстоятелност се срина заедно със СССР върху главите на всички – само не и върху наследниците на Живков – огледайте си и ще ги видите навсякъде.

 27. Г-н Инджев:
  Аз съм млад човек на 31г.,винаги съм бил демократ по душа, както и моите родители.Вие сте ми отговорили като настъпен пес по опашката.Решили сте, че съм дърт вампир от ДС-машината, който е дебнел в блога ви.Направо ми стана смешно, като прочетох отговорът Ви.Напомнихте ми Дон Кихот с вятърните мелници.Не вярвате, че млад демократ не приема новата чалга-култура?Можехте или да не ми отговаряте, или правейки го, да не падате на нивото на засегната фолк-дива с накърнено достойнство.Ако утре излизе новина, че сте заснет да си купувате дрога от “Графа”(примерно), пак ли ще кажете, че сте от тези които излизат на светло, а не се крият като в тъмното.
  Не съм от хората, които нито се крият, нито искат чак толкова да се покажат някъде.Просто съм нормален гражданин.

  Фактът, че четем блогът Ви, значи че сме Ви оценили и харесваме това което пишете.По някакъв начин може у някой да се получи едно подсъзнателно “идолизиране” и за това си позволих първият ми коментар.Ако обсолютно винаги сме съгласни с Вас и ви ръкопляскаме за “десетки”, “деветки” и т.н, автоматично се превръщаме в роботизирани зомбита, от “онзи” строй за който основно пишете.

 28. Дали е “герберски” подход- ГЕРБ има и леви и десни наклонности ,добре се чувства и от една и другата страна “на дъгата”.Или е чисто и просто попаганден трик да обере част от “периферията” електората на агент Гоце Първанов,все още само можем да гадаем. Биографията на ББорисов поволява подобни “отклонения”,публиката не се възмущава,дори леко се “вълнува”.Като бях студент един професор в една своя лекция говореше за същината на въпроса ,………но вметна ,че са възможни и отклонения….(поглед към аудиторията) -а те са най-приятни……Та мисълта ми,че това може да е леко бягство на ББорисов,малък флирт,избрачен,неагнажиращ флирт…ако може да очарова някоя червена бабичка.В този смисъл,може и това във фейсбука да си автопиар на ГЕРБ,понеже ББорисов знае,че са гласували за неговия ГЕРБ може би мажоритарно,подобно на царя-ченге,а не заради десните способности на ГЕРБ. Защото в края на краищата ГЕРБ може да се окаже един несполучлив опит на самата Олигархия в България да се европеизира,да се нормализира,да се реформира,за да не бъде насила реформирана,….защото ако някой друг реши да я реформира “отвън”,не се знае до къде ще реже ” със скалпела”. Защото ако не се нормализира България, България затъне в криза,”
  кораба започне да потъва”, …или се задействат предпазни клаузи, и се се активира някаква безпрецедента Европейска намеса…в края на краищата Олигархията губи почва под краката си,ще трябва всички вкупом да станат британски граждани като Васил Божков-Черепа и Роман Обрамович.

 29. Г-н Инджев, моите уважения, нямах в предвид сравнение между BG и останалия свят, а между BG преди и след 1989г. И повтарям – “Далеко съм от мисълта, че това е върхът, но за 20 години има ли по-добро?”

 30. “Коминтернът тук е без (нужда от) коментар.” Много точно Г-н Инджев, съвсем в десетката. Помъчих се да спазя това и ето, че все пак се изкуших! Тревожи ме главно това, че става въпрос за надеждите на цял един народ-нашия! Знам добре, че веднага ше възразите, как мога да падна толкова ниско да приема тиквата Бойко за надежда на цял народ, ама на, пусто да остане, така си е! И аз предпочитам Иван Костов и Филип Димитров ама историята друго показва. Нямат шанс, разбиха се в стената изградена от овчедушие и гьонсуратлък! Нашата родна “желязна завеса”! А Бойко има дебела глава! Вярвам, че ще се съгласите с това. Не увира даже от съветите, които сигурно му се дават и не намира подходящите думи, в които да ги облече. Има много общо между него и някогашният му работодател другаря Тошо Тиквата! И най общото между тях е това, че и двамата са “човек от народа”! Иначе няма лошо в търговията да се завърнем на руския пазар. Ние големи шансове нямаме за никой пазар, така че това си е доста прагматично. Въпросът е това да става с абсолютно защитен национален интерес, нещо от което другарят Тошо Тиквата нямаше никакво понятие. Ако направи това Бойко би имал правото и гордостта не само да се тупа по голия тумбак, но и да престане (може би предизборно) да се възхищава от “непостижимите успехи” на пладнешкия разбойник и селски хитерц от Правец натрупани на гърба на обикновените хора.
  Така или иначе си трябват поне още 20 години, докато поизрасне народът ни и започне не само да ражда но и да приема по-други човеци!

 31. Браво г-н Инджев, с ченгета като Монката само така – по кратуната! 🙂
  От друго не разбират.

  Ангеле (Грънчаров): Но хубавото все пак е, че подобни случки, събития и симптоматични факти показват едно: че медийния мит за „десния Бойко“ рухва пред очите ни всеки ден.

  Нема начин! “Шило у торба не стои”.
  Просто е само въпрос на време да се пръкне навън и въпрос на зрение да се види. 😉

 32. Настръхвам,че в надвечерието на 21-та годишнина от т.н.”промени”в РБ,министър председателят й кощунствено славослови режима на БКП,олицетворяван от Тодор Живков!Впрочем,от един брокер,бивш член на БКП/ но с непромененоно съзнание на такъв/не би могло и да се очаква друго.Много точно в един от постовете по-горе, е казано,че БОЙКО БОРИСОВ е еманация на българската политическа дупедавщения/извинение за израза/-в същност перефразирам написаното в този пост.И с просто око се вижда вече,че Б.Б. е поставеното лице от Москва,която е предвиждала варианта с поредното фиаско на официалните нейни представители,в лицето на БСП.Да не забравяме ,че съвсем наскоро,този”Гигант на мисълта”/по Ильф и Петров/,стовари вината за днешното икономическо състояние върху правителството на Ив.Костов.Същият този гигант,каточели не е чул за доклада на П.Младенов пред конгреса на БКП през декември/?/1989г.или за самите изявления на Патрона му Живков,в които той 1:1 заявява ,че социализъма е едно недоносче!Но къде са медиите,за да припомнят това на този самозабравил се от нарцисизъм футболен център нападател,специалист по всичко?!Покойният Апостол Карамитев сигурно би му завидял!Но еманацията си е еманация!Не случайно филмът имаше небивал успех,защото мнозинството българи намираха себе си в него.

 33. Към Мони:

  Може да сте пълнолетен, но не е лошо и да научите пълния член в българския език…
  “Идолизирането” си го “боднете на шапката”-сам си го измисляте и му се кланяте. Никога не съм имал такава претенция – тя е само във вашето въображение, което ви кара да се самообявявате за “нормален гражданин”, който обаче няма име, но твърди, че не скрие. Това ли е “нормало”? Куца ви логиката , което на 31 години е доста фатално, май е завинаги.
  Доста е нагло да ми пробутвате хипотези за дрогата и да ги връзвате с останалите си болнави нападки по мой адрес.
  И един съвет: никога не говорете в множествено число, ако не са ви излъчили за говорител ( ” фактът, че четем блогът ви”- кои сте вие с еднаквото мнение, от чието име пишете?).
  И да ви имам самочувствието да ме поучавате за “чалга културата” – от такива съдници като вас до инквизицията има една крачка.
  Нямате смелост да се подпишете, но имате нахалството да съдите другите…
  Пък и не ми се правете на “умерен” в критиката или си мислите, че “настъпан пес” е камък, който имате право да хвърляте защото сте “млад демократ”, ненастъпан пес и недоучил “мони”.
  Явно сте от хората, които обичат да ритат вързани и с такива като вас не си приказвам в трамвая ( макар там поне да се вижда физиономията на досадника насреща).

 34. Б. Борисов много левашки се опитва да се измъкне от сравнението между него и Т. Живков, което правят левите криминални сили в РъБъ, като нарича диктатора строител. За стротелството в България през годините на социализма няма какво да говорим. Достатъчно е да видим какво стана с МК “Кремиковци”. Дори за скрап не го искат, но успя да изтрови няколко поколения сиофиянци и хиляди столичани. Ако Б. Борисов се стреми да надмине Т.Ж. в стоителството – тежко ни. Хубавото е, че през 4 години има избори.

 35. Многоуважаеми г-н Инджев,
  Вече два пъти удостоявате пикльото провокатор “Мони” с отговор. Такова нищожество не заслужава такава чест и българите с непромити мозъци го осъзнават. На 2500 км от България, и гледайки и четейки за абсурдните явления в държавата (на) РъБъ, само вашия блог и този на г-н Сугарев ми дават надеждата, че НЯКОЙ ДЕН ще настъпи ПРОМЯНАТА 🙂
  Благодаря Ви, че ви има !!!

 36. На всички другари с безсънни нощи и тежко страдание от времето преди десети ноември, имам много ефикасна рецепта със 100% облекчение:
  Сутрин, обед и вечер преди ядене – препрочитане на избрани извадки от историческия доклад на другаря Петър Младенов, изнесен на пленум на Партията скоро след 10. 10. 1989 г.
  И второ, вечер преди сън, вместо молитва, аудиозапис от седемкратно повторена сакралната фраза на Генералния, също от пленум на ЦК – “СоцялизЪма се оказа едно недодосче, другари….”
  Ако и тогава не получите облекчение, обърнете се към хирург да отстрани сърповете и чукчетата от мозъка ви.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.