Червени контрадемократи предизвикват да бъдат контрирани

На 09.01.2011 г. от 10:30 ч. пред Паметника на Съветската армия в Борисовата градина Младежкото обединение в БСП – София организира мирен контра – протест срещу поредния опит за затриване на българското културно наследство, съобщиха организаторите. Контра-протестът е продиктуван от факта, че инициативен комитет “За демонтирането на паметника на Съветската армия в София” организира същия ден от 11 ч. митинг пред паметника. /БГНЕС

Възникват по този повод някои въпроси:

Не могат ли тези активисти да си протестират на друга дата и място или търсят конфронтация?

Означава ли това, че при всяка червена публична изява всеки ще има право да ползва прецедента и да организира половин час по-рано контра на тяхната инициатива?

Защо паразитират на гърба на гражданска инициатива, за да се изявят, а не организират своя?

Къде са “старежите” и защо пускат напред младежите или така искат да покажат приемственост на неадекватността да се защитава рухналия комунизъм?

Отсъствието на “старежите”, заменено с младежите, не напомня ли пълната капитулация на комунизма пред логиката на неговото сгромолясване, поради което СССР и производните есесесерчета си заминаха на бунището без никаква съпротива?

И що за “културно наследство” е паметникът на лъжата? Вековната лъжа, вградена като фундамент в идеологията на комунизма, е част от неговата “култура”, това е ясно. Но чак да го декларираш на митинг, който на практика прокламира “да” на голямата комунистическа лъжа – е това е вече върха на неадекватността!

И още нещо: софийската община, която разреши шествието на инициативния комитет за демонтиране на паметника, не е ли наясно, че да разрешат на същото място, половин час по-рано митинг със заявена цел да бъде контра ( така е формулиран митингът на младежите от БСП), е чиста провокация? Що за съучастничество?

Ако това е “ок”, тогава всички да се чувстват поканени в бъдеще да контрират митингите на БСП с контармитинги. Защото, както каза само преди два дни др. Първанов : “ Който нож вади, планина повдига” ( “остроумие”, от което на нормалния човек му се повдига”).

И още нещо: направо е умилително да види човек, как за готвеното от седмици наред шествие ЗА демонтиране на паметника, медии се задействат информационно едва по повод на това, че в последния момент се появи червена контрадемократична идея ПРОТИВ.

22 мнения за “Червени контрадемократи предизвикват да бъдат контрирани”

 1. Иво,пазете се,а най-много ти се пази.Ще има провокации и какви ли не золуми към Вас.Те са царе на всякакви мръсотии.Знайте,че”цяла България сега вази гледа”Успех.

 2. Всъщност общината трябва да си изпълни отдавна взетото решение-така че съберете се пред паметника и после се насочете към общината като пътьом няма да е лошо да минете покрай БНТ!
  Успех!!!

 3. Нещастници. Успех утре!
  Аз ще следя новините от Холандия.

 4. Господин Инджев – не забърквайте БСП, те нямат пръст в контра-протеста. Той е единствено наш – комунистически!
  А БСП, както знаем, са капиталистическа социалдемократическа фракция.
  Не се заблуждавайте – Комунизмът отдавна не е част от БСП и БСП не е част от комунизма.

  Поздрави от „Че Гевара“-България“! 🙂
  Hasta la victoria siempre!

 5. Безсрамници! Аман от комунистическо нахалство! Страшна арогантност и безочие! Не зная дали да не хвана влака утре сутринта и да дойда и аз в София, щото на тая червена напаст трябва да се противодейства по всякакъв начин! Тия комунистически чутури нима не могат още да схванат, че вече сме 21 век?! Да си ходят да живеят на хипотетичната планета “Комунизъм” начело със своя главнокомандующия Гоце Перванавий?! И паметника на Съветската армия-крепителка на българския комунизъм да си замъкнат със себе си на своята планета. Халал да им е, нищо че за него е потрошена народна пара!

 6. Разрешението на българските власти, за контрадемократичен митинг на младежката организация на БКП-БСП е доказателство, че и политическите власти на ГЕРБ са част от политико-икономическият холдинг на ДС- мафията в България.Затова организаторите на демократичният граждански митинг, трябва да поискат пълномощия от протестиращите грждани днес, за да се срещнат и разговарят утре с министъра на отбраната и с офицерите от генералният щаб на Българската Армия.НЕМОЖЕ Българската армия да помага на другите народи да се освобождават, от тиранични режими и да гледа безучастно гибелта, на собствената си НАЦИЯ И ДЪРЖАВА.

 7. “Лесни” за отгатване са намеренията на “съучастниците” от столичната община – търсят си поредното алиби за бездействие – чрез малоумието на тези болни от “бесовете” си хора, на които трябва да се помогне не като им се разрешава контрамитинг, а чрез адекватна медицинска и психиатрична грижа.
  “Лесни”, казвам са намеренията на общинските “съучастници”, което идва от разкрачения статус на управляващата ги партия…разкрачен между “ле-ви” и “де-сни”, накратко “ле-сни”. Ще се съгласите, вероятно с мен, че съкращението “де- ви” по няма да им подхожда!

 8. Разрешението на Столичния кмет да се проведе контрамитинг на същото място и по същото време с разрешения вече наш митинг е най–голямото политическо безобразие и най–гнусната провокация срещу нас, Свободните хора, извършена в България след рухването на Берлинската стена!
  Това показва, че днес България се управлявя от един посткомунистически, неофашистки режим!
  Срам за България! Срам за Европейския съюз, който мълчи, когато у нас ГЕРБ умишлено насъсква едни срещу други българи, за да угоди на господаря си Путин!

 9. Много е популистко да се изкажеш в стил “против културното наследство на България” мисля, че стана пределно ясно, че каквото и културно наследство да имахме, комунистите го затриха и замениха с някакви модернизми, а това, че тоя паметник (член първи) е на 20-30 години го прави абсолютно всичко друго, но не и “културно наследство”.

 10. Към Tolbuhin:

  Нима БСП няма нищо общо, след като нейната младежка организация спретва “контра” на митинга?
  Това съперничество между вас ми прилича на вица за капитана на отвлечения пътнически самолет, който отказал на похитителя с пистолета да обърне към Париж, защото бабата с картечница вече си е поръчала Лондон…

 11. А младежкото обединение на БСП от
  кой отдел на МВР е ?
  От милиционерското училище в Стрелча или от “Магнаурската школа”
  в Симеоново ?
  Трябва да се филмира всичко та после да е по лесно да се разпознаят защото те ще са там за да предизвикат конфликти както през 1997 год.

 12. Към
  atila198003@abv.bg ( Пионерче):

  Комбинацията между кръвожадността на хунски главатар и “пионерче” е типична за примитивизма на инфантили, като теб.

  А те публикувам като реплика на други подобни кретени, според които нещо си измислям по въпроса за заплахите срещу мен.

 13. ‎Казано набързо “двойното” разрешение за протеста и контрапротеста противоречи на пръв поглед поне на няколко нормативни акта и задължения на общината…
  Включително и на тези от най- висок ранг – ЕКПЧ, на която бе придадена нова сила от Лисабовския договор и която в чл. 11, т. 2 предвижда при упражняването на правото на мирни събрания да бъдат гарантирани националната и обществената сигурност, предотвратяване на безредици или престъпления, както и защитата на здравето и морала или на правата и свободите на другите. Тези ценности се гарантират, както със санкции към нарушителите, а също и от Съда по правата…

 14. Става както обикновенно – един гледа свадба , друг-брадва, един бие тъпана, друг-събира парсата. “Ти иди-я ДУДУ” казал един българин,”говорещ” р у с к и й язъйк.

 15. Няма никакво значение какво ще се случи и какви ще бъдат последствията. Самото разрешаване на контрапотеста на същото място и по същото време, вече само по себе си е престъпление срещу сигурността на държавата. Идиотите, разреши контрапротеста, дали ще си поемат отговорността, ако се стигне до сблъсъци. Или пак ще се изгаврят /вече го направиха/, ще се изгаврят, че поемат вината си с мезета. Баси!

 16. Нека ни предизвикат…Така ще направят демонтирането по-популярно.

 17. Долу символа на съветската окупация на България, донесла на страната ни комунистическото робство! Паметника на тиранията и лъжата трябва да бъде демонтиран от центъра на София и да бъде поставен там, където твърдоглавите комунисти могат да се кланят на една лъжа, с която не искам повече да живея. А на т.нар. младежко крило от БСП искам да кажа – нали само след не много време ще запрашите не към Русия, а към Западна Европа или САЩ и Канада. Ще го направите гузно и тихомълком, без дори да си спомните какво сте говорили и правили в царството на лъжата.В София все още няма паметник на основателя на българската държава,но кой знае защо, въпросните “другари” не протестират за това.Паметници или символи на Съветската армия са демонтирани навсякъде – в Будапеща, Букурещ, Талин, Варшава, Вилнюс и пр., и това демонтиране не е оскърбление на паметта на войниците от народите на бившия Съветски съюз, а е израз на протеста и бунта на народите от Източна Европа, на които СССР и неговите болшевишки лидери донесоха нова диктатура, заменила нацистката окупация.

 18. На събитието видях червените младежи, не мога да ги разбера, комунизма доказано е идея която ощетява една част на обществото като създава условия за паразитиране върху обществото и по този начин печели и използва властта.
  Всяка логика която отнема собствеността на един за да облагодетелства друг е кражба с оправдание, че се прави в името на онеправданите.
  Възможно ли е млад човек на който те първа му предстои да произвежда блага да пледира за комунизъм.
  Кой ще работи за да издържа една престъпна, порочна и несправедлива система като комунистическата?
  Аз не бих

 19. Да, този паметник е един много добър практически пример за случващото се в обществото ни.
  Вече повече от половин век една малка социална група, с вредоносни, асоциални и агресивни разбирания за живота задушава най-старата нация в Европа. Разбира се, чрез насилие, подмяна на обществените ценности, чрез заблуди, шантажи и прочие “добри практики”.
  Какво “културно наследство” е интелектуалната, социална и физическа репресия?
  Или по-точно чие е то? Нека си го приемат.

  Тази малка социална група с нейната агресия стигаща до обезумяване срещу всичко и всички различни от тях продължава да управлява обществото ни. Продължава да ни се предлага като “единствен модел”, “алтернатива” и “съдба”. Защото те са нашето наследство.
  Тези хора прогониха милиони българи извън родината.
  Тези хора омерзиха живота на милиони пенсионери отдали живота си в труд, а получили от тях социален геноцид и много “партиен патос”.
  Тези са хората, които размахват пръст срещу всекиго.

  Тези хора определено, не са българи. Те не са и социалисти. Не са ни нито съграждани, нито сънародници… те са комунисти и за тях ние сме нищо друго освен обекти на партийната им политика.

 20. Как няма да разрешат на младите комунисти! Фандъкова е Изпълняващ длъжността кмет.Кой спуска задачите в ГЕРБ? Ами Той – Б.Б.,а Той Б.Б. също е млад комунист.Защо ли, защото през 1990 г., когато служителите на МВР трябваше да се деполитизират или да напуснат МВР Той Б.Б. напусна МВР и си остана комунист.Колкото на някои да не им се вярва.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.