Граждански поглед върху селското перчене на червените паразити

ВМЕСТО ДА ПРЕПЕЧАТВАМ РЕПОРТЕРСКИ ПРЕРАЗКАЗИ ЗА СЪБИТИЕТО, КОЕТО ОРГАНИЗИРАХЕ ОКОЛО ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ВЧЕРА, 9 ЯНУАРИ, ПУБЛИКУВАМ НАБЛЮДЕНИЯТА И ЗАКЛЮЧЕНИЯТА НА ЕДИН РЕДОВЕН ЧИТАТЕЛ И КОМЕНТАТОР, КОЙТО СИ Е НАПРАВИЛ ТРУДА ДА ДОЙДЕ ОТ ВИДИН. И МИ КАЗА, ЧЕ Е ПРЕБРОИЛ ПО ПЪТЯ КЪМ СОФИЯ 17 ПАМЕТНИКА ОТ РОДА НА ТОЗИ, КОЙТО СИМВОЛИЧНО ОБРАДИХМЕ В СТОЛИЦАТА.

ОСВЕН ВСИЧКО ДРУГО НАБЛЮДАТЕЛНИЯТ Г-Н ТИНКОВ ДОБАВЯ ДЕТАЙЛИ, КОИТО КОЛЕГИТЕ ЖУРНАЛИСТИ НЕ СА ЗАБЕЛЯЗАЛИ ( ОСОБЕНО ДРАЗНЕЩО Е ОБОБЩЕНИЕТО В ДОПИСКИТЕ, ЧЕ ИМАЛО ВЗАИМНОСТ В ОБИДИТЕ И ЗАМЕРЯНЕТО, ДОКАТО ИСТИНАТА Е, ЧЕ САМО НЯКОЛКО ДУШИ ОТ ЗАКОННИЯ НИ МИТИНГ БЯХА ПРОВОКИРАНИ СЛЕД ОКОЛО 40 МИНУТИ МЪЛЧАНИЕ И ОТВЪРНАХА ВЕРБАЛНО НА ПРОВОКАЦИИТЕ, КОИТО НЕ СЕКНАХА ПО НАЙ-АГРЕСИВЕН НАЧИН ОТ СТРАНА НА ЧЕРВЕНАТА АГИТКА – С ЯЙЦА, ЧУЧЕЛА, СВИРКИ, И ДРУГИ АТРИБУТИ НА ПОБОЙНИЦИТЕ ОТ СТАДИОНИТЕ).

ЕТО СВИДЕТЕЛСТВОТО НА ПАВЕЛ ТИНКОВ ОТ ВИДИН:

Вече няколко пъти писах в блога Ви, по повод на състоялия се протест пред паметника на Съветската армия. Въпреки това /четейки продължаващите коментари/, смятам за необходимо да насоча вниманието на всички върху няколко особено важни /от моя гледна точка/ факта, подминавани от всички:
– групичката на червената агитка, очакваше в готовност още преди да се появят първите участници в протеста.
– полицията, въпреки че стовари, леки автомобили, арестантски фургони и др авто-техника почти час преди протеста, се правеше, че не забелязва „червените скинари“.
– Кордон от полицаи беше завардил всички подстъпи към паметника и още преди началото на събитието спираше всеки приближил гражданин с въпроса“ Вие за или против протеста?“.Сиреч, въпреки липсата на разрешение за провеждането на контрапротеста, той беше толериран от полицията! Попитах застанала близо до мен полицайка /от кордона, разделящ двете групи: защо пазителите на реда допускат това нарушение, на което женицата, с явно неудобство отвърна:“Такива са указанията от Общината.“
– Може да не съм прав, но за мен беше важно да знам колко човека участваме в протеста. За мое съжаление бяхме не повече от 800 човека. Срещнах се със стари познати, които ме посрещнаха с усмихнатото: „Здравей, червен Видин!“ Помислих си, колко „синя“ е почти двумилионна София, която при поне милион активно население е изкарала на протеста по-малко от промил! Ще се окаже, че над 90 процента от онези, участвали в грандиозния митинг на Орлов мост не са били сини! Били са от тези, които искат /и се надяват/ някой да ги „оправи за 800 дни“! Мъка! /както казва Седефчов/.
– Червените отрочета бяха ТОЧНО 47 ЧОВЕКА!!! Лично ги преброих /не беше трудно/.
– Най-цензурен от дивашките им крясъци беше „фашистки лумпени“. Искаше ми се кротко да им обясня, че точно те са лумпенизираната /и употребявана/ част от комуноидната им камора, че докато те си дерат гърлата и мръзнат на снега, синчетата и дъщеричките на „червената аристокрация“ следват в престижните университети на прогнилия запад, плувайки в разкоша на откраднатите от татковците милиони народна пара! Нямаше начин – не можех да ги надвикам.
– Г-н Инджев, не намалявайте бройката на участвалите в протеста /шегувам се, разбира се/! Шествието ни обгради паметника, но не бяхме „хванати за ръце“. Бяхме в колона от по трима-четирима в редица!
На всички участвали – приятелски поздрави!

25 мнения за “Граждански поглед върху селското перчене на червените паразити”

 1. абе все се каня да питам – някой от вас не се ли сети да снима видео материал от протеста и да го качи онлайн? щото от официозите нещо не ми се гледа…

 2. Предлагам едно решение на въпроса с така наречения паметник на Съветската армия, в случай, че Русия протестира ако той, паметникът, де, бъде разрушен.
  Ето моето предложение: нека ние разрушим паметника на Съветската армия в София, а Русия от своя страна да разруши паметника на Георги Димитров в Москва като контрамярка на руското правителство.

 3. Инджев, това ли е еврейската позиция в момента. Замини в Израел или друга еврейска държава и не ни занимавай с глупости.

 4. А на митинга ни също така имаше и хора от Добрич. Това е поне, което аз знам, така далеч не беше само от София присъствието в неделния ден. Иво, то си е било почти като национален протест…. 🙂

 5. И аз да добавя някои впечатления – не знам дали от към стълбите сте забелязали, но сред насъбралото се множество обикаляха няколко човека (аз видях поне 4-5) с видеокамери и заснемаха наред присъстващите. Особено впечатление ми направи един човечец, да не кажа деденце, с голяма професионална камера – той очевидно не беше нито щатен професионалист, нито пък любител, и вървеше и заснемаше всички наред, на зиг-заг из цялата тълпа, без даже да гледа през визьора. Запитах се кой и защо ли го е пратил там… (и повтарям – не беше единствения)

 6. Поздравления за софиянци: дадохте ни пример за подобаващата непримиримост към присъствието във всекидневието ни на толкова грозните фетиши на комунизма, благодарение на които тази ужасна проказа все още трови живота ни! Непримиримост, с която всички трябва да се преизпълним, ако искаме един ден да заживеем истински достойно: като свободни и горди човешки същества, като свободна и горда, не познаваща и не търпяща униженията нация.

  Замислям се във основа на вашия пример дали, примерно, ние, пловдивчаните, присъстващи в интернет, чрез възможностите, които той ни дава, да не се организираме и да проведем аналогично “мероприятие” (да използвам тая така любима на комунистите дума) също така и на паметника на Альоша в нашия хилядолетен град, който, за разлика от паметника на окупатора в София се извисява над града така, че се вижда от всяка негова точка. За да разберете как се чувстваме ние, пловдивчаните, които няма да се примирим с националното ни унижение, знак за което са паметниците на окупатора от рода на Альошата, си представете вие, драги софиянци, как бихте се чувствали, ако паметника на съветската армия-поробителка, който сега се намира до Борисовата градина, беше не къде да е, ами на… Витоша, така, че да се вижда от целия град!

  Ало, драги пловдивчани, дайте и ний да се размърдаме малко, да се организираме, да се поразходим тия дни до Бунарджика с плакати, та да покажем, че духът на демокрацията, на свободата, на човешкото достойнство не е умрял и в нашия град! Да покажем, че няма да се примирим с присъствието на този грозен знак на българската национална унизеност, понеже народ, който търпи паметниците на своя окупатор, на душителя на свободата си, с това показва, че не е достоен за нея!

  И така, предлагам ние, присъстващите в интернет, граждански активни и демократично мислещи пловдивчани, да обменим мнения и да определим подходящ ден и час, за да покажем, подобно на нашите събратя от София, че не сме се примирили и няма да се примирим със знаците на комунистическата бруталност спрямо свободата, каквито по същество са паметниците в прослава на армията, посекла, ликвидирала, задушила за десетилетия българската свобода и демокрация.

  На мен лично ми се струва, че нищо не пречи този ден за нашата изява да бъде, да речем, събота, 15 януари, в 11 часа, т.е. точно седмица след акцията на софиянци. Какво ще кажете за този ден и час?

  Моля също гостите на моя и на блога на Иво Инджев, жители на други български градове, в които има паметници на съветската армия-поробителка, също да инициират протести от същия род, та да не се окаже, че акцията на софиянци е съвсем самотен и изолиран прецедент без последователи. Трябва да направим така, че комунистическата гнус, която така безсрамно се е разпищолила напоследък, отново да замре в оня екзистенциален страх и трепет, който я беше обзел в първите години на битката ни за българска демокрация, имам предвид началото на 90-те години. Но този път трябва да проявим изискващата се последователност и твърдост, и то до степен, че окончателно да изпратим в небитието ония комунистически символи, които, подобно на вампири, пият кръвта и жизнеността на нацията ни, подхранвайки комунистическия тумор върху нейното тяло…

 7. За съжаление и аз не бях на паметника. Само че това не означава, че не подкрепям събарянето на този “трън в задника”! Сотиров е пуснал много готино предложение! Дори бих отишъл до Москва за да помагам!

 8. Без съмнение това са родните , местни «НАШИ» (т.нар. нашисти) , старателно подготвени и насъскани да сплашат несъгласните и инакомислещите.
  «Нови технологии» на «вертикалната демокрация» и педантичен копи-пейст. Нищо ново под слънцето.
  Лубянски «режисьори» грижливо подготвяли и снимали подобни филми и сценки по московски площади , гастролират с местен «кастинг» , този път пред софийския им тотем.
  Или отново претоплен вкиснал болшевистки боршч с китайски мухлясали хунвейбински подправки , сготвен и предложен , но от местни говачи и сервитьори.
  Продължава упорито да се гони ленинската мечта за управление на държавата от готвачките (или охранители, куки , шофьори, физкултурници, пожарогасители и кой както му харесва).
  Корените са ясни на всички , а на следващия линк могат да се видят най-новите израстъци , а един от най-новите им «идеолози» (крайният вдясно, слайд 10) в компанията на бивши национал-болшевишки «съидейници», вече се титулува като основоположник на «неоевразийската идея» , прегърната и от «Единна Русия» на Путин , също е и негов съветник. В интернета има много материали но тук се вижда някакъв бекграунд.
  http://aix1.uottawa.ca/~jdclayt/Slides/rus2103/Eduard%20Limonov.ppt

  Нищо модерно и креативно не им увря в главите за цял един век и след като публиката повърна или бе отровена от предишното им ястие , сега бясно се стремят да съставят друг , нов «рецептурник» , който да спускат по вертикалните нишки на «демокрацията» си.
  А за да «обосновава» необоснованите им , но неувяхващи амбиции той трябва да е нещо повече от рецептурник.
  И макар да са намерили съставителите , които вече носят достоевски бради (може би за да не изглеждат като куки или готвачи) и макар те да са много опитни и гъвкави жонгльори и еквилибристи в боравенето с понятията и подмяната на наименованията , пак нищо няма да им се получи. Защото продължават да слагат в казана безмерните си злост , омраза и завист като неизменни ингредиенти , а имат и «идеята» и хранят надеждата да сипят вътре и всичкия фундаменталистки ислямски фанатизъм.
  Всичко им е почти готово , нова свастика , внушаваща само едно – експанзия, нов герб , където образа на глобуса е сменен с очертанията на Евразия, нов химн , нов югенд (не могат да се откажат от тази форма), идентифицирани са враговете (техен параноичен бейзик инстинкт) , не говорят за комунизъм а за «комунитаризъм» и разни други догми и фетиши , увързани в прекроената рецепта под името «идеология».
  http://img1.blogcu.com/images/m/e/r/mertesin/dugin.jpg
  Знаем че не е новост за тях да използват чужди идеологии и да ги преиначават. Само че връзките тук са доста фантасмагорични и софистични , а трябва и да се затягат. Да не говорим за противоречията.
  Остава и да се накарат тълпите да «последват» «новата идея». Което ще става трудно или никак и тук ще се приложат стари и изпитани методики – превръщането на населението в тълпа и последващото «втълпяване» или някаква изперкала съвременна «суперонанотехнология» която да смени изживелия времето си «Гулаг».
  Та към това ще да е безкрайният им «преход» по всичко изглежда и затова е така забуксувал – защото все още те са на кормилото и защото въпреки че си намериха и аятоллаха (Путя), все още не са намерили пътя , «пътеводната си звезда».
  С две думи , мъчи ги «идеен» дефицит.

 9. Към svaroq:

  Трябва да се разберете с червените мутри: фашистка или еврейска свиня съм ( а и не само аз). Понеже ти очевидно си откъм фашистващите, което значи, че си си близък с тях.
  А иначе точно теб не те “занимавам” с нищо. Никого не “занимавам”, но кой знае защо съм ви интересен да се занимавате с мен.

 10. Само един репортаж засякох, но така бяха снимали, че ви изкараха равни по брой… и имаше инетрвюирани само от “червените”, вашето мнение беше преразказано набързичко… при това изобщо не се отрази същината…

 11. Извинявам се на всички хора от провинцията, че не дойдох в неделя, но ме боли десния крак, а там няма къде да се поседне…

 12. Червените Мутри в съветската-руска република в България са недосегаеми, защото са ЯНИЧАРИ на руската империя.Ако някой не е съгласен с това мое разсъждение, нека ми обясни, защо властите на тази република се страхуват, от организираните бандитски формирования на Червените Мутри в България.

 13. Възможно решение е и паметника да се преустрои в български такъв, като се запази само фундамента. Относно Станишев-Първанов югенд малоумниците да заминават в Северна Корея и Венецуела да си развяват байраците!

 14. Chervenite mekereta si napraviha mecha usluga – strashno se izlojiha! Mi koi bi priel naseriozno vikove ot sorta ‘fashistki svine’ i podobni anahronizmi i prostotii. I garlata da si saderat nikoi njama da im povjarva, che e ot ljubov kam komunizma, izlezli sa, zastoto treperjat za oblagite, koito semeistvata im poluchavat ot kradlivata im partia. Javno zdravo ste gi nastapil po mazola g-n Indjev. A faktat, che protestat, organiziran ot vas, e bil otrazen ot merdiite e goljam udar za tjah, nisto che se e nablegnalo na ‘kontraprotesta’, kakto kazvat na Zapad vsjaka reklama e po-dobra ot nikakva reklama…

 15. Da se chete ‘ot mediite’ v poslednoto izrechenie na gornia mi komentar.

 16. Най-драстичната разлика в двете групи (след голямата разлика в боря на участващите) беше отношението към другите. Въпреки “скинарските” викове с речник от началото на пролетарската революция от страна на незаконния митинг, нашата група се държа много спокойно и разсъдливо без да отговаря на провокациите и просташките възгласи (с 1-2 малки изключения). За мен това е значещо и важно – да ние (за разлика от тях) разбираме и приемаме и чужди мнения (без непременно да се съгласяваме с тях). Това обаче не значи че сме слаби и че агресивната простотия ще победи, просто нашата сила е друга (базирана на общочовешките ценности).

  И още нещо – този път видях адекватни действия на полицията , в момента в който от срещуположната на червения митинг страна се появиха 3-4 облечени като скинари младежи, полицията прегради пътят им към нас,изиска им документите и ги заведе в полицейския джип за “респектиране”.

 17. Драги Иво, чета, пълня си душата и нищо не ми липсва до пълното щастие. Все пак ако има нещо, което днес не достига, това са „лозунгите” с по-дългосрочно звучене – затова най-безсрамно предлагам кавър версии на онези от времето, когато бях малък:
  „Всеки, който носи раница – да пита Премиера!”
  „Дела, дела и пак дела – виж досиетата”
  „Да пребъде във вековене българо – N-ската дружба (преди да попълниш, прочети сутрешната преса!)”
  „Плюй, хигиената не е признак на политическа култура”.
  „Всяка стока-менте – със собствен качествен щемпел”
  „Икономиката икономична – файда никаква”.
  „Българската нация – нация в емиграция”.
  „Съединението прави цирка още по-голям”.
  Строго напомням, че терминът „кавър версия” (Cover version), промъкнал се в модерния английски език, първоначално носи смисъла на конкурент на вече известното! Който има на сърце – да добави, място дал Господ.

 18. отново не можем да се обеденим около
  една идея.чета по форумите,че събаря
  нето на паметника ще обедини само комунистите.че щели да гласуват като
  един на предстоящите избори/като,че не го правят от години/докато умните
  се наумуват-лудите …ето аз съм инвалид и живея в Русе и бих дошъл на
  този митинг,както бях преди 14години
  пред Парламента.но признавам,че я няма в мен предишната мотивация.а защо е така?

 19. Полицаите бяха в ролята на разпоредители в киносалон.За разлика от протеста пред Народното събрание ,когато ни гониха с палки на километри от протеста.

 20. Благодаря на VELINGRAD!Тъй като си тръгнах от “местото” сравнително рано-около 11:45 на 09 януари,разочарованието ми ,че по това време бяхме сравнително малко хора/като участник в събитията на 10.01.1997г.помня какво се случи около НС/,прибирайки се в къщи написах нещо в този блог,което очевидно не е справедливо,по-специално,по отношение на г-н Инджев.Ако той го е прочел,НЕКА ДА БЪДЕ ЛЮБЕЗЕН И ПРИЕМЕ ИЗВИНЕНИЯТА МИ!!! ИЗВИНЕТЕ,Г-Н ИНДЖЕВ,БЯХ НЕСПРАВЕДЛИВ КЪМ ВАС!

 21. Здравейте,

  по повод 17-те паметника, които е преброил господин Тинков, взех да броя големите паметници в центъра на София:

  1-Руски Паметник
  2-Паметника в Докторската градина
  3-Паметника на съветската армия I
  4-Паметника на съветската армия II
  5-Цар Освободител
  6-Онова ‘нещо’ пред НДК
  7-Кирил и Методий
  8-Паметника Левски
  9-София

  коментар не е нужен

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.