Честито (не)щастие!

“Едрите бизнесмени, които са арендатори на ловни стопанства и рибарници, ще могат да секат и строят сгради, без да плащат такси за превръщането на гората в строителна площадка. Тази привилегия бе гласувана вчера от мнозинството в новия Закон за горите. “Атака” и ГЕРБ обаче не успяха да прокарат такъв бонус и за инвеститорите в ски лифтове, влекове, ветропаркове и фотоволтаици”, четем в “Сега”. На практика от привилегията ще могат да се възползват бизнесмени от ранга на Гриша Ганчев, Тодор Батков, Васил Златев, баща на нефтения магнат Валентин Златев. Полза ще имат и бивши бизнес партньори на депутата от ГЕРБ Емил Димитров, които взеха със замяна 917 дка държавна гора в Етрополе и решиха да вдигнат там ловна хижа, обяснява изданието.

Честито на печелившите! Сред тях, по друг, още по-ярък начин, е и още един много виден човек, за когото в днешния печат четем следното:

И депутатите изобличиха МВР, но Цветанов остава министър на инат, отбелязва “Сега”. “Вътрешният министър Цветан Цветанов отказа да поеме отговорността за липсата на контрол на сектора за сигурност и прекомерното подслушване в държавата, въпреки острите критики, които отправиха депутатите от подкомисията за контрол над СРС. В доклада са констатирани пороци в механизма за използването на спецразузнавателни средства и са посочени виновници за това – преките ръководители на сектора за сигурност. Документът е подписан от всички членове на подкомисията, единствен Димитър Лазаров от ГЕРБ е с особено мнение и то по три от 10-те пункта от заключенията. Сред изводите е, че липсва регламент за прилагане на СРС чрез непосредствен достъп до информацията. Това води до намаляване на гаранциите за законосъобразното им използване”, разказва вестникът. Няколко часа след излизането на доклада Цветанов обяви, че няма намерение да подава оставка. Той не смята да се оттегли, дори ако това бъде поискано лично от премиера Бойко Борисов или пък се докаже изтичане на информация от спецразузнавателни средства.

Дважди честито! И на наградените –също, защото отново доказват максимата за пророка, който няма шанс да бъде награден в собствената си страна, особено, когато тя се казва България и вече си има един главнокомандващ п(р)орок , който не търпи конкуренция.

Ето пак от същия вестник:

Президентът на САЩ Барак Обама награди двама български генерали, които по-рано бяха отхвърлени от президента Георги Първанов, научаваме от “Сега”. С медали за изключителни заслуги при изпълнение на служебните им задължения като ръководители на щабове на НАТО в Скопие и Тирана вчера бяха наградени контраадмирал Валентин Гагашев и бригаден генерал Динчо Карамунчев. Само преди няколко месеца двамата бяха предложени на главнокомандващия Георги Първанов да оглавят служба “Военна информация”. Първанов отказа да подпише укази, тъй като настояваше на поста да застане човек, когото той е посочил. В момента службата се ръководи от и. д. началник и ще бъде така, докато изтече мандатът на президента.

Имаме обаче и още интересни събития, които заслужават внимание.

Един от най-доверените хора на бившия главен прокурор Никола Филчев – някогашният шеф на отдел “Следствен” във ВКП Цеко Йорданов, бе обвинен в престъпление срещу правосъдието, е водещата новина за “24 часа”. Той бе разпитван близо два часа и половина в Националната следствена служба от прокурора по “Октопода” Светлозар Костов заради прекратено дело за афера с пране на пари. Йорданов бе обвинен, че преди 9 г. е осуетил наказателно преследване срещу израелеца Маир Овадия, бивш партньор на Алексей Петров. Висшият прокурор свалил обвинението срещу чужденеца, отменил наложената му гаранция от 20 000 лева и забраната да напуска страната и Овадия си заминал. “Съвестта ми е чиста. Не се притеснявам от разследване. Не познавам Алексей Петров, не съм го виждал при Филчев”, казва Йорданов.

Е, някои от новините са новини само като за глухи и слепи, които никога не са чели български вестници и не са чували нищо по темата в радиотелевизионния ни ефир. Но пък са забелязани сега от самия премиер Борисов и са съобщени не къде да е , а в Брюксел – Меката на европейското втвърдяване по въпроса за енергетиката.

Една пета от електроенергията, произведена в България, се губи по преносната система и в сградите, съобщава “24 часа”. Това означава, че един 1000-мегаватов блок в Козлодуй работи само за да покрива загубите, каза премиерът Бойко Борисов в Брюксел, където държавните и правителствени ръководители на 27-те обсъждаха енергийната сигурност на Европейския съюз.

Ако се върнем на “американските новини” с българска мерудия, но този път на чисто нашенска почва, любопитно е да се види какво още е изобретил българският гений в контекста на дружбата с омразната на толкоз много нашенци Америка. Оказва се, че я мразят, но си умират да издрапат за нейната ненавистна “зелена карта”, докато, странно, огромната любов към Русия не води до никаква подобна лотария. Ако такава се появи, като някаква модерна форма на руска рулетка – честито на печелившите и специални поздрави на оцелелите участници в нея!

Посолството на САЩ предупреди в петък за измами с лотарията „Зелена карта”, която дава правото на чужденци да живеят в страната на мечтите. Измамите ставали чрез изпращане на писма или имейли от името на Бюрото по консулски въпроси на Държавния департамент на САЩ, четем в “Новинар”. „Всеки получател на писмо или имейл, в който се споменава лотарията „Зелена карта”, може да е сигурен, че съобщението е подвеждащо и измамно”, посочиха от щатската мисия. От там добавиха, че нямат практиката да уведомяват печелившите с и-мейл или писмо, или по телефона. Също така не се извършва плащане към трета страна, когато се кандидатства за виза от лотарията.

Но и това не стига – валят “знаковите” съобщения. Що за знак е следващото съобщение, съдете сами:

Ядем най-лошия хляб в Европа и на това трябва да се сложи край, заяви земеделският министър Мирослав Найденов след среща с Асоциацията на зърнопроизводителите във ваканционен клуб Ривиера, цитиран от “Стандарт”. Той обяви, че след като в сряда бъде приет устройственият правилник на агенцията по храните, ще започне работа върху стандарт за насъщния. “Преди имахме три вида хляб – бял, Добруджа и черен. Сега имаме 30 вида, но не ядем такъв хляб, какъвто заслужаваме ние и нашите деца”, казва министърът.

В заключение на този кратък съботен преглед на печата (извадките са от Кафене.нет) , мога да добавя от себе си кушлевизацията на България, олицетворява от комисията Кушлев, който от незапомнени вече времена, някъде в славните години на разцвета на червената царщина с мандата на Доган, оглавява и олицетворява борбата с корупцията в България. Оказва се, както му е редът у нас, че никой повече от Кушлев не илюстрира онова, срещу което е назначен да се бори: определял си огромна заплата, назначавал си роднини в несметни количества. И ето че този стародавен факт най-после беше забелязан! Чудо! Честито на прогледналите!

Нали си спомняте вица от соца: “Като знам какъв съм инженер, ме е страх да отида на лекар”! Като гледам Кушлев направо ме е страх да си помисля по аналогия главно кой и как командва Тази наша България, обкръжавайки се по същия шуробаджанашки начин с близки и с техните роднини, както и със съветници, по които техни съперници стрелят смъртоносно, разчиствайки си пътя и замитайки следи.

Да обобщя: отритнатите от президента на страната с “най-лошия хляб в Европа” ги награждават в онази чужбина, която мразим, но обичаме да посещаваме и да обитаваме: уличените в закононарушение не подават оставка, а след десетина години може и да им бъде потърсена сметка, стига някой да прогледне за такива дреболии, както в случая с ужасяващия “теч” на електроенергия на боклука, върху който обаче искаме да строим нова ядрена централа поради предполагаем недостиг на електроенергия.

Твърдя, че между тези превтасали новини има обща мая. Разбирате какво намеквам, когато твърдя, нали?! Ще поясня с повече подробности в новата си книга.

27 мнения за “Честито (не)щастие!”

 1. За съжаление,така ще бъде в нашата страна,докато продължаваме да се кланяме на фалшиви идоли и лъжливи кумири – обърнали тотално гръб на истината и истинските морални ценности. Много избиратели налапаха въдицата на онзи, който обещаваше да ни “оправи” за по-малко от 800 дена, но всъщност оправи собственото си благополучие за сметка на бедна и ошушкана България, гласува два мандата на президент, защото му бил буен перчема и пр.,продължава и до днес, по стиховете на Ботев, “тежка желязна ръка да целува, лъжливи уста да слуша с вяра”. Доказателства – ето само едно: когато на журналиста от “Нова телевизия” Васил Иванов бяха заложени 400 гр. тротил пред апартамента му, за да бъдат убити той и цялото му семейство, на протестния митинг се събрахме едва около 30-40 души. А какво става в отговор на някой терористичен акт в Италия или Испания например, всеки може да види в телевизионните новини. Хиляди излизат спонтанно на протест, неорганизирани от никого, непревозвани с автобуси и т.н. и т.н. Казано по нашему: “Не е луд,оня който яде зелника, луд е този, който му го дава!” Докато българският избирател дава зелника на властта, без да разсъждава върху икономически, социални или политически платформи и програми и да иска тяхното изпълнение, докато робува на успешно подклажданата от политическите въжеиграчи и лицемери максима “Всички са маскари!”, за да оправдае собствената си пасивност, докато най-накрая не осъзнае смисъла и значението на понятието “граждански контрол върху властта”, ще продължаваме да сме в плен на собствените си заблуди, доброволно заели позата “в очакване на Годо” /по Самюел Бекет/. Горните редове не са проникнати от мизантропия или желание за охулване на народа, към който принадлежа, а са опит за разкриване същността на едно печално явление на сегашната общественополитическа действителност в страната ни. Нали и самият Петко Р. Славейков преди повече от 100 години написа: “Лошавото управление произтича от лошави народи”. Надявам се, че няма да му се сърдим за това, че е бил прав. Поне засега. Отдавам и дължимото уважение на хората в България, които и днес не се страхуват да изразяват гражданската си позиция. Въпросът е, че трябва да сме много повече.

 2. Щом сме си избрали такъв министър на земеделието като Мирослав Найденов, напълно заслужено ние и нашите деца дъвчем най-клисавия хляб в Европа.

 3. ” Една нация, която от ден на ден, все повече и повече, произвежда глупаци, купува на кредит духовната си смърт. “ – Мартин Лутер Кинг

 4. Има някаква обща,безмерна тъга и еднаква “грешка” кой какво “пройзвежда?”:
  Веднъж сме съюзени с византийци,
  когато спсяваме Европа при кесаря Тервел,втори път,когато правим същото,за да не стигнат турците до Виена,трети път когато и отново обезкървени вярваме на Русия,било 14,17,18 и 19 в.,
  четвърти,път когато след тежки воини,ни подкокоросват за пети и щести път, 1923 и 1944 г.,а седми-когато в агония със същата заблуда
  според М.Л. Кинг сме “в транс и свръхпройзводство на много прости хора!”.
  Като оставим стара Европа сравнете сега,след Султана,кой даде на своите народи:Кемал Ататюрк,Венизелос,Папандреу,Титулеску,Н.Пашич,Тито и т.н.- и кой “септемврийски”,”лайпцигски” и “текезарски” герои,след като изтребва безмилистно цвета на нацията, оцеляла случайно след пролята кръв за родна и чужда земя!
  Не майките и утробите им,а естествената селекция на лидери от нулата нагоре,ни е калпава,а феноменът на Тангра е увреден допълнително и от престъпната и привнесената лява утопия.
  Да не би да са по-прости британците,че са забранили фашизъм,комунизъм и т.н.
  Само и во веки веков,на тази плоскост може да се води диалог,а не за перчеми и цици във времена на ченгеджийница и чалгаджийница!

 5. Ако на 09.01.2011 г., на призива на Иво Инджев се озовават 100-150/?/ съфорумци,как се събират 4000 души на “Нова сила” в НДК и кой им плаща,
  в т.ч. и за автобусите!

 6. “Една пета от електроенергията, произведена в България, се губи по преносната система и в сградите, съобщава “24 часа”. Това означава, че един 1000-мегаватов блок в Козлодуй работи само за да покрива загубите, каза премиерът Бойко Борисов в Брюксел, където държавните и правителствени ръководители на 27-те обсъждаха енергийната сигурност на Европейския съюз.”

  Можеше да не се прави на разсеян и да поясни, как държавата ни толерира един много важен избирателен фактор с мургав отенък и, че това не са загуби а ограбване на една част от обществото за да се облагодетелства друга, и в основата стоят чисто политически причини.
  Самият факт, че аз ако не си платя тока държавата е дала нужното на доставчика ми за да ме остави на тъмно и студено, но какво прави за да накара циганите да си плащат сметките?
  А защо лъжат и не казват истината май и в Европа знаят, но си траят защото накараме ли ромите да си плащат, ще им се наложи и да работят, а знаейки, че не си падат по труда /повечето/ има опасност да тръгнат като граждани в други държави, което си е проблем, не че аз имам против, но едва ли Европейска държава, ще лиши данъкоплатците си за да финансира живота на неспособния и мързелив в масата случаи български ром.

  Малко отклонение но показателно за справедливостта раздавана от политиците с нашите пари.

 7. Към Румен Великов:
  ——————
  В днешния брой на в-к “Труд” освен президента на САЩ Барак Обама с награждаването на двама досотйни български висши военни!!! така желано и от президента,има и косвен отговор на една старо Ваше запитване,с което се е нагърбил по-умело проф. Огнян Герджиков,що е то силен ход във външно политически план и има ли почва той у нас -казано направо- с Негово Величество Царят на българите Симеон II.
  Бих икал,да се надявам,че и на Вас и на D.N. ( струва ми се),ако сте хора с хумор,няма да ви навреди,”уверението ми”,че и Царят и проф.Герджиков,само това са чакали и съгласували с мен!!!,за да ви се отговори.
  Бъдете здрави!

 8. Кой каквото сам си го направи, никой друг не може да му го направи.

  Май поговорката беше нещо такова.

  Чудя се. Ще има ли край тази българска лудост, или ще продължи до края на тази нация, намираща се в демографска пропаст?

 9. Хегел ли беше казал-“Всеки народ заслужава управнишите си, които понася.”

 10. “Нова сила” от НДК,като едното нищо ще изостави Волен и ще провъзгласи А.Петров за президент,освен ако той “не пожелае!”,за да търси “друг” или “препотвърди Янето”,след шумната му оставка вчера.
  Е,не де не,ще пожелае!

 11. Уважаеми г-н Инджев,удивително сходни явления, между тези сега в Северна Африка и Близкия изток,с някогашните в Източна Европа,по понятни причини скоро ще поставят на дневен ред,”не предсрочни избори и служебни кабинети” “за ужас на някой двулични играчи”,а ще направят необходимо и “едно ново партньорство”,което за жалост,дори не е навлязло още в езика на премиер и кабинет,когато за такъв извод вече се изказват А. Меркел,Камерън Диас,Хилари Клинтън и т.н.
  И САЩ и ЕС са единодушни,че “трябва да бъдат привлечени и страни,които не са членки на Алианса”,а едва ли някому би било приятно,да му се вадят очите за късогледвство и пропуснати моменти,след като се похарчи национален актив,дори в качествто ни на Варшавски член с Движението на необвързаните страни,още около 1986 г. при външен министър Б.Димитров.
  Колко време вече и И.Калфин,
  Румяна Желева или Н.Младенов, продължават да сс ослушват и като слепи и глухи,по въпроса за знчението на приемствеността.
  Добре,че друг “натегна обръчите на български велик държавен глава” с награди за наши достойни съотечественици-военни!
  Поздравления и за министър Яню Ангелов.Да благодарим и на Куба,че ни уважи още при г-н Тодор
  Живков,а ние се изложихме, а сега Б.Борисов,щеше да бъде с една крачка напред пред много свои колеги,от бивши социалистически
  страни.
  Помня,че г-н Живков беше в Евксинотград и Сашо Стрезов,Бог да го прости,ми даде карт бланш,в последния момент преди да излетя от София за друго място и за да се съчетае:
  – повторението на първото послание на ДНС между Кенеди и Хрушчов;
  – с второто между Горбачов и Рейган 20 години по-късно;
  Апелът ми към Вас е да изведем въпросът за новото партньорство и в блога,преди да е загрял докрай и самият “Герб”,ако не го заставят самите събития!

 12. Добре дошли в България – страната на ЧУДЕСАТА, където нищо не е такова, каквото си го мислите.

 13. “Нова сила” и Антон Сираков вече се засилиха за А.Петров,който очевидно приема,а РЗС на свой ред дава Яне на съд.Да влиза който иска в Страната на чудесата! 22.40 ч.

 14. В нашата държава маи действа принципа “всички са маскари” след като двадесет години гледаме все едни и същи велики обещания преди избори и след това, като вземат властта сме свидетели на шуробаджанашки назначения и кражби от всички нива на управлението.

 15. Нова сила?
  Засега не се забелязва липса на сила в тръскането на брашнения човал – държавата. Защо ще трябва нова сила?

 16. според едно иследване направено преди незнам колко години се оказа, че българите били на трето място в света по интелигентност, моментално се появи репликата:- а кактв ли ужас щеше да бъде ако бяхме на първо

 17. Мисля, че най-големият ни пропблем е в неспособността ни да разграничаваме ясно най-важното от по-малко важното, най належашото от други неща, които са по-малко належащи и неспособността да изградим приоритет и степенуваме нещата, от който да се ръководим и да следваме. Ето един пример:
  “Щом сме си избрали такъв министър на земеделието като Мирослав Найденов, напълно заслужено ние и нашите деца дъвчем най-клисавия хляб в Европа.”
  Г-н Сотиров, най- клисавия хляб не само в Европа, но и в целия свят ядем още от времето преди да се е родил Мирослав Найденов! Не мислите ли, че е най – малкото нелогично да хвърляте вината върху някой, който пръв се е осмелил да извика “Царят е гол”! Това в никакъв случай не е в защита на министъра на земеделието. Само показва разнобоя и хвърляне на усилията там, където резултатът ще е на само минимален, но и отрицателен, защото на практика подпомага точно бандитите картелисти (сещате се от кои среди и как са произлезли), които в името на личните си интереси поддържат това качество на хляба и на практика ограбват държавата, сиреч нас!
  Други пък виждат в загубите на ток само “циганския проблем” с неплащането. Ама за старите и енергоемки технологии обслужващи лесната печалба накомуняго-картелистите (новоизлюпените ни “капиталисти”) малко хора се сещат!
  Кой има интерес от пртекционистична политика (благовиден довод за подкрепа на местното производство) и с това отблусква навлизането на външни инвестиции и модерни трехнологии, които да осигурят нови работни места, повишаване на брутния продукт и благосъстоянието на хората?
  В допълнение на казаното от Кардинал Ришельо и за да стане по образно казано бих цитирал ена малко популярна мисъл на Чърчил:
  “Ако Хитлер нападне Ада, аз ще се бия на страната на Дявола!”
  Това бих казаял на всички, които бързат да критикуват Бойковия ГЕРБ и така надявам се несъзнателно играят в отбора на комунягите и Доганягите. Някои го правят напълно съзнателно, но за тях не ми се говори.
  И така в заключение, докато не се научим да отсяваме главното от второстепенното, приятно ядене на клисавия хляб!

 18. BG , да бяхте посочили две-три разлики между “Бойковия ГЕРБ” , “комунягите” и “Доганягите” за повече убедителност. Ама главни , не второстепенни.

 19. Към GB с уважение:
  ——————
  Уважаеми колега,след като съм казал стотици пъти,какво правят народите с Вяра в Бог и Отечество,
  когато им се “роди” някой с ръста на Чърчил,Талейран Линкълн,Рузвелт
  Наполеон,Кутузов и други,за които
  се сещате, прибавете и много мои лични проучвания за сходства на техни съдбовни пътища,при които
  наложеното изгнание в самота” трае докато Онзи отгоре,прецени,
  че са г о т о в и!.
  Случаят с Чърчил,Талейран,Симеон I,Иван Асен II,например е точно такъв:киснат в изпитания-в т.ч. и греховни,но не е зле!-много дълго навън и се появи някакво “гущерче”
  като при Тоберий и току виж дощла яхта,от Рим да си го прибере…
  Когато на есен се оттекат вече и тук мръсните води и,ако е писано-независимо че по един въпрос-запазваме все още различията си
  със стопанина на блога,ще стане така,както е писано,и много,много много изстрадано…!
  Всъщност то вече и започна с повече или по-малки загрявки!
  И наподобява ленност,като навик преди да си се изморил!!!

 20. до CG
  … Това бих казаял на всички, които бързат да критикуват Бойковия ГЕРБ и така надявам се несъзнателно играят в отбора на комунягите и Доганягите.

  нещо не е така, Бойко не харесва настоящите сини, а тодор живков, това сигурно е таен някакъв ход за сразяване на комунистите в бг, не прави реформи, не уволнява ченгета от мвр например, не се справя с мутренския бузнес, и др. Не критиките към бойко са игра за комунистите, а повечето негови действия

 21. А с пожълтяване и окапване на листата би могло,да лъснат ДС продукт о f f i …отпадъци….

 22. Г-н Инджев сигурно ще видял,че ако след ПЪРВАТА статия на г-н президента,не го е свъртало,и вече ни облагодетелствува с ВТОРА “елха и гирлянди от 17 идеи”,
  относно бъдещата ни енергетика и непоследователността на едно българско правителство,с негови многоброини волно променящи се изказвания,КАРАТИСТЪТ няма как,да не забележи,че честото позоваване на ЕК след съгласуваност само с европейски общи позиций,всъщност си остава добре координирана заслуга.
  Иначе останалото би трябвало,да се оценява като “непозволена лудост на премиера” в частта 7-ми и 8-ми блог от “АЕЦ” Козлодуй като алтернатива на “Белене”.
  А не е! и няма как да стане,освен ако като -по японски,обиграни- консерватори не гледаме новата луна,от уважение към старата.Хай!

 23. Към D.N.
  ——-
  Всъщност ето Ви и Вас с дължимия уважителен отговор,”какво имало да се добави още”!
  В днешния неделен ден,когато според новия стар-лидер на РЗС и на фона на видяна от него тиха война между Бойко Борисов и Цветан Цветанов в присъствието на Валтер Швимер-от s c h w i m m en -плувам,на Третия им конгрес ги “удостои друг плувец”-и бележит британски консерватор.
  Новото ДС продуктово виждане е силно движене с избори “3 в едно” и ситуирано леко в дясно!!!???,
  правителство в сянка,Четвърти конгрес през септември и масирана атака срещу Бойко и Доган с лека ирония към сини и “милост” към БСП ,но само на местно равнище!!!
  Една индулгенция,като чудното “р а з р е ш е н и е”,
  което папата и епископите дават срещу известно възнаграждение!!!
  От там до очаквани събития накърнени и уязвени във вътрешно-политически,но умело поддържани във външно-политически план,
  презрялата круша “сама ще падне до дънера с подобни тшеславни герои!”

 24. голямо струпване на десни мераци, за какво плака яне преди една седмица само не разбрах, за липсващото гражданско общество, за откраднатия джип с флашките, за лошите перспективи за шенген – нелепа драматургия, не ми излиза ое мислите онзи репортаж за хората, които замонолитват счупени бутилки вурху зидовете на домовете си да се предпазят от набезите на гладни палчища цигани, страната с най много полицай на глава от населението и глад

 25. Относно ловните стопанства – някой може ли да ми обясни какво е “ловно стопанство” и още повече какво е “арендатор на ловно стопанство”. ‘Говеждо лайно” би казал американецът, но ние трябва с премерен изказ да наречем тази очевидна глупотевина. Защото ловно стопанство се нарича една част от една гора, в която все още има някакъв дивеч и в която за парлама са поставени няколко дъсчени хранилки. Естествено след “арендуването” на тези ЛС дивечът там рязко намалява и от няколкото хранилки няма нужда.Е в скоро време и гора няма да има. Имам имот в едно Странджанско село и наскоро там, в гората, в началото на всяко малко горско пътче е поставена табела,чрез която “арендаторите” любезно ни уведомяват, че е забранено да навлизаме в съответното “ловно стопанство” за да не плашим дивеча?!? Ако не беше тъжно – да си умреш от смях, представяйки си как дивечът си умира от страх щом види човек с раничка и фотоапарат, а като види глутница убийци с пушки се затичва да ги посрещне с хляб и сол. Изобщо…
  Бог да пази България! Ние – няма как…
  Следващия път ще донеса снимки, ако ви е интересно.

 26. Към Емил Караиванов,
  Извинявам се, че толкова късно прочетох въпроса Ви.
  Има една главна но много съществена разлика между „Бойковия ГЕРБ“ и „комунягите“ и „Доганягите“. “Бойковият ГЕРБ”, може и малко и не ефективно, но очевидно от ставащото напоследък се бори или поне “настъпва по мазола” Комунягите и Доганягите, докато последните съвсем ясно не се борят против себе си. Не се “смонастъпват” по мазола!
  Поздрави.

 27. “Тоя , Мишо Бирата…Президента ми се обади. Некви данъчни са му дошли във фабриката…Абе Ваньо , внимавайте с рекламата. Глейте къде ходите , да не се настъпваме по мазолите!”
  От вчера и мазолите на “ОКТОПОДА” по живо по здраво вече са си у дома. Кой е очаквал?! Но се случи. Честито!
  Според бая народ вярването е …голяма работа. Обаче в какво? Ако някой си мисли , че с концрнтрирано , силно и безрезервно вярване ще успее да направи грешката си (при гласуването , например) вярна , това е…Всъщност , ако приемем реакциите и действията на голямо (прекалено ,даже) мнозинство от хора за норма , значи е нормално.
  Само че води към никъде.
  Извинете ме за механичната грешка при изписването на заглавието Ви по – горе (GB-BG)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.