Би Ти Ви се набутаха сами

Не е нужно непременно да си анонимен простак, който безнаказано пише лъжи по форумите, за да се включиш в компроматната война( взимам термина назаем от декларацията на Г.Първанов срещу моя милост от 8 октомври 2006 г. срещу моя милост) по адрес на един журналист, който си е загубил работата. Достатъчно е да си началник в Би Ти Ви. Или да си Слави Трифонов. Като ме изкарват ненормален, напуснал работата си без причина, по някакъв малоумен каприз, те се присъединиха към всички онези, които ме ругаят с атаки срещу моята персона и по този начин признават безсилието си да извадят аргументи срещу фактите.

Някой помни ли каква беше тезата на следочистачите на Първанов в собственото му обкръжение и във въпросната телевизия? Атакуваха ме, че съм бил нарушил етичните правила. В “Труд” поместиха единственото интервю на Изпълнителния директор на медията Албърт Парсънс по темата, в което му приписваха твърдения, че и без да е гледал дори предаването (защото е в чужбина) има мнение за нарушаването на “високите американски стандарти” на журналистиката. Валерия Велева написа язвителна бележка по мой адрес в същия вестник, в която обясняваше, че изпълнявам политическа поръчка ( като скачам с камък на шията в блатото на безработицата!). В “24 часа” ме оцапаха като някакъв лигльо, който се тръшкал, защото президентът не го уважавал. А пък същият “уважително” ехидничеше на страниците на вестника, че съм бил “безобиден”, защото никога не съм го бил обидил.

“Труд” се направиха на слепи, когато половин година по късно от най-високо място във Вашингтон удариха шамар на лъжата “ за високите американски стандарти” с официално становище за УВОЛНЕНИЕТО на Иво Инджев под натиска на президента Първанов ( така пише в доклада на Държавния департамент). Би Ти Ви за пореден път сама наруши етичните правила и пак спести новината на своите зрители – както направи и три дни след моето напускане, когато комисията по етиката в медиите единодушно обори същата лъжа за някакво нарушение на етичните норми от моя страна. Въпреки това обаче още дълго от началническите кабинети се придържаха към битата карта за “етичните” ми нарушения.

Ето, че вече напълно официално се отказаха от нея! Вече не съм “етичен нарушител”, а направо идиот, който си е тръгнал без причина от телевизията! Правят на идиоти всъщност собствените си зрители. В което вече се включи и опитният в това отношение Слави Трифонов- тежката артилерия на лекия жанр.

Когато някой не се придържа към принципи, а спасява неспасяемите лъжи с нови, обикновено свършва по начина, по който наблюдаваме сега да върви към дъното на безчестието Би Ти Ви и компания с глупавата кампания по мой адрес. Опитват се да ме дискредитират лично. Показаха в най-гледаното телевизионно време подписа ми под заявлението ми за напускане и спестиха основанията за моя акт. Което е от тяхна страна подъл опит да внушат, че всичко онова, което говоря и пиша от близо 5 години по въпроса, е лъжа. Не ме били уволнили!

Ако имаха и капка почтеност, щяха да оценят жеста ми да ги улесня, като си тръгна сам, омерзен от слугинажа пред властника, когото бях предупреден да не критикувам именно в рамките на кандидатпрезидентската кампания. Вместо това сега се опитват да изцедят от моя жест всяка капка отрова, която им се струва, че могат да долеят в чашата ми – същата, която в организирания на 15 октомври 2006 г. от Би Ти Ви “другарски съд” над мен и в мое отсъствие главната редакторка на в. “24 часа” Венелина Гочева ме посъветва да изпия докрай, държейки се като говорител на президента Първанов ( това беше най-голямата издайническа издънка за същността на конфликта в цялата кампания – в прилив на верноподаничество тя така и не го схвана). Нали знаете, че ще дойде ден някоя телевизия да излъчи този срамен съд над отсъстващия от студиото колега!

Боравенето с полуистината с цел замитане на следи е сред типичните похвати на президента Първанов, когото отчаяно се опитват отново да оправдаят. “Не съм убил архар” ( а какво точно си убил?): “бях край Симитли, но не съм стрелял”: “ истината за имотното ми състояние е публикувана в сайта” ( ами ако се съмняваме, може ли поне да попитаме?) “ вие ме убихте с този въпрос” ( отричайки за “Гоце”) и т.н.

Кой от кого се учи в тази симбиоза? Първоучителят Първанов май ще да е образецът за подражание за своите следочистачи, макар в момента да изглежда да е обратното само защото той се е спотаил. Има какво да крие, има какво да губи.

Белег за същинско отчаяние е решението да включат срещу моя милост своя топ защитник на Първанов, който да стреля с топ срещу врабче. Слави Трифонов беше изваден от дълбокия тил и пуснат да наджапа с джепането си в калта, която сипят върху човек без възможност да се защити. Съотношението на въоръженията в тази престрелка, в която ми е отредена ролята на вързана мишена, е като при уличните битки в Триполи – с танкове срещу невъоръжени демонстранти. Как и къде да отговоря срещу това нападение, освен в личния си блог и да очаквам милостта им да забележат моята гледната точка, след като занимават аудиторията си ( огромна, според самодоволните им самооценки) с личните си нападки срещу мен?

Трифонов обаче трябва да си дава сметка, че така се показа от амбразурата на задния ешелон на Първанов, в която от години се крие и по този начин изпадна в противоречие с опитите си да отрича този факт. Лично го установих, когато отидох да помоля от архива на предаването да ми бъде предоставен кадър от гостуването на Зорка Първанова при него, където в публиката седят президентът Първанов и двамата му приятели край него – митничарят от Перник Венци Деянов и бизнесменът от Перник Владимир Лазов, който три години по-късно се оказва собственик по документи на двата мезонета, за които зададох въпроса си в предаването “В десетката”. След два дни мълчание ( на кого ли са се обадили, как мислите?!), от “Шоуто на Слави” ми отвърнаха, че…не пазели този архив. Мнооого жалко, щеше да бъде хубаво да се види митничарят, същият, който през лятото на 1996 г. ( в началото на тогавашната кандидатпрезидентска кампания) на собствената си вила и пред куп свидетели подарява на зам. председателя на БСП Георги Първанов фолксваген “Голф”. Митничарят Венци ухилено точи врат пред камерите, за да е сигурен, че ще влезне в кадър със своя приятел Гошето ( както са го наричали с присмех в института по История на БКП). Както и да се види Владимир Лазов, комуто е наредено да се крие с цената на всичко от публиката след разкритията в книгата ми. Както написах в “Президент на РъБъ” Лазов е толкова неустоимо близък на Първанов, че президентът идва на крака на сватбата на сина му на 9 май миналата 2010 г. – буквално от летището, завръщайки се от парада на Победата в Москва. Само че защо се крият и защо е строгата забрана да се снима? Кой баща с чиста съвест, който жени син и има такъв велик гост, не иска това да се види и чуе от всички? Отговорът е ясен : гузният и верният на омертата. Защото има причина за нея. Като охрана на тази “опасна връзка” се изяви и Трифонов – сега вече и публично с участието си в поддържането на тезата за моя идиотизъм безпричинно да си ритам трудовата книжка.

И как няма да се откажат от лъжата за моята “тежка вина” да задавам въпрос с позоваване на анонимен източник? Ами че днес цяла България се тресе от анонимни източници и всъщност министър Цветанов извади тази защитна теза за моето уволнение именно поради веригата от събития, свързани с анонимните източници. Би Ти Ви, както и всички останали медии, стават и лягат с цитирането на анонимните източници, които безименно разнасят из медиите флашки. Къде останаха клетвите по мой адрес, че съм бил постъпил неетично с един единствен въпрос, който предизвика издайническата за самия него свръхреакция на самия президент?

Ако си мислите обаче, че това е краят на историята лъжете се. Това е началото на края!

126 мнения за “Би Ти Ви се набутаха сами”

 1. НАЙ – ГОЛЕМИЯТ НИ ВРАГ – ДЪРЖАВАТА

  Поголовен държавен рекет, погазване на всякакви закони „законно” и геноцид над обикновения българин – това е България в момента! Заснемане с нелицензирани камери по пътищата и неправомерно налагани глоби, запорни съобщения за дела, състояли се преди 10 – 15 години за 20 – 30 лева, които неизвестно на какви основания набъбват на 200 – 300 лева. Удивително как съда в продължение на девет години не ви е намерил и сега изведнъж задължава работодателя ви, да ви удържа сумата от заплатата! Обяснението на съдия – изпълнителя е нелепо – парите са за разходи по намирането на потърпевшия, независимо, че не са го намерили. Тъй като съдия – изпълнителя взема процент от тия „разходи”, той надува сумата неимоверно, за да открадне „законно” колкото може повече пари от длъжника. Грозно, гадно и отвратително!!! Та нали по същия начин е можел да ви намери този съдия – изпълнител и преди девет години, и тогава да платите 30, а не 300 лева.Всичко е тенденциозно и преднамерено! Никой не ви е търсил през изминалите девет години. Само са завеждани някакви преписки, колкото да се оправдаят ДЪРЖАВНИТЕ заплати на призовкарите от съда. Целта е да ви ограбят максимално, целта е обикновен ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ! У нас всичко е разложено от корупция и престъпност, а първенството в това отношение си делят съдебната, здравната и полицейската системи.
  След такава гавра и най-добронамерения българин скръцва със зъби и решава за себе си: – „Нямам нужда от тази държава!” Дори под турско робство хората са плащали данък „десятък”, а не 300% грабеж, както е в днешна „европейска” България.
  И едва ли някой ще се учуди, когато „ужилените” Андрешковци започнат да палят горите, да трошат камерите и автобусните спирки, като плюят с омерзение на уродливата си държава. Да се срамуват, че се именуват българи!!!
  Никой и нищо не може да ги задължи да уважават и обичат врага си, в случая – собствената им държава. Нагла лъжа е твърдението, че народът е олицетворение на държавата! Точно обратното е! Българският народ е поробен от няколко организирани банди, скрити под маските на политически партии. Народът е жертва на предатели, крадци и лъжци от български произход. Хората НЕ Я ИСКАТ ТАЗИ ДЪРЖАВА! Тя е държава на престъпниците, а не на почтените хора. В нея се нарушават човешките права, погазват се закони, умишлено се унищожава нацията! И ако чужда държава ни нападне, едва ли някой ще намери за нормално да я защитава. Да защитава заграбеното от шепа политически крадци ли?! По-скоро ще излезе да посрещне поробителя си с хляб и сол, за да е наясно, че е ОФИЦИАЛЕН, а не прикрит роб!
  Красимир Бачков

 2. Когато някой се обяснява като п*тка, най-вероятно нещо не е наред в това, дето го обяснява.
  Пък и не се забелязва драстично да сте отслабнал, Инджев, пета година вече.

 3. Абсолютно точно, Иво-това е началото на края! В Десетката!

 4. Имате моята подкрепа г-н Инджов, колкото и малко да е това. Бях омерзен от Шоуто на Слави снощи. Можеха поне да Ви поканят и да защитите гледната си точка.

 5. Днес нито ред по този въпрос в 24 и Труд ! ! Много много ми е интересно ! Но нищо ! Бах ги в медиите !всичко срещу Бойко.и леви и десни и мафия,и Би Ти Ви и Валерия Велева. Боже каква атака ! Божеькаква мръсотия!

 6. Към Берия:

  Много ти отива да си Берия…

  Отслабнал съм точно 24 килограма.

  За останалото – явно имаш представа от собствен опит и правиш каквото умееш – да приписваш на другите своя примитивизъм, който държиш да разголиш публично и по такъв начин да демонстрираш тъпотата си.

 7. Иска ми се да цитирам две размишления
  1.
  „Джордж Оруэлл ошибался
  Большой Брат не следит за тобой. Большой Брат поет и пляшет. Достает белых кроликов из волшебной шляпы. Все время, пока ты не спишь, Большой Брат развлекает тебя, отвлекая внимание. Он делает все, чтобы не дать тебе время задуматься. Он делает все, чтобы тебя занять.
  Он делает все, чтобы твое воображение чахло и отмирало. Пока окончательно не отомрет. Превратиться в бесполезный придаток типа аппендикса. Большой Брат следит, чтобы ты не отвлекался на что-то серьезное.
  Но лучше бы он следил за тобой, потому что это значительно хуже — когда в тебя столько всего пихают. Когда столько всего происходит вокруг, тебе уже и не хочется думать самостоятельно. Ты уже не представляешь угрозы. Когда воображение атрофируется у всех, никому не захочется переделывать мир.”
  Чак Паланик. Колыбельная

  В превод приблизително:
  Джордж Оруел греши
  Големия брат не те следи. Големия брат пее и танцува. Изважда бели зайчета от вълшебната шапка. През времето, когато не спиш, големия брат те забавлява, отвличайки вниманието ти. Прави всичко, за да отнеме времето през което би се замислил. Той прави всичко, за да си зает с нещо винаги. Прави всичко за да ограничи твоето въображение и отмирайки то да изчезне. Да се превърне в безполезен орган, като апандесита. Големият брат следи да не се отвличаш със сериозни неща. Но най-добре той следи да бъдеш постоянно притеснен – което е най лошото. Когато нещо се случи, да не ти се иска да мислиш самостоятелно. Така не си опасен за никого. Когато въображението масово се атрофира, никой не би искал да променя света.
  Чък Палюник. Приспивна песен.
  2.
  „При едно от пребиваванията ми в Техеран изпълнителният директор на фирмата, в която бях консултант, ми даде да чета интересна книга – „Свистенето на острието“ от един английски журналист, чието име по склеротични причини не си спомням. Тази книга проследяваше хронологиите на всички значими революции в света, започвайки от Френската, със обезглавения Луи 16 и завършвайки с Иранската революция. Бях смаян от голямата общност, която има между тях – винаги една диктатура в разцвета си създава огромно благосъстояние за избрани, после те се „разтварят“ в един разгулен, разпуснат живот и оставят работите им да се движат от доверени лакеи със специални пълномощия, обикновено способни, енергични и кариеристични хора. С течение на времето тези лакеи овладяват всички средства на господарите си да печелят и всички печалби минават през тях. През цялото време, на фона на това, т.н. широки народни маси недоволстват. В един момент лакеите решават, че достатъчно са печелили блага за господарите си, яхват народното недоволство, завихря се революция, която побеждава, масите са щастливи и т.н. А лакеите с геройски вид застават начело на управлението и на върха на богатството.
  Ако проследим внимателно логиката на развитието на т.н. „източен блок“, лесно ще се види, че Перестройката не е нищо друго, освен една такава революция, като в ролята на лакеите, яхнали народното недоволство, са определени кръгове от специалните служби, дълги години поддържали гнилата икономика с криминални дейности. Така че и да се отворят досиетата, ще се види само изолиран щрих от пейзажа. Нужен е цялостен анализ на т.н. години на възхода.”
  Коментар от: Georgi Georgiev
  | юли 30, 2009, 1:16

 8. Много добър ход на Цветанов. В отговора си към бтв, като източник на информацията посочва и вашата книга-президент на ръбъ. Ха сега да видим бтв ще имат ли нужда от още отговори и разяснения, или набързо ще приключат темата и ще зарият жарта.

 9. Браво Иво. ТрифонOFF не го гледам и няма да го коментирам (той е почнал да прилича на професор Вучков, което много ме забавлява)… впечатлен съм от “журналистите” в БГ, много са слаби и зависими , чак жал ми става.

 10. Към Берия:
  Само умствено увреден човек, т.е. психопат, садист, садомазохист и пр. може да се окичи с името на палача Лаврентий Берия. Със същия успех може да се наричате Химлер или Айхман. Не бързайте да скачате – от една черга сте, пък и двамата са се учили от болшевиките на концлагери. Впрочем, избора на псевдонима, зад който се криете, напълно съответства на нивото на умственото Ви развитие.

 11. Аз Ви подкрепям, Г-н Инджев! Успех, и само напред!

 12. Добра и обективна статия ! Факта че БииТиВи реагираха като ощипана мома на думите на Цветанов показаха две неща:
  1. Гузни са за неправомерното Ви отстраняване под натиск (както те го наричат “доброволно”, което ми напомня за модата във всички частни структури, неудобните да напускат).
  Сигурен съм, че лицемерието на медията ще бъде оценено подобаващо от аудиторията.
  2. Гузни са заради поръчките които изпълняват по атаката срещу правителството във почти всички предаваня. Опасенията на медията, че това излиза наяве, провокираха ответната реакция във всички новинарски емисии и кулминацията в Шоуто на Гоци, пърдон – Слави.

  Желая Ви успех и сила г-н Инджев ! Както се видя дори след пет години , истината възтържествува !

 13. г-н Инджев, снощи много се ядосах, когато по бтв прочетоха упрека към г-н Цветанов. Не съм гледала предаването (ходя на работа), но се чудя защо ако са имали нещо да му казват не са му го казали в момента, за да може да отговори. Така разговора прилича на махленско клюкарене. Слави не го гледам много отдавна и не очаквам нещо интелигентно от него. Настоявам да Ви се даде право на отговор по същото гледано време тъй като името Ви е замесено без да сте били там. Сега възнамерявам да се обадя в бтв и да им го кажа. Моля, всички които мислят като мен да се обадят в бтв.
  Радост Славчева

 14. Образованост и поне малко естетика ти трябват за да “цивилизоваш” примитивистичния си стремеж към власт и пари. Затова са такива Го,Бо,ЦвЦв,Слави и други като тях.
  А иначе, Цветанов не е мислел за Вас, когато е шамаросал БТВ, а за собствения си … И пак заради него не би се замислил да шамароса и Вас.

 15. Г-н Инджев, поздравления и от мен за това че отново разобличихте медийния диктат.

  Тук обаче пише, не от анонимни източници, че едва ли не след 2013 г , в резултат на тази ПРОГРАМА , финансирана от ЕС ще имаме медийна свобода или независимост??!!
  http://www.mediadem.eliamep.gr/project/summary/
  http://www.mediadem.eliamep.gr/wp-content/uploads/2010/05/MEDIADEM_flyer_BG.pdf

  Проектът MEDIADEM (навярно демократични медии) е в ход вече една година, вложени са доста пари както се вижда , има консорциум (и идентифицирано българско участие в него), който работи, също пише че като очакван ефект ще имаме ПОДОБРЕН ДИАЛОГ между авторите на медийните политики, медийните професионалисти, гражданското общество и т.н.
  Вие постоянно пишете за медийната среда в България , но от Вашия блог остава усещането за нещо съвсем друго и съвсем не някакъв диалог по тези проблеми. Ето, писахте оня ден за на една голяма медия която се опитала да ухапе една малка, сега за една друга голяма медия която търси подобен «диалог» но вече с високопоставен държавен служител.
  Вас , като медиен професионалист със завиден и разнообразен опит и стаж, потърсил ли Ви е някой от този проект за мнение, опитвали ли са се да Ви въвлекат в някакъв цивилизован диалог по тези проблеми, не съгласно «високите американски стандарти» но поне по европейските?
  Пише също че са идентифицирали три модела на медийна регулация в Европа – «поляризиран», «корпоративно-демократичен» и «либерален».
  България може ли изобщо да се отнесе към някой от посочените модели, или тя има своеобразен четвърти тип медийна регулация? Пише още че резултатите от работата на консорциума щели да бъдат разпространявани а аз не успях да намеря такива в интернет. Може би ги разпространяват по друг начин? Може би има широки обществени дискусии по националните телевизии, които не следя? Възможно ли е в нашата страна да има диалог по тези проблеми?
  А въобще нужен ли е такъв, след като всички знаем че авторитетни европейски институции и не само се изказаха че в свидното ни отечество има СРАСТВАНЕ НА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ И ВЛАСТ? Ако в интернет потърсим информация с такъв текст ще видим много примери т.е. «мафията си има държава», «има си медии» и т.н. , както някои предпочитат да казват.
  А да се води диалог с мафията е противопоказано, контра-продуктивно – никой от тези които са си имали работа с нея не го препоръчват като метод.
  Значи остава единствено разобличаването, като възможен диалог , а тази програма , сори, излиза че е неприложима за българската реалност. Но Европа ги знае и тия неща много добре. Не излиза ли че ЕС трябва да предприеме друга тактика или СПЕЦИАЛНА ПРОГРАМА , разработена за условия като българските, каквито има вероятно и в някои други страни?
  Или в резултат на тази програма медийната свобода и независимост в България ще получи просто едно «независимо и свободно» потупване по рамото от ЕС?
  Бихте ли споделил с читателите и почитателите си и Вашето отношение към нея ?
  Помага ли ни ЕС или отчита дейност или пък и в тая програма сме представени от същите структури?

 16. Иво, напълно те подкрепям. Аз съм една обикновенна зрителка пред екрана, средностатистическа читателка и помня много добре годините, в които българското население беше надлъж и шир медийно убеждавано във вездесъщата президентска осанка. Ти беше един от първите- блъсна тази осанка и й причини една лека пукнатина…. В яростна медийна защита, много твои колеги се опитаха да превърнат пукнатината в драскотина, която бързо да зарастне, все едно нищо не е било. Но забравиха, че тук става дума за осанка на куха президентска статуя, а не на истински човек с топла кръв. Затова и пукнатината не се превърна в драскотина, а продължи по своя път- надолу към основите и пълната разруха на статуята.
  С нея ще си отидат и много от хората, които я пазят. ДАНО!

 17. Г-н Инджев, семейството ми и аз Ви подкрепяме в “неравната схватка” – тя е неравна защото предимството е у Вас – имахте куража да удържите достойнството си – ТЕ (имената им са всъщност мимолетни) не знаят, че това е възможно, защото не познават този “продукт” (достойнство).

 18. Страхотен текст- точно в десятката на българо-съветската организирана …задкулисна камарила…

 19. Защо наистина вестниците зъб не обелват за уволнението на Инджев ? Наистина нищо не пишат. Не е яестно !

 20. Zashto si trae Parvanov ? Shte sbarka ako ne se opravdae.
  Az mislja,che nezavisimo kakvo e kazano,Parvanov ne biva da napada lichno jurnalist kato Indjev. Pone tuk toi si e chsit bokluk

 21. БТВ, труд, слави шоу, росен шоу, мира баджева, СКАТ, БНТ, това са медии, които обслужват групите на ДС.

 22. Страхотно Иво! Ти не си вързана мишена, те са. Повече няма накъде да падне БТВ. Голям позор и резил за тях, нараво си го вкараха сами яко.

 23. “Слави Трифонов – тежката артилерия на лекия жанр”. Ами той е манипулатор, както и целия екип на скапаната им телевизия!!!
  Това наистина е началото на края!
  На ГОЦЕ и цялата им пасмина.

 24. Само да допълня, че след първото ни събитие относно демонтиране на паметника на съветската армия в София на 9 ноември 2010 г. БТВ имаше наглостта да сложи следното заглавие на един репортаж в сайта си: “ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ ИСКА ДА ВЗРИВИ ПАМЕТНИКА”. Никоя друга медия не си позволи такова нещо, въпреки че недостойни коментари и интерпретации имаше и на други места, но такова нещо, нямаше никъде другаде. Наложи се да се обаждаме и да ги заплашваме с адвокат, за да го махнат от сайта си. Според мен са много некадърни. Не е само от злонамереност, това е от липса на професионално ниво. Но пък заплатите там са супер. И затова никой не си позволява своеволия.

 25. Към Т.Тодоров:
  ————–
  Г-н Инджев,във Вашия блог,още когато започнахме преди години имах, коментар по повод на явлението:Тържеството на всяка лакейска охрана след “подвизите” при обезкостяването на старите господари и оседлаване на коня за яхване на народното недоволство./ по Т.Т./
  На Европа и света,това им е ясно,но освен съд и вътрешен ред,един комасар преди време,писа че е необходима и “непознатата” дума – СПРАВЕДЛИВОСТ!!!
  Всички колеги са прави в едно: Тя тепърва сега започва и е добре-повтарям отново-най-верните кучета да пазят стадото от вълци,а “магарето Цветанов”,да не бъде оставяно в калта.Макар и малко “поет” и “романтик”,ще Ви е нужен още г-н премиер,макар и охулен!Същото повтарям и на двамата,много преди да се “разплискат вълните!” от Брюксел
  Другото си е да гасим фенерите и да се закрива държавата,преди Вашите прозрения около вероятното поскъпванео на тока след някоя и др.година и банкрут!
  След достойния ход на Ц.Цветанов за И.Инджев,много бих се надявал,де се оцени момента от ГЕРБ и “да не се чака глупаво както правят телетата,когато трещи и гърми!”
  За тържство на “В десетката иде реч”

 26. БиТиВи в цялостната си изява с малки изключения, водещите в сутрешния блог Цолова и Николаев, голо- и празноглавия Славчо Т. и компанията му, в която поддакват човешки отрепки са нещо наистина гнусно и недостойно.
  Ако Иво Инджев е дпуснал грешка, тя е тактическа и е подобна на жеста на Ф

 27. (по технически причини бе прекъснато писането, следва продължение…)

  … на Филип Димитров. Кавалерството и чувството за чест днес не са на почит…
  А т.н. президент един ден ще отговаря за нечистите си дела – ще има възмездие и за някои други, които в момента се усещат недосегаеми! България и българите не са толкова беззащитни или улави, колкото им се иска…

 28. Това с “доброволното”,напускане от твоя страна е оправдание на БТВ, в което само те си вярват. На всички е ясно, че това е едно доброзорно напускане.

 29. КЪМ Г-Н ИНДЖЕВ.Ако на вниманието Ви са попадали мои постове тук и на други места,отнасящи се до Вас като журналист и публицист,би трябвало да сте забелязал,че се ползвате с моето уважение и симпатии.Ето защо ,добронамерено ще си позволя да ви посъветвам следното.1.Престанете да обръщате внимание и репликирате Вашите опоненти и врагове,когато става дума за отстраняването Ви от БТв и Вашето ДС минало. Достатъчно много сте писали и казали по темите,за да смятате ,че обяснявайки наново и наново,те ще се омилостивят,ще си посипят главите с пепел и ще кажат КРАЙ!Това няма да се случи,защото усещането,поне моето е,че тези акции целят изваждането Ви от равновесие.Нито Вие нито ние,Вашите симпатизанти,имаме полза от това.2.В контекста на казаното до тук,мисля че имате “критична маса”на симпатизиращи Ви,за да е необходимо да доказвате Вашата правото по споменатите теми.3.Смятам,че Цветан Цветанов като политик и министър на Вътрешните работи знае достатъчно за Вас и ще е в състояние да се защити ,ако бъде заведено дело срещу него от Медията.При необходимост,сигурно бихте му се притекъл на помощ като свидетел.4.Вашият опит би трябвало да Ви научи,че каквито и доводи да привеждате във Ваша полза в спор с някаква медия,крайният резултат няма да е във Ваша полза.Отделен е въпросът,ако нещо подобно излезе от устата или бъде написано от някой значим за общественото мнение, от негово лично име,безспорнотрябва да защитите Вашето име,но,отново,без да влизате в безкрайни дискусии!Моля,приемете поздравите ми!

 30. Водите тежка битка, която не е посилите на случаен човек.Много сили ви коства всичко, но зная, че ще доведете борбата до край-защото имате силите, дарбата, достойнството и подкрепата на истината. А истината е свята. От сърце Ви пожелавам да запазите своето здраве, семейството и силата на мисълта си, за да победите!

 31. Крайно време беше да се нанесе удар по медийния слугинаж на хора като Гоце.
  Имате подкрепата на всички здравомислещи хора, г-н Инджев. :]

 32. Иво,имай кураж,още малко остана.Знам,че ти е писнало и ти идва да махнеш с ръка,да им теглиш една майна,да си вземеш семейството и да се махнеш от цялото това безвремие в което е изпаднала държавата(така постъпих аз преди много,много години),но ти дръж.Нов път в чужбина винаги ще намериш,но твоят път е там в България-само Гоце да свалиш ще те помнят винаги и с благодарност хиляди българи.Все пак знай-тук(в емиграция)винаги си добре дошъл.

 33. Храна за душата!!!Кеф да гледаш истеричния разпад на една “национална” комунистическа и зависима медия, която манипулира безспирно и пуска трохички на зрителите с измислените си “рейтингови” предавания и “истини”. Предлагам всички да обединим усилия и да покажем на БТВ, Трифонов, Гоце и всякакви такива същества и хобити, които се надигат върху гърба на хората и ги смазват в желанието си да “съществуват”, по някакъв начин, какъвто и да е, че има и МИСЛЕЩИ хора в България. Да започнат и МИСЛЕЩИТЕ хора една широка кампания срещу ЛЪЖАТА във всичките й измерения, която ни потиска толкова време вече и убива всичко хубаво. В целия процес огромна вина имат медиите, които заедно с всички останали “пият” мозъци толкова години, за да се бият после в гърдите, че са гледана телевизия. Радост за душата е това, което наблюдаваме сега, дано наистина е началото на края!

 34. Уау, нали злорадството си е най- чистата радост – та обожавам тъпанарите да бъдат затруднявани от собствента си тъпота или от други – още по- големи тъпанари. На такива, единствената самоуважителна роля е да си им мишена, по възможност вързана – щото иначе нЕма да умерят…

 35. Ще издържиш, Иво, с теб са нормалните и почтени хора в България! Вече и за слепите е ясно, на кого слугува гологлавият и морално смрадлив изрод.

 36. Чудесен отговор на Цветанов и глцпава реакция от БИТИВИ.Само че и мен ме смущава липсата на реакция във вестниците.ТОЛКОВА ЛИ СМЕ ЗЛЕ ? Такава злоба към Борисов и Инджев.Плаши ме наистинв

 37. Уважаеми Господин Красимир Бачков, написалисте точно и ясно, защо най големият ни враг е държавата, или държавната власт на република България.Чудя се и се мая и какво да напиша незная, защото на всички ни е ясно че съветската майка (НРБ) на новата ни република в България (Ръ Бъ) всъщност ни е родила комунистическо-мафиотско републиканско менте или шменти капели, както в такива случаи обича да се изразява най вероятно последният премиер на тази дяволската република в България.Генерал Борисов, много добре знаеш, че властите и законите на република България, не могат да бъдат реформирани по никъкъв начин в полза, на Българската нация и държава и затова трябва да бъдат демонтирани, съгласно законите на Българската Търновска Конституция.

 38. Товарищ Берия,

  Вероятно сте объркали времето и мястото си: тук не е за кретени и малоумни комплексари; ако търсите внимание – обърнете се към някое бюро за запознанства или към професионален терапевт. Тъй като очевидно сте човек с извратено мислене, не си давата сметка, че причината да не бъдете наритан е доброто възпитание на пишещите и четящите тук.

 39. Според мен – изхождайки от представата за разпространените медийни нрави в Отечеството ни – всяка мерзост, извършена от някой, който и да е той, се заплаща щедро; колкото по-голяма е мерзостчицата, толкова повече парички ще гушне оня, който без скрупули е готов на всяка мерзостчица, само и само да поднат повечко парички. В този ред на мисли ми се струва, че постъпката на Слави Трифоновский, момче за всякакви мръсни поръчки, е твърде ясно обяснима и разбираема, особено в светлината на всеобщоизвестната истина за недоброто финансово състояние на первейший наший шоу-херой. След като същия този, както се писа на много места, направи добри парициот участието си в мръсната медийна война срещу Иван Костов, сега явно е стигнал дотам да зема парички за некоя и друга плюнчица срещу Иво Инджев. Ако това, което пиша, не е така, дайте ми, моля, дрего свързано обяснение?! Нима Славито напада Инджев, воден от “морални” или от “ценностни” подбуди?! Айде де, как ли пък не?! Или го прави от чисти приятелски чувства към таваришч Гоце Перванавий?! Айде де, нали знаем, че тия “приятелски” жестове у нас се плащат, и то твърде щедро. Питам се обаче кой ли плаща на тия плюнкаджии, за да четкат имиджа на таваришч-президента?! Дали пък не е същия оня, който подари мезонетчето на наший така хрисимий и “скромний” таваришч президент?!

 40. Г-н Инджев възхищавам ви се и ви подкрепям безрезервно! Бъдете жив и здрав защото сте ни нужен !

  .

 41. Наистина ли никой от българските Ви колеги журналисти не Ви е защитил или поне изказал различно мнение от това, че “Иво Инджев си подаде оставката доброволно”?

 42. Към В.Георгиева:

  Съжалявам, ако съм бил разбран по този начин.

  Не съм искал да обобщавам по отношение на всички колеги – мнозина са били и продължават да са борбени. Но се оказаха малцинство, драматично недостатъчно като критична маса спрямо безкритичното масово манипулирано мнозинство ( чрез “разделяй и владей”, с подкупи, сплашване и т.н.).
  Основанието ми да кажа , че съм сам, е фактът, че извън соловите акции на отделни колеги, нищо организирано като самозащита срещу натиска на “властелините на медиите” така и не се получи. Не ми отива да призовавам към подобно нещо, защото се използва срещу мен като обвинение, че се изживявам като много важен, като жертва, която мрънка по егоистични подбуди и т.н.

 43. Поздравления за гражданската Ви доблест г-н Инджев.
  Ако имате още сили защо не пуснете прес съобщение или дадете пресконференция, че Ви изгониха заради президента. Предполагам и Бареков го изгониха защото не им играеше по свирката. Очаквам Бтв да се сгромоляса с явната си необективност. Аз поне ги гледам все по рядко и сменям веднага канала видя ли Слави Трифонов.

 44. G-n Ingev, podkrepiam Vi c zialata si dusha i sarze! Vie ste olizetvorenie na dostoinite hora v Ote4estvoto Balgaria. Badete zdrav! Bog da e Vas!

  Harrison

 45. Предизборния генщаб на Гоце е в отбрана, като стреля не там където са политическите му опоненти.
  Напалма от огнехвъргачките му е насочен срещу един неподкупен, свободен, не признаващ автоцензурата журналист, известен в целия свят с честността си и обективността си, меко казано уволнен чрез политически натиск от Президента, който би трябвало да е гарант за свободата на словото в РъБъ.
  Това наистина е началото на края на Гоце като политик.

 46. Ние си четем ,коментираме,палим се и кво? Керванът си върви… Гоце се спазарявя с Бойко,Слави с Гоце , Цв.Цв. завзема контрабандата, Бойко се прави,че не занае. Ние пак си четем. Разбираме,че ни работят,коментираме си, те пак ни работят-аец Белене,зелена енергия, нямало картелиране,нямало мафия…. А ние си четем блогчета ,коментираме и кво ?

 47. Г-н Инджев, не искам да говоря за омерзението с което следя случващото се в Бг.Имайте куража!!! Достойнството и истината са непобедими, колкото и мерзавци да имате насреща.Освен това такива като вас са опора и надежда за стойностните хора, че нещата в Бг могат да тръгнат в правилната посока.Добрият пример е заразителен.Надавам се повече хора да имат възможност да ви четат.Успех!!!

 48. Предложение към всички в блога:
  Дами и господа, предлагам всеки от вас да отговори “активно” на активните мероприятия на комунистическата власт и нейните информационни посредници – да спре да купува изброените вестници и да спре да гледа споменатата телевизия, или най-малко нейните политически манипулативни предавания, представени под формата ток-шоу. Просто сменете канала! Лесно и просто е и мога да ви го кажа от личен опит – чувствам се прекрасно. Всички интелигентни хора ползват интернет и могат сами да се настроят към медийните източници, така че да не останат неосведомени, но да не трупат финансов актив на изброените медии. Наистина е много лесно и благотворно! Мисля, че това е съвсем активна позиция на пасивния зрител и читател. Защо се оплаквате всички, че медиите ви манипулират? До сега не го ли знаехте? Нека те да се оплакват, че никой не ги гледа или чете и да нямат рекламни постъпления! Като комунисти, на тях не им пука, че обиждаш или обвиняваш в нещо, ще им пука ако няма рекламни постъпления. За комунизма парите са всичко! Идеологията му е само за тези, които се вързват!
  Направете го – това го може всеки! Освен това го пропагандирайте сред своите приятели и близки! А ако не стане, всеки сам да се сърди на себе си. Ако хората не могат сами да направят нещо, защо се сърдят и се оправадат с другите. Пак казвам – много е лесно и със сигурност ще бъде много ефективно само след два-три месеца. Ще бъде активна, елегантна, мирна и болезнена (за някои) проява!
  Изборите са през 4 години, а медиите са пред вас всеки божи ден. Помислете и го направете!
  Поздрави на автора и на всички активно участващи в блога!

 49. След като бг-медиите са на 70-то място в света, наред с Тобаго и Коморските острови, продажните журналисти в тях не си представям защо не се срамуват да са съпричастни към тази срамна картинка, а си правят оглушки, мачкат, колят и бесят за пари. Властниците – също: избихме дъното на класациите в ЕС! Предполагам, някой ден, като се опомнят и едните и другите, биха дали мило и драго да са били на Ваше място, но ще е късно!
  За развеселяване Ви подарявам една моя епиграма, в която са обвинени четирите власти за статуквото:

  Най-после първи във класация!

  Българите са напредничева нация-
  ще стигнат първи реварваризация!…

 50. Мили сънародници,БТВ е класически пример за придобиване на медия от ДС-БСП мафията.Първо идва Мърдок – консултант му е Кр.Гергов/агент на ДС/.През цялото време Кр.Гергов е и
  регламен монополист на tv пазара – т.е. и той като Доган разпределя паричните потоци от реклами към БТВ.След време Мърдок продава телевизията.Консултант пак е Кр.Г.Накрая вече е и собственик – т.е. кръга се затва-
  ря.Журналистите в тази телевизия
  не могат при този соственик да от-
  разяват действителността,защото
  съдбата на И.Инджев е обица на уши
  те им.А пък прости хора като Слаби
  Трибунов винаги ще има ,защото когато рейтинга на БТВ падне някой трябва да го отнесе.Затова
  скъпи сънародници направете като
  повечето разумни хора ,не гледайте
  ДС-телевизията БТВ.Нета е най-доб-
  то място за истината.

 51. Бях фен на Слави преди години.
  И не обърнах нужното внимание на изгонването на Иво Инджев тогава.
  Нямам аспирации, така дасе каже, пък и бях пропуснал причинит за тази реакция на БТВ. Не вярвам Иво да иска да се върне там, и, с основание. Вярвам, обаче, в това, че не е подал доброволно оставката си въпреки, че може и така да пише, “чл.325 а, по взаимно съгласие”. Защото, лично преживях подобен случай. Не съм антипървановски настроен – лично аз, гласувах за него и двата пъти. Вярвам, че президентът, сам по себе си, и добър човек. Факт е, обаче, че той самият е подложен на тежък корупционен натиск и, на моменти, е страшно трудно да устои. Досега, президентът се е държал, почти винаги, с нужното самообладание но, доколкото и край него се навъртат нагаждачи, посредствени лакеи и т.н., няма да ме учуди, ако някой от тях е поел инициативата /което Първанов не е трудно да провери/ “от негово име”. Бях отвратен от изцепката на Трифонов снощи. Той от маса време, чалгизира ефира, провежда антибългарско промиване на мозъци (въпреки, че твърди друго на думи, мога да посоча факти)и, ни в клин,ни в ръкав,така да се изцепи…Но…Откак е захапал мазния кокал в БТВ, и той прикляка като пале на задни лапи пред чичко Лев и леля Долар па, току излакейничи. Егати сбърканата история, хора. Ако това ми е Държавата, жалко. Стискам палци на Иво да остане верен на себе си и да не цепи басма никому. Дори и на мен, ако съм прегрешил някъде в нещо. Защото, само, когато си изправим кривиците, нещата в Родината ни ще потръгнат. така мисля.

 52. А, да: Ако, преди да се правят изявления в ефир, нещата се проверяват по-обстойно и се представят /вкл.и намясто/ нужните доказателства, този, който ги представя, би трябвало да е закрилян от силата на правото. В противен случай, става жертва на правото на силата. Явно, най-важните за нас неща ги учим по трудния начин, ‘баси.

 53. Kakvo nauchichte ot skandala s BTV ? Tova,che si njamame svobodni vestnitzi. Vsichi do edin si malchat.Ivo Indjev ostana sam, a vie mili komentatori s nishto jne mojete da pomognete.
  edinstvenata mi nadejda ostava Boiko.

 54. Е сега на bTV им се е*а майката – както обича да казва Ани (Ци)Цолова.

 55. Не съм съгласен с изводите и съветите, които дава на ИВО коментатора инж.Лазар Младенов. Тук изобщо не става въпрос за някакаи нападки и обвинения спрямо г-н ИНДЖЕВ,а за нещо много по-важно, а имено: ОТПОР и ОТВЕТНА РЕАКЦИЯ на демократично мислещите Българи спрямо наглите ЛЪЖИ и МАНИПУЛАЦЙЙ, на една “независима” медия пред лицето на целия НАРОД, към което трябва всички да бъдем съпричастни. В случая обвиненията на БТВ са спрямо Цв.Цветанов,а г-н Инджев разобличава тази лъжа,за което трябва да му благодарим и да го подкрепим. Това се вижда и в коментарите на други участници,които горещо подкрепям,като DIL YANA и др.подобни.УСПЕХ ИВО!!

 56. Редно е аз да се включа,нали?
  Само,че аз се интересувам от истината за неадекватната доброволна отставка на Г-н Инджев!
  В този ред на мисли и публичната тайна е вражда на двете срещуположни сгради на Бул Дондуков и техните ползватели,започвам да си задавам въпрос/който го зададох,снощи,към Г-н Инджев-Защо Цв.Цветанов.точно сега ,защитавайки себе си,върна темата за уволнинието на един от най-добрите ни журналисти/!!!!!
  Къде е уловката в Г-жа бТВ,Г-н Инджев,Цветарков или Г-н Първанов?
  Според мен и 3-те варианта са еднакво възможни,като сценарий.
  1.Г-н Иджев е познат и уважаван журналист!Но е обиден/има право да е/и е лясна плячка за точка 2.
  2.Всички останали са компрометирани по един или друг начин/да не забравяме кой е бивш секретар и кой е Министър на МВР сега,както и кой къде е възпитаван и учил/
  3.Прилагаме практиката на МВР от преди 1989 г.-или сътрудничиш или си в немилост /Г-н Инджев/.Може да не е поставено така директно,както го представям,но познавам донякъде начините и методите на принуда на бившите-сегашни по-милиционери.
  И така сценария върви,читателя/зрителя,електората и т.н/е зантригуван от неправомерното уволнение на уважавания Г-н Инджев.
  Власт имащите пускат в ход техните сателити/медии/ и обществото е отклонено от мисленето за корумпирането
  на властта и Цветанов/не само той/,но той е също “бушон”-гори ,но е осигурен в всички варианти/шеф на предизборния щаб на ГЕРБ,а след това зад граница/!
  Г-н Инджев е доказал правотата си и е водещ-някъде,но и техните хора/ са спасени и ще ни управляват за собственни облаги за неопределено време/докато не се събудим от летаргията си/!
  PS:Моите мисли са:Иво е прав,но както той,така и ние сме манипулирани от мозъчният тръст на МВР,за да се изправяме един срещу друг,а те да си правят парички и имидж!Все още ни приемат като /7 милиона мишлета”СДС-1990г/
  Извинете,изложих моите мисли и не желая да ги коментирате,а да помислите за подобен вариант,който е прилаган не еднократно и почти винаги е бил сполучлив за МВР и власт имащите откакто съществуват държавиТЕ.

  3.

 57. Няма независима медия в България.. Защото няма просто такава държава. Държавата това е: Ред, Закон, Съд, Здравеопазване, Образование, Сигурност, Пенсионна система и т.н. …. КОЕ ОТ ТЕЗИ НЕЩА ГО ИМА ТУК?
  Полицаите дремят по кръстовищата да хванат някой неправилно минал и не им пука за народа.
  В съдебната система са най-корумпираните копелдаци – виж Филчев, Росен Димов и прочее…
  За другото и сами си знаете

 58. Г-н Инджев, въпреки атаките от страна на слугите на Президента на Ръ БЪ, много хора ще подкрепят блога,било то като го посещават всеки ден или подпомогнат финансово.Вие сте нашата медия.
  Бъдете силен и не се отказвайте.

 59. Към GOTZE
  Разбирам отчаянието и песимизма Ви, но тук, в този блог, те са неуместни, защото за пръв път след идването на власт на Кобурга в 2001 година, когато мирния преход от комунизъм към демокрация бе прекъснат, демократично настроени български патриоти се обединяват в името на демокрацията. Точно това ражда надеждата, че скоро преходът от комунизъм към демокрация ще продължи своя естествен път!

 60. Много истинска статия с една грешка. Шоуто на учиндолския комплексар е в най-гледаното време, но поради изключителната си политическа пристрастност и необективност е с нечувано нисък рейтинг.

 61. Мисля, че имате право на отговор в същото предаване и в същия обем време. Моля ви, възползвайте се и защитете доброто си име пред аудиторията. Сигурен съм, че самият Трифонов няма да застане срещу вас, защото е примитивен и няма да може да ви издържи. Най-вероятно ще изпрати сценаристите си, но те са банда смешни човечета (за справка vbox7.com и разговорът със Сашо Диков на подобна, гоцева тема.). Успех!

 62. Някои може да намират, че “изпадането в обяснения” /като цитирания по-горе инж. Л.Маджаров/ било излишно.. за мен не е така защото научавам все повече детайли и си допълвам картинката… Благодаря за това г-н Инджев. Трябва да се говори,трябва да се повтаря, да не се забравя… макар, че тия, отдавна вече самозабравилите се .. “роса ги роси”.. Аз не знам как беше преценено, че Цветанов си отива и тн. .. друго обаче ме притеснява.. как, като че ли за около година време тия дето ни направиха на луди от предишния кабинет сега май-май постигат баланс в общественото мнение… което си е пълен абсурд ако наистина е така.. питам се какъв е тоя народ, който така бързо забравя? Песимистично,но ако е така ние наистина сме обречени на забвение.. Та затова трябва да се повтаря нон-стоп докато и последният от групата мърда.. .. Учиндолският профан… беше истински когато не му даваха трибуна, след това просто се продаде.. “пази боже… итн”.. и всичко е за едните пари… смрад.. А къде е Синята коалиция… отговор не искам… щом и Малкият Мук е насреща.. по-добре да загасим телевизора… не обичам немските автори на приказки..

 63. Здравейте Иво!
  Аз също Ви поздравявам за всичко, което до този момент сте направили и което предстои да направите.
  Все пак, като продължение на предишния си въпрос към Вас си мисля, че истината трябва да бъде защитавана и оповестявана по всички възможни начини.
  В тази връзка, ако идеята за право на отговор не Ви се струва уместна, може би идеята за пресконференция, която друг коментиращ предлага е може би друг добър вариант…
  Знаете ли, Вашата история ми се струва в някаква степен близка до тази във филма (не)Честна Игра (http://www.imdb.com/title/tt0977855/), който между другото е направен по действителен случай.
  Лично за мен филмът е показателен с това, че дори в една безспорно много по-демократична страна от нашата (каквато е САЩ) възникват реални случаи на цензура и безогледни лъжи от страна на правителството. Единственото, което може да даде отпор на подобно поведение е непрекъснатото повтаряне на истината и гражданското общество.
  За огромно съжаление гражданското общество в нашата страна все още (почти) липсва, така че остава единствено непрекъснатото повтаряне на истината – през всички възможни канали за комуникация, дори с цената да се “преглътне” малко от собственото его…
  Надявам се да ме разберете правилно Иво – аз съм изцяло на Ваша страна и симпатиите ми към Вас са големи. Не се опитвам да Ви давам съвети, просто Ви предлагам една по-различна гледна точка.

 64. От всичко написано дотук може да се направи един извод, докато не се вземем в ръце като нация и не излезнем масово на улицата с протести управниците ни ще продължават да се подиграват с нас и да крадат колкото могат повече, до кога ще търпиме всичко това.

 65. Не е ли време да отворим една друга тема и да видим кой искаше да се закрие / ликвидира / Следствието през 2004 – 2005 г. ?
  До 2004 – 2005 г. основно Следствието се занимаваше с разкриването на престъпления , а МВР се зaнимаваше с Дознанието .
  От 2005 г. на практика разследването се прави основно от МВР. Като основна причина за това определени хора, сред които и М. Кунева, която тогава беше еврокомисар, ни казваха, че така искали от ЕВРОПА…
  Нека да допуснем, че това наистина е така ! Но кое в случая е странното ?
  През 2005 г. разследването на престъпления премина основно към МВР. А кой стана вътрешен министър през 2005 г. ? Доста интересен въпрос, нали ?
  Това не беше ли човек с 4 досъдебни производства, които бяха прекратени по странни причини ? И какво излиза – некои групи и лица назначават човек с 4 досъдебни производства, който ще разкрива и предотвратява престъпления ? Не е ли много странно всичко това ? Същият човек, за когото по – късно из ЕВРОПА и САЩ се говори, че има доста съмнителни неща около него ?
  Възниква и другия въпрос : Кой назначи, т.е. нареди този човек да стане вътрешен министър ? И дали на практика тогава са се разкривали или са се прикривали престъпления ? Всички вече знаем на кого е приближен този бивш вътрешен министър / 2005 – 2008 г. / и на чий предизборен щаб за президент беше шеф !
  Забелязахте ли, че сега Славчо от бтв агитира за Кунева относно президентския пост ?
  Не станаха ли много съвпаденията ?

 66. Здравейте,г-н Инджев,
  Винаги съм Ви харесвала като журналист и бих искала повечето журналисти да са като Вас.
  Да сте жив и здрав!Имате и моята подкрепа.

 67. г-н Инджев подкрепяме Ви и очакваме вашите действия на човек който знае какво трябва да направи.Хубаво е че ви дават съвети но вие послушайте разума си а не сърцето.Избягвайте ласкателите те са преоблечени крадци.

 68. Здравейте, Иво!
  Истината е, че историята се повтаря, макар и като фарс. Е, не за вас, разбира се.
  Преди години под натиск на “велики журналисти и превъзходителства” ви изгониха от БТА, защото цитирахте какво е казал политик за “24 часа”. Тогава Блъсков ви обвини, че искате налагане на цензура, докато настояваше да не се публикува какво е казал някой за неговия “вестник”.
  Сега ви гонят, защото не сте казал кой е източника на информацията.
  Ако има нещо хубаво в цялата история, то е надеждата, че може да започнете работа в медия, а не в “медия”.

 69. До НММ от 27.09:13.Това,което се опитах да посъветвам г-н Инджев,изглежда остана неразбрано или погрешно изтълкувано от някои от посетителите на блога.Но Вие Господине/Г-жо/ изглеждате тотално объркан по отношение случващото се в България и нейния народ.Очевидно трябва по-задълбочено и редовно да четете сериозни анализи ,като тези на г-н Инджев,г-н Ангел Грънчаров и други.Дълбоко се съмнявам,че непрекъснатото повтаряне на еднии същи неща,ИСТИНИ,ще способства те да бъдат по-добре разбрани от хора,на които липсва способност да анализират,синтезират и вадят заключения.Дълбоко съм убеден,че малцина са такива посещаващи блога на г-н Инджев.И ще се повторя в съвета към г-н Инджев:бъдете такъв,какъвто сте,г-н Инджев:даровит борец срещу лъжите и комунистическите инсинуации от където и да произлизат,но не се подавайте на провокациите и не влизайте непрестанно в подробностите по темите за които вече писах.С репликирането си,според мен,Вие хабите от потенцияла си ,а с това вредите на общата ни кауза:да демаскираме всички, а не само отделни,прояви на недемократичност и комунистически цинизъм!

 70. Здравейте Г-н Инджев,
  Подкрепям Би с цялото си сърце и душа и Ви желая успех в неравната борба със силите на злото! Все пак има надежда, щом и Цветанов се осмели да Би цитира и да “осветли” Вашия случай да се надяваме, че настъпва реално обединение на висчки сили и на гражданското обшество за отпор на безконтролните досега комуняги! За мен Слави Трифонов е бил винги представител на крема на комуняжката, селяндурска помия, която задръсти прехода у нас и себелюбиво и сребролюбиво причини продължителните мъчения на всички нас. Но не е лесно и не всеки може да устои в борбата. Свидетелство за това е например, че дори такъв “хъш”, като Иван Кулеков и на “хранилка” при Слави и подобно на Странджата “крепи лъжицата” му! Но има нещо много “пролетно” в тази пролет по целия свят! Така и у нас. Можеби наистина това е началото на края! Само не оставайте невнимателни и равнодушни към разпросстранените напоследък нагли лъжи, че токът от атомните централи (макар, че става въпрос само за Козлодуй) е 18 пъти по-евтин от токът от, забележете: възобновяемите източници и термоцентралите (в един кюп)! За мен такава една манипулация е много по-гнусна от жалките изцепки на бТВ! А това очевидно налива вода в мелницата на Руския империализъм у нас. Поздрави!

 71. Няма значение кой от къде идва, важното е къде отива! Колко от коментиращите знаят къде отиват? Сигурен съм в това, че Иво Инджев знае къде отива. Затова е нужна подкрепата за него. А който не знае накъде е тръгнал, със сигурност ще отиде някъде другаде. Много изтъркано, но това ми идва на ум.

 72. Здравейте, г-н Инджев.
  Реших и аз да ви поздравя.
  Четейки блога ви се принудих да гледам шоуто на Слави. Отдавна не бях попадал на такава порнография (от интрвюто му с президента). Президента го поглеждах по малко, но не издържах.
  Четох и официалното изявление на Цветанов, където се споменава изрично книгата “Президент на РъБъ”, и гледах новините на BTV, където споменават, че “Цветанов чете вестници и им вярва, защото в тях трябвало да се съдържа само проверена информация. И направил коментара на база многобройни публикации и т.н.” и нищо за книгата.
  Просто – порнографията продължава!
  Но пък рейтинга на новината към момента е “Рейтинг: -19793”. Май прекалено много хора не им вярват на BTV.

 73. Слави е ясен.
  Извън темата – писахте ли нещо за случващото се в Либия, понеже не намирам и ако не – ще е интересно именно вие да коментирате ситуацията там, тук в блога.

 74. Най-после Слави си показа истинското лице – продажник и гъ..лизец. Сега заради тъпата ни съдебна система, окопирана от мафията, може да се окаже че Цветанов ще трябва да се извинява на БТВ. Не ви се вярва, но е така. Инджев, въпреки че на 100% вярвам, че си подаде оставката поради Гоце е подписал една хартийка, която лицемерите от БТВ ще размахват и формално ще са прави. Това ни е съдебната система, уви. И дори Инджев да свидетелства в съда, някой вярва ли че решението ще е в полза на Цветанов при евентуално дело?

 75. Вярвах че няма никакъв смисъл да гледам бтв, но след изхвърлянето на учиндолския глупофон съм нанпълно убеден че искаш ли да си информиран, забавляван, образован, емоционално стабилен, политически грамотен, правно запознат, то е абсолютно задължително тоя канал да го подминеш дори при настройката на телевизора си.

 76. Уважаеми г-н Инджев ,
  подкрепям вашите усилия в тази неравностойна борба ! Нека споделя личното си мнение относно вашето уволнение.Тогава, г-н Ловеца положи на

 77. Уважаеми г-н Инджев, имате пълната ми подкрепа във вашата кауза! Ловеца още тогава( с разпореждането за вашето уволнение )си ритна стола , и ако притежава дори 1% от вашия интелект сигурно е разбрал какъв автогол си вкара ! Но така е – властта опиянява, онема ти чувството за реалност , особенно ако не си готов за нея.Освен ловни подвизи и медийни скандали , има ли нещо важно, нацинално отговорно и запомнящо се с което да свържем името на Първанов ?? Та той се изявяваше винаги ЧРЕЗ другите . В личната ми класация той е най безличният , политически импотентен и некадърен президент , който сме си избирали! Колкото до слави , за всички е ясно, че му е лакей от самото начало и не заслужава коментар .

 78. Господин Инджев, мисля че след като името ви беше споменато, сега е добър момент да се възползвате от правото си на отговор в сутрешния блог на БТВ и да изложите своята гледна точка.

 79. Уважаеми г-н ИВАЙЛО ИВАНОВ,много се страхувам от недобре организирани масови граждански протести в България, защото имено такива протести сега са необходими на ДС-Мафията в България, за да може тя лесно да запали междуетническа война в България и така лесно да върне България официално в руската орбита. За да не подлагаме на опасна проверка истиноста, на това мое твърдение предлагам, на коментиращите Български патриоти в блога на Иво Инджев да напишат своите виждания, за учредяването на гражданска кординационна структура в интернет, или друга гражданска форма, на добро (за Българската нация и държава) управление, на неизбежните масови граждански протести, срещу ДС-Мафията в България-ЕС.

 80. -н Инджев,за себе си отчитам,че по много “болни”обществени проблеми имаме много близки виждания.Проблема според мен е в ограничаването само с констатации.По същество цитираните от вас лица и партии отдавна са доказали своято обществена негодност.Значи трябва да се намери някаква форма на обществено противопоставяне и елиминиране от възможността да участват във взимането и реализирането на обществено важни решения.До сега всички,вкл. и вие,се ограничават в сферата на говоренето и писането. Това не е достатъчно.Става така,че “кервана си върви,кучето си лае…”Така се губи силата на истината.Тези “дебили”,срещу които сме изправени,не разбират от дума. Необходими са ежедневни действия за тяхното дискредитиране.Да разчитаме на ТЕХНИТЕ МЕДИИ,значи да се обричаме на безгласие.

 81. До г-н Климент Николов
  Именно Иво Инджев, а не някой друг участва активно извън писането на блога си в гражданската инициатива ЗА демонтирането на паметника на съветската армия в София. Съвсем активно, с идеи, с реални и конкретни действия, с участие в събитията и т.н.
  Читателите на неговия блог да десетки хиляди. Аз питам, извън тези, които са в чужбина, другите ще бъдат ли сила, която да подкрепи тази гражданска инициатива, още на следващото ни събитие, на 2 април. За да можем да покажем, че никой не може да ни пренебрегва като част от нашето общество. Ако една десета от читателите на Иво Инджев излязат на улицата, ще е достатъчно. Той излиза, всеки път.

 82. GB, едно пояснение – Цветанов не се осмели. Никаква смелост не е това! Той го направи от ЗОР или както казваше дядо ми – “истер-истемез” (даже не знам дали ми е правилен правописът на този израз, но смисълът му точен – от зор). Хайде да не го правим на защитник на свободата на словото, в милиционерския ГЕРБ целите са съвсем различни от тази!

 83. Продължавайте в същия дух ! Дано да се появят още хора като Вас!
  А СЛАВИ с тая услужлива позиция няма още дълго да се слави !

 84. Подкрепям Ви!Пожелавам Ви успех в борбата с машите на ДС и оцапаните политици!

 85. Към ТОДОР
  Атаките срещу правителството са повсеместни. Защото се леят много мръсни пари, дори Бареков в последното си интервю с Борисов намекна, че и той е бил принуден да напусне БТВ (когато стана дума за уволненото митничарче).
  Когато тройната коалиция дойде на власт, първото нещо, което извърши, бе да раздели обществените поръчки на големи и малки, което го няма в Европа, т.е. министърът вече можеше да дава без търг или конкурс по няколко милиона на свои хора. Още с това беше ясно отначало, че само кражбата обединява Доган, Царя и Станишев. Но Първанов дори не наложи вето на Закона за обществените поръчки, дори не каза нищо – т.е. той предварително бе конструирал начините на крадене, а Станишев вече беше лидер, защото най-лесно може да изпълнява и търпи чужди поръчения заради психологичната си структура. Когато Сергей премести заменките от Доган под свое крило, пак бе по нареждане на Първанов – в резултат след това бяха извършени повече заменки отколкото във всичките години преди това.
  Всичко е пределно ясно – в основата на грабенето от последните години беше чувството за безнаказаност. Съдийте и прокурорите са против всичко, което предприема новата власт. Първанов ни завещава една блокирала и неработеща съдебна система, почти изцяло кадрувана от него. Ако е грешал, поне след това да е отправял критики. Фактът, че в затвора няма нито един министър, висш чиновник или магистрат, означава, че или сме най-чистата държава в Европа, или най-мръсната и корумпирана – средно положение няма. Официално българите сме най-бедните, най-боледуващите и най-кратко живеещите – от това лесно се прави изводът, че България е най-корумпираната страна, защото висшата политическа корупция и търговия с влияние не е нищо друго, освен ограбване на населението.

 86. Г-н Инджев,искам да върна историята и събитията през 60те и 70те години,който се случиха в Унгария,Чехословакия и Полша.А още по назад във времето пак въстания срещу Русия и Австроунгария.А къде бяхме ние през това време.Народа ни е страдал от “ЧОРБАДЖИЙ ИЗЕДНИЦИ”,а от турците когато започва разпадането на отоманската империя /дано не греша/.Спомням си Радой Ралин в барчето на “КИНОДЕЙЦИТЕ” беше казал “А що се отнася до българския РОД аз си го р… ако стане народ. Докога така!!!

 87. Слави си е бизнесмен. За него няма мръсни парички. А случаят е точно такъв – Славчо е взел едни пари. Може да не е непременно кеш (въпреки, че това е най-вероятното), може да му е обещано нещо по-тлъстичко, та акото да му е по-смръдливичко.

 88. Към ПАВЛОВ
  Най-смешно е врякането срещу Цветанов. И то от хора милионери.
  По същия начин, по който бяха купувани олигарси, от Гоце бяха купувани и журналисти и „социолози” – типичен пример са Кънчо Стойчев и Андрей Райчев, които за една нощ станаха милионери – още едни любимци на Слави Трифонов. Тези, които реват най-силно срещу Цветанов и новите правила за отнемане на имущество, най-много заслужават проверка от НАП и прокуратурата, макар тя също да е конструирана от Гоце и БСП!
  А дори срещу Цветанов викат заради пари, които са придобити преди той да влезе във властта. Кой знае какви неща биха се разбрали за синовете на Гоце при една проверка, какво имущество ползват в България и чужбина без да се водят собственици

 89. браво Иво Инджев .. остави ги . нега да са саркастични… нека да беснеят. не те познавам лично но се вижда че в случая ти си победителя морално, което е адски важно. и виж колко хора го виждат това

 90. Или както казваше Радой Ралин-“Човек за човека е брат-разбра ли бе, ГАД !!

 91. Към Ивайло Иванов
  Да! Напълно сте прав! Точно така е – Българската държава не съществува, защото държавата това е “ред”, “закон”, “съд”, “образование”, “здравеопазване”, “сигурност”, “пенсионна система” и т.н. Няма и независими медии. Забраната на свободното слово и нарушаването на човешките права, както това става в настоящия случай, са най–главните признаци за наличието на комунизъм или на фашизъм. На първия разрешен митинг на 18 ноември 1989г. пред църквата “Св. Александър Невски” поехме по пътя на мирния преход от комунизъм към демокрация. По–късно и официалното му наименование бе точно такова – “мирен преход от комунизъм към демокрация”, а със закон комунистическият режим в България бе обявен за престъпен. След всичко това може ли някой да ми обясни в кой етап от мирния преход се намираме в момента? Считам, че е крайно време да започнем от начало – от митинга пред църквата “Св.Александър Невски”, пък каквото стане….

 92. Иво,
  остани си прав и здрав и не се подавай на провокации. Според мене БТВ-то решиха да пробват дали случаят с Иво Инджев е забравен в смисъл дали Първанов може да бъде спокоен или да се притеснява. Пробваха, не мина и сами си го набутаха. Сега да видим как ще отиграят топката, но не вярвам да ти дадат право на отговор. Но не това е важното, ти отговорът си го дал отдавна.
  Въпрос към форума: ако имате записи от предаването на Иво през октомври 2006 моля да ги качите в нета и да дадете линкове. Предполагам, че доста от посетителите на този блог не живеят в България и би било добре да ни се поосвежи паметта.
  Опитах се да видя изцепката на Слави, не че ме интересува самия Слави, но искам да сглобя за себе си парченцата на пъзела и ако някой тук пусне линк, ще бъда много благодарна.
  Всички бъдете здрави.

 93. Пояснение към Павлов и Радослав Тодоров,
  Милионерчето Райчев е зрял плод на българо-съветската дружба, капитела на петата колона. Без съмнение може да се каже, че първоначалното натрупване на капитал при него идва от Москва. Да се сравнява с Цветанов е направо смешно, да не кажа продукт на къса памет.

 94. Политиката си е ку***ска работа, само че по-мръсна.
  Не си мислете че те са чак толкова жестоки, просто някой от тях имат психични отклонения.
  Първанов като историк отлично знае че да си добър държавник не е нужно да обичаш народа си, а напротив трябва да си жесток психопат.
  Аз имам 1 теза че част от убитите приближени на Първанов бизнесмени, са убити по-поръчка (заповед) на Първанов, а самият Първанов е неуравновесен като повечето държавници. Съдя от неговото поведение. Крайно нелогично и необяснимо как може човек заемащ такъв пост да не може да се изкаже, собствената си гледна точка, мнение или това което той счита за истина.
  Властта през всичките времена е заобиколена от заговори, лъжи и убийства. По-точно на тях това им е работата: да лъжат, крадат, убиват, а някой да участват в сатанински ритуали. През всичките времена това е така, че чак до ден днешен.

  Друг път ще се изкажа по-подробно.
  Лека вечер на всички.

 95. издайническата за самия него свръхреакция на самия президент показва на първо място,че е много прост.А самата му простотия не му позволява да види колко е прост

 96. До Румен Великов и Иво Инджев

  Един граждански протест за да има своя силен и неуспорим ефект първо трябва да е масов второ трябва да баде нещо, което властта и медиите не могат изобщо да подозират, че може да се случи. Първо – неочакван. Второ – масов. За да не може да се контрира и парира още в зародиш чрез манипулация и други способи, които те владеят много добре. Пример мълчалив протест с гръб към обществените институции. Чисто символичен акт към управляващите, че не сме добитък, а живи човешки същества. Виж това мълчание е точно като пред погребение. Никакво насилие, никакви пререкания с властта, никакви лозунги. Само едно мъртвешко мълчание. Това ще подейства адски добре – ако нищо не казваме не могат да ни подслушват, броят, определят на определени целеви групи и т.н. И второ писмено писъмце от всички участващи до определените институции на което те са задължени да отговорят писмено и в определен срок. И ако си представите нещо от порядъка на 500 000 писма искащи едно и също нещо. Както и да е … е такива утопии ми се въртят из главата. Всъщност мълчанието няма как да провокира насилие. Другото мълчанието е недвусмислено (Обидени сме!) И навсякъде камери ако полицайчетата се опитват да удрят демонстранти в гръб. Свят ще им се завие от обществената реакция после. Гробно и пълно мълчание на площада пред оная мръсна сграда. И всички с гръб към нея все едно е нещо гнусно и нещо което сме оставили след себе си. Сега това за да проработи хи-хи-хи требва много голяма публичност, която няма как да постигнем в нета и някак си трябва да принудите медиите да го пуснат. Което всъщност като се има предвид колко са корумпирани и цензурирани има как да стане, ако им оспамим на всичките пощенските кутии, е-меил адресите и после ги осъдим за неспазването на етиката и т.н. Което естествено ще вдигне още повече шум 🙂 Въпросът ми е какво след това и към двамата? Нови мръсници ще дойдат и няма как да се предпазим от тях.

 97. към Петър Драгулев . Аз също до скоро , а можеби и все още мисля така , странно защо след всеки изминал ден, след всяка ежедневна простотия все повече не вярвам в мирния преход. Въобще не вярвам ,че има какъвто и да е преход за съжаление. За това не трябваше да е мирен нали ?!

 98. В Либия протестите бяха организирани по интернетен сайт за запознанства с необходимите секретни пароли и изрази, тъй като известните сайтове като fasebook и tfitter бяха следени зорко от Кадафи. И когато диктатора спря нета на Либия, вече беше късно. Бяха уговорени и уточнени всички подробности във връзка с протестите и ето вижте докъде се стигна.
  В България се знае, че най-голямото зло са продажните медии, защото обикновения човек, няма достъп до интернет. Всеки отруден и угрижен за оцеляването на семейството си, като се върне вечер пуска телевизора, за да види и чуе нещо на чашка домашна ракия и каквото види и чуе на това вярва или не вярва, но истината не може да узнае.
  (Тук където съм, едно испанско момче веднъж в разговор каза, че Колумб е испанец. Бил го чул от телевизията…)
  ………………………
  Ако всеки умен и правилно ориентиран българин, който чете блога на г-н Инджев, убеди поне един, а този “един” просвети друг “един” и другият посвети друг “един” за НЕОБХОДИМОСТТА ОТ ПРОТЕСТИ, мисля, че нещата ще станат. Тогава медийте няма да имат такова влияние, както до сега. Въпрос на време е да се получи. Време е да се събуди българина, а не да чакаме като жертвени агнета-да дойде касапина. Защото сега може да ни доят и стрижат, но ще дойде време и да ни колят.
  Убеден съм, че тогава и много българи ще се завърнат в страната за да подкрепят протестите.
  Време е да се замисли всеки от нас, колко души лично може да ориентира, а не да се отказват масово младите хора да протестират и да не гласуват поради липса на алтернатива. Защото алтернатива има, благодарение на която България е в ЕС и НАТО. Трябва да се организираме вземайки пример от арабските страни.
  Поне ние имаме свобода на словото и на протестите, ако сами не ги загубим от бездушие…

 99. Г-н Инджев, не е ли време да ни поведете, моля дайте час и дата за да се запачне отнякъде.

 100. на 25.02 гледах вечерта в новините на БТВ, официалното изявление на медията + няколко хвърчащи листа как сам сте напуснали, а никой не ви е уволянвал и веднага си спомних фактите около това “напускане”. Всеки път когато вашето име бъде споменато в ефира на тази телевизия всичко настръхва, и започват едни безкрайни обяснения, опровержения и т.н. което само ми напомня приказката “гузен негонен бяга”. Всеки здравомислещ човек който поне елементарно следи събитията и може да отсее истината от тоновете празни приказки знае каква точно е истината. Факта че дори Слави е бил впрегнат в начинанието да обяснява кое как и защо около вашата личност ясно говори за това че БТВ всячески иска да си измие ръцете от ситуация която явно седи като трън в петата, който се обажда от време на време. Защото и да не го признава публично явно вашето име все пак продължава да стряска съня на доста хора….Нещо което на фона на останалите събития е като искрица светлина

  Аз лично ви изпращам искрени поздрави и желая крепко здраве

 101. ЕХР, името на Хан Аспаруховата българска държава- България никога не е било променяно, защото в тази Балканска държава живее смел,мъдар и талантлив народ, който умее да работи и да се защитава с чалъм … ,всички империи които са поробвали България вече ги няма и на когото му е необходимо нека сам си прави изводите.За да знаем каква България можем да имаме, трябва да научим каква България сме имали и за да не възниква основателният ВИ въпрос ЕХР, за новите мръсници, трябва веднага да им затворим незаконната републиканска вратичка, през която влизат да крадът и мърсуват в България безнаказано.

 102. от свалянето Ви от екрана,т.е.от уволнението Ви,загубихме само ние,зрителите.Лишиха ни от един сериозен анализ на ставащото в станата ни.
  Но аз се учудвам, как така ние,българския народ,толкова углопяхме,скоро четох,че когато човек живее в стрес,в продължение на години,мозъка му намалявал,може би, това обяснява нещата.При соца беше доста неприятно,но сега, когато стигнахме развития комунизъм ,защото това време дойде,”на всеки му според потребностите”,не нашите,разбира се,ние сме само фон,нещата наистина са стресиращи.Пак някъде се казваше,че надеждата била най-големия порок,но аз силно се надявам,че пак ще Ви гледаме и дано сме спокойни,за да Ви отценим и разберем правилно.

 103. On October 10, leading journalist Ivo Indjev was fired from BTV Television for reporting unverified information on President Parvanov’s real estate holdings. Observers alleged that his dismissal was the result of pressure from the president’s office. Approximately 15 members of parliament wrote a letter of protest to foreign human rights observers, labeling the incident a violation of freedom of the press.

  Интересно и според Държавния Департамент Иво не е напуснал БТВ-то по собствено желание . (fired,dismissal). Де юре в нашата мила татковина и Поршетета и Бентлитата са товарни автомобили, а БТВ могат да ни покажат и регистрационни талони да ни убедят в това. Ние ще повярваме на БТВ, а не на производителите!

 104. извинявам се за правописната грешка, наистина,исках да напиша,че оглупяваме,боже дали не се случва и с мен?!

 105. Отвратен съм “Великия ловец” Гоце и от безгръбначните български “журналисти” които заради материална изгода предано служат на господарите си в мафиотските медии!
  А за самовлюбения лигав шут Слави – не ми се говори… За съжаление има доста оЛИГОфрени дето му се радват.
  На тези хора ако засега не можем нищо да им направим поне можем да ги презрем!!!
  Иво с теб съм!

 106. BTV се издъниха тотално. Като кифладжии и тотални комунисти!

  100% е сигурно, че повечето хора със здрав разум, са разбрали че са Ви уволнили под натиск – г-н Инджев.

  100% е сигурно, че поради тяхното поведение на “Зеленчукова Телевизия” според техния главен Мениджър, в същия сутрешен блок, те все повече се превръщат в такава.

  Е няма как от “Зеленчукова Телевизия” – дори и тази на г-н Карфиол, да бъде професионална.

  Аз лично съм отвратен от това което правят/направиха, а Слави не е дори за коментар, то е толкова долно, подло и мръсно, че просто няма нужда от други думи. Очевидно е как добре се слага на г-н Гоце. Явно всичко все пак е свръзано с пари.

  Не мисля, че повече ще гледам БТВ.

  Нещо повече, мисля, че и други хора със здрав разум едва ли биха гледали такава телевизия в която шуробаджанащината и липсата на професионализъм са основни изисквания към трудовите задължения.

  Не може да гледаш толкоз криво – на г-н Цветан Цветанов, за 100х.лв. на неговия тъст, с парцалите ще го изядат. На други – кредитните милионери, и за милиарди откраднати – няма дори и дума за тях. Очевидно е, че за БТВ единствените престъпници в България са г-н Ц. Цветанов и г-н Иво Инджев.

  Абсолютно сигурно е, че ще има отлив на аудитория, ако въобще е имало такава.
  Българите не са тъпи, дори и понякога
  да се държат наивно, та дори и глупаво.

  БТВ направиха подобно нещо и с предаването “Следите Остават”.

  Вярно е – не изгониха директно журналистката водещ, а по-скоро я преместиха в “най-гледаното” време – сутрин неделя 08:00.
  За сметка на бившата звездата от НТВ
  Лора Крумова, която направи първия си репортаж за пилотния си брой на своето ново предаване, интервю с познайте Кой – г-н Румен Спасов.

  Но да, за съжаление професионалистите не са на почит…вече май никъде в БГ.

  Тъжно е, но това не означава, че трябва да свърши журналистиката в България, дори напротив!

 107. Със Вас сме, господин Инджев!!
  И времето вече няма да гледаме по бтв…
  Бъдете здрав и се пазете. С уважение от цялото ни семейство!

 108. От доста време се чудех кого обслужва Слави в предаването си и реших да си задам следния въпрос : Кой политик единствен не бива осмиван в това предаване, чий образ не е имитиран там ? Ами само един – на Първанов.

 109. Вече двадесет години се опитвам да прокарам своята теория за “Тоталната ДоГаньовизация на България”, но и самият аз нямам представа кой всъщност е Върховният ДоГаньовец?! Да е самият Доган не ми се вярва – дали пък на предстоящите избори няма някак да ни “Просветне”?!Ако пък няко знае – нека да ми каже!

 110. Поздравления за Иво Инджев!
  Цялостното управление на РъБъ се оказа един отдавна прогнозиран проект. Ако някога сме вярвали в нещо “бъдещо”, днес, оказва се, е било илюзия, появата на която е изчислена, модерирана, и ловко управлявана. Всеки от нас е бивал изчисляван с евентуалните му реакции и поведение. Това, обаче, се появява на повърхнодстта много post factum, т.е. обяснението на събитията за “широките народни маси” идва много по-късно. По простата причина че те дълги години – не, десетилетия наред, бяха учени и научени да не мислят със собствените си мозъци.
  Ето, и Първанов беше изчислен. И на 4 февруари 1997 г. за мен беше загадка каква ще бъде наградата му за “достойната” принудена постъпка, не мина време и се разбра – ето вече 10 години той я консумира, заедно със целия си таен и явен щаб, част от който биваше “изваждан от строя” (само Марол Велев ли?) или разпиляван по целия политически спекър.
  Та в този дух, – Иво Инджев е само един от многото случаи, в които някой, който с мисленето и поведението си се отделя от сивото ниво на послушниците, изпълнителите на всякакъв вид мокри и сухи поръчки или одиозните поети, е трябвало “да бъде отсвирен”. Някои не издържат, но тук случая е друг, – Иво се държи и продължава да бъде заплаха за “онези”.
  Някога на мой въпрос към мой началник и колега: Защо не ми върви?”, отговорът ме беше: “Много е просто – ти си не-предсказуем, не-управляем и имаш собстгвено мнение, което непрекъснато разпространямваш.” От моя гледна точка това бше най-големия комплимент. Подволявам си да го цитирам и да го отправя към Иво Инджеви да му пожелая здраве и сили да стои изправен!!!

 111. Безрезервно Ви подкрепям.
  На продажниците им е много трудно с вас.Как да се преборят с точният ви изказ,ето нещо, което не могат да “приватизират”, а те искат да владеят всичко.
  Жалко,че и журналистическата гилдия не се държи на ниво.От една страна са зависгтниците,които искат слава на всяка цена, от другата са продажните клакьори.Къде са малцината достойни за да подкрепя и тях..

 112. Г-н Инджев, аз работя сред доста хора и никой от тях не гледа шоуто на Слави отдавна – всеки казва, че се отвращава от омразата, която излъчва от екрана. Моето семейство в 22.30 гледаше само това, но отдавана вече не е така. Съжалявам само за страхотния бенд, защото съм любител на хубавата музика. Но дори и заради тях не мога да преживея наглостта “Слави” и “редакционна колегия”.Освен това съм любител и на добрата и независима журналистика и по тази причина много често вече избягвам и сутрешното предаване на платените журналисти на БТВ. Мисля си, че ако съм журналист, никога няма да мога да се унижа така, както Ани и Виктор. В тази телевизия за мен има един журналист и той се казва Миролюба Бенатова. (Може да има и други, нека ми простят, но аз отдавна не ги гледам заради политиката на телевизията им). Това, което се излъчва от тяхната медия е върхът на наглостта. Тези “журналисти” са длъжни да знаят, че нещата се контролират от зрителя по възможно най-лесния начин – с копчето на дистанционното. Аз поне не позволявам никога да ми въздействат негативно от екрана – веднага ги сменям, същото правят и много други хора.
  Г-н Инджев, българинът може да се гордее с монго неща, аз много обичам България. Имала съм много възможности, но не съм се възползвала от никоя, която е свързана с напускането й. Мисля, че това трябвя да направи всеки, който обича тази красива страна. Мисля, че точно това правите и Вие и горещо Ви поздравявам! Много се надявам правителството да има волята да се справи с тази пасмина от тройни колиции, СДС, ДСБ, които в същност са си едно и също. Нашата роля в тази борба може да бъде само една – на изборите да ги изхвърлим тотално. За това моля всички да отидат да гласуват против лакеите на Първанов, БКП и ДС – само така можем да ги изхвърлим – стига са заемали креслата си години на ред, все едно са недосегаеми. Може да ги изхвърли само народният вот!!! Моля всеки да направи всичко по силите си това да стане! И моето семейстгво Ви поздравява г-н Инджев! Надяваме се да има повече хора като вас, както и повече журналисти като Вас, които да не срамят професията си.

 113. Поздравявам Ви Мариана за написаното и се надявам наистина на изборите тотално,завинаги да ги изхвърлим-БСП и коалиция,СДС,ДСБ.!

 114. Здравейте уважаеми г-н Инджев.Поя-
  вявайте се по често.Вече гледам само документални предавания.
  Да не забравяме,че ние държавите от СИВ след като сме се появили на
  картата сме изчезвали,после пак сме
  се появявали.Това е генирирало и слугинския манталитет.Много одавна
  съм забелязал,че селските винаги са
  използвали кавалерството на другите
  Споделям напълно това,което е написал моят адаш Маджаров.
  Комуняго мутренската демокрация не
  може да схване,че за разлика от милиционер социализма,вече не е необходима изходна виза.
  90 не заминах,въпреки,че ползвах достатъчно език,за да ползвам професията си.Чувствах се длъжен,че трябва да остана,да помагам.Нали толкова съм бил против
  комунягите.Сега за мен вече е….
  Съжалявам,че нямам стил,а обичам хубавото написаното.
  Наистина,ако си във възможност,го-
  тови сме на всякаква подкрепа,а ина
  че се замисли това,което са написали хората живеещи извън БъРъ
  Без това тук всичко е с затихващи функции.От Шума,от Сиришник,от Весе
  линово и т.н.Селски от до.Във ВИФ едно време след превземането на испита по анатомия всичко беше пей
  сърце.Сега вифаджийте са по често на екрана от ВИТИЗЧИЙТЕ.Това говори
  отсамосебе си.
  Цветанов,гледайки го имам чувство-
  то,че е вербуван от КГБ и се явява
  по-важен от момчето от Банкя.Има ня
  каква зависимост.
  Желаяти ВИ здраве г-н Иво Инджев.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.