Пустинното пустословие на пустия ни президент

Със закъснение от 2 или 3 седмици снишилият се български главнокомандващ Първанов най-после се обади и съзря години закъснение на “истинския международен натиск” срещу Кадафи, който не бил закъснял само с 2 или 3 седмици, а с години.

Ето “шедьовъра”, публикуван в сайта му, който се осмелявам да репликирам в скоби:

Позиция на държавния глава по ситуацията, свързана със събитията в Либия
19-03-2011 18:30 |

1. Резолюция 1973 на Съвета за сигурност на ООН за налагане на забранена за полети зона над Либия обедини световната общност около необходимостта да се спре незабавно насилието и се преодолее хуманитарната криза.
( Дали я обедини “световната общност” или въздържанието на Русия и Китай говори друго – както и шикалкавенето на Москва от самото начало на кризата?)

2. Държавният глава се надява, че обявените днес на срещата в Париж намерения в изпълнение на тази резолюция ще защитят цивилното население и няма да бъдат допуснати жертви.
( В превод: съмнява се, щом не е убеден, а само се “надява” и така се нарежда плътно до руската позиция).

3. Президентът смята, че България не трябва да участва във военната операция, но трябва да подкрепи всички действия за преодоляване на хуманитарната криза.
( “Смята”, защото съгласува и калкулира… А и България е въоръжена само със съветски самолети, несъвместими с удари на НАТО).

4. Според Георги Първанов едва ли има някой по-заинтересован от нас, българите, от отстраняването на режима на Кадафи, тъй като години наред шестима невинни български граждани страдаха от произвола на либийския режим. Поради това българският президент смята, че истинският международен натиск е закъснял не с 2 или 3 седмици, а с години.
( И като е закъснял- какво? Да си траем за клането в Либия? Какво постига с тази закъсняла “смелост” на умрял Кадафи международен тъп нож да вдига?)

5. Президентът Първанов изразява надежда, че при предприемане на военни действия ще се спомогне за решаване на проблемите на либийския народ, а не за тяхното задълбочаване, както и че те биха допринесли за стабилизиране на ситуацията в целия регион.
( И аз изразявам надежда, че гладът ще бъде излекуван с храна, болестите с лекарства, а бедността – с богатство).

58 мнения за “Пустинното пустословие на пустия ни президент”

 1. Това последното, което е в скоби изразява цялостната политика на Георги Първанов и е гаранция, че тази нощ Луната ще е най близо до Земята.

 2. От 10 години слушаме само хлъзгави, усукани, фураджийсколопатови приказки от този “наш” Президент…
  Да си ходи или поне да мълчи щом досега не свърши нищо съществено за държавата!

 3. Уважаеми Инджев, изявлението на пресслежбата Му е толкова изкуствено и закъсняло, че тръпки ме побиват. Представяте ли си нещо подобно за Северен Кавказ да каже – да ама не. За съжаление дори, когато пише тези прочувствени редове Му нямам вяра. Но нали вече приближава рЪба, така че ще издържим още някой месец

 4. Садам Хюсеин го обесиха, Милошевич умря в затвора. Злочеста е съдбата на приятелите на Гоце.

 5. 6. Президента Първанов изразява съкровената си надежда, че Русия отново ще се превърне в СССР, а БСП в БКП.
  (без коментар)

 6. Президента ГОЦЕ да не се прави на умряла лисица, защото и той е хитър тиранин, като Кадафи а това означава, че е време президентският чадър (на ДС-Мафията) ГОЦЕ, сам да си подаде президентската оставка.

 7. И какво се окзва според колегата Първанов – ако не са страдали шестима невинни българи, режима в Либия щеше да си е много добър и нямаше да има смисъл да се намесват международните сили(без СеСеСеРе)

 8. Оставете човека на мира,толкова може,не му забелязвайте,и без това не му остана много.

 9. Май таваришч Гоце Пырвановский би следвало специално да го наричаме не “президент”, а “пустодент” или “празнодент”, щото винаги говори такива отчайващи по баналността си общи, тривиални и изтъркани фрази и приказки, че повече не може да бъде. Аз преди време писах психоаналитична статия, в която се опитах да обясня същината и измеренията на гоцевото пустословие.

  Основната ми теза за това говорене на толкова лъжливия ни президент е, че нему се налага непрекъснато да лъже, т.е. да не е честен, сиреч, да не говори онова, което е на сърцето му, а да говори тъкмо противното на него. Пырвановский е противно-трагичен образ, принуден от натиска на историческите обстоятелства винаги да се мъчи да говори обратното на онова, което мисли. По душа, дълбоко в себе си, Гоце е поклоник на автентичния комунизъм с неговите убийства; затуй Гоце е такъв страстен ловец, по една причина е така: понеже не може да убива хора, както му се иска по душа, налага му се да убива беззащитни животни, та по този поне начин да излее агресията си. И пр., и т.н., и так далее…

  Та значи тъй като всяка приказка на Гоце е такава, че той постоянно трябва да внимава да не би без да иска да каже и покаже точно онова, което мисли; и понеже всяка негова приказка, следователно, трябва да е пределно лъжлива, по тази причина неговото говорене е гавра със самото слово, което все пак ни е дадено за да изразяваме мисли, а не да ги крием. Да говорим, а не да шикалкавим и да увъртаме. Баналността в говоренето на наш Гоце изразява, е точен показател за неговата собствена личностна и “идейна” несъстоятелност. Безличието, крещящото безличие другояче не може да говори. (ОЩЕ >>>>>)

 10. Най-добре е такива,да п р и с т ъ п я т н е з а б в н о към тайнството-покаяние,като признаят “пред попа и селото”,че някога,техните грехове,
  са им доставяли удоволствие.

 11. Г-н Инджев,
  И друг път прави впечатление, че каквото и да напишете, все ще го докарате до Първанов.
  Има обаче едно-две неща, които бият на очи като лисица на пазар:
  1. Първанов е единственият български политик, който излиза с позиция по ударите срещу Либия. Нито МВнР, нито Министерски съвет, нито дори сам Бойко не се заеха с това.
  2. Позицията може да е всякаква, но поне е позиция.
  3. При наличието на някаква позиция, много е лесно да се критикува тя, отколкото да се обърне внимание на по-важния и по-многозначителен факт, че липсва позиция на МВнР и на МС.

  Разбираемо е желанието Ви да се сложи край на управлението на Първанов, но все пак неговият край се вижда, докато този на неговите хора – не. Или си мислите, че Бойко не е негов човек? Или си мислите, че когато президент е не Г.П., а П.Г., това ще промени отношението на медиите към Вас?

  За съжаление всички те са от един дол дренки и няма никаква възможност да станат независими. Защото с независимите се видя какво стана – изкупиха ги близките до една банка хора.

  Затова – пишете, но не удряйте във въздуха, а целете хората, които трябва да имат позиция, а я нямат.

 12. Уважаеми Инджев, нормално е да е Неадекватен на ситуацията. Той живее в друг свят – лов и риболов, резиденции, бляскави партита, бизнес компания, лакеи, портретите на ленин, димитров и малка снимка на резидента си в портфеила с пожеланием за много здаровия, счастия и професионалних успехов.

 13. п.с. Защо Пресслужбата не се произнесе по доклада на Пардю от Уикилиикс? Това не е ли периода на президентстването Му? Нима “международния натиск е закъснял”? Или за случая “не е докладвано”

 14. Какъв прогрес,българските комунисти станаха преди 20 години капиталисти а сега и империалисти. очаква се да станат и милитаристи. Успех на комунистическата сган.

 15. Ако г-н Медведев в Кремъл уволнява своя посланик в Триполи за неадекватната му реакция по ставащото в Либия,каква би трябвало да е тази на ДС-Мафията когато избира и промоционира избраните от нея “герои”,призвани да се адаптират,по-умело към извоювани евроатлантиченки позиции от един изстрадал за неговиа исторически шанс,да попадне до просветени народи след Ялта и Малта?
  Няма да се впускам в догадк,защо г-н Доган кани Царя на “пилаф” или г-н И-Костов на раздумка /с!/ г-жа Мозер,но след “Зората на Одисей” и така и така,ще се опре до ИТАКА!

 16. Към П.С.

  Не лъжете…ако наистина следите какво пиша, както лъжете, щяхте да знаете, че не е вярно твърдение че” каквото и да напишете, все ще го докарате до Първанов.” Текстовете ми са показ, за разлика от скритата ви самоличност…
  А и слабо са ви подготвили откъм твърдението, че никой не се бил изказвал…Външният министър Младенов се изказва денонощно и това му е работата. Военният министър Ангелов се изказа преди главнокомандващия.
  Борисов се изказа излишно много, включително в чужбина. Целият свят разбра. Цитираха го световните агенции за позицията му спрямо опозиционерите в Бенгази…
  Една лъжа , стъпила върху друга лъжа, какъвто е случаят със злополучния ви опит да ме поучавате какво да (не) пиша,само подчертават необходимостта да бъде съобщавана истината. Това и правя. За кого и за какво – е мой избор. Не чакам ничие разрешение, още по-малко от анонимни и видимо неосведомени за фактите лъжци – не карам никого да ме чете.
  И “много благодаря”, че ми позволявата с това “пишете” – колко великодушно!
  И още нещо: Първанов, който се е самоназначил за главен енергетик на републиката и не спираше да рекламира плановете на Путин , мълчи опечален над руските проекти в България, които берат душа – включително и онзи край концлагера в Белене. Така премива провинциалната слава на “световния играч” в енергетиката…

 17. И аз мисля, че демагозите в политиката трябва да бъдат разобличавани непрекъснато – след всяка тяхна дума.
  Хубаво би било, ако то стигне и до тези, които не разпознават демагогията.

  След това, можем да се надяваме да не ги виждаме с власт.

 18. Г-н Инджев, не се занимавайте с П.С. той е ясен – първанов СЛУГА. :))

 19. ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ
  Дата на раждане: 28 юни 1957 г.
  Място на раждане: с. Сирищник, Пернишка област
  Националност: Българин
  Семейно положение: Женен, с двама синове
  …..
  Публикации:
  През 1988 г. защитава докторска дисертация по история на тема: “Димитър Благоев и българският национален проблем 1879-1917 г.”
  Автор на няколко монографии и книги, на десетки научни статии. Сред тях са: “От Бузлуджа до театър ‘Корона’. Един опит за нов прочит на страници от социалдемократическия период на БСП” (1995 г.), “Българската социалдемокрация и македонският въпрос в края на XIX век до 1918 г.”(1997 г.) и др;
  През 2001 г. излиза неговата книга “Преди и след Десети”.

  ———–
  Е от човек с такъв богат опит в публикуването и с такава бляскава дисертация какво повече желаете? Той се надява, съмнява, смята, калкулира, съгласува, обединява, разединява, контрапунктира, разрежда, а като му омръзне хваща пушката и почва да стреля защитен козел. (за трипера споменах ли?) Вечер заспива под портрета на Ленин, а сутрин заедно с кафето си чете автобиографията на Сталин.

  “България не трябва да участва във военната операция” – отбелязва негово височайшо превъзходителство, – “но трябва да подкрепи всички действия за преодоляване на хуманитарната криза.”
  Как? Като дари на целокупния либийски народ копие на томовете на Тодор Живков, както и поезия, посветена на Ленин. И като бонус – “Капиталът” на Енгелс. Пари – Гоце – Пари прим

 20. Привичната позиция за един политик с агентурна биография е да се ослушва. Морално и интелектуално, снишаването не му носи неудобства: засадата е неговият стил, а високопарните баналности са официалния му, камуфлажен костюм.
  Винаги, когато такъв индивид застане в светлината на прожекторите, си мисля за гъстия мрак, който го е изтикал на повърхността.

  За ползващите руски – един портрет на подобен “герой”, нарисуван от Евтушенко:

  У трусов малые возможности.
  Молчаньем славы не добить.
  И смелыми из осторожности
  подчас приходится им быть.

  И лезут в соколи ужи,
  сменив, с учетом современности,
  приспособленчество ко лжи
  приспособленчеством ко смелости.

 21. Кадафи е поредния случай за нагледен урок по лицемерие на евроамериканската политика.
  Направи атентат, но те му продадоха оръжие и самолети. После станаха водещи в добива на петрол (BP) а накрая го обявиха за сатана…
  Резултата ще бъде трагичен за либийците а Пилат ще си е измил ръцете

 22. Каква работа имат сорос, нато в суверенна държава, каквато имаха в Ирак, Виетнам, Корея, в близко бъдеще в Иран?

 23. Иво нв знам дали знаеш, но Гоце от скоро (16.03) има фейсбук страница “http://www.facebook.com/parvanovbg, където мисли да го раздава по-небрежарски – цитирам – Здравейте, приятели! Дойде време за личното ми присъствие тук. Благодаря на тези, които сега правят мои профили и ги каня да се присъединят към истинската ми страница. Можете да сте сигурни, че общуването, което ни предстои, ще е активно и с личния ми ангажимент, освободено от каноните на протокола и строгите формалности на официалните изявления.

 24. Вече има 48 убити и 150 ранени, така че Гоце правилно се е съмнявал, г-н американски блюдолизецо!

 25. Мракобесните диктатори винаги ги застига съдбата на жертвите им.
  Съдбата на Кадафи е ясна – т.е. той е вече политически,исторически
  и физически труп.”Св.Г.П.”винаги е бил пръв при ваденето на нож на
  умряло куче.Това е всъщност АБВ-то
  на ДС и БКП/БСП.Но съдбата на “Св.
  Г.П”,ДС и БКП/БСП е да изчезнат от
  политическата сцена на България,за
  щото това е ЮЯ-то на историята на човечеството/Справка Ленин,Сталин,
  Хитлер,Чаушеску,Т.Живков…/.
  Бог да пази България!

 26. Като не може повече да мълчи като п..ка ще пустословничи, щото да е в унисон и с пустия путин.

 27. Към ДА АМА НЕ и МЕРТ:
  Ама вие /и двамата/ наистина ли сте толкова слабоумни или преследваната цел ви налага такова глупаво поведение?!
  Я стига с това “те му продадоха оръжие”! Да ви прави впечатление с какви калашници /пардон – автомати/ и РПГ-та стрелят милиционирите на бедуина? Ами ракетките му чии са? Да си спомняте от какво беше натрупал многомилионен дълг към Тошовата НРБ “полковника”?!
  И престанете с този нефт! И децата вече не се хващат на такава първосигнална уловка /”индигови” са/. Или може би си мислите, че “мъдрите” ви писания ги чете баба Пена от Долно Нанагорнище /Сирищник/.
  И най тъпите вече разбраха, че ЛИБИЯ ПРОИЗВЕЖДА ЕДВА ДВА МЪРШАВИ ПРОЦЕНТА ОТ СВЕТОВНИЯ ДОБИВ НА ПЕТРОЛ /колкото да пълни гушите на семейство Кадафи и гавазите му/!
  Драги МЕРТ, душице наивна, ако преди 39-та година на миналия век Великите сили бяха сгазили “суверенната държава” фашистка Германия, човечеството щеше да си спести Втора световна война и повече от 50 милиона човешки жертви!
  Толкоз!

 28. Към Gutev:

  А защо не френски, г-н пър(ванов)осигнален антиамериканецо или работиш със зададените ти параметри, за да не те разжалват за нарушаване на дисциплината при неизпълние на заповед?

 29. Към Гутев:
  1. Тези ги изтрепаха французите. Американците тогава още не бяха се включили в бойни действия.
  2. Ако изтрепаните са от гавазите на “бедуина” – малко са!
  3. Като си толкова информиран и калкулираш до бройка, я дай точна информация колко народ изтрепа любимият ви Кадафи от началото на събитията и каква част са “цивилно население”
  4. Вие комунягите все на чужд гроб плачете!Големи миротворци, големи алтруисти! Ама падне ли ви – я ГОЛОДОМОР, я СМЕРШ,я КАТИН, я ГУЛАГ, я НАРОДЕН СЪД,я БЕЛЕНЕ, ЛОВЕЧ И СКРАВЕНА, я … И все на принципа “ликвидирай човека, за да решиш проблемите”

 30. ПРЪВванов не е от сУрещник, а от една маала от околните чукари/нЕмало е родилно у техно село, та саа им построи за чудо и приказ/. ОН Е първо поколение У РОДАТА дето носи обувки- мамин сладуран-цървулан!

 31. за тинков
  Най-голям износ на оръжия за Либия от ЕС е през 2009 г. – за 343.7 млн. евро.

  За петте години най-много е изнесла Италия – за общо 276.7 милиона евро, като само през 2009 г. е продала на Либия въоръжение за 111.8 млн. евро – военни самолети и електронно оборудване.

  Вторият по големина доставчик е Франция 210.15 млн. евро общо за периода 2005-2009 г. Тя е изнасяла и химически и биологически оръжия за Джамахирията.

 32. За ДА АМА НЕ:
  Ама ти май наистина се правиш на “ощипан”. Като в едновременшния виц за надбягването на Хрушчев и Кенеди. Писна ми от тъпата ви демагогия! Защо ми тикаш класацията за ЕС! Да не би да си се заблудил или не знаеш, че скъпата на сърцето ти Путинова Русия не е член на ЕС? Я я вкарай и нея в твоята класация, па макар и само с последния и договор за над 2 милиарда! Ами нещо да кажеш за завода край Либия?! Ами нещо за руските военни експерти?!
  С този си пропаганден похват иди да будалкаш “червените бабички”! Не си за този блог.

 33. Pustoslovie i nishtopravene – tova opisva nakratko desette godini prezidentstvane na Goze.
  Opasiavam se, che i sledvashtite s prezident Boiko Borisov niama da sa po-dobri.
  Ot Petar Stoianov nasam se chudia za kakvo izobshto imame prezidentska institucia.

 34. за тинков
  Моля те не изпадай в болшевишки уклони – който не е с мен значи е против мен.
  живота не е черно бял
  русия не ми е скъпа и личното ми мнение е, че тя е виновна за унищожаване на на всичко свястно в България, но не мога да приема префиненото лицемерие на ЕС и УС. Да не говорим, че те все още са твърде дипломатични и толерантни спрямо гоце.
  Да не забравяме ролята на Австрия в голямата далавера по перестройката. Нима една от водещите БГ банки не е точно австрийската кооперативна банка?
  И как така водещите италиано банкери от уникредит оперират активно с парите на полковника. Как забравиха, че той ги спаси преди две години от фалит???

 35. @НЕ уважаеми ДА АМА НЕ
  Най напред искам да изразя възмущението си от плагиатството Ви(начина по които се представяте), спрямо дълроко уважавания не само от мен г-н ПЕТКО БОЧАРОВ, които в коментарите си по тези теми е изразявал становища много близки или съвпадащи с тезите на Иво Инджев. А колкото до твърденията Ви, както е отбелязъл и автора Иво те са абсолютно лъжливи и недостоверни, което няма нищо общо с действителността. Моля Ви, потърсете си някои друг форум, но не замърсявайте този блог с провокативните си писания и лъжи.

 36. Господин Инджев, на вас все Първанов ви е виновен.

  Нападнат ли ни извънземните – Първанов е виновен…

  Стане ли земетресение – Първанов е виновен…

  Образува ли се черно петно на Слънце – пак Първанов е виновен…

  Не ме разбирайте погрешно – аз не харесвам Първанов като политик и не го защитавам по никакъв начин, но това оплюване по него вече става смешно.

  Предполагам, че във ВУЗ-а, в който сте завършили журналистика са ви учили, че ако говориш непрекъснато за едно и също нещо, най-малкото ставаш досаден.

  Наблюдавам и хората, които пишат тук – глупаци,псета,само лаят! Предубедени привърженици на дясното пространство! Какво добро ви донесе дясното ? Какво добро ви донесе лявото? Ако бяхте достатъчно интелигентни и избирахте личността, а не партийната принадлежност, щяхме да прогресираме!

 37. за ДА АМА НЕ /последно/:
  Моля те не изпадай в позата “Ами вие защо биете негрите?”
  Това им е работата на САЩ и ЕС – да са “дипломатични и толерантни”, доколкото това не притиворечи на основните им принципи и не засяга геополитическите им интереси.
  Ако някой е очаквал да се “жертват” и да се юрнат да ни “освобождават”, сгрешил е посоката! Те нямат никакво желание да ни бъдат “по-големия брат”.
  Просто искат да ни научат “да ловим риба”, за да станем предсказуеми и безопасни за тях.
  А парите, които ограбиха от нас комунягите, те така или иначе ще гушнат.
  Очевадно е, че и сред техните политици има продажници и “троянски коне”, но такъв е животът, скъпи! Не е “черно-бял”!
  Не мисли, че като ненавиждам Путинова Русия и смятам, че трябва да се откъснем от нейното пагубно влияние, съм готов неистово и безрезервно да се влюбя в Запада. Отнюд! Защото току виж и те се влюбили в мен и поискали да си “легнем”!
  Просто за изстрадалата ни страна, “обичала” повече от три века Дядо Иван,САЩ и ЕС са по-здравословният избор!

 38. Гледам и не вярвам на ушите си. Каква загриженост за браткия либийски народ. То не бе тиранинът Кадафи, то не бе хуманитарна помощ и т.н.

  Глупости !!!

  Спомняте ли си демонстрациите на които горяха българското знаме. Спомняте ли си какво се случи с нашите сестри там. Между другото – лош късмет – това е можело да се случи с всеки не-либиец, а ако е било нужно и с либиец.

  Хич не ми пука за либийския народ. Най-вее, защотото такъв няма. Доколкото знам там са племена, които общо взето се бият всеки срещу всеки.

  Гадно и мръсно племене са те. Днес ни молят за помощ утре ще ни забият нож в гърба. Затова – майната им. Ние си имаме достатъчно наши си проблеми.

 39. Към Кирив Йовев:

  Ех, Йовев, Йовев, куп глупости и обиди по колективен признак пишете- не харесвате Първанов, ама искате някой да не пише “все” за него( ами стойте си в колибката, защо се мъчите в личния ми блог?!)..оплюване било, казвате и оплювате хора, за които знаете толкова, колкото за мен къде съм бил учил и какво ме били учили. И всичко това, на което се наслаждавате в изявата си, ви било смешно…
  Този метод на вменената хипербола ( измисляте си “земетресение” и “петно на слънцето” като моя теза и после я громите) издава безпомощност. Обобщението и преувеличението на чуждата “вина” е признак на безсилие за конкретен спор.
  И всичко това с претенцията за “достатъчно интелигентност”…

 40. за сто – би ли посочил конкретно лъжите ми?
  за тинков – ако ти можеш да приемеш и оправдаеш, че ЕС и УС може да имат геополитически интереси а за русия не може си е твой проблем.
  Ако може да оправдаеш лъжите на един защото е ЕС а не можеш да оправдаеш лъжите на друг защото е русия си е твой проблем.
  Когато започнем да назоваваме нещата с истинските им имена нещата биха потръгнали в добра посока за нас.
  Поведението ти и мислите ти подсказват личен финансов интерес. Това обаче би те поставило на едно място с тези, които имат финансов интерес от русия.
  И последно – аз съм на принципа – ако има две злини не избирай нито една от тях а потърси трети път, колкото и да е труден.
  Приятно прекарване с по-малкото зло!

 41. Господине (другарю?), ако ми кажете поне една полза от Първанов като президент ще ми направите голяма услуга, защото аз не се сещам за нито една.
  Но благодарение на малкото смели журналисти, които имаме, научаваме за вредите от Първанов. Ако не Ви е известно, работата на журналиста в държава със свобода на словото е да казва открито истините за политиците, ако и тези истини да са нелицеприятни. Първанов не е опровергал досега нито едно от твърденията на Инджев по негов адрес. Защо ли?!…

 42. Йовев,
  докато “интелигенти” като теб продължават да вирят глава, демонстрирайки войнстващата си простотия, няма да спрем да плюем по всичко пошло, подло, продажно, нагло … и прочие!
  А ти, драги, преди да си позволиш да нравопоучаваш и даваш оценки, първо вземи, та се справи с граматиката и правописа! Че много ти куцат.
  А относно това какво ми е донесло “лявото” очевидно няма да се разберем – критериите ни се разминават на светлинни години.
  Колкото до това, какво би ни донесло “дясното”, можем само да разсъждаваме, защото до сега /поне в рамките на моя живот/ “дясно” не сме видели. В станалото след 1989 г. дясното е пренебрежимо малко и се губи. Серьожка Дмитриевич го заяви /уж на шега/ от трибуната на Народното събрание: “Управляват ви пак същите фамилии”.
  Тъй, че дясното само ни се привижда /на теб и на мен по различен начин/. Живеем в посткомунизъм, а той както и бащицата си комунизъм и първия си братовчед – фашизъм не е нито ляв нито десен /вж Дарендорф/.
  Някои по-находчиви от мен определят яловите напъни на вчерашните комуняги да се правят на капиталисти като “червен ретрофеодализъм”.
  А рефренчето ти за избора на личности /експерти/ вече съвсем те демаскира. Само че, драги, при този избор пак качеството на избраните се определя от това на избиращите, а когато мнозинството от тях са с твоите “багаж” и светоглед, провалът е неминуем!

 43. Господин Инджев, тъй като бързах да напиша коментара и да си легна (забележете в колко часа е пуснат) не съм го оформил достатъчно добре.

  Признайте, че има такъв момент с предубедеността (в случая не визирам вас, а голяма част от “гражданите”). Не може Първанов да е виновен за всичко. Аз също съм се дразнил от някои негови действия/бездействия, но не смятам, че това е повод да му бъде вменявана вина за всяко нещо. Колкото и да не харесвате Първанов, той е виден политик и това го доказват двата му президентски мандата.

  Казвате, безпомощен съм бил. Пояснете, в какво се състои безпомощността ми? В това, че съм изразил личното си мнение ли?

  И нещо друго – въобще, ама хич не ми пука за либия (нарочно съм написал името й с малка буква). Помните ли как преди години либийци горяха българското знание ? Нима това племе заслужава съчувствие ? И какво – да им помогнем, и след години пак да ни забият нож в гърба?

  Аз мразя тиранията като форма на управление и не ми е приятно да гледам как един диктатор смазва жаждата за промяна, но специално в този случай нищо не трепва в мен. Смятате ли, че ако в България се беше случило някакво брутално събитие, на тях щеше, така да се каже, да им пука за нас?

 44. “Наблюдавам и хората, които пишат тук – глупаци,псета,само лаят! Предубедени привърженици на дясното пространство! Какво добро ви донесе дясното ? Какво добро ви донесе лявото? Ако бяхте достатъчно интелигентни и избирахте личността, а не партийната принадлежност, щяхме да прогресираме!”

  POSTED BY КИРИЛ ЙОВЕВ | МАРТ 21, 2011, 2:58

  Ашколсун, бе, Йовев! Тоз цитат от Зелената книга ли го взе? Направо удряш Кадафито в земята! “Псета, дето само лаят!” Евала! Ама си забравил “дрогирани”, и “скитащи” бре, аланкоолу! И “долу международната реакция!”
  И това за лявото и дясното пространство -така си е, мамка им и пространства, дручко си е средното пространство на личността, особено ако е една средна безлична личност със личен алаброс…
  И още нещо- казваш че наблюдаваш хората дето пишат тук. Стига бе, аз мислех че само ни подслушвате!? Много се е опаричила напоследък Партията, щом плащат и за видео наблюдение!

  Бравос! Айде тез другари, дето не са на смяна -наздраве!

 45. към Маринов :
  “Незнайно” защо В.Златев е пропуснал да каже, че всички складове за готова продукция и резервоари бяха пълни при сключване на приватизационната сделка…

 46. Малко късно, но по-добре, отколкото никога – човекът, който не критикувате толкова строго, премиерът на България, също с позиция. Още по-закъсняла от тази на Гоце, но принципна, нали? http://www.government.bg

 47. Ах, Йовев!!Ах, Йовев !!!
  Със своята арогантност и простотия ти надмина себе си(спрямо такива хора ми е обидно да се обръщам с учтивата форма Вие). Вероятно твоите господари (началници) ще оценят твоите заслуги и ще ти подхвърлят някоя огризка от богатата трапеза на червените олигарси и ченгесари. Но за повечето от нас пишещи в този блог, ти си един мръсен и долен провокатор, който се подиграва с истинските демократично мислещи хора.

 48. “Една лъжа , стъпила върху друга лъжа, какъвто е случаят със злополучния ви опит да ме поучавате какво да (не) пиша,само подчертават необходимостта да бъде съобщавана истината. Това и правя. За кого и за какво – е мой избор. Не чакам ничие разрешение, още по-малко от анонимни и видимо неосведомени за фактите лъжци – не карам никого да ме чете.”
  Браво Иво! Пиши каквото мислиш, да злобеят колкото си щат.
  Ти може и да не ги караш да те четат , но нещо ги кара. Хем се дразнят хем четат, та дори и пишат.

  А за президента колкото и да пишеш все ще е малко, защото едва ли друг е натресал на такава кекава икономика като нашата такъв “голям Ш/ч/лен”, дето ще го изплащат деца и внуци та и ще му треперят.
  Тук един каза, че бил голям политик защото бил 10 години на върха. Значи кадафито е 4 пъти по-голям.
  Как да не им се радваш на такива абе вейци.

 49. STO, аз не съм привърженик на червената партия. Същност НЕ СЪМ привърженик на никоя от съвременните партии. Аз гласувам за личността, а не “платформата”.

  Мръсен и долен провокатор ? Не е ли малко прекалено? “Ах, STO!!АХ, STO!!!” Аз поне имам доблестта да си напиша името под мнението, не съм анонимен страхливец като теб.

  А относно работата ми – сам съм си шеф.

  А реакцията на Бойко ми хареса, да ви кажа 🙂

 50. Към Йовев:
  То и бившите комуняги /сега честни частници и парвенюта-аристократи, дето “сами са си шефове”/ вече не са привърженици на никоя партия, в тч и на своята бивша. И няма как иначе, щото трябва да се прави завой към капитализма! Ама не този на ЕС и “гадната Америка”, а наш си СИВ-капитализъм от съветски тип. Нещо като “червен мафио-капитализъм”.
  Важното е, слабоумният и късопаметен българин да се отврати и от партии и от политика и от “платформи” всякакви. Да му се внуши, че всички са маскари и, че най-добре е:
  Първи вариант: да не се гласува.
  Втори вариант: да се гласува за личности /които му бъдат посочени/.
  Така се гласува за “личности” като Симеон, Гоце, Бойко… И се печелят “избори”.
  Дойде на власт новоизбраната личност и започва да ни оправя. Минат 2-3 години, гореспоменатият българин усети, че от това оправяне го боли, оплюе “личността” и мине от “осанна” към “разпни го”! А през това време наближат избори и ето, че вече му тикат новата “личност”, новия “месия”, който е хем умен, хем експертен, хем мъжкар и пич,хем харизматичен, хем наш си народен! И най важното – Той вече ще ни оправи!
  И …..българин не гласува или гласува за “вярната личност”, не за някакви си там партии и “платформи”! Защото не е важна платформата! Може даже изобщо без идея за”платформа”! Важна е “личността” /без платформа/.
  Наивний ми /хитрецо/, Йовев, този сценарий е с историческа давност и е добре известен като практика при всички всички мракобесни диктатури от тоталитарен и мафиотско-олигархичен тип, маскирали се в “демократични” дрешки!
  Така, че ако са ти ясни тези хватки, значи наистина си демагог-провокатор. Ако пък не вдяваш – значи си глупак.
  Както се казва – изборът е твой.

 51. За йовов
  Само да те попитам – как може да си сигурен, че някоя личност добре представена в медиите може да е правилния избор?
  Не, че не трябва да гласуваме за личности. Просто си мисля, че това е възможно само ако има адекватни медии и живо гражданско общество.
  А гражданското общество не може да се формира от хора, които не могат да осмислят що е то дясно и що е то ляво……

 52. Браво г-н Тинков! Тези последните ви реплинги много ми харесаха. И на мен ми прави впечатление, че всички които започват да отместват приказката към личностите са си или демагози или още по-лошо, те са “полезните идиоти” на демагозите.
  Все пак благодаря на Йовев. Не ме е еня дали е хитрец и какъв е. Но има една приказка за кучето, което не знае да лае и вкарва вълка. Та ако беше я слушал от дядо си, щеше да си малчи. Та благодарение на него чух последните заключения на Тинков, които при случай ще използвам спрямо нему йовеподобните.
  Надявам се г-н Тинков да не ме нарече плагиат, защото не е нито “честен частник” нито работи за “национално отговорни капиталисти” като Златев.

 53. Браво Павел Тинков и SIMAGIN!! Благодарение на личности като Вас,вярата ми за бъдещето на страната ни, ми се засилва. Надявам се, все повече хора да изтрезнеят от лъжите и демагогията и да направят правилния си избор, когато дойде време за това.

 54. Към “Да АМА НЕ”

  Не мога да съм сигурен и точно това не харесвам на някои от медиите – манипулирането на обществото. Големите медии като B**и N*** са донякъде неутрални, но има много кабеларки, в които журналисти натрапват мнението си на зрителите и това не ми харесва.

  Сега се сещам за “Шоуто на Слави”, в което се натрапват личности от дясното пространство, които преди години също бяха забъркани в скандали, но обществото ни забрави прегрешенията им.

  Аз просто искам нови личности, чиито имена не са опетнени, които са натрупали имущество благодарение на честния си труд, а не със съмнителни “консултантски” хонорари и т.н.

  И защо сте толкова негативни към мен? Аз просто изразявам личното си мнение – какво лошо има в това?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.