Евгения Живкова като Ким Чен Ир

Само преди няколко дни се пошегувах по повод 100 годишнината на Ки Мир Сен и готвените по този повод грандиозни тържества в Северна Корея, че няма да се учудя тук да станем свидетели на нещо подобно на 100 годишнината на българската версия на корейския комунистически в лицето на Тодор Живков. Да не се пошегува човек! Наистина не на шега се готви голямо честване. Съобщи го днес внучката му Евгения Живкова, която обмисляла дали да не се кандидатира за президент ( и така да продължи династичната традиция, а и да придаде официалност на задкулисното влияние на днешна правешка олигархия).

От екрана на ТВ 7 тя заяви, че е наясно какво е да бъдеш държавен глава, защото е била „ първа дама по време на дядо” си. И дълбокомислено препоръча президентът да е обединител на нацията, явно смятайки дядо си за такъв, постигнал „обединението” под ботуша на съветската окупация – откритата до края на 1947 г. и скритата след това.

Тя припомни, че наесен се навършват 100 години от рождението на Тодор Живков. „По този повод ще има тържества, концерт, чествания и в Правец. Предвиждат се и кръгли маси, които ще засегнат дейността на Тодор Живков, ролята му като държавник и политик в комунистическата партия”, разгласи Евгения Живкова, наричайки Тодор Живков”жертвен агнец”, но не цялата партия, а само на част от ръководството й.

Евгения Живкова също така разкри, че се е подготвяла и среща между дядо й и цар Симеон през пролетта на 1998 г., но не се стигнало до нея, защото Живков починал. За капак Живкова отново раздаде екслузивни комплименти към „единствения държавник” Бойко Борисов…

Мога само да добавя, че ще спра да се шегувам за аналогиите със Северна Корея, защото започвам да ставам суеверен – аз се майтапя, а то било истина. Ким Чен Ир и Енгения Живкова ( на която никой не пречи да си почита дядото в семеен кръг) от майтап не разбират.

21 мнения за “Евгения Живкова като Ким Чен Ир”

 1. Ама така си е, недей да се шегуваш, ако обичаш. Пошегувай се нещо с паметника на съветската армия – примерно, че Русия е решила да си демонтира чудовищата из цялата българска страна. Примерно, че на “Позитано” е пристигнала телеграма с указания паметника да бъде демонтиран по тъмно и как всички ние един ден сме се събудили и него вече го няма. Как Симеон Славчев, който редовно ходи да го чисти, се е въоръжил с кирка и лопата и е отишъл да помага за демонтирането, защото такава е партийната повеля. Ето с такива неща се шегувай. Това наистина ще е смешно. Другото е като филм на ужасите – честване на 100 год. на Тодор Живков. Малее-е-е-е-е-е!

 2. ТЖ беше посмешище за цивилизования свят и е срам и позор за нас,българите…

 3. А аз си мислих, че е крайно време този тиран , българоубиец и най-голям предател, ДА БЪДЕ ОСЪДЕН ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА,
  и да се впише в историята на България това ужасно и непростимо престъпление!
  Документите от тези заседания на комунистическата му партия вече са публикувани и извести и не знам какво още чака българският съд, или първо трябва да се замисля ИМА ЛИ ИЗОБЩО БЪЛГАРСКИ СЪД или и това е някаква руска креатура…

 4. Ако срещата между хитър Тошо и лисугер Симо беше се състояла, Тошо можеше да научи от дъртата лисица нови хитрости. Не всеки е успял да изпълни в България американската мечта: от мияч на чинии, да се превърне в милионер!
  А Евгения е объркала съвсем понятията, тя никога не е била първа дама, а първа другарка, както и Зорка!

 5. При тая колосална липса на идеи из средите на тъпоумната ни комуноолигархия, драги г-н Инджев, е наистина много опасно човек да се шегува по начина, по който Вий го правите; щото няма начин да не предизвика злите сили, на които са подведомствени наште политически олигарси, и току-виж, шегата станала реалност, или, един вид, както казваха партийните бонзи едно време, почнала “да се претворява в дела”…

  Тъй че, за да не се случват такива съответствия между смешно и реално – то кое ли вече не е смешно в полето на родната ни политика де?! – и за да не се дърпа безпричинно дявола за опашката, по-добре е, като пишете такива неща, за да не се случат, да си плюете за всеки случай в пазвата, а пък и ний, като Ви четем, ще правим същото. И така, да се надяваме, ще надиграем дявола. Общо взето, с червените дяволи у нас шега не бива, те от шега не разбират, щото са неадекватни и гротескови колкото искаш.

  Но, от друга страна погледнато, без ирония и без шеги няма как да издържим в тоя иначе толкова невесел наш общонароден и политически живот… Тъй че продължавайте да си пишете както си искате, но все пак да не забравяме всинца да си плюем в пазвите отвреме-навреме, и всичко, да се надяваме, ще си бъде ОК 🙂

 6. Та значи Евгения Живкова заплашила народа, че току-виж, стига да поиска, ще ни стане президент! Дали Боко тъкмо нея нема да издигне?! Туй подмазване от нейна страна спрямо властелина от Банкя – пишете: “За капак Живкова отново раздаде ексклузивни комплименти към „единствения държавник” Бойко Борисов…” – дали пък няма тоя тайнствен подтекст?!

 7. Значи като почнат празниците от 7-ми, та през 8-ми, та чак на 9-ти ще свършат…

  Но защо не съм Славейков,
  да заплача, да запея:
  “Не пей ми се, не смей ми се,
  от днес вече ще да блея”?

 8. майтап ли: де да беше майтап! таз държава е пълна с майтапи и майтапчии

  Поздрави

 9. Напротив: Продьлжавай с шегите.Примерни шеги:
  1.Бьлгарина спира да експериментира сьс себе си като човек от гражданско общество;
  2.Русофилите (каквото и да означава това)започват да защитават бьлгарските интереси и не пречат на бьлгарският народ да вьрви напред и нагоре;
  3.Бьлгария вече не е “задния двор” на Европа,а пьлноправен,уважаван член на ЕС,с доход на глава от населението в пьрвата десятка на 27те(засега).
  Сещам се и за други,но все отнякьде трябва да се започне

 10. На кой ли “освободител” сме в момента съгласно “Умно село” на Доньо Донев?

 11. Е, само тази (ни)липсваше! То не стига, че кой от кой по-чучела (с едно мъъъъъничко изключение), но тази ще избие рибата!Дори бих казала, че не е като севернокорейския чукундур, а направо стърчи над него.

 12. На такива нагли комунисти им трябва национализация и мини социализъм в Правец – под формата на Колима.Това се казва гьонсуратлък!

 13. За един шега, за друг лелеяна мечта. Затова, човек, трябва да внимава, с какво, се шегува. Нищо чудно, Евгения Живкова, да сподели, пред медиийте, че идеята за предстоящото юбилейно честване, да и е дошла от Иво Инджев. Ето, това, вече, ще е шега.

 14. Дяволски добра идея за празнуването на 100г. от рождението на Бай Тошо!!

  Така както в Корея има паметници на идеята “чучхе” на другаря Ким Ир Сен, тук трябва да издигнем паметник на идеята на бай Тошо за “целия проводник”! Фигуралната композиция трябва да е следната:

  бай Тошо с пароструйка и ибрик чисти релефа на ПСА. До фигурата на Тошо стои Боко с две кучета-българи, охраняващи Тошо. Каишката на едното куче ще е от полу-проводник, а на другото – от цял проводник.

  И последно – за да сме съвсем по Северно-Корейски, редно е Е. Живкова да си направи пластична операция, за да заприлича още повече на дядо си -както направи Ким Чен Ир.

  Предполагам това ще извика дълбока радост в сърцата на електората…

 15. На много неща още няма да можете да повярвате,че са истина-България е страната на сбъднатите и неограничени налудности само за пейзанските милиционери .Тука няма логика и не можеш да обориш с логични аргументи и цивилизационни ценности никаква зомбираща милиционерска психаделия чрез логика.–можем само да потъваме в черния си хумор като закоравяли циници .Тук на нашта територия -всякаква нормалност е абсолютно недостижима за сега.

 16. В последно време стана модерно т. нар. политици да се самоопределят като ЧОВЕК ОТ НАРОДА …
  Какво означава понятието ЧОВЕК ОТ НАРОДА ?
  Аз, например, съм човек от народа и отвреме навреме ходя с кърпени чорапи … Казвам го съвсем сериозно и не виждам нищо срамно в това ! Не произхождам от политбюро на ЦК на БКП … Ако вземах европейска заплата , дали щях да ходя с кърпени чорапи ?
  Бели чорапи нося само вкъщи, но не и на обществени места, независимо от това дали става въпрос за тъмно бели чорапи или чисто бели …

 17. Уважаеми Инджев,
  от интервюто и коментарът Ви проличават някои любопитни неща. Това, че в Правец се заражда копие на фестивала Знаме на мира – Кръгла маса за ТЖ. Мероприятието ще се проведе в рамките на частния град. Предлагам един от обсъжданите въпроси на кръглата маса да бъде: “Връзката между ТЖ и голфа и тяхното влияние върху пролетарския интернационализъм”. лозунг на мероприятието може да бъде: “Повече голф за народа!”. Другото, което явно прозира е, че връзката ДС, ТЖ и Сакскобургготски е била и е доста силна и трайна, както и това, че Кобургготски е проект на ДС и нейната посестрима КГБ. А не мога да подмина и комплиментите на ЕЖ към ББ, който е поставен на равни начала с ТЖ и Кобургготски. Егати елита, егати матряла…

 18. Въпрос с /не/повишена трудност :

  Може ли да се стигне с кораб от Правец до Банкя през Перник ?

  Отговор :

  ДА, може !
  Вместо да строим магистрала, ще изкопаем канал и ще го напълним с морска вода от Черно море . При добро желание може да изкопаем канала дори и до Плевен !?
  Казват, че морският транспорт бил по – евтин от автомобилния, а и е екологично по – чист …
  Така със сигурност ще привлечем и туристи !

 19. Едно е сигурно – на есен пак ще слисаме цяла Европа с малоумните си щуротии. Скотският начин на живот е запазената марка на българският народ. Това не се дължи само на простотията, неграмотността и умствената патологичност на народа. Българите са извратен народ – друго обяснение няма.

 20. Боже, пази България от нас, българите! Както изпратиха Бойко в НС, така могат да направят Жени президент, особено ако Б. им каже!
  Имам и въпрос: що за същество е това хем дъщеря, хем внучка? Не ви ли прилича на някакво гнусно кръвосмешение?

 21. “Ако можеше всеки император или вожд да осъзнае смъртността си, човешката история щеше да потече по друго русло. Щеше ли Хитлер да започне втората световна, ако знаеше, че след шест години ще бъде принуден да се застреля в бункера? Щеше ли Ленин да захване всичките си глобални мероприятия, ако знаеше, че само след пет години ще започне да ходи под себе си?”(Игор Бунич, из “Синдромът на Николай II).
  Да не и бележим на Женито Живкова дето се смята за безсмъртна.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.