Посланията в една дума от четири букви ( не онези)

Вдъхновен от инициативата кандидатите за президенти да формулират в 6 ( шест) думи посланията си, реших да включа шестото си чувство ( за хумор) и да подкрепя това благо, родно състезание с надежда да изложат и моето произведение някой ден в Музея на капиталистическото изкуство. Но понеже капиталистическата производителност на труда е доказано по-ефективна от социалистическата, някъде около 6 (шест) пъти, предлагам да съкратим коментара за състоянието на посланието до 1 (една) дума: думата „бокс”, която приляга на предизборния тепих като ботокс на устните на „фолкдива”.

Кунева буксува, според социолозите.
Първанов боксира социолозите.
Калфин би трябвало да е боксова круша за Кунева и Плевнелиев.
Плевнелиев е боксиран от своите.
Останалите са с шансове, сплескани като муцуна на боксер.

Кратък анализаторски коментар на краткото боксово описание:

В страната, в която единственият спрян за изборите шмекер беше възпрепятстван да се гаври с избирателите заради боксерките, с които се яви за регистрирането си, номинираните са свободни да боксират и буксуват, а народът има правото на гласува и да псува, но и да пасува.

Пасуването се оказва често пъти предпочитаният бушон за избягване на високото напрежение сред бушонираните до синьо граждани, които за пореден път не виждат шанс да се наредят сред победителите.

Рингът е свободен. А вие?

15 мнения за “Посланията в една дума от четири букви ( не онези)”

 1. Да, пасуването често е за предпочитане и избор на много хора. За мен също. Смятам преди всичко, че да гласуваш за някого означава, да признаеш на един кандидат, че те превъзхожда най-вече в интелектуално, морално и образователно отношение, притежава в живота онези качества, които на теб не ти достигат! Имам в предвид положителните, градивни качества, носещи на обществото полза и развитие. А не партийна принадлежност, осигуряваща социален просперитет и лично благоденствие за съответният кандидат, нагло причислявайки се към някакъв, моля ви се, “политически елит”. И сега ще пасувам! Може да прозвучи нескромно, но няма кандидат, на който да призная, че притежава тези качества в степен повече от мен. Да гласувам за Калфин, Кунева и Плевнелиев е унижение, на което при никакви аргументи не бих се подложила!

 2. Много добре казано, г-н Инджев! Ще позволите ли да допълня:

  “Кунева буксува, според социолозите.
  Първанов боксира социолозите.
  Калфин би трябвало да е боксова круша за Кунева и Плевнелиев, затова майор Деянов ще го влачи на буксир.
  Плевнелиев е боксиран от своите.
  Гоце напуска мезонетите и се заселва в боксониера.
  Останалите са с шансове, сплескани като муцуна на боксер.

  С една дума- Бокс попули, бокс дей.

 3. Аз смятам да п(а)сувам като гласувам.
  За Светльо Витков.
  И това не е в момент на умопомрачение – кой мислещ човек не би се съгласил, че при липса на какъвто и да е избор (нерде Кунева, нерде Калфин, хеле пък Плевнелиев, за другите – то си е срамота да се обсъждат дори), все пак имаме избор – да ИМ се изплюем в лицето чрез бюлетина на Светльо. Човекът си го каза даже – “ТЕ ни ебаваха 22 години, сега е време ние да ги ебаваме” (цитирам по памет).

  200 000 или 300 000 гласа за него, които всъщност ще означават толкова на брой ясно и категорично заявени “майни” по посока на цялата мутро-олигархо-партокрация, си е сериозна заявка. За революционно положение (по Ленин и Гоце). Убеден съм, че ТЕ ще го вземат предвид.

  Помислете си. Има още време да осъзнаете, че сред представените кандидати нито един не би представлявал автентичен президент на България (все още) в ЕС. И тогава ни остава другият избор – изплюването в лицето ИМ. Което ще бъде преброено, а няма да е на маса между приятели. А това си е шанс, нали?

  ИМ, ТЕ – нямате съмнение кои са, предполагам. Името им е легион.

 4. Такъв ни бил късмета: от калпави президенти от 10 години назад и май поне още толкова занапред се докарахме до положение да ни теглят държавата ”на буксир”!

 5. Дневник:
  “Според руския “Комерант”: Фаворит е кандидатът на управляващата партия ГЕРБ Росен Плевнелиев и ако той бъде избран за държавен глава, Русия ще изгуби в България ключов съюзник – сегашния президент Георги Първанов,” – Гоце, агент на КГБ и руски слуга.

  Иво,
  Вярваш ли, че избирането на Плевнелиев ще е за добро?
  Може ли да се промени досегашната танго “политика” на мутрата – едно напред, две назад уж “европейско развитие”,а после хоп, музей на тоталитаризма, завъртане – хоп преклонение пред “успехите” на диктатора Живков?

  Следва едно напред – две назад и уж “спираме” Белене и мръсен газов поток, но следва завъртане – “преговорите” продължават, ама тръба към Гърция и Турция – Йок!

  Накрая, едно напред – две назад и уж “търсим” шистов газ, завъртане и хоп, пак сме заложници на руския такъв.

 6. Моето лично мнение е:

  На първи тур се гласува по убеждение.
  На балотажа се гласува за България.

  Знам, че много хора няма да са съгласят с мен, но не трябва да се забравя, че ПОЛИТИКАТА Е ИЗКУСТВО НА ВЪЗМОЖНОТО, НЕ НА ЖЕЛАНОТО;)))

 7. “Иво,
  Вярваш ли, че избирането на Плевнелиев ще е за добро?”
  Posted by ARTHUR
  Артур, не знам дали избора на Плевналиев е за добро, но избор на Калфин или на Пръмова със сигурност не би бил!
  Извинете, че се намесвам в разговора ви. Мислех, че няма да има за кого да гласувам, но медийната интрижка с “подкупа на Плевналиев”, ми напомни за трогателната партийна книжка на Ст.Софиянски. Благодарим на Партията, пак ме убеди да гласувам. На втори тур! 🙂

 8. ПС. Защото на първия тур има за кого да гласувам – за Христов, макар че отстъпва по качества на Малинов и макар че му дават някакви 3,8 – 4 % , колкото и на Волен, смятам за то подкрепя именно зареди сходния % на Атака.

 9. И все пак да се върнем към четирите букви (онези, онези!)
  f
  u
  c
  k

  Това ми е посланието към кандидатите за президент и към мафията която управлява от 1989.

 10. Едно от малкото неща които обединяваше хората Лили Иванова вече е зачеркнато.Приела по “настоичива” молба на Серго да е “навсеки километър”.Пропадаме неудържимо !!!

 11. Плевнелиев е приемлив.
  Останалите са катастрофа!

 12. Радвам се, че и други мислят като мен – ще гласувам за Светльо. Не го познавам, не ща и да го знам. За всички кандидати важи – хвани единия, удари другия. А Плевнелиев, прочетох го някъде, прекалено много се хили – напомня ми Софиянски, за съжаление.

 13. Други 4 букви: ГЕРБ. Две години начело на държавата дават възможност за представително изследване и за точен анализ на социалния състав и на управленските похвати на партия ГЕРБ. Според учЕни хора, средностатистическият гербер е провинциален чиновник или дребен бизнесмен, обиколил поне три партии, преди да паркира при ББ: бил е комсомолски активист, малко в БСП, после в СДС и после царист (НДСВ). Комплексар със средно образование и успех от добър 3.50 до мн. добър 5.20. Завършилите висше са прекъсвали по няколко пъти или са учили задочно. Цецка Цачева, възпитаничка на РАБФАК, е изключение.
  Значителен е броят на милиционерите, започнали да “служат” на народа преди 1990 г. Те са преминали през ДС, ВКР в армията или са били дребни риби в МВР. Отсъстват сериозни професионалисти от криминална полиция или от контраразузнаването.
  Пета година след създаването си ГЕРБ няма избистрена идеология, политическа програма, ясни цели и идеи. Замества ги с общи приказки за “дясна партия, част от ЕНП” и социална (левичарска) политика по принципа “проба-грешка”. Огромна част от бюджета се харчи за МВР и с просто око се вижда как държавата става все по-полицейска.
  Типичният гербаджия е келепирджия. Като Лъчо Мозъка, който след толкова скандали не се побоя да отмъкне още 131 000 лв. и да не ги декларира.
  Като Цецо Цв., който придоби “само” 6 апартамента с помощта на тъщата.
  Като милиционера Андрей Иванов (председател на СОС), придобил “само” 62 имота по време на прехода.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.