Кредитните милиционери

То бива гласност и перестройка, но чак пък кредитните милиционери да обявят!

Това вече би било прекалено за контролираното изпускане на мътните води от резервоарите на ДС, предназначени да давят избирателно грешниците, посочени от самата ДС . Тя покри ценните си тайни и своите верни хора, но се погрижи да запази архивите, предназначени за демонстративното поругаване на онези, които прецени като свои врагове. Сред удавените напоследък се оказаха колегата от БНТ Александър Авджиев, както и преди това уникалната българска писателка Вера Мутафчиева, които си отидоха скоропостижно от този свят с този камък на шията.
Ето какво се случва с опита да бъде изобличена връзката между разграбването на България и ДС, според председателя на комисията по досиетата Евтим Костадинов:
При проверката на кредитните милионери за принадлежност към ДС, която тече в момента, установихме несъответствие в закона. В него е записано, че задължително се установява принадлежност на лицата, посочени като длъжници или са били членове на управителен или контролен орган на предприятие, посочено като длъжник по Закона за информация относно необслужвани кредити (чл. 26, ал. 1, т. 4)”, обясни Костадинов.

“Тези лица обаче не фигурират в списъците в закона, по които става самото обявяване на принадлежност на лицата, заемащи публични длъжности или извършващи публични дейности (чл. 1, ал. 2)”, продължи той.

Така се оказва, че комисията е задължена да извърши проверка на кредитните милионери, но въпросът със самото им огласяване е оставен висящ, тъй като кредитните милионери не са отнесени нито към публичните длъжности, изброени в закона, нито към лицата, извършващи публична дейност.( Медиапул)

Като един от систематично натисканите под водата давещи се в миналата мътилка грешници си позволявам да се позова на колегата Христо Христов, чийто сайт е цитиран по-горе, за да направя още едно (само)признание, което да достави удоволствие на публиката и особено на онази специализирана част от нея, която бди никой надигнал глава да не изплува от спомената мътилка на миналото.

Журналистът Христо Христов: Само 3% от архивите на Държавна сигурност са извадени на светло
Сряда, 8 Февруари 2012
FROG NEWS

Христо Христов е разследващ журналист и изследовател с 21-годишен професионален опит. Журналистическата си кариера започва през октомври 1990 г. във в. „Демокрация” като репортер. В периода 1991-1997 г. е съдебен репортер, като отразява водените по това време следствени и съдебни дела за престъпленията при комунизма. През 1997 г. оглавява отдел „Вътрешна информация”, а през 2000 г. е специален кореспондент в „Демокрация”. През 2010 г. отразява темата за досиетата в блога „Досиета” в сайта на в. „Капитал”. През януари 2011 г. основава независимия специализиран сайт Държавна сигурност.com.

– Откривате ли положителни герои сред агентите, както например се определиха Георги Първанов и Божидар Димитров?

Единствените хора, които сами обявиха връзките си ДС още в началото на прехода са журналистът Иво Инджев и Осман Октай. Те скъсаха мрежата на тайната зависимост сами, публично и подобни стъпки следва да се уважават от обществото, аз лично го правя.”

Както се казва, веднъж съм си признал, защо да не продължа с признанията?

Признавам, че по отношение на кредите съм длъжник на кредиторите си в битката за финансово оцеляване ( което не е за хвалба) тъкмо защото никога не се изкуших да стана кредитен милиционер.

Признавам също, че съм милионер по кредит на доверието на посетители в блога, които при това нарастване на моята задлъжнялост към тях преди 31 март, датата на 4 годишнината на възникването на моето печелившо (такъв кредит на доверие) предприятие ivo.bg, вероятно ще надхвърлят 8 милиона. До днес този кредит ми струва посещаемост от 7,957,865 влизания. (Blog Stats Summary TablesTotal views: 7,957,865).Признавам, че съм богаташ.

Да му мислят бедните кредитни милиционери, които има какво да крият.

20 мнения за “Кредитните милиционери”

 1. Зловещата машина за убийства трябва да бъде веднъж завинаги разплескана, а кукловодите и злодеянията – извадени на светло.Схемите, мотивите им на действия, подбора – също – безумия, които могат да се характеризират единствено като клинични случаи на полицейщина.

 2. Моят кредит на доверие е 4 години по 365 дни по 100% !!
  Без договор, само на мъжка дума !!
  До днес нямам нито една рекламация !
  Наистина, в мрежата, предприятието ivo.bg е едно от най-печелившите !
  И като си помисля – всички “акционери” оставаме длъжници на главния мениджър и не виждам как ще се издължиме..

 3. Ето “ползата” от директно заграбените пари, вместо да те подставят от ДС-братстото в медии, в политиката, в БАН и пр., а после всички да те сочат с пръст като те разсекретят публично/макар и без лустрация/, а така: “ПАРИТЕ НЕ МИРИШАТ!”

 4. Г-н Инджев, вие наистина сте щастлив Човек, па макар и нестандартен милионер. Дай боже всекиму!

 5. Радостно е, че все повече българи свободно коментират връзката между разграбването на България и престъпната комунистическа Държавна сигурност. Но ми се струва, че зад режисираното от властта в България “разкриване” произхода на парите на българските олигарси, се скриват безпрецедентните политически и морални престъпления на Държавна сигурност. В последно време никъде в българската преса не прочетох дори един ред за най-престъпната насоченост в политиката на комунистическата власт в България. Всичко се свежда само до парите на кредитните милиционери и така се издига параван, зад който се крият безпрецедентните комунистически престъпления на Държавна сигурност!

 6. Уважаеми, гн ИНДЖЕВ, опасявам се, че никога няма да мога да Ви се издължа! Но това не ме прави нещастен. Амбицира ме!
  Бъдете здрав!
  Дерзайте!

 7. Множество фактори и факторчета, знайни и незнайни, щъкат, мишкуват, продават, купуват, лъжат, мажат, протестират, метрапанжират, уговарят комисионни, учредяват партии, получават субсидии, печелят конкурси, дирижират оферти, сключват съюзи, либерализират, демократизират, социализират, бомбардират, уговарят мачове, учредяват купи, събличат моделки, подаряват Бентлита, трупат запаси от нефт, агитират, газифицират, слагат белезници, дават показания, насаждат легенди, създават фондове, подслушват, подмазват се, гледат строго докато режат ленти, помилват, помазват, подливат, замазват, подпухват, лижат и духат, получават нови мандати, раздават концесии, проституират, интригантстват, клеветят, къпят се в басейни от мрамор, пият скъпи вина, играят карти на борда на луксозни яхти в компанията на Доктора, откриват си банкови сметки, печатат ценни книжа, лапат дефицити, свалят гащи, поднасят цветя на паметниците на жертвите, някои от които са техни. Зад всичко това няма център, няма заговори, няма замесени сатанински ритуали и черна магия – има Синдикат!
  Самолети пристигат отвсякъде, в непрекъснат поток изтребители и бомбардировачи, излитат и кацат по летищата, карани от пилоти, които вършат каквото им се каже. Самолетите са украсени с емблеми, символизиращи идеали като Храброст, Мощ, Справедливост, Истина, Свобода, Любов, Чест и Патриотизъм, но стюардите ги замазват с двоен слой боя, за да изпъкне изписаният с шаблон надпис: „Предприятия „М и М“. ММ са инициалите на герой на Джоузеф Хелър, а съюзът „и“ бил вмъкнат между тях, както той обяснявал, за да се заличи впечатлението, че Синдикатът е еднолично предприятие. Де да беше!

 8. Миро Флоров, питан за някакъв арест:Имали ли са заповед да влязат?
  – Законът на МВР разрешава да се извършват такива действия при неотложност. Ако бяхме отишли, без да влезем, и се върнем на другия ден, нали се сещате дали щяхме да намерим някакви документи. За да отидем там, значи сме имали информация.

  Действаме по целесъобразност, както едно време. Агресивната некомпетентност на Цв и ББ вече е заразила цялата система. След тях само съкращения и подмяна на хората ще реши проблема.

 9. Георги Заеков вкара в обръщение тавтологията ,,кредит на доверие,,…! Преброяването на ,,дивите зайци,, продължава!

 10. Къде е сега г-жа Бончева, която обявява себе си за демократа в тази комисия и много охотно по всички медии обявява резултатите от проверките, а сега мълчи?

 11. Браво за такъв “кредит” даден от читатели . Ами , че то телевизиите нямат такава посещаемост ! Желая следващите 4 години – 16 000 000 посетители .

 12. Уважаеми г-н Инджев,

  Страната и столицата имат много по-тежки проблеми от този – да се разруши паметника на Съветската армия. За мен това е “пластична хирургия”.
  Нека да си остане, това е белег на онова време. А ако сме толкова ербап, нека да изземем вмененото на олигарсите, нека да разкрием убийствата, нека да кажем, че един млад специалист напр. в М-во на културата получава 350 BGN. Нека да кажем, че млада майка трябва да плати за раждане, нека да кажем че детските надбавки възлизат на 15 BGN.
  Разрушаването на паметника не се равнява по стойност на преименуването на Karl Marx Stadt,но ще струва пари, а ние ги нямаме – oder….
  С уважение

 13. корекция:))да се разруши паметникът

 14. Към: Антоанета Маждракова

  Уважаема госпожо, ако не разбирате връзката между раболепието пред една огромна лъжа, която стърчи пред очите на всички ни и положението ни най-бедни в ЕС страна( защото търпим да ни лъжат и изнасилват най-редовно и после все сме “изненадани”, че са ни излъгали за пореден път), ми е трудно да участвам в такъв разговор.

  Преодоляването на очевидната, стърчащата, агресивно натрапващата се лъжа от бронз и гранит е тест за способността ни да се ориентираме като загубени деца в света на порасналите.

  Време е да пораснем.

  И още нещо: за онези, на които им е важно да виждат белега на националното ни изнасилване- а някои дори да му се наслаждават- предлагам той да се премести при другите израстъци на времето в съответния музей.Така паметникът на Сталин с вдигнатото оръжие и сменената физиономии ще бъде очовечен до нивото на останалите си побратими- паметниците на Ленин , Димитров и т.н. Тъкмо поклонниците ще могат да го прегръщат и целуват, което сега не им е позволено поради съзнателното му извисяване над “народната любов”, над която стърчи недосегаем за целувки и милувки.

  Липсата на пари за преместването на агресивния натрапник е последното убежище на безсилието в защитата на позорния тотем на колониалната ни зависимост.

 15. Уважаеми г-н Инджев,

  За мен лъжата не е само този паметник. Лъжата се състои в това, че я няма историческата истина. Къде е делото за лагерите. Къде е истината за 30 000 убити, обучени български войници, по фронтовете на Югославия и Унгария. Някога да са ни го признали. Къде е истината за избитите български офицери, които се връщат от фронта. Защо няма музей на ДС, както имаше на MfS. Защо килиите на Московска 5 не се превърнаха в експозиция. Елементарно е и всеки го знае, че Съветската армия не извършва бойни действия на наша територия. Но тези, които го построиха, си живяха добре, нали. Вкл. и дъщерята на един от биячите – ген.сек. на международна организация наречена ЮНЕСКО, нали…с чия помощ – на “колонизаторите” естествено. Предишните поколения на избитите страдаха, а сегашните нямали нищо общо.
  С уважение

 16. Към Антоанета Маждракова

  Извинявайте, обаче или не четете какво пиша , или продължавате да ми вменявате нещо, което не съм написал.
  Къде съм заявил, че лъжата е САМО този паметник?
  Твърдя друго: че той е много представителен за лъжата.
  И ако не желаете да четете, не пишете.

 17. Уважаеми г-н Инджев,

  Ja. gut. Ами съборете го, и колко ще струва това – 300 000 EURO, една кола на олигарх. И след това, как си представяте това пространство. Няма ги живущите преди 9-ти, тогава, когато градинката е била съвсем друга. А днешните поколения няма да знаят нищо. Защо трябва да ги лишаваме от тази памет. Както нас ни лишиха от ул. Търговска и израснахме със сталинската архитектура на ларгото – извинявайте, но то е същото.
  Не мога до Ви се намесвам – събаряйте.
  С уважение
  Антоанета Маждракова

 18. Уважаеми г-н Инджев,

  Мисля си, че не всичко разбирам. Има един втори план, за който не съм сведуща.
  Все пак Ви желая добро здраве и радост най-вече, най-искрено.

  С уважение
  Антоанета Маждракова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.