Герговден

В България може да е Гергьовден, но в Пловдив днес е направо Герговден. Мечтата на червения олигарх Георги Гергов да получи висок партиен пост, която той от години не крие, се осъществи. Избран е за председател на Градския съвет на БСП в Пловдив.

Това събитие е ценен принос към откровението за ценностите, изповядвани от партията, горда наследница на борбата срещу капитализма. Колкото повече ценности има в банката един другар, толкова е по-вероятно останалите пролетарии от партийната върхушка да се обединят около вдъхновяващото му богатство и да застанат до него с протегната ръка, а после да я вдигнат при гласуването.

В БСП и преди са правени опити да бъде върнато дължимото на активни борци за червен капитализъм. Само че досега бяха номинирани предимно банкери, като бившият „честен частник” Венцислав Йосифов, предложен от другарите си за кмет на София през 2007 г.. Подобен неуспешен опит направиха и 4 години по-рано с банкера Стоян Александров.
След техния провал Георги Гергов явно е решил сам да хване златния телец за рогата и да атакува най-напред по фланга в самата партия, възсядайки втората по големина местна организация на БСП.

В навечерието на конгреса на БСП, когато всички оцелели симпатизанти на комунизма следят стреснати, трогнати и разочаровани битката за партийния връх, инвестицията на Гергов в залаганията вероятно ще вдъхнови противниците на Станишев. На предишния конгрес от 17 октомври 2010 г. Георги Гергов се саморекламира от трибуната като алтернатива на партийния си лидер. Макар и без да го споменава поименно, той го определи не без презрение като един от онези, които са „расли по резиденции” и призова съпартийците си да подкрепят „доказаните” активисти на БСП, т.е. онези, които са се превърнали в милионери. Друг „самонаправил се” богаташ от същия този кръг, главният редактор на в. „Труд” Тошо Тошев ( който в момента обитава с новия си вестник „Преса” площ на територията на придобития от Георги Гергов ЦУМ в центъра на София), отдели почетно и широко място във вестника си на думите на успешния си камарад. И Тошев, и Гергов, както е известно, са от кръга на Георги Първанов.

Най-веселото в случката е, че Георги Гергов е цитиран да изобразява голяма изненада от доверието, което другарите са му гласували. Така човекът, чието забогатяване се свързва с отглеждането на свине, направо ни закла, взе ни за мезе. Театралничи мажоритарно в рамките на пържолитарното мислене, а верващите са блажени, макар и да не са се облажили лично.

18 мнения за “Герговден”

 1. Американците ряпа да ядат.
  Я вижте в България как един свинар може да се издигне до много важен “отговорен другар”! Ха-ха-ха.

 2. Че к’во му е на Гергов да оглави глутница от БеСиПету!?
  Че те точно такива “дугаре” са нужни на наци(оналните социали)сти на България!

  “Светият синод” на “болгхарска” “православная” ДС е, разбира се, изцяло съставен от ченгета.

  Гоце с пушките си за 50 000 бил “социален” “президент”.

  Гражданин Советского Саюза – Дмитриевич Станишев е направо “лидер” на “борците”за социалност!!

  Ха-ха!

  По-голяма пародия са само от ГЕРБ, където НЕ-умен “министър”, но “борец с корупцията и престъпността” е забогатял със “заеми от пенсионери” и “комисионни”, а башбакан Борисов, докато се “бори” с корупцията звъни на шефа на митниците за да защитава незаконна пивоварна!

 3. Да Ви кажа, г-н Инджев, като прочетох преди малко новината, че Георги Гергов е станал шефче на пловдивското БСП, се зачудих – ама за ОНЯ Гергов ли иде реч или е някой негов двоен адаш? Да се смееш ли, да плачеш ли. Според мен той е получил шефството като подарък за Гергьовден, абсурдно е пари да са шарили там, нали. Според мен Станишев трябва да гледа да си осигури някое място като посланик в Африка, защото тук ще го изядат.

 4. Ами да им е честито на другарите от Пловдив. Вече Гергьовден ще се чества и като Свиньовден. Те и без това прасетата си нямаха празник…

 5. Господин Инджев, винаги съм се доверявал на думите на баронеса Маргарет Тачър, че “Социалистите и комунистите са най-безсрамните хора на света”. А сега с избора на Георги Гергов, по известен като Свинара, не остана и капка съмнение. Това, че Свинара е началник на комунягите в Пловдив не е толкова важно, все пак, такива комунистически свини, такъв свинар си заслужават. Лошото е, че Пловдив има един Стар град, един Панаир и една река Марица. Старият град и Панаирът, както и много други благинки са собственост на почетия руски консул в Пловдив или както казах, по-известен като Свинара. Майните са готини хора и не заслужават такива комунистически Свинари, ама това е. Абе комунистически им работи, откъдето и да ги разровиш – вони на червена мърша.

 6. Тия от Пловдив, че са изперкали това е ясно но ония от горе къде им е ъкъла да допуснат този юнак да си развява байряка в града на тепетата, не че не му помагат всички от София за да прави същото в цяла България, но това идва малко много за социалистите над 80год.

 7. Малка, но много важна корекция – Георги Гергов(Свинаря)е преизбран за шеф на пловдивската БСП!
  Значи – той и досега е бил председател на БСП-Пловдив,
  а членовете на тази партия толкова са го харесали, че са си го преизбрали.
  Най-общо казано – всичко си е по старому.

 8. Господин Инджев, както е известно, „Социалистите и комунистите са най-безсрамните хора на света“. Но в добавка, ще кажа, че българските представители на “най-безсрамните хора на света“ са изключително прости хора. Вземете например двамата кандидати за началник на комунягите – Станишев и Първанов. Първият ако не изберат за началник на комунягите, хората в Европа ще кажат, – абе тоя не го иска собствената му партия, а ПЕС си го избраха за шеф. А вторият, Гоце, де, ако не го изберат за началник на БСП, хората ще си кажат – абе тоя два мандата беше президент на “РъБъ”, а пък не го искат в собствената му партия.

 9. Това изглежда е пас към Боко Пържолата – свинско с картофи се готви за камарадите на победилия комуноиден мутро-капитализъм. Борците за социални правдини, обединени с народната партия на мутрите. Отсреща ( от другата страна на курбана ) са либералите на Доган и Симеон две. С две думи: те ги могат и левите и десните политики, и либералните, та даже и зелените. Каквото и приумица да му хрумне на Путин, те са за всичко и винаги готови. Всестранно развити, многопластови, дълбоко ешелонирани, непробиваеми. Тотални !

 10. http://www.severozapad.org/templates/blueoval/images/header.png
  “те па я да са пофала мене си”
  “сас гола ръка троша комп мишка се едно че е от леб ”
  “Тържество по случай 87 години от Септемврийското въстание 1923 година се проведе на историческата местност „Томин мост“ край град Криводол.”
  “87 години не стигат да се осъзнае какви са мотивите на тези хора по онова време на кръв и погром, зарязали домашния уют и застанали срещу пушките на капитан Харлаков, , каза народният представител Михаил Миков. Всеки от нас днес трябва да се отърси от своя страх и да застане срещу едно правителство, което постепенно отнема социалните права и придобивки на българите. Защото тези социални права не са на левите партии- те са на 80% от българския народ. Необходимо е всички, заедно с патриотичните партии и синдикатите да се изправим срещу пълзящото отнемане на социалните ни права. Така, както през 1923 година са направили нашите прадеди и тук са оставили своята кръв.”

  “Проф. Велко Вълканов с гняв заяви : “Днес ние сме тук, за да отдадем почит на нашите паднали другари. Но ние тук изпитваме чувство на срам, защото допуснахме до голяма степен да се обезмисли тяхната саможертва.”

  “Лъчезар Еленков сподели мисли за ролята на българската интелигенция по време на първото в света антифашистко въстание и нейната роля днес.”

  “Поздравителен адрес до участниците във възпоменателния митинг на Томин мост, изпрати лидерът на Българската социалистическа партия Сергей Станишев.”
  „Има дати и събития, които времето не може да заличи – отбеляза в словото си инж. Николай Иванов.- Те остават да блестят в златните страници на българската история,…старателно се промиват мозъците на младото поколение. Колко от младите хора знаят, че е имало фашизъм в България!” – Най успешният кмет на общ.Криводол (коалиция БСП-ВМРО),успял да стане “независим” кмет на Враца.(преуспел млад офицер от МВР)Преуспяващ “пролетарий”!

  “Кочина (на старобългарски котьць означаващо клетка за животни, кошарка) или още свинарник е заградено място, обикновено малка сграда с дворче за отглеждане на прасета. В преносен смисъл думата се използва за да означи мръсно и неприветливо място. Свинете нямат потни жлези, поради което трябва да живеят в кал и вода, за да могат да контролират собствената си температура. Крупни сгради със съоръжения за изхранване и почистване и вентилация от този тип обикновено се наричат свинеферми.”

  Въпрос на интериор:
  Преди: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/bb/Three_Pigs_Sleeping.JPG/800px-Three_Pigs_Sleeping.JPG
  Сега: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d8/Pigs_July_2008-1.jpg/800px-Pigs_July_2008-1.jpg
  “Липосукция в Атина”
  “Един въпрос за размисъл че поставим само: Човек си не избира хирурга къде го оперира, учитела къде му учи детето, пилота къде го кара у самолета, нали така? Ама им имаме некво доверие на тиа ора, спокойно легаме да ни режат или седаме да ни возат и редко че чуеш некой да ги пцува. А баш политиците, къде ниа ПРЕКО си ги избираме – се сме недоволни от тех, се ги мразиме и ги пцуваме. Що така бе ора? Дали що сме некадърни да си избереме управници със света? Че каате – избор нема, они само боклуци. Ама се срещат и свесни ора, що си не докараме от тех? Те по тиа въпроси че се радвам да каата и да помислиме, що изборите идат, и па че се ловиме за палците след тех.”
  http://www.severozapad.org/forum/index.php?topic=128.0
  Избори идат – да помислиме!
  http://www.youtube.com/watch?v=2syZ4YpRkrE
  « Април 02, 2009, 08:03:09 »
  “Като седнем на гарата у Брусарци, като си земем четри кибапчета и ена бира… Я ли не знам да живеем?”
  “Диф чувек и силен ветар, нищо не моо ги запре! (Северозападна мъдрост)”
  “Брутале:
  мани баце, че като рече, че тава а бъдештето са сети (моа и да съм го казвал де тава, не повнм :green: ) ка по дискавъри гледа за един професор каде а измислил некаква телепатична комуникация и ората им са турат некакви жици по глъвътъ и кво си мислиш некаква джаджа преобразува мисълта у реч.
  а ониа двамата, тестърите седат един срещу друг, гледат са като некакви 100% реални зомбита мани ми за по-голем ужас даже си говорат с мисъл :-\
  Самотока:
  … и цифроф цвик и бракано у mpeg формат
  а кюспето е във rar формат архивирано”
  Да викнем чистача професионалист.
  http://www.monitor.bg/article?id=108174
  “Джуди е живяла при хора и вероятно там е усвоила някои домакински умения.”

  “ма те я шъ тъ пофала мое да ти тръгне на убаво
  ти пишеш много убаво у форумо – незнам кво сакат другите ора от тебе
  па и сметам че през викенда убаво спиш (кво като ти пречат с прахосмучката)”

  А пофалете се де!

 11. БСП-лъжци и лицемери!
  Нали сте партия на бедните и унижените?
  Безсрамници кариеристи!
  Свинари!

 12. Към pump it!

  Май не сте съвсем прав-бил е досега някакъв областен партиен шеф, а става градски, поздравявайки досегашната другарка еди коя си , която е сменил на поста…Не че съм голям специалист по партийната им йерархия, но определено човекът си е купил по-висок пост.

 13. Хей, комуняги, които четете блога, я ми кажете знаете ли за някой ваш съпартиец от върхушката на извратената ви партия, който да е бил през живота си работник и да си е изкарвал прехраната с труд? Можете ли да посочите името на поне един ваш “безимотен” лидер, страдащ от недоимък?
  Не?!
  Ами това не ви ли обърква, не ви ли смущава? Нали сте уж партия на работниците /и селяните/, на бедния пролетариат, на потиснатите и угнетените, как тъй всичките ви водачи – все оядени, все нагушени и без ден действителен ТРУДОВ стаж?
  Кой “нАучен” работник, кой банкер, кой бизнесмен /фабрикант/, кой едър земевладелец /кулак/ – милионер до милионера?! И все загрижени за вас – отрудените работници и бедните пенсионери!
  Сбъркана работа.
  🙂

 14. Това наистина е цинизъм от страна на БСП, лошото е че бабите няма да го разберат и пак ще гласуват.

 15. Бони, прав си, но бабите на БСП са голяма сила. Може би направо непобедима както показват отминалите години. Въобще БСП си е ” пак тук”. Няма отърваване от нея докато не се случи поумняването на по-голямата част на българите. Което може и да стане…след 500 години например.

 16. indgev,ne sam vigdal tolkova antipatichen chovek kato teb.kakvito i komentari da pravish GERGOV si e GERGOV.ti samo mogesh da mu vrazvash obuvkite.

 17. @ETIVA:
  Откога свинарите носят връзки на обувките? Иначе сте прав/а – свинарят си е свинар, каквито и коментари да правите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.